Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
najvece investicije su krevetac, kolica, komoda za garderobu i presvlacenje i stolica za hranjenje. ovo poslednje kupis poslednje jer ti ne treba dok beba ne pocne da jede cvrstu hranu. tu stolicu bas preporucujem jer dete stvara dobre navike od pocetka- nema jurenja po kuci da mu das jedan zalogaj, zna se kad se jede i gde se jede. moj stariji sin je samo u toj sotlici jeo, kad je vec znao za sta sluzi, dodje do nje i pocne da pokazuje ili da je gura- znaci gladan je:D
njihove cene se krecu od 5.000-15.000. ove jeftine su uglavnom nekvalittnije i imaju samo jedan polozaj za sedenje, onako skroz uspravno, dok ove skuplje, medju kojima su i chiccove, imaju 2, ili 3 polozaja, bolji materijal koji se lepo brise i cisti.
krevetac sa dusekom mislim da kosta oko 100 evra, ne znam kakve su sad cene-nama ostao od starijeg. komoda je oko 15.000 i isto je odlicna investicija- sve bebece stvari tu drzis, a i presvalcenje je lako i nema nepotrebnog saginjanja iznad kreveta. jedino sto ti savetujem je da ne uzimas one komode koje imaju kadicu u sebi- kadica je mala i nefunkcionalna i traje kratko, a komoda bude znacajno skuplja sa njom. kadice su od 1.000-2.000 u decijim ili plasitcarskim radnjama (kod nas u vojvodini kod plasticara je bas lep izbor)

u potpunosti se slazem sa tobom.... narocito za hranilicu... mi imamo chicco, 3 polozaja, lako se brise, mada ona navlaka moze i da se skine i opere u masini, kostala je samo 65e, a mislim da mi je vredela vise od svega ostalog... i jos kao iskusna mama, napomenula bih da je vrlo vazan dusek za krevetac, na njega ne treba zaliti... i sto se tice kolica, obratite paznju, da su laka, da se lako upravlja, da se lako sklapaju i da ne zauzimaju puno mesta u gepeku... mislim da su bespotrebna ona sa onom nosiljkom, narocito za bebe koje se radjaju u toplije godisnje doba... a takva uglavnom budu skuplja... i treba ipak malo lutati, moguce je da se jedan isti model kolica razlikuje duplo u ceni u dve razlicite prodavnice... samo eto, mi mame, narocito kad je prva beba u pitanju znamo da kupimo brdo nepotrebnih stvari za bebu.... u smisli ´´kupiujem sve za cim mi srce zaigra´´

Sta bebanu obuci preko pelena za izlazak iz porodilista pred Novu G.Ide pampers,pravougaona,svedska,benkica i zeka,kapica i carapice.Cebence preko.Jel to dovoljno?Ni ja bas ne znam terminologiju za stvari za bebe.:(A tek za blizance koje nosim nemam pojma sta da pokupujem a da to ne bude bacanje para.Jos nista nisam nabavila.Ni te gacice za jednokratnu upotrebu ne znam sta ce mi jercu se poroditi na carski?

Sta bebanu obuci preko pelena za izlazak iz porodilista pred Novu G.Ide pampers,pravougaona,svedska,benkica i zeka,kapica i carapice.Cebence preko.Jel to dovoljno?Ni ja bas ne znam terminologiju za stvari za bebe.:(A tek za blizance koje nosim nemam pojma sta da pokupujem a da to ne bude bacanje para.Jos nista nisam nabavila.Ni te gacice za jednokratnu upotrebu ne znam sta ce mi jercu se poroditi na carski?

