Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@jelenamb, draga, nosis tri bebe, mene to fascinira! Za pretpostaviti je da je malo komplikovanije kada bebe pocnu brzo da rastu i dobijaju na tezini, treba naci mesta u materici i stomaku za toliku ekipu, ali ne sekiraj se, sve ce to bez problema proci. Sta su ti rekli, do koje nedelje bi mogle bebe da ostanu u stomaku s obzirom da se viseplodne trudnoce zavrsavaju ranije? Mazi bebe i izvestavaj nas cesce kako napredujete, naravno ako si u mogucnosti. :heart::heart::heart:

Rekli su mi da bi bilo odlično da doguram do 34 nedelje da se završi razvoj pluća,ali videćemo pošto bebe idu par dana po UZ ispred termina da li ću moći da izdržim toliko da li će imati mesta.Ja ležim skoro po ceo dan samo malo prošetam zbog cirkulacije.14.6 idem u NS na kontrolu pa ćemo videti sa dr da li treba serklaž.Sad više nemam grčenja materice.

Dobar dan stomačići :D Kako smo danas?
Yula ? Ako neko sazna nešto novo, neka podeli sa nama, važi? :D

Inače, ja ovako rasejana, zaista ne znam šta bih, da mi nije muža. :cool: Zove me malopre sa posla i kaže - ja ti zakazao kontrolu za danas u 16. Ja :eek:, o čemu bre pričaš? Pa, zvali su me malopre iz gin. ordinacije, pitaju kada ćemo kontrolu i ja zakazao, hoćeš da menjam?
Bože, kakva kontrola, o čemu on priča? :eek:
Ustvari, kada sam išla na UZ, tada su mi rekli da imam pravo i na besplatnu UZ kontrolu, s tim da bude do 10-te nedelje, i da mogu, u skladu sa njihovim slobodnim terminima, da biram kada ću na pregled. Naravno, ja sam to zaboravila :rumenko: U stvari, kako su mi tada rekli, oni hoće da isprate taj početak trudnoće kako treba, pošto većina žena dodje na pregled pre nego što može da se dijagnostikuje srčana akcija, a oni hoće i to da dijagnostikuju. ( heh, ma znam ja šta je. Novootvorena ordinacija, pa navlače pacijentkinje ;) al baš me briga, meni ide u prilog :D ) I pošto se nismo javljali, oni ljudi pozvali i podsetili na to i pitali kada ćemo, a mi onda na pregledu dali broj mob mog muža, nemam pojma zašto.
Tako da danas idem na UZ. Sedma nedelja, valjda je moguće "uhvatiti" srčanu akciju, a? :think:
Jedva čekam :D

joj, ja jedva cekam da vise ne budem trudna. ovo se oduzilo,a sad sve toplije i otecenije is ve smeta, i ne mogu lepo da spavam, koce mi se kukovi kako na koji legnem, nervozna sam do ivice placa
november, svako malo se setim tebe. svaka ti cast, najiskrenije:D
ja vise trudnocu psihicki ne bih podnela, iako je po svim parametrima zdrava i normalna. ali, mene ubija:confused:

Pozdrav, zene!!!

Ikice, vrati se brzo:cmok2: BET, drž' se, navijamo za tebe :zag:
ostale drage moje, veliki :bye: veliki :cmok2: i veliki :zag:

kod mene stanje redovno, malo me vise muci gorusica ovih dana

ali juce...juce sam uspela da zviznem mali prst desne noge o ivicu kreveta
joj zene sto boli :sad2::sad2:
i sav mi je prstic naduven i plav i nosim se mislju da popodne kad dodje mm odem do urgentnog, to mi predlozila i babica jutros u skolici, da mi imobilisu taj prst, jer koliko sam smotana, jutros zviznem isti prst ponovo o strunjacu u skolici:sad2::sad2:

smota smotana

BET, neka bude brzo i uspesno :ok:

