Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za 7 dana mi je termin. Sitno brojim, ali se nadam da necu probiti termin. Kako ti je supruga?

E Drinjaca, ja bas zbog tebe svratila, ima li sta novo, kako je zence? :D

Мојој жени је данас термин.:D :klap: Сваки други дан возим је на ЦТГ. Бебац је добро, срце, све остало.. хвала Богу. Боле је дно леђа па добар муж :mrgreen: усисава кућу, пере суђе, спрема ручкове, веже јој пертле. :D

Cicak, tako ni meni ne mogu da se dogovore oko termina porodjaja, malo-malo pa ga promene. I svaki put kad me pitaju za datum poslednje menstruacije ja se upljujem od objasnjavanja da to kod mene nema veze, da su mi lekovima ispomerali ciklus, da znam tacno dan sat i minut kad je bila aspiracija, kad embriotransfer.....ali nista im to ne znaci. Mislio bi covek da bar kod nas "vestaka" mogu da budu sigurni :per:

Uf... e pa ovo je prica koju ja znam.
Sestra mog decka se porodila 04. 10. znaci pre oko 2 nedelje. Dve nedelje pre njenog porodjaja se porodila neka njena drugarica, poznanica, sta li joj je vec... Devojka je htela epidural i bukvalno pred porodjaj su joj rekli da se epidural vise ne daje jer jako veliki broj zena iako je uplatio novac za epidural nije uspeo da ga iskoristi zbog brzine porodjaja ili cega vec, da su imali neku finansijsku kontrolu i da s uvideli da su te pare "bacene" a epidural nije upotrebljen. Tako da se ta devojka porodila bez epidurala, pa je savetovala ovoj mojoj da nadje nekog anesteziologa da joj da epidural (jer naravno u ovoj drzavi para vrti gde burgija nece).
Tako je ova dala anesteziologu 120e, dobila epidural... Ali ja sve to ne mogu da zamislim da tako funkcionise, pa zar ne treba da pomognu zenama na porodjaju a ne da im odmazu.

ne znam o kojoj bolnici pricas, ali prica deluje pomalo nerealno. u svakom slucaju, u porodilistu Dragisa Misovic epidural je besplatan, odnosno pokriva ga osnovno zdravstveno osiguranje.

ja samo domacu radinost-cvekla, sargarepa jabuka. ko moze da jede, sve se naredna i poporska sam malo limunovog soka. ja nisam mogla, pa sam to rendala, pustala da odstoji i cedila sok. ispadne oko 2dl soka od 1 cvekle, 1 jabuke i 1 sargarepe. tako 2 meseca i popravila sam znatno hemoglobin. tetemu nisam mogla da pjem, bilo mi je jako muka. od tih preparata, jedino sam kapi koprive pila jer ide samo 15 kapi, pa se nekako progune sa sokom

ja samo domacu radinost-cvekla, sargarepa jabuka. ko moze da jede, sve se naredna i poporska sam malo limunovog soka. ja nisam mogla, pa sam to rendala, pustala da odstoji i cedila sok. ispadne oko 2dl soka od 1 cvekle, 1 jabuke i 1 sargarepe. tako 2 meseca i popravila sam znatno hemoglobin. tetemu nisam mogla da pjem, bilo mi je jako muka. od tih preparata, jedino sam kapi koprive pila jer ide samo 15 kapi, pa se nekako progune sa sokom

Potpisuljem boldovano

Ja sam sve to ocistla pa u mixer i dobijem neku vrstu slatke salate. Sredilo mi krvnu sliku za mesec dana, a jela sam "porciju nedeljno". U 1 porciju stavljam: 2-3 cvekle, 4-5 sargarepa i oko 5 jabuka. Pojedem deo a ostatak u frizider do 3 dana stoji. Nisam stavljala limun, jer nisam znala da treba :dash: Ovo mi je doslo kao neka vrsta uzine ili vecere.

Devojke, jeste li pile FERO-FOLIC-500?

Meni kad su rekli da prestanem tothemu, da pređem na fero-folan(tako nešto) ovde kod nas ga nije bilo, pa sam kupila Feroglobin. On se pije odmah nakon jela, i košta 1000 dinara kutija, 30 tableta.
Sad mi je brat našao FERO-FOLIC-500 u Novom sadu, ali uputstvo na nekom turskom, arapskom(nemam pojma) kojem jeziku... i kutija od 20 tableta košta 250 dinara.

Znate li nešto o ovim vitaminima?
Jeste ih koristile? Ili neke druge? Meni su reki samo da nađem kombinaciju gvožđe-folna, ali ja nemam pojma šta je bolje?

