Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta mislite o prisustvu muza na porodjaju?
Kako vreme odmice sve vise razmisljam da nagovorim supruga da bude uz mene na porodjaju ...ne znam sta je najpametnije.Ako je neko imao iskustva molim da napise :)

cao draga.... evo, moj muz je oba puta bio sa mnom i mnogo mi je znacilo!!! bila sam opustenija, nekako sigurnija, nemam pojma....
on je bio odusevljen i ponasao se kao da je on glavni tu,a ne doktor i babice.... :)
mislim da ne postoji veca bliskost izmedju muskarca i zene, nego u trenutku dok im se radja dete.... za nas oboje je iskustvo bilo predivno....
bice sa mnom i sada kad nam se treca beba bude radjala.... u svakom slucaju, ja ti toplo preporucujem da predlozis svom dragom....
srecno!!!!

jexy i november, blago vama :) meni se moj novembar bas cini daleko.... svaki cas gledam na ogledalo jel raste stomak i svakog jutra pitam muza ´´jel se vidi´´???
bas sam nestrpljiva.... prekosutra ulazim u dvadesetu nedelju, a u petak idem na kontrolu i jedva cekam da vidim mrvicu..... super se osecam, jedem normalno, mada ovih dana upekle vrucine, pa i nemam apetita.... jurcam sa decom po ceo dan i zaboravim cesto da sam trudna... bebica se mrda, onako, jos uvek osecam kao mehurice povremeno, jedva cekam da me zapravo sutira!!!

ljubim vas sve puno i mazite tibe.....

Suzo i Margi,hvala !
Ja bi trebalo u oktobru da se porodim,udata sam i moj muz i ja nismo zajedno,najverovatnije ce doci do razvoda kada se porodim.Jednostavno on nije spreman za mene i bebu ,i kako on kaze ne oseca da ce biti otac(jer nije pored mene u trudnoci).Ja sam svakako srecna sto cemo imati bebce i ne mogu vam opisati koliko.Medjutim nije ovo tema,i necu o tome.Volela bi da ga nagovorim da bude na porodjaju samnom.Prvo to meni znaci jer sam plasljiva,i da imam nekog ko ce mi pomoci,ali pre svega da on oseti taj kontakt sa bebom,i mozda ce se posle toga sve promeniti,verujem da je to neponovljivo iskustvo :) ,a i da ce ga to vezati za bebu kolko god on nije spreman( a u veoma zrelim godinama je ).Uglavnom,thanks,pokusacu mm da ubedim da bude na porodjaju !

Dacco, držim ti palčeve. Ko zna, kada se bebili rodi, pa vidi to majušno biće... možda se probudi neko osećanje... :)

Jelena, jel ti bolje? :cmok2:

Nešto ste se, stomačići, povukli sa ove teme. :( Šteta, ovo je bre najlepša tema na celoj Krstarici, greota da nije aktivna, kada već ima stomačića, a i stomaka, bogami ;) :D
Ja sam zakazala 4D za ponedeljak. Da vidimo i to, kada već imamo mogućnost :D Jedva čekam, da znate :D

Dacco, držim ti palčeve. Ko zna, kada se bebili rodi, pa vidi to majušno biće... možda se probudi neko osećanje... :)

Jelena, jel ti bolje? :cmok2:

Nešto ste se, stomačići, povukli sa ove teme. :( Šteta, ovo je bre najlepša tema na celoj Krstarici, greota da nije aktivna, kada već ima stomačića, a i stomaka, bogami ;) :D
Ja sam zakazala 4D za ponedeljak. Da vidimo i to, kada već imamo mogućnost :D Jedva čekam, da znate :D

Bolje mi je sad me ništa ne boli,nadam se i da neće.Jako su aktivni zadnja dva dana pa jako šutaju i guraju.U zadnje vreme stalno sam gladna i između obroka stalno nešto grickam voće ili navukla sam se na bundevine semenke i stalno ih grickam

"U zadnje vreme stalno sam gladna i između obroka stalno nešto grickam voće ili navukla sam se na bundevine semenke i stalno ih grickam ".