Ja sam danas otisla da prisetam dete i bila ambiciozna pa se zaputila... Na pola puta mi se zavrtelo, jedva sam se dovukla do neke trafike i kupila ledeni caj. Jedva sam sacekala kusur...Sela sam u hlad i oporavila se malo. Nisam normalna, samo sam razmisljla koliko sam nesmotrna, a se srusim, a sta cu sa detetom?:dash:

Dobar dan stomačići :D Kako smo danas?
Yula ? Ako neko sazna nešto novo, neka podeli sa nama, važi? :D

Inače, ja ovako rasejana, zaista ne znam šta bih, da mi nije muža. :cool: Zove me malopre sa posla i kaže - ja ti zakazao kontrolu za danas u 16. Ja :eek:, o čemu bre pričaš? Pa, zvali su me malopre iz gin. ordinacije, pitaju kada ćemo kontrolu i ja zakazao, hoćeš da menjam?
Bože, kakva kontrola, o čemu on priča? :eek:
Ustvari, kada sam išla na UZ, tada su mi rekli da imam pravo i na besplatnu UZ kontrolu, s tim da bude do 10-te nedelje, i da mogu, u skladu sa njihovim slobodnim terminima, da biram kada ću na pregled. Naravno, ja sam to zaboravila :rumenko: U stvari, kako su mi tada rekli, oni hoće da isprate taj početak trudnoće kako treba, pošto većina žena dodje na pregled pre nego što može da se dijagnostikuje srčana akcija, a oni hoće i to da dijagnostikuju. ( heh, ma znam ja šta je. Novootvorena ordinacija, pa navlače pacijentkinje ;) al baš me briga, meni ide u prilog :D ) I pošto se nismo javljali, oni ljudi pozvali i podsetili na to i pitali kada ćemo, a mi onda na pregledu dali broj mob mog muža, nemam pojma zašto.
Tako da danas idem na UZ. Sedma nedelja, valjda je moguće "uhvatiti" srčanu akciju, a? :think:
Jedva čekam :D

могуће, ја сам са марином на први уз отишла у 6+6 (по уз 7+0) и лепо се чуло срце...
ајде, јавни како је прошло... љубимо те :*

@jelenamb, draga, nosis tri bebe, mene to fascinira! Za pretpostaviti je da je malo komplikovanije kada bebe pocnu brzo da rastu i dobijaju na tezini, treba naci mesta u materici i stomaku za toliku ekipu, ali ne sekiraj se, sve ce to bez problema proci. Sta su ti rekli, do koje nedelje bi mogle bebe da ostanu u stomaku s obzirom da se viseplodne trudnoce zavrsavaju ranije? Mazi bebe i izvestavaj nas cesce kako napredujete, naravno ako si u mogucnosti. :heart::heart::heart:

Rekli su mi da bi bilo odlično da doguram do 34 nedelje da se završi razvoj pluća,ali videćemo pošto bebe idu par dana po UZ ispred termina da li ću moći da izdržim toliko da li će imati mesta.Ja ležim skoro po ceo dan samo malo prošetam zbog cirkulacije.14.6 idem u NS na kontrolu pa ćemo videti sa dr da li treba serklaž.Sad više nemam grčenja materice.

Cao Jeco i ostale drage drugarice. Mi smo dosli kuci danas i sad uzivamo. U bolnici sam bila tako vesela i optimisticna, cudile se zene, samo sam se smejala i zezala se. Danas kako sam usla u stan ja odjednom pocela da placem. Obuzela me neka tuga, sta li je? Sad sam ok. Upoznala sam u bolnici jednu super zenicu, i nadam se da cemo nastaviti druzenje. Primetila sam da uvek na tako nekim cudnim mestima srecem i upoznajem neke tako divne ljude, a ta poznanstva obicno prerastu u diiivna prijateljstva. Tako sam i zahvaljujuci VTO upoznala neke drage drugarice i to je ono sto se kaze da su svakoj losoj situaciji ima i neceg dobrog! Zbog toga smatram da sam mnogo bogata osoba.
Jeco, samo polako, uzivaj! Jel se u 34 nedelji zavrsava sazrevanje pluca kod bebe? To me mnogo interesuje.
BET drzim figice!
Ostale drugarice ljubim i hvala sto ste brinule! Cmok