Bodi, obavezno. :) I neka čarapice budu hulahopkice ili nešto slično tome, samo da imaju nogavice. Malo je samo zeka i ništa drugo u sred zime. :)

Drage moje,kakve ste korpe ili nosiljke kupovale za iznosenje bebe iz porodilista:?

ja sam na nekom sajtu u srbiji videla predivne pletene korpe, (onaj fazon kao za pijacu) sa nekom predivnom cipkom.... to mi se jako svidelo...
ja sam decu radjala u nemackoj, ovde je obavezna ona nosiljka tj baby sediste za auto (to napomenu, kao, ko dolazi po bebu, treba to da ponese)
tako da sam u tome iznosila...
one nosiljke iz kolica mi nisu bas prakticne za to, ali vidim da ih puno ljudi koristi za iznosenje ili oni beli jastuci, to se nekad koristilo, avidim i sad opet dolaze na red....

ja ne koristim benkice, ni pamucne pelene... beba mi stize krajem novembra, oobucicu joj bodi, hulahopkice, carapice, toplije odelce i neki tanji skafander....

ne mora za jednokratnu upotrebu, uzmi u apoteci mrezhaste gacice,mogu se prati u mashini, dosta ti je 3-4 kom , one su obavezne kod carskog, jer chim ti izvade kateter , to oblachish zbog ulozhaka, a to je jedino shto ti ne sece ranu ... i nosicesh i kuci neko vreme, veruj mi :brus::bye:

najvece investicije su krevetac, kolica, komoda za garderobu i presvlacenje i stolica za hranjenje. ovo poslednje kupis poslednje jer ti ne treba dok beba ne pocne da jede cvrstu hranu. tu stolicu bas preporucujem jer dete stvara dobre navike od pocetka- nema jurenja po kuci da mu das jedan zalogaj, zna se kad se jede i gde se jede. moj stariji sin je samo u toj sotlici jeo, kad je vec znao za sta sluzi, dodje do nje i pocne da pokazuje ili da je gura- znaci gladan je:D
njihove cene se krecu od 5.000-15.000. ove jeftine su uglavnom nekvalittnije i imaju samo jedan polozaj za sedenje, onako skroz uspravno, dok ove skuplje, medju kojima su i chiccove, imaju 2, ili 3 polozaja, bolji materijal koji se lepo brise i cisti.
krevetac sa dusekom mislim da kosta oko 100 evra, ne znam kakve su sad cene-nama ostao od starijeg. komoda je oko 15.000 i isto je odlicna investicija- sve bebece stvari tu drzis, a i presvalcenje je lako i nema nepotrebnog saginjanja iznad kreveta. jedino sto ti savetujem je da ne uzimas one komode koje imaju kadicu u sebi- kadica je mala i nefunkcionalna i traje kratko, a komoda bude znacajno skuplja sa njom. kadice su od 1.000-2.000 u decijim ili plasitcarskim radnjama (kod nas u vojvodini kod plasticara je bas lep izbor)

Onda sam ja super prošla...:D

Bebi sobicu sam nasledila od deverovog malog, ima kreveta, komodu i plakar...
Kolica takođe, imaju 3 varijante, ona velika korpa za iznošenje iz porodilišta, mala nosiljka, i za sedenje...
Stolicu mi još nisu doneli(kod svekija je u potkrovlju), ne znam u kakvom je stanju pa planiram da uzmem novu...

Kadicu ću naravno kupiti... i dušek ću uzeti nov, jer su ovaj zaboravili da prekriju pa je pun prašine... iako je kao nov... mada verujem da će mi i kadicu doneti... doneli su mi i dve ljuljaške, i sedeljku za auto... da vam ne pišem da mi je jedna soba već puna bebi odeće, obuće, majica, bodića, jakni, igračaka...
Ponekad se zapitam hoću li ja tom detetu išta kupiti...
Svake nedelje mi pošalju po dve kese sa svim i svačim...:lol:

Ali opet, gledam po sajtovima, ima dosta stvari koje moram kupiti oko kupanja i nege bebe... hoću da mu kupim nove bodiće, majičice, pidžamice, posteljinu...
To mi je prva beba... i zaista želim da to ima novo... :D:heart:

