Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ikice, pa zašto opet u bolnici, šta je sad? :zag:

Ja sam juče išla na 4D, i upoznala sam moju bebu :heart: Joj, šta radi nogicama i rukicama, pravi mali bokser :heart: Loša je slika, ne radi mi skener, pa sam slikala fotoaparatom, pa prebacivala, ali nema veze. Upoznajte i vi mog bebonija:
Pogledajte prilog 193325

Prema PM, trudnoća je 9+3, ali prema UZ, beba je naprednija, 10+1. Sve ok što se bebe tiče.
Medjutim, svaki put kad odem na UZ, meni bre otkriju nešto novo. Sad je otkriveno da imam miom, veličine 2 cm. Lepo sam ga i sama videla, sve se tamo crveni i plavi, skot je super prokrvljen :( On mi, izgleda, tako bar dr kaže, i pravi sve ove probleme i bolove. Povećao mi dozu utrogestana na 3x200, uključio mi neki pregnacare ( šta je to??? ), fluorogal ( to beše ono za zubiće klincima, ako se ne varam :think: mislim, za koji vrag će mi to, ne znam da li da pijem uopšte :think: ) i magnezijum. Kaže da je Mg dobar miorelaksant, da smirimo te kontrakcije materice. Jer, kaže, to što boli u stomaku, to su zapravo kontrakcije materice! Ok, da pijem i taj Mg, mada je preskup, a ukus mu je bljaaaaks, ali kad se mora, nema druge.
I tako... sad čekam double test i to je to. Miom ćemo da pratimo, kaže da to nije tako strašno, samo da ne počne da raste. A meni je strašno - beba 2,9 cm, a miom 2 cm :( Uh, baš mi je pomisao grozna, umesto da hranim bebu, moja krv hrani taj tumor. :(
Neću, ne mogu... ako počnem da mislim o tome ima da odem u tri lepe... ne, biće sve ok, nisam jedina, sve žene to lepo iznesu i lepo se porode, pa biće i kod mene sve lepo i dobro!!! :ok:

Imala i ja miom koji je mnogo rastao u trudnoći...ništa, pratili ga, pa ako ne poraste više od bebe, nije problem. Meni je došao do 12 cm, a posle porođaja se vratio na 1 cm.

..dobro veche, devojke.. :)
..ja sam josh tu.. :D ..deset dana do termina, tri dana do jakshe rekordera po boravku u maminom stomaku.. :aha:

..neshto sam sama sebi teshka danas i juche, vreme mi ne ide na ruku.. :(
..i svi me nerviraju.. :( ..i samo bih plakala.. :( ..i chini mi se nikad kraja tupavim kucnim poslovima.. :(
..i niko da se dovoljno brzo seti da ponudi pomoc.. :(
..i svi neshto menjaju planove u poslednjoj sekundi.. :besna:
..i josh me pitaju shta ja mislim o tome.. :roll: :evil:
..i na sve to u mojoj glavi hiljadu i jedan scenario od odluke da je "vreme" do prvog tushiranja u porodilishtu.. :sad2:
..i nemam pojma shta ce ovi moji kad odem.. :( ..i shta cu i kako cu kad se vratim.. :(
..i svashta neshto.. :sad2:
..neshto se ne secam da je to uobichajeno za poslednje dane 2u1 stanja.. :think:

..dobro veche, devojke.. :)
..ja sam josh tu.. :D ..deset dana do termina, tri dana do jakshe rekordera po boravku u maminom stomaku.. :aha:

..neshto sam sama sebi teshka danas i juche, vreme mi ne ide na ruku.. :(
..i svi me nerviraju.. :( ..i samo bih plakala.. :( ..i chini mi se nikad kraja tupavim kucnim poslovima.. :(
..i niko da se dovoljno brzo seti da ponudi pomoc.. :(
..i svi neshto menjaju planove u poslednjoj sekundi.. :besna:
..i josh me pitaju shta ja mislim o tome.. :roll: :evil:
..i na sve to u mojoj glavi hiljadu i jedan scenario od odluke da je "vreme" do prvog tushiranja u porodilishtu.. :sad2:
..i nemam pojma shta ce ovi moji kad odem.. :( ..i shta cu i kako cu kad se vratim.. :(
..i svashta neshto.. :sad2:
..neshto se ne secam da je to uobichajeno za poslednje dane 2u1 stanja.. :think:

ne daj se ines
ti si moja zena zmaj :))))) :* cmok

Hvala vam, žene, na utešnim rečima. :) Ma, znam i ja sama da taj miom nije baš toliki bauk, ali... nekako je sve lakše kada se čita, a ne kada se preživljava, jel :rumenko: Mislim, svima nama je tako, ništa novo to nije. Treba mi malo, par dana, da skontam da je to čudo tu, da krade hranljive materije iz krvi mojoj bebi i tako... :( I trebalo bi konačno da se odlučim kod kog ću dr ići, ovako menjati svaki čas ništa ne valja. :)

