Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hihi. Svi smo tako odreagovali na pocetku. Bodi, benkice i zeke :think: ?

Samo da napisem pricu iz skolice. Instruktorka nam je savetovala da malo uputimo muzeve u bebine stvari, da ne bi smo prosle kao jedna porodilja. Naime:
Javlja ona iz Betanije suprugu da donese dve zeke za bebu. On jadan covek otisao i kupio dva plisana zeca-igracke i to odneo u Betaniju :rotf:. Jadna zena posle nije imala u sta da obuce bebu. Tako da vam savetujem da poducite svoje partnere sta je sta, da ne biste dobile u paketu nesto cemu se ne nadate.
a šta su zeke?:rumenko::rumenko::rumenko:
E moja strina je u porodilistu, izmedju ostalog, trazila od strica kao poslednju stavku jednu vesalicu, misleci na klopu, a stric joj doneo ofinger, vesalicu za garderobu
:rotf::rotf::rotf:

da vas ne drzim vise u neizvesnoti i neznanju:lol:

1069_tutice2_1.jpg

Ja mora da sam neki spec slucaj.
Ja se uopste nisam cimala oko stvari za bebu.
Muzu napisala spisak sta da uzme on to kupio i gotovo.Sta mi je nedostajalo kupila usput i opet gotovo.:lol:

Nemojte se bas rukovoditi tim Aksinim spiskom,prebudzen je, ipak i oni moraju nesto da zarade.;)
Ланац трговина "Алф" је много јефтинији од Аксе. Квалитет одличан. Рецимо на Бамбино намештај за бебе добијете 10 одсто попуста и уштедите пар хиљада динара. Тамо смо купили комоду, креветић, колица, одећу.. Све похвале.

Crkla sam od smejanja i za zeke i za vesalicu :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
A moje drugarice Sukica i Cicak iste kao ja - potpuno izgubljeni slucajevi :zcepanje:
Mi smo se do te mere udubljivale u spermograme, trombofilije, blaste i ostale stvari da smo sad istrosile mozak kad nam najvise treba :D
Suki, ti obavezno da ides u skolicu za trudnice kad vam vec grad nudi tu mogucnost. Kazu da se sve nauci tamo, da se ne sekiras nista. Pripreme te i za trudnocu i za porodjaj i za negu bebe kasnije.

Crkla sam od smejanja i za zeke i za vesalicu :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
A moje drugarice Sukica i Cicak iste kao ja - potpuno izgubljeni slucajevi :zcepanje:
Mi smo se do te mere udubljivale u spermograme, trombofilije, blaste i ostale stvari da smo sad istrosile mozak kad nam najvise treba :D
Suki, ti obavezno da ides u skolicu za trudnice kad vam vec grad nudi tu mogucnost. Kazu da se sve nauci tamo, da se ne sekiras nista. Pripreme te i za trudnocu i za porodjaj i za negu bebe kasnije.

Tacno. Ja isla i preporucujem!! :ok:

naravnoooo! jedva čekam školicu! biću pravi štreber ahahahahahahahah
e Cranberry u pravu si, godinama sam proučavala vto, hormone, razne analize, uzroke steriliteta, stadijume razvoja.....od kad sam trudna, kao mali debil. ništa ne znam ahahahhahahhahhah, ali neka valjda sve u svoje vreme!
a od sutra počinjem da radim....fuuuuj. neću dugo, planiram još mesec, da završim poslove za ovu godinu, a onda me ne vide 1,5 dana minimum!

naravnoooo! jedva čekam školicu! biću pravi štreber ahahahahahahahah

jao, vec vidim kako i ti izludjujesh Mirjanu (ako upadnesh u njenu grupu) sa svojim pitanjima, podpitanjima i komentarima kao i ja :zcepanje:... pa posle opet nije nishta isto kad se porodish :zper:.... a pre porodjaja OBAVEZNO da dodjesh, ako cesh na carski, znam sve sestre i doktore, imala sam vremena da ih izuchim , sve cu da ti ispricham :D

jao, vec vidim kako i ti izludjujesh Mirjanu (ako upadnesh u njenu grupu) sa svojim pitanjima, podpitanjima i komentarima kao i ja :zcepanje:... pa posle opet nije nishta isto kad se porodish :zper:.... a pre porodjaja OBAVEZNO da dodjesh, ako cesh na carski, znam sve sestre i doktore, imala sam vremena da ih izuchim , sve cu da ti ispricham :D

ooo Birice, super, svratiću naravno, svako iskustvo dobrodoooošlo. Samo nemoj da me plašiš, sa raznim horor pričama iz mračne betanije ahahahahahah
nisam ti baš neki junak što se porođaja tiče...

Ne znam gde drugo da postavim pitanje :think: Upućeno je November, ili suZi, ili Kvinsi... svima koje imate više od jednog deteta.
Elem, da li zato što nisko nosim, ili je to čak, možebiti i normalna pojava, uglavnom dogadja mi se sledeće - da mi se ožiljak od predhodne epiziotomije naduje, ma grozno bude, veliko kao kliker staklenac, ako ne i veće. Ne boli, ne osećam ga uopšte, ali npr. pri upotrebi papira nakon male nužde ( s oproštenjem :rumenko: ) ili prilikom kupanja, napipam to i tako mi gadno bude, a i malo me uplaši. Naduveno, bre, veliko baš.
Da li se vama to dešavalo u drugoj ( trećoj itd ) trudnoći?
Da li neka od vas možda zna da li je to uobičajeno, normalno, ili sam ja opet neki izuzetak?