Jelena ,ja isto samo grickam bundevine semenke i vocke .Bundevine semenke su super ,imaju gvozdja u sebi,tako da se i preporucuju trudnicama.Danas mi je drugarica kupila leblebije,kaze da su i one pune gvozdja i magnezijuma,a ponekad grickam i suncokretove.One su valjda bogate vitaminom E.Eto...
Devojke Hvala ,i ja se nadam kada dodje moj bebac da ce muz da se okrene ka nama ...ma samo da smo zdravo,sve ce da bude :) :) pozzz

cao stomaci:bye:
evo ja sam tu, al ne znam sta bih vam novo pisala
pripremam se lagano, sto psihicki sto fizicki
gledam da zavrsim neke stvari za koje mislim da kasnije necu imati vremena (frizer, kozmeticarka:D) a i da mi brze prodje vreme
idem po supovima i sudovima, ne dam lesinarima 5 iljki za voznju zutom trakom...trebace mi za pelene:)
pakujem torbu, gledam komode, pravim spisak svekrvi sta da kupi kad ja odem u bolnicu...
idem na vezbice, koje su po mom skromnom misljenju vrlo korisne, videcemo kako ce se ta korist pokazati na licu mesta, juce smo vezbali napinjanje i rekla mi babica da ne bih smela da imam nekih poteskoca na porodjaju obzirom da sam u stanju da zadrzim dah i da "guram" skoro ceo minut, sto je valjda dobro
(vezbajte zadrzavanje vazduha u plucima, trebace vam)
jedna od trudnica u skolici, termin joj je dan posle mene, pitala me kolika mi je beba, rekoh oko 3300, a njena kaze 2800 i tek ce ona meni, "jao ti ces sigurno na carski rez, mnogo ti je velika beba":eek:
rekoh dobro, aj da ne komentarisem, neko ju je ozbiljno naplasio, u 37.nedelji beba ima 2800 i to je mnogo zabranili joj da jede slatkise
ja sam inace sebe ubedila da ce beba samo da "izleti" :D
inace mi je bebac super, vrlo je nemiran, stalno se nesto meskolji
al sad me vec pritiska dole pa piskam na petnaest minuta bukvalno
i jesam li vam rekla da vise ne oticem? Da li je zbog vremena ili zato sto se blizi kraj, al normalne mi noge, nema ni K od krofnica
i tako

ljubi vas Jexy puno, a sad odoh da pomognem svekrvi da spremi kajsije za dzem, da se sladimo;)

i mazite stomake!!! :zag:

..jexy, tvoji otoci doshli kod mene :besna:
..taman sam se bila radovala shto ih nema, do pola devetog sam bila super,
chim je zahladnelo - eto njih.. :evil:
..oko velichine bebe - jaksha je u 37. imao 3100, a na rodjenju, uz max restrikciju shecera i skroba - 4150..
ali se rodio tako lepo i lako da bih takav porodjaj pozelela svakom, pa i sebi za koji dan josh jednom :zper:
..ovaj bekac je u 38. imao 3250, mislim da ce izaci na (bar malko) ispod 4000.. :)

..ljubim sve mame, chuvajte se i uzivajte.. :cao:

cao stomaci..... ja prsoto zavidim svima vama koje ste pri kraju.... uzasno sam nestrpljiva da se ova smizla rodi....
danas je dr bas potvrdio da je devojcica :heart: :)
dvadeseta sam nedelja, bebica je 300g teska, plakala sam kad sam izasla iz ordinacije, plakala od radosti, kao da je prvi put....
sve vas ljubim, uzivajte u vikendu....