November, pa šta je tebe uhvatilo? :zag: Proći će, ne brini. Kada ti odeš, oni će se snaći mnogo bolje nego što i pomišljaš, a kada se vratiš... pa šta je tu sada problem? Ih, pa kao da ne znaš sa bebama :D Jakša je jedan veliki momak, i prihvatiće batu lepo :ok: Koliko sam nešto pročitala, na brzinu, već se i "potukao" sa batom prvi put, jel :lol::lol::lol:
Ma, razumem te, 100%, razumem kako se osećaš, i šta god sad bilo ko da ti kaže ti si u svojim mislima i ne vredi... :) Hormoni, ništa drugo, proći će jako brzo :zag:

E moja November...:zag:
sve potpisujem, osim ovoga da ne znam sta ce moji bez mene kad odem u porodiliste
a sve ostalo...isto
bice dobro ako nekome ne otkinem glavu pre no sto odem koliko sam nervozna i razdrazljiva i samo bih se svadjala..i zavukla u sobu i plakala...:sad2:
do te mere da sam (stoka) pre neki dan pomislila
"ma koji moj mi je sve ovo trebalo"....:dash:

treba da izdrzim jos petnaestak dana do termina, a ovaj mali ce sigurno da prebaci
nesto nema nameru da se spusti, pod rebrima mi je vec danima...lepo mu tu, a mama ne moze ni da jede, ni da spava ni nista...i onda krene da se meskolji i da pravi raspored organa mojih onako kako njemu odgovara (bar ja imam osecaj da je tako) i to traje....sa jedne na drugu stranu..joj...pa opet....
...ludilo...

E moja November...:zag:
sve potpisujem, osim ovoga da ne znam sta ce moji bez mene kad odem u porodiliste
a sve ostalo...isto
bice dobro ako nekome ne otkinem glavu pre no sto odem koliko sam nervozna i razdrazljiva i samo bih se svadjala..i zavukla u sobu i plakala...:sad2:
do te mere da sam (stoka) pre neki dan pomislila
"ma koji moj mi je sve ovo trebalo"....:dash:

treba da izdrzim jos petnaestak dana do termina, a ovaj mali ce sigurno da prebaci
nesto nema nameru da se spusti, pod rebrima mi je vec danima...lepo mu tu, a mama ne moze ni da jede, ni da spava ni nista...i onda krene da se meskolji i da pravi raspored organa mojih onako kako njemu odgovara (bar ja imam osecaj da je tako) i to traje....sa jedne na drugu stranu..joj...pa opet....
...ludilo...

:rumenko:
..juche sam uhvatila sebe, "chitajuci" sedamnaesti put od jutra sa jakshom njegovu knjigu,
negde izmedju crvenog sosa i beshamela za lazanje :roll: a bash posle slaganja vesha sa sushilice :roll:
malo pre nego shto sam probudila ovu matoru landaravu koja se komirala posle koncerta :roll:
a taman nakon shto je veliki mushki otperjao na basket :roll:
da mi prolazi kroz glavu "hoce li, aman, vec jednom da ti dodje vreme za spavanje"
i kad sam postala svesna da jedva chekam da ga se reshim na sat-dva htela sam da se besim.. :(

..i onda se setim kako su cichali od srece kad smo im rekli da stize nova beba na leto i pop.izdim.. :besna:

..i p.izdim i na mm-a i na njegov "ma opushteno, shta stignesh-stignesh" stav i na njegov posao od jutra do sutra
i na to shto mu je dovoljno pet sati spavanja i nikad ne kuka
i na to shto je sav u planiranju gde cemo dogodine svi choporativno na odmor
i na vreme koje gubi na netu trazeci veliki auto i na to kako mu se moze samo da se igra i zevzechi sa svima njima
a sve "tekuce odrzavanje" je moj problem, shto jes' "shta stignem-stignem", ali opet.. :roll:

..e sad mi je lakshe.. :neutral:
..teshi me ovo sunce od jutros, ako me ne izvuche iz ovih shugavih misli - pucam, 100%.. :rumenko:

..i ako je iko u "sat po sat, dan po dan" fazonu, ja sam,
ali mozda bash zato teshko podnosim vishe od jedne malodushne pomisli u istom trenutku.. :)
..a ima i malo postraumatskog stresa od zavrshetka shkole ove matore..