Ne znam gde drugo da postavim pitanje :think: Upućeno je November, ili suZi, ili Kvinsi... svima koje imate više od jednog deteta.
Elem, da li zato što nisko nosim, ili je to čak, možebiti i normalna pojava, uglavnom dogadja mi se sledeće - da mi se ožiljak od predhodne epiziotomije naduje, ma grozno bude, veliko kao kliker staklenac, ako ne i veće. Ne boli, ne osećam ga uopšte, ali npr. pri upotrebi papira nakon male nužde ( s oproštenjem :rumenko: ) ili prilikom kupanja, napipam to i tako mi gadno bude, a i malo me uplaši. Naduveno, bre, veliko baš.
Da li se vama to dešavalo u drugoj ( trećoj itd ) trudnoći?
Da li neka od vas možda zna da li je to uobičajeno, normalno, ili sam ja opet neki izuzetak?

Meni nije, najbolje da pitaš na podforumu "zdravlje", na ginekologiji, tamo uvek ima neki ginekolog sa savetom
http://forum.krstarica.com/showthread.php/11238-Pitanje-za-ginekologa

Gledam sad sajtove o svemu što je potrebno za bebu... ja bi njemu sve kupila... ali jedino da obijem neku banku i bankrotiram...

Ne znam smem li i da pitam:
Koliko košta ona sedeljka za hranjenje beba?
Kadica za kupanje?

Gledala sam chiccov sajt ali nemaju cene...

Šta su vam bile najveće investicije?:D

Veliki pozzz za sve trudnice...:bye:

Gledam sad sajtove o svemu što je potrebno za bebu... ja bi njemu sve kupila... ali jedino da obijem neku banku i bankrotiram...

Kadica za kupanje?

Čičak imaš na Aksinom sajtu cene za sve.

Kadica za kupanje?

http://www.encimenci.com/kategorije.asp?kat2=29

Kadica za kupanje?

Kako se bude približavalo vreme da se porodiš, javljaće se rođaci da pitaju šta ti treba. Ostavi te neke veće stvari za kasnije (kao što je ta stolica za hranjenje) , dobićete sigurno i dosta novca pa ćeš vremenom selektovati šta ti treba a šta ne. Kadice su od 500 pa nadalje, mi smo imali providnu, koštala je 800. Stolice za hranjenje od 5000 pa nadalje...

cao drustvance.... nisam vas zaboravila, samo sam malo lenja za piskaranje, pa me nema...
nema teorije da procitam sta se pisalo dok me nije bilo, samo cu pozeleti dobrodoslicu nocim trudnicama
i bebama koje su stigle :) ja usla u deveti mesec, super podnosim, super se osecam (ako izuzmem bolove u kicmi, preponama i tako to)
dobila sam 10kg i bas se sepurim i pravim vazna zbog toga :P
za bebu je sve vec odavno spremno i svi smo jako nestrpljivi da stigne :)
ljubim vas sve punooooo.....

cao drustvance.... nisam vas zaboravila, samo sam malo lenja za piskaranje, pa me nema...
nema teorije da procitam sta se pisalo dok me nije bilo, samo cu pozeleti dobrodoslicu nocim trudnicama
i bebama koje su stigle :) ja usla u deveti mesec, super podnosim, super se osecam (ako izuzmem bolove u kicmi, preponama i tako to)
dobila sam 10kg i bas se sepurim i pravim vazna zbog toga :P
za bebu je sve vec odavno spremno i svi smo jako nestrpljivi da stigne :)
ljubim vas sve punooooo.....
jel se zna jel bata il seka?

Kadica za kupanje?

najvece investicije su krevetac, kolica, komoda za garderobu i presvlacenje i stolica za hranjenje. ovo poslednje kupis poslednje jer ti ne treba dok beba ne pocne da jede cvrstu hranu. tu stolicu bas preporucujem jer dete stvara dobre navike od pocetka- nema jurenja po kuci da mu das jedan zalogaj, zna se kad se jede i gde se jede. moj stariji sin je samo u toj sotlici jeo, kad je vec znao za sta sluzi, dodje do nje i pocne da pokazuje ili da je gura- znaci gladan je:D
njihove cene se krecu od 5.000-15.000. ove jeftine su uglavnom nekvalittnije i imaju samo jedan polozaj za sedenje, onako skroz uspravno, dok ove skuplje, medju kojima su i chiccove, imaju 2, ili 3 polozaja, bolji materijal koji se lepo brise i cisti.
krevetac sa dusekom mislim da kosta oko 100 evra, ne znam kakve su sad cene-nama ostao od starijeg. komoda je oko 15.000 i isto je odlicna investicija- sve bebece stvari tu drzis, a i presvalcenje je lako i nema nepotrebnog saginjanja iznad kreveta. jedino sto ti savetujem je da ne uzimas one komode koje imaju kadicu u sebi- kadica je mala i nefunkcionalna i traje kratko, a komoda bude znacajno skuplja sa njom. kadice su od 1.000-2.000 u decijim ili plasitcarskim radnjama (kod nas u vojvodini kod plasticara je bas lep izbor)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back