Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mene.
Po poslednjem ultrazvuku,od pre mesec dana,sam u 35oj nedelji.Sldece nedelje konacno idem na uz.
Nocas me po prvi put uhvati grc,samo u levoj nozi.Ajoj majko mila kako je bolelo nisam mogla nogu da pomerim.Uzas.Jos sam i lose spavala.Merila sam i pritisak kod drugarice u apoteci,107/87 a inace mi je oko 80/60.Puls 116.

Ovih dana razmisljam o dojenju i pumpicama.Da li je Aventova pumpica stvarno najbolja?
Док осетиш да се мишић грчи, истегнеш га(дословно, извијеш ногу тако да се мишић ,,издужује", а не скупља), ако се мишић ипак скупи, што би народ рекао у ,,чвор", бол постаје неиздржив, онда само једно: Танком иглом, или још боље чиодом убоди се у мишић, тек, тек мало да врх игле пробије кожу и боцне мишић.
Моментално ће се опустити и бар неколико сати се неће грчити.
Стари, проверен и једноставан лек из доба пре масовне употребе хемије...
Једноставно, нека ти чиода, нпр постављена у запушач од плуте, буде увек у близини.

Док осетиш да се мишић грчи, истегнеш га(дословно, извијеш ногу тако да се мишић ,,издужује", а не скупља), ако се мишић ипак скупи, што би народ рекао у ,,чвор", бол постаје неиздржив, онда само једно: Танком иглом, или још боље чиодом убоди се у мишић, тек, тек мало да врх игле пробије кожу и боцне мишић.
Моментално ће се опустити и бар неколико сати се неће грчити.
Стари, проверен и једноставан лек из доба пре масовне употребе хемије...
Једноставно, нека ти чиода, нпр постављена у запушач од плуте, буде увек у близини.

ovo sam ja radila...igla mi bila pored kreveta svaku noc..

Pumpice nisu baš neophodne...ja prođoh 10 meseci dojenja bez dohrane a ni jednu kap nisam iscedila. Doduše, bila sam stalno u brizi da nemam dovoljno mleka...

ево и сад исто! кад сикице немају мензуру, па да видим колико попије ;)

а за грчеве у нози, мени помаже сапун - стави се испод чаршафа и заиста нема грчева (или су мнооооогооооооо блажи!)

Mene je jutros nesto mnogo bolelo...al ne znam sta
bolelo me sa strane, negde na sredini stomaka
dal se ovaj mali nabio nezgodno, il sam ja hodala malo brze
uglavnom, proslo je kad sam malo odlezala
muz odma skocio "jel pocelo"
otkud znam dal je pocelo kad ne znam kako pocinje:)
sve nesto mislim da treba da me boli dole, kao kad dobijem, jel tako?
jos malo majku mu....

Evo i mene konacno,15.6 u 9 i 30 rodila sam devojcicu 3450 i 52 cm.Radjen mi je carski,posle operacije bolelo je krvnicki ali ja sam se opravila vec treci dan,nazalost muka me naterala,dete mi je dobilo neku infekciju,izgubila je bila oko 500gr.Primala je infuziju,antibiotike,precrkla sam od straha,zato smo i dugo bile u bolnici,Ali na srecu sada je sve i za nas,mi smo kuci i uzivamo,ja mogu da trcim 17 dan od CR:hahaha:.I sada mi nije ni malo zao sto su me porodili carskim,imam i mleko i super sam. LJubim vas sve:heart::heart::heart:

Evo i mene konacno,15.6 u 9 i 30 rodila sam devojcicu 3450 i 52 cm.Radjen mi je carski,posle operacije bolelo je krvnicki ali ja sam se opravila vec treci dan,nazalost muka me naterala,dete mi je dobilo neku infekciju,izgubila je bila oko 500gr.Primala je infuziju,antibiotike,precrkla sam od straha,zato smo i dugo bile u bolnici,Ali na srecu sada je sve i za nas,mi smo kuci i uzivamo,ja mogu da trcim 17 dan od CR:hahaha:.I sada mi nije ni malo zao sto su me porodili carskim,imam i mleko i super sam. LJubim vas sve:heart::heart::heart:

Čestitam Bet!!! :heart::heart::heart: :zag::zag::zag:
Hvala Bogu da je sa malenom sad sve u redu :heart: Kakvu je to infekciju imala, gde si se porodila uopšte? Ma, uostalom, nije sad ni važno, bitno da ste i bekana i ti dobro! :heart:
Čestitam još jednom, divna vest! :D:D:D

Mene je jutros nesto mnogo bolelo...al ne znam sta
bolelo me sa strane, negde na sredini stomaka
dal se ovaj mali nabio nezgodno, il sam ja hodala malo brze
uglavnom, proslo je kad sam malo odlezala
muz odma skocio "jel pocelo"
otkud znam dal je pocelo kad ne znam kako pocinje:)
sve nesto mislim da treba da me boli dole, kao kad dobijem, jel tako?
jos malo majku mu....