Hvala vam na savetima... ako vam još nešto padne na pamet pišite... ;)

oh, pa tebi je super:D
meni od garderobe starijeg sina skoro nista nije ostalo, sve sam dala zaovi za trece dete, ostavila samo neke omiljene stvarcice za uspomenu. pelene sam sve sacuvala, nijednu pamucnu ni svedsku nisam kupila. dobila sam puno stvari za ovo drugo, kolege su mi nakupovali garderobice za prvih mesec dana, nista nisam sama kupila. kod amerikanaca je to obicaj, taj " baby shower"- donose poklone za bebe pre rodjenja. sve su mi porucili iz amerike i stiglo 10ak dana pre porodjaja. posle sam dokupila nesto sama, a sada opet dobijam garderobu od prijatelja i rodbine koji dolaze na babine:D

oh, pa tebi je super:D
meni od garderobe starijeg sina skoro nista nije ostalo, sve sam dala zaovi za trece dete, ostavila samo neke omiljene stvarcice za uspomenu. pelene sam sve sacuvala, nijednu pamucnu ni svedsku nisam kupila. dobila sam puno stvari za ovo drugo, kolege su mi nakupovali garderobice za prvih mesec dana, nista nisam sama kupila. kod amerikanaca je to obicaj, taj " baby shower"- donose poklone za bebe pre rodjenja. sve su mi porucili iz amerike i stiglo 10ak dana pre porodjaja. posle sam dokupila nesto sama, a sada opet dobijam garderobu od prijatelja i rodbine koji dolaze na babine:D

Super to za kolege... mislim baš dosta znači...

Meni su oni stvarno sačuvali stvarčice... neke su sa etiketom, nije stigao mali ni da obuče...:lol: al opet, ja bi ovom mom sad svašta nešto kupila...
Sastavila sam početni spisak pa ću polako početi... od onih sitnih i obaveznih...

E, da vam pokažem sobicu... slatka je... koristio je samo njihov stariji sin, posle toga stojala kod babe... :lol: oribala sam je uzduž i popreko, svaku fioku, opučila sam se... još ću je jednom pred porođaj i fraj...
I sobicu sam okrečila, ali nisamo pokačili te zezancije po zidovima jer ću sobicu prebaciti kod mene u spavaću, a ovde ću ubaciti kolevku(sveki ima neku još od njene dece) i mislila sam kupiti jednu fotelju pa da tu bude preko dana, bliže mi je dnevnoj i da mu to posle bude sobica za igru i igračke... kad prohoda...
Zato je sve ovako nabacano...;)

P.S. Ovo me je muž nagovorio da namestim krevetac... pa mi je rekao:"Vidi Čičak kako je lepo, ajde se porodi.":rotf:

Izvinjavam se za milion slika, ali ne mogu uhvatiti sve u jednu...:D

Jao, Čičak, stvarno je predivno :heart::heart::heart: Slatko, preslatko... ali ipak nemoj da žuriš sa porodjajem, sve u svoje vreme ;););)
E, sad baksuz mora da vidi, pa to ti je. Verovatno to nije definitivni položaj kreveca, i verovatno ćeš voditi računa o tome, ali ja moram da ti skrenem pažnju kada sam već primetila, inače neću moći da spavam mirno. Prva slika - izmedju šipkica kreveca vidim strujni šteker, neobezbedjen! Istina, beba je još u trbi, ali... vodi računa o tome, nikada ne znaš gde će mali prstići da čeprkaju, ili slučajno da dohvate... djavo ne spava, daleko mu lepa kuća!!!

Jaoj, Cicak, odlepila sam na sobicu!!!! Mi cemo isto imati decaka, samo sam ja mislila da kombinujem zutu i zelenu boju ali da bude u ovom fazonu.
Kazi mi jel soba pravljena kod stolara po narudzbini ili kupljena? A ako je kupljena, gde?
U sledeci ponedeljak idem opet u NS na kontrolu pa cu malo da obidjem Aksu, Enci menci i ostalo (ako nagovorim muza, njemu je sve rano i za sve ima vremena).
Pre neki dan sam mu pretila na tu temu, rekla sam "Ako se porodim ranije i ne stignem sve da kupim, ima da se nad*kam i da stavim crtu pored imena oca, pa ti gledaj sta ces" Mislila sam da ce se bar malo strecnuti, a on nista.

e da cicak...ja taman htela da ti napisem kad videh da si vec obezbedila sobicu koja je btw prelepa...ali evo informacije radi ima u mrvici na novom naselju super komodica po narudzbini..
nesto ovako..

