suza_kg
Aktivan član
- Poruka
- 1.328
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i treca seka![]()
)))) joj <3 srce malo
)))najvece investicije su krevetac, kolica, komoda za garderobu i presvlacenje i stolica za hranjenje. ovo poslednje kupis poslednje jer ti ne treba dok beba ne pocne da jede cvrstu hranu. tu stolicu bas preporucujem jer dete stvara dobre navike od pocetka- nema jurenja po kuci da mu das jedan zalogaj, zna se kad se jede i gde se jede. moj stariji sin je samo u toj sotlici jeo, kad je vec znao za sta sluzi, dodje do nje i pocne da pokazuje ili da je gura- znaci gladan je
njihove cene se krecu od 5.000-15.000. ove jeftine su uglavnom nekvalittnije i imaju samo jedan polozaj za sedenje, onako skroz uspravno, dok ove skuplje, medju kojima su i chiccove, imaju 2, ili 3 polozaja, bolji materijal koji se lepo brise i cisti.
krevetac sa dusekom mislim da kosta oko 100 evra, ne znam kakve su sad cene-nama ostao od starijeg. komoda je oko 15.000 i isto je odlicna investicija- sve bebece stvari tu drzis, a i presvalcenje je lako i nema nepotrebnog saginjanja iznad kreveta. jedino sto ti savetujem je da ne uzimas one komode koje imaju kadicu u sebi- kadica je mala i nefunkcionalna i traje kratko, a komoda bude znacajno skuplja sa njom. kadice su od 1.000-2.000 u decijim ili plasitcarskim radnjama (kod nas u vojvodini kod plasticara je bas lep izbor)
)))) joj <3 srce malo
ako sam upamtila jedna cerkica se zove stasa jedna sanja ili tako nesto, stao mi mozak sada
jel imate ime i za trecu "S" seku)))

A tek za blizance koje nosim nemam pojma sta da pokupujem a da to ne bude bacanje para.Jos nista nisam nabavila.Ni te gacice za jednokratnu upotrebu ne znam sta ce mi jercu se poroditi na carski?Sta bebanu obuci preko pelena za izlazak iz porodilista pred Novu G.Ide pampers,pravougaona,svedska,benkica i zeka,kapica i carapice.Cebence preko.Jel to dovoljno?Ni ja bas ne znam terminologiju za stvari za bebe.A tek za blizance koje nosim nemam pojma sta da pokupujem a da to ne bude bacanje para.Jos nista nisam nabavila.Ni te gacice za jednokratnu upotrebu ne znam sta ce mi jercu se poroditi na carski?
I neka čarapice budu hulahopkice ili nešto slično tome, samo da imaju nogavice. Malo je samo zeka i ništa drugo u sred zime. 
Drage moje,kakve ste korpe ili nosiljke kupovale za iznosenje bebe iz porodilista:?
Sta bebanu obuci preko pelena za izlazak iz porodilista pred Novu G.Ide pampers,pravougaona,svedska,benkica i zeka,kapica i carapice.Cebence preko.Jel to dovoljno?Ni ja bas ne znam terminologiju za stvari za bebe.A tek za blizance koje nosim nemam pojma sta da pokupujem a da to ne bude bacanje para.Jos nista nisam nabavila.Ni te gacice za jednokratnu upotrebu ne znam sta ce mi jercu se poroditi na carski?
Sta bebanu obuci preko pelena za izlazak iz porodilista pred Novu G.Ide pampers,pravougaona,svedska,benkica i zeka,kapica i carapice.Cebence preko.Jel to dovoljno?Ni ja bas ne znam terminologiju za stvari za bebe.A tek za blizance koje nosim nemam pojma sta da pokupujem a da to ne bude bacanje para.Jos nista nisam nabavila.Ni te gacice za jednokratnu upotrebu ne znam sta ce mi jercu se poroditi na carski?

najvece investicije su krevetac, kolica, komoda za garderobu i presvlacenje i stolica za hranjenje. ovo poslednje kupis poslednje jer ti ne treba dok beba ne pocne da jede cvrstu hranu. tu stolicu bas preporucujem jer dete stvara dobre navike od pocetka- nema jurenja po kuci da mu das jedan zalogaj, zna se kad se jede i gde se jede. moj stariji sin je samo u toj sotlici jeo, kad je vec znao za sta sluzi, dodje do nje i pocne da pokazuje ili da je gura- znaci gladan je
njihove cene se krecu od 5.000-15.000. ove jeftine su uglavnom nekvalittnije i imaju samo jedan polozaj za sedenje, onako skroz uspravno, dok ove skuplje, medju kojima su i chiccove, imaju 2, ili 3 polozaja, bolji materijal koji se lepo brise i cisti.
krevetac sa dusekom mislim da kosta oko 100 evra, ne znam kakve su sad cene-nama ostao od starijeg. komoda je oko 15.000 i isto je odlicna investicija- sve bebece stvari tu drzis, a i presvalcenje je lako i nema nepotrebnog saginjanja iznad kreveta. jedino sto ti savetujem je da ne uzimas one komode koje imaju kadicu u sebi- kadica je mala i nefunkcionalna i traje kratko, a komoda bude znacajno skuplja sa njom. kadice su od 1.000-2.000 u decijim ili plasitcarskim radnjama (kod nas u vojvodini kod plasticara je bas lep izbor)

oh, pa tebi je super
meni od garderobe starijeg sina skoro nista nije ostalo, sve sam dala zaovi za trece dete, ostavila samo neke omiljene stvarcice za uspomenu. pelene sam sve sacuvala, nijednu pamucnu ni svedsku nisam kupila. dobila sam puno stvari za ovo drugo, kolege su mi nakupovali garderobice za prvih mesec dana, nista nisam sama kupila. kod amerikanaca je to obicaj, taj " baby shower"- donose poklone za bebe pre rodjenja. sve su mi porucili iz amerike i stiglo 10ak dana pre porodjaja. posle sam dokupila nesto sama, a sada opet dobijam garderobu od prijatelja i rodbine koji dolaze na babine![]()
al opet, ja bi ovom mom sad svašta nešto kupila...
oribala sam je uzduž i popreko, svaku fioku, opučila sam se... još ću je jednom pred porođaj i fraj...
P.S. Ovo me je muž nagovorio da namestim krevetac... pa mi je rekao:"Vidi Čičak kako je lepo, ajde se porodi."
Izvinjavam se za milion slika, ali ne mogu uhvatiti sve u jednu...![]()