..josh malo, jexy.. :aha:
..mada, mozesh ti i pre mene, nemam ja nishta protiv.. :zper:
..i jeste, obichno pochinje tako kako opisujesh, pritisak pravo dole,
koji se shiri navishe i ka krstima..
..evo, netrazen, jedan dobar savet koji sam chula i oprobala - umesto da refleksno stiskash stomak,
nasuprot kontrakciji, kao kad boli kad dobijesh pa hocesh da se nekako "skupish",
pokushaj da ga maksimalno opustish, tako da imash osecaj kao da si,
kako rekoshe "u jedanaestom mesecu trudnoce".. :lol:
..zvuchi shashavo, ali je vrlo efikasno u fazi otvaranja.. :)

:klap: :vatromet:
..chestitamo, mama BET, uzivaj sada i ljubi pile malo.. :heart: :aha:

Bet chestitke i od mene :heart: ... nek ste zdravi i pravi svi

Bila sam danas na prvom chasu u shkolici ... malo je porazhavajuce , uveliko sam ja najstarija , i josh uglavnom skoro sve trudnice izgledaju kao da su doshle sa fotografisanja za magazin naj-fit-mama .... ali cu valjda prezhiveti .. uzdam se u to da sam rodjeni shtreber pa ce mi biti lakshe da pamtim i nauchim stvari ... :dash:

Bet chestitke i od mene :heart: ... nek ste zdravi i pravi svi

Bila sam danas na prvom chasu u shkolici ... malo je porazhavajuce , uveliko sam ja najstarija , i josh uglavnom skoro sve trudnice izgledaju kao da su doshle sa fotografisanja za magazin naj-fit-mama .... ali cu valjda prezhiveti .. uzdam se u to da sam rodjeni shtreber pa ce mi biti lakshe da pamtim i nauchim stvari ... :dash:
Nikad nije kasno :) Eto i ja sam u Subotici bila najstarija, ali jedna od retkih udatih... od nas 12, samo nas dve, neke čak nisu htele ni ime oca da napišu.

Bet, pa cestitamo, nek je ziva i zdrava, :heart: dobro nam dosla princeza:D

Birice, meni je ta skolica super, ja idem skoro mesec i po i bas sam zadovoljna
sad sam pocela dva puta nedeljno posto sam u 38. nedelji

joj zene al se priblizilo....
ne znam dal me 'vata strah ili trema ili nestrpljenje....
a nocas mi je bilo lose, sve mi se neka kiselina vracala nazad, dusu sam ispovracala
pa mi se ovaj mali nabije pod rebra pa boli, pa ne mogu da disem..
..uh..

Moze li mi neko preporuciti kremu/mleko/ulje za suncanje? Nadam se da ce nas dr pustiti na more, pa rekoh, da se na vreme informisem.

Bet: cestitam. Kako se snalazis sa bebom? Ja sam pocela da se nerviram da li cu znati sta, kada i kako :(

jexy i november: znaci vec jako sitno brojite. Nadam se da ce vam porodjaj proci lako i da ce oporavak biti brz :cmok:

Pazite se i mazite svoje stomacice.

Poslednja izmena:
Ikice, pa zašto opet u bolnici, šta je sad? :zag:

Ja sam juče išla na 4D, i upoznala sam moju bebu :heart: Joj, šta radi nogicama i rukicama, pravi mali bokser :heart: Loša je slika, ne radi mi skener, pa sam slikala fotoaparatom, pa prebacivala, ali nema veze. Upoznajte i vi mog bebonija:
Pogledajte prilog 193325

Prema PM, trudnoća je 9+3, ali prema UZ, beba je naprednija, 10+1. Sve ok što se bebe tiče.
Medjutim, svaki put kad odem na UZ, meni bre otkriju nešto novo. Sad je otkriveno da imam miom, veličine 2 cm. Lepo sam ga i sama videla, sve se tamo crveni i plavi, skot je super prokrvljen :( On mi, izgleda, tako bar dr kaže, i pravi sve ove probleme i bolove. Povećao mi dozu utrogestana na 3x200, uključio mi neki pregnacare ( šta je to??? ), fluorogal ( to beše ono za zubiće klincima, ako se ne varam :think: mislim, za koji vrag će mi to, ne znam da li da pijem uopšte :think: ) i magnezijum. Kaže da je Mg dobar miorelaksant, da smirimo te kontrakcije materice. Jer, kaže, to što boli u stomaku, to su zapravo kontrakcije materice! Ok, da pijem i taj Mg, mada je preskup, a ukus mu je bljaaaaks, ali kad se mora, nema druge.
I tako... sad čekam double test i to je to. Miom ćemo da pratimo, kaže da to nije tako strašno, samo da ne počne da raste. A meni je strašno - beba 2,9 cm, a miom 2 cm :( Uh, baš mi je pomisao grozna, umesto da hranim bebu, moja krv hrani taj tumor. :(
Neću, ne mogu... ako počnem da mislim o tome ima da odem u tri lepe... ne, biće sve ok, nisam jedina, sve žene to lepo iznesu i lepo se porode, pa biće i kod mene sve lepo i dobro!!! :ok:

sve će to da bude uredu Ata... pregnacare
112943_la.jpg

sam ja koristila.....bila dugo prehlađena i baš mi pomogao ima veću dozu folne....i puno ostalih vitamina....