..i jedva chekam da pochnem da lichim sebi na sebe opet.. :lol:

inace i mi imamo porodjaj uzivo
moja miljenica teodora se poradja, puna je ko brod
prvo mace je majka videla moja, kako visi teodorici onako mrtvo
ne zna da se poradja, ne zna sta treba
prvi joj je put
svi su se uzurpirali, svima nam je skratila zivot za jedno 10 godina
cak je i komsinica dosla da je poradja
jedva su uspeli to mrtvo mace da joj izvade al ceka nju ceo ovaj dugi dan
a i pomagace
ima tu jos dooosta macica
ja sam daleko od njih, i jako mi je tesko palo sve ovo, cujem se sa majkom i sa sestrom na svakih par minuta
izvestavaju me o svemu
ma , evo, ja bih sada pritala da rodim petoro, samo da mi ona bude dobro...

:rumenko:
..juche sam uhvatila sebe, "chitajuci" sedamnaesti put od jutra sa jakshom njegovu knjigu,
negde izmedju crvenog sosa i beshamela za lazanje :roll: a bash posle slaganja vesha sa sushilice :roll:
malo pre nego shto sam probudila ovu matoru landaravu koja se komirala posle koncerta :roll:
a taman nakon shto je veliki mushki otperjao na basket :roll:
da mi prolazi kroz glavu "hoce li, aman, vec jednom da ti dodje vreme za spavanje"
i kad sam postala svesna da jedva chekam da ga se reshim na sat-dva htela sam da se besim.. :(

..i onda se setim kako su cichali od srece kad smo im rekli da stize nova beba na leto i pop.izdim.. :besna:

..i p.izdim i na mm-a i na njegov "ma opushteno, shta stignesh-stignesh" stav i na njegov posao od jutra do sutra
i na to shto mu je dovoljno pet sati spavanja i nikad ne kuka
i na to shto je sav u planiranju gde cemo dogodine svi choporativno na odmor
i na vreme koje gubi na netu trazeci veliki auto i na to kako mu se moze samo da se igra i zevzechi sa svima njima
a sve "tekuce odrzavanje" je moj problem, shto jes' "shta stignem-stignem", ali opet.. :roll:

..e sad mi je lakshe.. :neutral:
..teshi me ovo sunce od jutros, ako me ne izvuche iz ovih shugavih misli - pucam, 100%.. :rumenko:

..i ako je iko u "sat po sat, dan po dan" fazonu, ja sam,
ali mozda bash zato teshko podnosim vishe od jedne malodushne pomisli u istom trenutku.. :)
..a ima i malo postraumatskog stresa od zavrshetka shkole ove matore..

..i jedva chekam da pochnem da lichim sebi na sebe opet.. :lol:

:cmok2:

Tacno poznajem o cemu pises. Prodje i to polako. Samo da imamo dan-dva sunca i vratice nam se i pozitivno raspolozenje. Bar se ja tome nadam :super:
Nije normalno da je vreme u junu kao da je oktobar. Bar ne tu u Srbiji ;) Suprug me uvek tesi "ej da zivimo u Irskoj OVAKVO bi nam bilo celo leto" :sad2: ovde se bar mozes nadati da ce Sunce sinuti, pa da napunimo baterije ;)

Zdravo, trudnice!

Najpre da cestitam BET, uzivaj sa bebicom, neka je ziva i zdrava.

November, mislim da je ona poslednja recenica u postu vrlo bitna u nasoj situaciji, da pocnemo da licimo sebi na sebe ponovo. Kad nas sve stigne, tu pucamo. Makar ja. Volim to sto cemo dobiti bebicu, ali tvoj zivot je na hold-u i dok se to ne zavrsi, sve ostalo ceka. Ima dana kada to nije problem, a ima i kada mi bude sebe zao.:sad2:

Ja sam sad morala da otkazem planove za putovanje jer je beba nisko i necu da idem negde da lezim u sobi, zove me muz da me pita da li smem da letim jer ide negde poslovno pa da dodjem na par dana, pa kaze-a, daaa, pa ti ne mozes da setas, kako bi tamo, nista ne bi videla... E, tu sam pocela da cmizdrim, ali samo na minut, posle me pustilo. Sta da radim...