evo i ja da se upisem. bila kod dr maje antic u cetvrtak, znaci zvanicno sam registrovana u DM:D
bebac se opet okrenuo karlicno, ona kaze da ima jos vremena da se okrene, mada je sve veci i sve je teze. 32+6 nedelja, beba je tska 2400g, zuri skoro 2 nedelje.
zakazala mi pregled 28.7. da se dogovorimo oko proodjaja-carski ili prirodan sa epiduralom, ako se beba okrenula.

evo i ja da se upisem. bila kod dr maje antic u cetvrtak, znaci zvanicno sam registrovana u DM:D
bebac se opet okrenuo karlicno, ona kaze da ima jos vremena da se okrene, mada je sve veci i sve je teze. 32+6 nedelja, beba je tska 2400g, zuri skoro 2 nedelje.
zakazala mi pregled 28.7. da se dogovorimo oko proodjaja-carski ili prirodan sa epiduralom, ako se beba okrenula.

:klap:

Ima jos vremena da se okrene, zar ne?

Mislim da smo nekoliko stranica unazad spominjali "vezbe" za okretanje bebe. Nesto tipa setnje na sve cetiri po stanu. Mada, cula sam da i sama setnja puno pomaze da se beba postavi u pravi polozaj. Drzimo fige da bude sve OK

moja prijateljica je radila te vezhbe veoma disciplinovano, ali mali se nije okrenuo , pa je ipak zavrshila na carskom ... ja mislim da sve zavisi od beba, i kao je njima valjda komotnije

ja neshto ne zalazim ovde, svaki put kad dodjem, neko se sprema za porodjaj, a ja sam u panici , nikako da se smirim .... ne smem ni da mislim na to kako ce biti ... a tek sam danas nachela 7mi mesec ... :( ...

jedino me ovaj mali bebac smiri ponekad , kad pola poslepodneva skache po stomaku, igra se valjda , nemam pojma, i onda bi da ga vidim najradije :heart:... al kad se priblizhim Betaniji , samo mi se vrte po glavi razne horor priche koje sam chula i hvata me panika ( a horor priche su tachne, jer se u mojem drushtvu u poslednje 3 godine porodila gomila zhena) :dash:

..birice, radi na tom strahu, nema ti druge nego da se porodish na kraju.. :lol:

pa nema mi druge znam ;) ... nikome josh unutra ostalo nije ( osim Georgine iz Radovana treceg :p )

u ponedeljak krecem u shkolicu , sve se nadam da cu tamo malo da se smirim , da nauchim neke stvari i steknem prijateljice ... a od srede krecemo sa razbijanjem zidova i sl. po kuci , tako da necu imati ni vremena ni energije da lupam glavu o gluposti :worth:

Evo i mene.
Po poslednjem ultrazvuku,od pre mesec dana,sam u 35oj nedelji.Sldece nedelje konacno idem na uz.
Nocas me po prvi put uhvati grc,samo u levoj nozi.Ajoj majko mila kako je bolelo nisam mogla nogu da pomerim.Uzas.Jos sam i lose spavala.Merila sam i pritisak kod drugarice u apoteci,107/87 a inace mi je oko 80/60.Puls 116.

Ovih dana razmisljam o dojenju i pumpicama.Da li je Aventova pumpica stvarno najbolja?

Evo i mene.
Po poslednjem ultrazvuku,od pre mesec dana,sam u 35oj nedelji.Sldece nedelje konacno idem na uz.
Nocas me po prvi put uhvati grc,samo u levoj nozi.Ajoj majko mila kako je bolelo nisam mogla nogu da pomerim.Uzas.Jos sam i lose spavala.Merila sam i pritisak kod drugarice u apoteci,107/87 a inace mi je oko 80/60.Puls 116.

Ovih dana razmisljam o dojenju i pumpicama.Da li je Aventova pumpica stvarno najbolja?

jao kad se toga setim...nije mi dobro majke mi...mene sa prvim mucila leva noga tj. list..sa drugim sam mazala konjsku mast...pomoglo mi
a sto se tice pumpice ...moj glas ide za Avent

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back