Ja sam juče išla na 4D, i upoznala sam moju bebu :heart: Joj, šta radi nogicama i rukicama, pravi mali bokser :heart: Loša je slika, ne radi mi skener, pa sam slikala fotoaparatom, pa prebacivala, ali nema veze. Upoznajte i vi mog bebonija:
Pogledajte prilog 193325

Prema PM, trudnoća je 9+3, ali prema UZ, beba je naprednija, 10+1. Sve ok što se bebe tiče.
Medjutim, svaki put kad odem na UZ, meni bre otkriju nešto novo. Sad je otkriveno da imam miom, veličine 2 cm. Lepo sam ga i sama videla, sve se tamo crveni i plavi, skot je super prokrvljen :( On mi, izgleda, tako bar dr kaže, i pravi sve ove probleme i bolove. Povećao mi dozu utrogestana na 3x200, uključio mi neki pregnacare ( šta je to??? ), fluorogal ( to beše ono za zubiće klincima, ako se ne varam :think: mislim, za koji vrag će mi to, ne znam da li da pijem uopšte :think: ) i magnezijum. Kaže da je Mg dobar miorelaksant, da smirimo te kontrakcije materice. Jer, kaže, to što boli u stomaku, to su zapravo kontrakcije materice! Ok, da pijem i taj Mg, mada je preskup, a ukus mu je bljaaaaks, ali kad se mora, nema druge.
I tako... sad čekam double test i to je to. Miom ćemo da pratimo, kaže da to nije tako strašno, samo da ne počne da raste. A meni je strašno - beba 2,9 cm, a miom 2 cm :( Uh, baš mi je pomisao grozna, umesto da hranim bebu, moja krv hrani taj tumor. :(
Neću, ne mogu... ako počnem da mislim o tome ima da odem u tri lepe... ne, biće sve ok, nisam jedina, sve žene to lepo iznesu i lepo se porode, pa biće i kod mene sve lepo i dobro!!! :ok:

Ja sam pila Pregnacare, dobar je to vitamin, samo treba paziti, jer otvara apetit, kao lud ... mislim bar je mene unakazio za tih 3 meseca, dok sam ga pila, nisam prestajala da jedem, a kad sam prestala da ga pijem, sve je opet bilo ok... meni je moja zubarka rekla(a zhena se iskljuchivo bavi trudnicama) da taj fluorogal nishta ne vredi, malo pazi na tvoje zube, ali ne prolazi kroz posteljicu, tako da je u svetu vec desetak godina ni ne daju trudnicama, on se kod nas josh uvek prepisuje od strane nekih dr, jer kao pomazhe da beba ima zdravije zube, ali mozhe da pomogne jedino trudnici, i to ne bash puno ...

A za miom, da ti kazhem ... imam i ja jedan, koji je pocheo sa 2 cm, sad ima oko 8 cm u prechniku, a beba ga je preshishala u velichini ohoho .. i moj prate, i dr mi je rekla , da mozhe da bude i bash bahs veliki, ali ako je beba veca, ne mozhe mu nishta ... mozhe malo da zakomplikuje stvari , zavisno gde se nalazi , ali uglavnom ako je intramuralno(tj. u zidu materice) ne bi trebalo nishta da znachi ... a posle porodjaja sam organizam mu oduzima hormone i veliku prokrvljenost, pa zna za 2 nedelje da sa 15tak cm , padne na 2 cm ... drzhi se ti , i nishta ne brini :brus::heart: ... sve ce biti u redu ... eto ja sam vec u 27 nedelji :ok:

Pogledajte prilog 193325

Ja pijem šumeći Mg sa ukusom limuna i ok (Naturel Mg 24 komada)

Moze li mi neko preporuciti kremu/mleko/ulje za suncanje? Nadam se da ce nas dr pustiti na more, pa rekoh, da se na vreme informisem.

Bet: cestitam. Kako se snalazis sa bebom? Ja sam pocela da se nerviram da li cu znati sta, kada i kako
Veruj mi sve ces se sama snaci,ja nisam znala da povijem,niti ti to iko pokaze,a patronazna dolazi tek sutra.Ja i mm,smo sami bez icije pomoci,a i on je posle dva dana poceo da radi ali verujte tako je najbolje.Bitno je da upoznate svoju bebu,a kada su tu mame,svekrve,jetrve,to je nemoguce:hahaha: jer beba se sasvim drugacije ponasa kada ja nasamo samnom,veujte,nego kada je guzva,sve postignem.Pozdrav za sve.

Ikice,veliki pozdrav i poljubac za tebe i Pavlicka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back