Nije mi bitno ni da košta duplo skuplje, samo da je dobro... ne bih da mi podvale neku glupost... zbog bebe...

Zbunjena sam, ne znam šta da radim?:confused:

Potpisuljem boldovano

Ja sam sve to ocistla pa u mixer i dobijem neku vrstu slatke salate. Sredilo mi krvnu sliku za mesec dana, a jela sam "porciju nedeljno". U 1 porciju stavljam: 2-3 cvekle, 4-5 sargarepa i oko 5 jabuka. Pojedem deo a ostatak u frizider do 3 dana stoji. Nisam stavljala limun, jer nisam znala da treba :dash: Ovo mi je doslo kao neka vrsta uzine ili vecere.
Сок од лимуна додаш мало због укуса, а више јер је изврсан природни конзерванс.

Jel normalno da trudnica spava 12 sati?

Inace sam znala vikendom da odspavam toliko, i kontam ne smeta to bebi ali ja nista ne jedem tih 12 sati. Jel ima beba cime da se hrani dok ja spavam maraton?

Izvinjavam se ako je glupo pitanje ali ja sam stalno u tripu da ce beba biti gladna jer ja puno spavam i nemam neki apetit kad ustanem. Tek uvece mi se otvori, ali gledam da kad vec jedem kasno jedem puno voca i namirnica koje su korisne(ubacim i koji sendvic nekad).

Ljubim moje devojke trudnice... I cekamo da drinjaca javi lepu vest!!!

..chichak, bilo koji gvozdje-folna preparat je ok..ja sam chula za Foliron (jedna mama ga je zvala Folirant :lol: )

..zlobnice, kakvo ti je gvozdje? ..ja sam imala nizak hemoglobin i eritrocite,
a gvozdje ok, uz niske ukupne proteine u krvi..
..zato preparati gvozdja nisu pomagali, samo pojachan unos proteina (meso, sir, jaja)..

Gvožđe je 17,5 a ref vrednosti su 10.7-32,2. meni je i pre trudnoće hemoglobin uvek bio na donjoj granici vrednosti.

Jel normalno da trudnica spava 12 sati?

Inace sam znala vikendom da odspavam toliko, i kontam ne smeta to bebi ali ja nista ne jedem tih 12 sati. Jel ima beba cime da se hrani dok ja spavam maraton?

Izvinjavam se ako je glupo pitanje ali ja sam stalno u tripu da ce beba biti gladna jer ja puno spavam i nemam neki apetit kad ustanem. Tek uvece mi se otvori, ali gledam da kad vec jedem kasno jedem puno voca i namirnica koje su korisne(ubacim i koji sendvic nekad).

Ljubim moje devojke trudnice... I cekamo da drinjaca javi lepu vest!!!

Ja sam prvi trimestar prespavala. BUKVALNO Mislila sam da nisam normalna, ali je dr rekla da ne smem nista protiv toga, da mi od sada telo i hormoni odredjuju sta cu i kako cu i da samo slusam i da radim kako mi prija. Poslednje 2 nedelje sam isto takva (39-40nedelja). Valjda se telo sprema za porodjaj i na neprospavane noci?

Ja sam prvi trimestar prespavala. BUKVALNO Mislila sam da nisam normalna, ali je dr rekla da ne smem nista protiv toga, da mi od sada telo i hormoni odredjuju sta cu i kako cu i da samo slusam i da radim kako mi prija. Poslednje 2 nedelje sam isto takva (39-40nedelja). Valjda se telo sprema za porodjaj i na neprospavane noci?

znaci beba nece biti gladna ako ja ne jedem 12 sati?

Ija, navijamo da beba krene sto pre, i da se uskoro upoznas svog andjelcica...:heart:

Cicak, ja pijem Femibion, on je slican kao Mamavit s tim sto kazu zene da se lakse podnosi (nekom bude muka od Mamavita). Femibion mi je preporucila prof Novakov, kosta oko 1800din za mesec dana.
Za gvozdje sam pila Ferum Lek, u stvari grickala po jednu tableticu dnevno, smrdi kao djavo i ofarba ti zube:evil:

ja sad ne pijem skoro nista.
Utrogestan 3x1 i Feroglobin, a od sutra cu umesto njega Fero Folic.

Kad sam bila na poslednjoj kontroli pitala sam dr.da li treba da pocnem i neki multivitaminski preparat za trudnice, tipa: prenatal itd... Ona kaze ne, samo nastavi sa tim sto pijes.
Kontam valjda ona bolje zna, ne bih ja pocinjala nista na svoju ruku, al se zato trudim da unosim svasta kroz hranu, valjda je to dovoljno vitamina za bebu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back