Slatko, preslatko... ali ipak nemoj da žuriš sa porodjajem, sve u svoje vreme
Jaoj, Cicak, odlepila sam na sobicu!!!! Mi cemo isto imati decaka, samo sam ja mislila da kombinujem zutu i zelenu boju ali da bude u ovom fazonu.
Kazi mi jel soba pravljena kod stolara po narudzbini ili kupljena? A ako je kupljena, gde?
U sledeci ponedeljak idem opet u NS na kontrolu pa cu malo da obidjem Aksu, Enci menci i ostalo (ako nagovorim muza, njemu je sve rano i za sve ima vremena).
Pre neki dan sam mu pretila na tu temu, rekla sam "Ako se porodim ranije i ne stignem sve da kupim, ima da se nad*kam i da stavim crtu pored imena oca, pa ti gledaj sta ces" Mislila sam da ce se bar malo strecnuti, a on nista.
Sredinom Marta.cicak, mene je sobica ostavila bez daha!!!!!![]()
a kad trebas da se porodis???
Ata draga, hvala na savetu... Znam za utikac... Ali krevetac nece ovde biti, citava sobica ce se seliti u moju spavacu, jer beba ipak mora biti sa nama, a ova sobica mi nije blizu... ;-)Jao, Čičak, stvarno je predivnoSlatko, preslatko... ali ipak nemoj da žuriš sa porodjajem, sve u svoje vreme
E, sad baksuz mora da vidi, pa to ti je. Verovatno to nije definitivni položaj kreveca, i verovatno ćeš voditi računa o tome, ali ja moram da ti skrenem pažnju kada sam već primetila, inače neću moći da spavam mirno. Prva slika - izmedju šipkica kreveca vidim strujni šteker, neobezbedjen! Istina, beba je još u trbi, ali... vodi računa o tome, nikada ne znaš gde će mali prstići da čeprkaju, ili slučajno da dohvate... djavo ne spava, daleko mu lepa kuća!!!
Jaoj, Cicak, odlepila sam na sobicu!!!! Mi cemo isto imati decaka, samo sam ja mislila da kombinujem zutu i zelenu boju ali da bude u ovom fazonu.
Kazi mi jel soba pravljena kod stolara po narudzbini ili kupljena? A ako je kupljena, gde?
U sledeci ponedeljak idem opet u NS na kontrolu pa cu malo da obidjem Aksu, Enci menci i ostalo (ako nagovorim muza, njemu je sve rano i za sve ima vremena).
Pre neki dan sam mu pretila na tu temu, rekla sam "Ako se porodim ranije i ne stignem sve da kupim, ima da se nad*kam i da stavim crtu pored imena oca, pa ti gledaj sta ces" Mislila sam da ce se bar malo strecnuti, a on nista.

e da cicak...ja taman htela da ti napisem kad videh da si vec obezbedila sobicu koja je btw prelepa...ali evo informacije radi ima u mrvici na novom naselju super komodica po narudzbini..
nesto ovako..
![]()
![]()
![]()

... Mada kad bolje razmislim, jeste da ja volim devojcice, ali ne volim ono kad im je sve u roze... Ta boja me gusi... Verovatno bi i tad gledala da bude sto vise moje nebo plave... Ahaha...
Ja ne volim zutu. A moja omiljena boja citavog zivota je svetlo plava, to i vrapci na grani znaju... Jos u srednjoj su se svi zezali ''kad vidis malo plavo skakuce, to je Cicak'' :-) ... Tako da mi je boja sobice legla super... Mada jako volim i zelenu...
Kad prebacimo sobicu onda planiram da zidove malo isaram... Neka priroda itd... Samo sto nisam neki umetnik, pa ce mi morati pomoci neko...
Sobica je kupljena, a mi smo, ko sto rekoh, nasledili je od devera... Kupljena je u Italiji pre 8 godina... Za starijeg sina... I koriscena je mozda 2 godine... Posle toga su je spakovali i kod babe... Jer krevetac je jako velik... Pa su drugom detetu kupili mali krevetac da bude sa njima... Jer zive u stanu...
Sada toga ima i kod nas, verujem... Tad nije bilo... Ovo su morali uvoziti... Ali sada, mislim da svaki malo bolji stolar moze ovo napraviti... I ne verujem da je skupo jako... Samo se treba dobro raspitati...
Krevetac je sjajan, jer kad beba poraste, ova komoda za presvlacenje se moze skinuti(ima i nogice), skinu se stanice i ogradica, kupi se veci dusek i onda je pravi krevet... :-)
)
..samo tepihe nisam shtrikala i dusheci su kupovni.. 
udavih ja sa pricom... Nego, koliko ranije ste prale bebi stvarcice?
Jel se moze sve to njihovo, posto je vecina sarena zajedno u masinu na 30 stepeni(opcija rucno)?
Koji prasak i omaksivac ste koristile za njihove stvarcice?
Sve mi rano da pocinjem sa pranjem, a onda se mislim, kako cu posle sa stomakom gegati i peglati...