16baqa8.jpg

2u5w75t.jpg

25yw553.jpg

Jaoj, Cicak, odlepila sam na sobicu!!!! Mi cemo isto imati decaka, samo sam ja mislila da kombinujem zutu i zelenu boju ali da bude u ovom fazonu.
Kazi mi jel soba pravljena kod stolara po narudzbini ili kupljena? A ako je kupljena, gde?
U sledeci ponedeljak idem opet u NS na kontrolu pa cu malo da obidjem Aksu, Enci menci i ostalo (ako nagovorim muza, njemu je sve rano i za sve ima vremena).
Pre neki dan sam mu pretila na tu temu, rekla sam "Ako se porodim ranije i ne stignem sve da kupim, ima da se nad*kam i da stavim crtu pored imena oca, pa ti gledaj sta ces" Mislila sam da ce se bar malo strecnuti, a on nista.

vec sam rekla gore u postu ali evo..mrvica novo naselje(novi sad)..rade sve po narudzbini...komodice,krevetac...ovo sto sam postavila je radjeno po narudzbini

cicak, mene je sobica ostavila bez daha!!!!! :heart:
a kad trebas da se porodis???
Sredinom Marta.
Ali smo je sad doneli dok je lepo vreme, ko bi u sred zime, kad je snega do kolena donosio... :-)
Jao, Čičak, stvarno je predivno :heart::heart::heart: Slatko, preslatko... ali ipak nemoj da žuriš sa porodjajem, sve u svoje vreme ;););)
E, sad baksuz mora da vidi, pa to ti je. Verovatno to nije definitivni položaj kreveca, i verovatno ćeš voditi računa o tome, ali ja moram da ti skrenem pažnju kada sam već primetila, inače neću moći da spavam mirno. Prva slika - izmedju šipkica kreveca vidim strujni šteker, neobezbedjen! Istina, beba je još u trbi, ali... vodi računa o tome, nikada ne znaš gde će mali prstići da čeprkaju, ili slučajno da dohvate... djavo ne spava, daleko mu lepa kuća!!!
Ata draga, hvala na savetu... Znam za utikac... Ali krevetac nece ovde biti, citava sobica ce se seliti u moju spavacu, jer beba ipak mora biti sa nama, a ova sobica mi nije blizu... ;-)

:-)

Ja ne volim zutu. A moja omiljena boja citavog zivota je svetlo plava, to i vrapci na grani znaju... Jos u srednjoj su se svi zezali ''kad vidis malo plavo skakuce, to je Cicak'' :-) ... Tako da mi je boja sobice legla super... Mada jako volim i zelenu...
Kad prebacimo sobicu onda planiram da zidove malo isaram... Neka priroda itd... Samo sto nisam neki umetnik, pa ce mi morati pomoci neko...:lol:

Sobica je kupljena, a mi smo, ko sto rekoh, nasledili je od devera... Kupljena je u Italiji pre 8 godina... Za starijeg sina... I koriscena je mozda 2 godine... Posle toga su je spakovali i kod babe... Jer krevetac je jako velik... Pa su drugom detetu kupili mali krevetac da bude sa njima... Jer zive u stanu...

Sada toga ima i kod nas, verujem... Tad nije bilo... Ovo su morali uvoziti... Ali sada, mislim da svaki malo bolji stolar moze ovo napraviti... I ne verujem da je skupo jako... Samo se treba dobro raspitati...