Cao Jeco i ostale drage drugarice. Mi smo dosli kuci danas i sad uzivamo. U bolnici sam bila tako vesela i optimisticna, cudile se zene, samo sam se smejala i zezala se. Danas kako sam usla u stan ja odjednom pocela da placem. Obuzela me neka tuga, sta li je? Sad sam ok. Upoznala sam u bolnici jednu super zenicu, i nadam se da cemo nastaviti druzenje. Primetila sam da uvek na tako nekim cudnim mestima srecem i upoznajem neke tako divne ljude, a ta poznanstva obicno prerastu u diiivna prijateljstva. Tako sam i zahvaljujuci VTO upoznala neke drage drugarice i to je ono sto se kaze da su svakoj losoj situaciji ima i neceg dobrog! Zbog toga smatram da sam mnogo bogata osoba.
Jeco, samo polako, uzivaj! Jel se u 34 nedelji zavrsava sazrevanje pluca kod bebe? To me mnogo interesuje.
BET drzim figice!
Ostale drugarice ljubim i hvala sto ste brinule! Cmok

Da u 34 nedelji se završavaju razvijanje pluća ali posle oni dobijaju na kilaži i sazrevaju.To ne znači da bi trebale da se porode sve žene u 34 nedelji za mene je bitno i da stignemo dotle. Puno te ljubim :cmok2:

Bila sam na UZ, opet mi je zakazala kontrolu za 2 nedelje. Nije uočila embrionalni eho, tj. srce još ne kuca, tj. nije uočila. Pitam je da li je to u redu, ona kaže da se svaka beba razvija svojim tempom, i da ne brinem. Za sada je sve u redu, pravilan gestacijski mešak, sve što može da se vidi, sve je ok.
I tako... malo sam se razočarala, mada, realno nemam razloga. Nestrpljiva sam, pa sam previše očekivala.... nemam razlog da se osećam bljak, a ipak se osećam bljak :confused:
Polako... samo malo da smirim nestrpljivost... a kako je to teško.... :)

Inače, sada mi je našla da mi je levi jajnik policističan. Kaže, vidi neke stare folikule :confused: Ebem li ga šta je sad pa to :confused: Videću i to na sledećoj kontroli detaljnije...

Ih, ma znam da će kucati sledeći put kada "zavirimo" u njen svet, ali ja sam očekivala danas da to vidim, pa sam sad.... znaš kako - kao balon kada se izduva :)
Ma, maleno je to još, baš sam pre nekog vremena i jednoj forumašici pričala to isto ( sad da ne poglešim, ali mislim da je bila Padar, mada nije ni bitno ). A sada sam ja u toj situacijji. Ma, znam, svaka beba ima svoj individualni tempo rasta i razvića, rastegljive su granice donekle, ali ... ma znaš valjda i sama ;)
A taj jajnik... kako bre do sada to niko nije primetio? :think: Doduše, na pregledu mi je ginekolog rekla da imam hroničnu upalu tog jajnika, mislim na onom običnom, "ručnom", pregledu. Pre par meseci. Eto, a sada ova vide da je policističan. :confused: Dobro, videću na sledećoj kontroli, pitaću je detaljnije.