Da ne pominjem izgled. Mislim, nisam ja sad nesto ogromna, ali ovi kilogrami odozgo mi otezavaju svakodnevni zivot, imam utisak da nikad necu biti ista.
On na poslu, ja sa detetom, obaveze... Nema leskarenja i setnjiica kao u prvoj trudnoci...

Jos vidis njega punog elana i planova, pa bi ga ponekad zadavila.

..ljubim vas sve po redu, znachi vasha podrshka i razumevanje.. :zag:
..ja bila na CTG-u, sve ok, beba je u anterior polozaju i dalje :klap:
i sve trudnice kukaju da ne liche na sebe juche i prekjuche, pa mi lakshe.. :rumenko:

..i odmah se nekako stvorio slobodan dan za mm-a, a ovo dvoje chuvali brata tri sata bez problema,
nahranili ga i legli da spava, izgleda da ja samo treba da pochnem da kukam na vreme,
a ne onda kad stvarno ne mogu vishe :lol:
..nikad necu nauchiti da budem pametna.. :dash: :lol:

..danas bojkotujem i kuvanje, poruchicemo neshto,
sutra je mom tati rodjendan, pa ako ne odem da mu rodim unuka za poklon :zper: idemo na ruchak kod mojih,
dva dana pauze od rutine i bicu kao nova.. :)
..kiss svima.. :heart:

Evo meeee.
Bebac teska 2580g.Prednjaci glavica.Dr odusevljen mojom krvnom slikom.
Termin ponovo 7.8.
Na kontrolu za dve nedelje.
Isla sam sa majkom na uz,mm nije mogao jer radi.I pita me dr sta je rekao za pol ,ja kazem devojcica a on dooobro nista nije poraslo.A moja majka u nesvest da padne jer nije odmah ukapirala sta je hteo da kaze.:D Inace ona je sva u grcu dok ne prodje uz,pa se zato izgubila.:zag:

A moji prsti ko cevapi.:dash:
I bila sam kod zubara.:worth:

devijke,pozdrav
imam jedno pitanjce,dakle,imala sam lazne kontrakcije i dr mi je prepisao lek gynipral i imam jake tahikrdije i tresem se ko prut :(.
da li ga neka koristi i kakva su vam iskustva?

Ja sam pila Gynipral 3*100mg, ali uz 2*2mg Bensedina nakon amniocenteze. Jako mi je tesko palo, stalno mi se spavalo i jedva sam cekala da mi kazu da prestanem. Pila sam ih odp. mesec dana, ali na srecu vise ih ne pijem.

U petak idem na kontrolu, pa se nadam da je sve ok. Bas mi se ne piju lekovi, a nadam se da ce nas pustiti i da odemo na nedelju dana na more. Drzite mi palceve ;)

Ja sam pila Gynipral 3*100mg, ali uz 2*2mg Bensedina nakon amniocenteze. Jako mi je tesko palo, stalno mi se spavalo i jedva sam cekala da mi kazu da prestanem. Pila sam ih odp. mesec dana, ali na srecu vise ih ne pijem.

U petak idem na kontrolu, pa se nadam da je sve ok. Bas mi se ne piju lekovi, a nadam se da ce nas pustiti i da odemo na nedelju dana na more. Drzite mi palceve ;)

hvala ti na odgovoru i drzim ti fige da bude sve ok i da ides na more!
ja ,inace samo ovu godinu propustam letovanje i to zbog bebe a samo beba moze biti razlog:D,zivim celu godinu za more ali .....ovo je vaznije....

evo žene moje drage, sutra ulazimo u 39.nedelju
i ovo, ako nije poslednja sličica, a ono jes jedna od poslednjih
jos koji dan i adios estomago

jexy39.jpg

Trudnice iz Novog Sada gde ste radile ekspertni UZ i kod koga? Da li može da sa uputom ide na Betaniju na ekspertni?

Da, samo moras zakazati na vreme i imati uput od ginekologa. Odmah ti urade na spratu markere (tj izvade krv). A rezultati su za oko 7-10 dana. Sa tim rezultatima ides kod geneticara u Betaniju ili decju bolnicu pa ako je potrebno salju te na Amniocentezu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back