Krevetac je sjajan, jer kad beba poraste, ova komoda za presvlacenje se moze skinuti(ima i nogice), skinu se stanice i ogradica, kupi se veci dusek i onda je pravi krevet... :-)

udavih ja sa pricom... Nego, koliko ranije ste prale bebi stvarcice?
Jel se moze sve to njihovo, posto je vecina sarena zajedno u masinu na 30 stepeni(opcija rucno)?
Koji prasak i omaksivac ste koristile za njihove stvarcice?

Sve mi rano da pocinjem sa pranjem, a onda se mislim, kako cu posle sa stomakom gegati i peglati...

e da cicak...ja taman htela da ti napisem kad videh da si vec obezbedila sobicu koja je btw prelepa...ali evo informacije radi ima u mrvici na novom naselju super komodica po narudzbini..
nesto ovako..

16baqa8.jpg

2u5w75t.jpg

25yw553.jpg

Jao kami... Sto je divna... Prelepa je...:super:
Lepsa mi od moje... Kao iz Zemlje cuda...:D

ti si maher za informacije gde cega ima... Svaka cast...:ok:

ja se zezam, kako posto je decak, dobija ovu sobicu a da je devojcica, onda bi joj verovatno porucili neku 'devojacku'... Ahahahaha...:lol: ... Mada kad bolje razmislim, jeste da ja volim devojcice, ali ne volim ono kad im je sve u roze... Ta boja me gusi... Verovatno bi i tad gledala da bude sto vise moje nebo plave... Ahaha...:lol:

Ja ne volim zutu. A moja omiljena boja citavog zivota je svetlo plava, to i vrapci na grani znaju... Jos u srednjoj su se svi zezali ''kad vidis malo plavo skakuce, to je Cicak'' :-) ... Tako da mi je boja sobice legla super... Mada jako volim i zelenu...
Kad prebacimo sobicu onda planiram da zidove malo isaram... Neka priroda itd... Samo sto nisam neki umetnik, pa ce mi morati pomoci neko...:lol:

Sobica je kupljena, a mi smo, ko sto rekoh, nasledili je od devera... Kupljena je u Italiji pre 8 godina... Za starijeg sina... I koriscena je mozda 2 godine... Posle toga su je spakovali i kod babe... Jer krevetac je jako velik... Pa su drugom detetu kupili mali krevetac da bude sa njima... Jer zive u stanu...

Sada toga ima i kod nas, verujem... Tad nije bilo... Ovo su morali uvoziti... Ali sada, mislim da svaki malo bolji stolar moze ovo napraviti... I ne verujem da je skupo jako... Samo se treba dobro raspitati...

Krevetac je sjajan, jer kad beba poraste, ova komoda za presvlacenje se moze skinuti(ima i nogice), skinu se stanice i ogradica, kupi se veci dusek i onda je pravi krevet... :-)

..moze, a moze i svaki spretniji tata (ili deda ili ujak ili stric, ako ih imate :lol: )
..mm je napravio sobe i cerki i sinu i ovoj dvojici zvrndova.. :) ..samo tepihe nisam shtrikala i dusheci su kupovni.. :)

udavih ja sa pricom... Nego, koliko ranije ste prale bebi stvarcice?
Jel se moze sve to njihovo, posto je vecina sarena zajedno u masinu na 30 stepeni(opcija rucno)?
Koji prasak i omaksivac ste koristile za njihove stvarcice?

Sve mi rano da pocinjem sa pranjem, a onda se mislim, kako cu posle sa stomakom gegati i peglati...

..bebece stvari mozesh da operesh, ali svakako bi bilo dobro da ih josh jednom osvezish i prepeglash kad udjesh u deveti mesec..
..na vecini ti pishe kako se peru, posteljina, peshkiri, pelene i bele benkice na 90C, bodici (ako su kvalitetniji) na 60C kao i vecina zeka, kapica, odelaca,
ali 101% cesh kupiti ili dobiti preslatkih stvarchica koje moraju na 40C..
..prashak bilo koji, ali ja sam npr ukljuchivala dodatno ispiranje prvih mesec dana,
a omekshivach bolje izbegavaj prvih nedelja, a onda uzmi neki koji je 0+, npr chicco..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back