Pa, eto... znam i ja da je teže začeti sa tim, ali vidiš, moguće je itekako.
Meni je bilo malo šokantno jer sam to sad prvi put čula, mislim niko mi pre nje to nije rekao. A i ona je rekla, onako, usput, kao da to i nije nešto važno. Valjda i nije ništa strašno, verujem da nije. Tolike žene sa tim žive, pa ništa. A moguće je i da hormoni u trudnoći to srede, zar ne?
Ma samo da ja za dve nedelje vidim onu tačkicu kako pulsira, da čujem maleno srculence, sve je ostalo u drugom planu :)

to što je policističan znači da je teže zatrudnit a čak i preporučljivo...pošto se trudnoćom
sve vrati u normalu...
svaka beba je za sebe tako da sledeći
će put kucati baš baš....:heart::heart:
nebrini sve će to bit u redu:cmok:
ja imam policisticne jajnike
onda primam hormonsku terapiju pa se to resi, na neko vreme i tako...
a da, verovatno u trudnoci se resi samo od sebe jer tada telo luci potrebne hormone

Ja zbog policisticnih jajnika nisam ni znala tako dugo da sam trudna.Na zalost ne zna se uzrok njihovog nastanka.Cesto se problem vrati posle trudnoce,a cesto se i resi.
Policistizam moze biti nikakav,srednji i veliki problem pa kako se kome zalomi.

Inace po poslednjem ultrazvuku danas ulazim u 32 nedelju.
Kuca mi je puna majstora,sredjujemo na spratu nase gnezdo.Nadam se da ce do kraja nedelje i to biti gotovo.

Žene, jel neka od vas možda uzima, ili je u nekoj fazi trudnoće uzimala Utrogestan? Ja sam ga popodne kupila i popila odmah čim sam stigla kući. Otprilike pre nekih sat vremena.
Sunce ti žeženo, ala me obori! :eek: Piše u onom uputstvu da može izazvati vrtoglavicu i pospanost, ali u ovoj meri? :eek: Malopre sam se skoro rasplakala od straha, majke mi. Sedim na dvosedu i čini mi se da padam, pa sam legla, muž mi pomogao, a krevet ispod mene kao brod, ležim a očekujem da padnem. I dok ovo kucam, nije mi baš jasno u glavi, vrti, mutno. Pila sam u trudnoći sa ćerom,ali se nešto ne sećam ovakvog delovanja :think: Da li su nešto menjali, nemam pojma.
Nije me prepalo, pročitala sam uputstvo i znala sam da može da se desi ali zaboga kako u ovoj meri? :think: Valjda će samo prvih par uzimanja da bude ovako, posle se i organizam navikne, pa će verujem biti bolje.
Jel imala neka od vas ovakva iskustva?
Nisam ga uzela vaginalno, nego oralno i to na prazan stomak. Tako mi je dr preporučila.
Uvau, ovo zanosi kao da sam udarena u glavu :cool: Verujem, prvih par uzimanja će biti tako, valjda će posle i organizam da se privikne. Kakva su vaša iskustva?

Žene, jel neka od vas možda uzima, ili je u nekoj fazi trudnoće uzimala Utrogestan? Ja sam ga popodne kupila i popila odmah čim sam stigla kući. Otprilike pre nekih sat vremena.
Sunce ti žeženo, ala me obori! :eek: Piše u onom uputstvu da može izazvati vrtoglavicu i pospanost, ali u ovoj meri? :eek: Malopre sam se skoro rasplakala od straha, majke mi. Sedim na dvosedu i čini mi se da padam, pa sam legla, muž mi pomogao, a krevet ispod mene kao brod, ležim a očekujem da padnem. I dok ovo kucam, nije mi baš jasno u glavi, vrti, mutno. Pila sam u trudnoći sa ćerom,ali se nešto ne sećam ovakvog delovanja :think: Da li su nešto menjali, nemam pojma.
Nije me prepalo, pročitala sam uputstvo i znala sam da može da se desi ali zaboga kako u ovoj meri? :think: Valjda će samo prvih par uzimanja da bude ovako, posle se i organizam navikne, pa će verujem biti bolje.
Jel imala neka od vas ovakva iskustva?
Nisam ga uzela vaginalno, nego oralno i to na prazan stomak. Tako mi je dr preporučila.
Uvau, ovo zanosi kao da sam udarena u glavu :cool: Verujem, prvih par uzimanja će biti tako, valjda će posle i organizam da se privikne. Kakva su vaša iskustva?

ja sam ga pila od pochetka 7. nedelje do kraja 12te ... 3 puta po 2 , s tim da sam uveche kao vaginalete stavljala ... meni je bilo i muka pride ovakve vrtoglavice ... pij na prazan stomak i ODMAH jedi posle pet minuta , tako ne ubija toliko u pojam ... i obavezno pitaj da li mozhesh da koristish kao vaginalete, jer je onda isto dejstvo, ali su mnogo manje izrazheni ti nezheljeni efekti :brus:

edit: bila sam danas kod privatne dr ... ljudi kojaaaa razlika ... 20 min prichale 25 min provela na UZ , sve lepo videla, moja Tachkica sada ima 670 grama .... i josh je imala vremena da malo bocka bebu da tatica vidi pishu ... :-)) .... i nije mi zhao para, zhao mi shto nisam ranije otishla kod ove zhene, nego se mlatim tamo po Betaniji , a oni me tretiraju kao nuzhno zlo :(

Poslednja izmena:
Ja pijem Utrogestan od početka odma posle ET 3*2 i primala sam progesteteron depo na 3 dan do 12 nedelje sad koristim Utrogestan 3*2 oralno i 2*1 vaginalno. Menise u početku jako vrtelo da nisam mogla da ustanem iz kreveta posle se organizam navikao i sad kao da nekoristim ništa.

Cao drage moje,

Javjam vam se sa dobrim vestima. U ponedeljak ujutru u 5 minuta do 5h rodila sam decaka teskog 4195gr i dugackog 56 cm! Prvu pravu bolnu kontrakciju sam imala u 12h nocu i odmah su krenule na 7 minuta. Tih na sedam minuta su bile samo tr da bi odmah krenule one na 4 minuta! Odmah sam se istuzirala, spakovali na brzaka stvari i pravac klinika. Tamo su me pregledali, bila sam otvorena 3.5 prsta, kontrakcije na 4 min. Prebacena sam u porodjajnu salu i ubrzo sam dobila epiduralnu ( ovde je zovu periduralna ) anesteziju i u narednih sat-dva stalno ponavljala - ko izmisli ovaj epidural treba mu dati Nobelovu nagradu. Doduse, kontrakcije koje sam imala su bile uzasno bolne ali da se ne lazemo, izdrzljive. Malo stegnes zube, izbrojis po koju zvezdicu i teraj do sledece. Sa nama je bila babica, jedna mlada devojka, veoma ljubazna, koja me je kontrolisala, a moj doktor je dosao kada su krenuli naponi. Bila sam iskreno zinenadjena sto je i on osao jer je moja drugarica morala da plati prisustvo doktora, a meni se nekako posrecilo da je dosao ovako, dal je bio dezuran, ne znam, moguce. E, a naponi kada su krenuli e to je bilo nesto zaista strasno. Ne da oni bole, nego ti moras da izgurujes bebu, da se napinjes, nema ze**anja, a nemas bas snage. Gurala ja, gurala, zapela iz petnih zila, a sve msilim da nikada vise necu moci u wc ko covek da idem, mislila sam da cu da se dole rascvetam kao bomba. Oko 25 minuta sam se ja napinjala, i na kraju je doca morao malo da me secene i hop, izletela je moja beba! Sve zajedno, nekih sat vremena muka, ostalih 4 sata je proslo bezbolno zbog epidurala. Imam 4 sava, bolelo me dole gadno, ali sada je mnogo bolje.
Kako god, nasa beba je ovih nekoliko dana u porodilistu bila zvezda, to je ubedljivo najveca rodjena beba kod njih. Moj Lazar uopste nije debeo, sasvim je skladna bebica i preslatka.
Danas smo stigli kuci.

Ljubimo vas puno i pisemo se!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back