november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..Yuuuulaaa

..chestitamo..
i nek vam je sin ziv i zdrav i srecan stoooo godina.. 

..chestitamo..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao drage moje,
Javjam vam se sa dobrim vestima. U ponedeljak ujutru u 5 minuta do 5h rodila sam decaka teskog 4195gr i dugackog 56 cm! Prvu pravu bolnu kontrakciju sam imala u 12h nocu i odmah su krenule na 7 minuta. Tih na sedam minuta su bile samo tr da bi odmah krenule one na 4 minuta! Odmah sam se istuzirala, spakovali na brzaka stvari i pravac klinika. Tamo su me pregledali, bila sam otvorena 3.5 prsta, kontrakcije na 4 min. Prebacena sam u porodjajnu salu i ubrzo sam dobila epiduralnu ( ovde je zovu periduralna ) anesteziju i u narednih sat-dva stalno ponavljala - ko izmisli ovaj epidural treba mu dati Nobelovu nagradu. Doduse, kontrakcije koje sam imala su bile uzasno bolne ali da se ne lazemo, izdrzljive. Malo stegnes zube, izbrojis po koju zvezdicu i teraj do sledece. Sa nama je bila babica, jedna mlada devojka, veoma ljubazna, koja me je kontrolisala, a moj doktor je dosao kada su krenuli naponi. Bila sam iskreno zinenadjena sto je i on osao jer je moja drugarica morala da plati prisustvo doktora, a meni se nekako posrecilo da je dosao ovako, dal je bio dezuran, ne znam, moguce. E, a naponi kada su krenuli e to je bilo nesto zaista strasno. Ne da oni bole, nego ti moras da izgurujes bebu, da se napinjes, nema ze**anja, a nemas bas snage. Gurala ja, gurala, zapela iz petnih zila, a sve msilim da nikada vise necu moci u wc ko covek da idem, mislila sam da cu da se dole rascvetam kao bomba. Oko 25 minuta sam se ja napinjala, i na kraju je doca morao malo da me secene i hop, izletela je moja beba! Sve zajedno, nekih sat vremena muka, ostalih 4 sata je proslo bezbolno zbog epidurala. Imam 4 sava, bolelo me dole gadno, ali sada je mnogo bolje.
Kako god, nasa beba je ovih nekoliko dana u porodilistu bila zvezda, to je ubedljivo najveca rodjena beba kod njih. Moj Lazar uopste nije debeo, sasvim je skladna bebica i preslatka.
Danas smo stigli kuci.
Ljubimo vas puno i pisemo se!
свака част и за маму и за лазара!Cao drage moje,
Javjam vam se sa dobrim vestima. U ponedeljak ujutru u 5 minuta do 5h rodila sam decaka teskog 4195gr i dugackog 56 cm! Prvu pravu bolnu kontrakciju sam imala u 12h nocu i odmah su krenule na 7 minuta. Tih na sedam minuta su bile samo tr da bi odmah krenule one na 4 minuta! Odmah sam se istuzirala, spakovali na brzaka stvari i pravac klinika. Tamo su me pregledali, bila sam otvorena 3.5 prsta, kontrakcije na 4 min. Prebacena sam u porodjajnu salu i ubrzo sam dobila epiduralnu ( ovde je zovu periduralna ) anesteziju i u narednih sat-dva stalno ponavljala - ko izmisli ovaj epidural treba mu dati Nobelovu nagradu. Doduse, kontrakcije koje sam imala su bile uzasno bolne ali da se ne lazemo, izdrzljive. Malo stegnes zube, izbrojis po koju zvezdicu i teraj do sledece. Sa nama je bila babica, jedna mlada devojka, veoma ljubazna, koja me je kontrolisala, a moj doktor je dosao kada su krenuli naponi. Bila sam iskreno zinenadjena sto je i on osao jer je moja drugarica morala da plati prisustvo doktora, a meni se nekako posrecilo da je dosao ovako, dal je bio dezuran, ne znam, moguce. E, a naponi kada su krenuli e to je bilo nesto zaista strasno. Ne da oni bole, nego ti moras da izgurujes bebu, da se napinjes, nema ze**anja, a nemas bas snage. Gurala ja, gurala, zapela iz petnih zila, a sve msilim da nikada vise necu moci u wc ko covek da idem, mislila sam da cu da se dole rascvetam kao bomba. Oko 25 minuta sam se ja napinjala, i na kraju je doca morao malo da me secene i hop, izletela je moja beba! Sve zajedno, nekih sat vremena muka, ostalih 4 sata je proslo bezbolno zbog epidurala. Imam 4 sava, bolelo me dole gadno, ali sada je mnogo bolje.
Kako god, nasa beba je ovih nekoliko dana u porodilistu bila zvezda, to je ubedljivo najveca rodjena beba kod njih. Moj Lazar uopste nije debeo, sasvim je skladna bebica i preslatka.
Danas smo stigli kuci.
Ljubimo vas puno i pisemo se!
Žene, jel neka od vas možda uzima, ili je u nekoj fazi trudnoće uzimala Utrogestan? Ja sam ga popodne kupila i popila odmah čim sam stigla kući. Otprilike pre nekih sat vremena.
Sunce ti žeženo, ala me obori!Piše u onom uputstvu da može izazvati vrtoglavicu i pospanost, ali u ovoj meri?
Malopre sam se skoro rasplakala od straha, majke mi. Sedim na dvosedu i čini mi se da padam, pa sam legla, muž mi pomogao, a krevet ispod mene kao brod, ležim a očekujem da padnem. I dok ovo kucam, nije mi baš jasno u glavi, vrti, mutno. Pila sam u trudnoći sa ćerom,ali se nešto ne sećam ovakvog delovanja
Da li su nešto menjali, nemam pojma.
Nije me prepalo, pročitala sam uputstvo i znala sam da može da se desi ali zaboga kako u ovoj meri?Valjda će samo prvih par uzimanja da bude ovako, posle se i organizam navikne, pa će verujem biti bolje.
Jel imala neka od vas ovakva iskustva?
Nisam ga uzela vaginalno, nego oralno i to na prazan stomak. Tako mi je dr preporučila.
Uvau, ovo zanosi kao da sam udarena u glavuVerujem, prvih par uzimanja će biti tako, valjda će posle i organizam da se privikne. Kakva su vaša iskustva?
..ata, ja sam bila tako pospana i blentava na pochetku svake trudnoce, sa utrogestanom ili bez njega..
..nadam se da ce uskoro da prodje..
..ja sam od danasKe u 36-oj nedelji....za pet dana ulazim u deveti, a onda bebac nek stigne kad voli..
..inache, ovo malo najmanje chudo koje nosim je toliko divljachno po mom stomaku,
da ponekad imam utisak da ce sam sebe da izgura napolje kad mi upre nogama u rebra..
..tachno moram da zastanem, dishem plitko i svaki put pomislim - ode vodenjak po prvi put, svega mi..
..ako sedim, moram rukama da se oslonim pored sebe i odignem guzu od stolice..
..chini mi se da je po tom pitanju najgori od sve dece..
..i nadam se da ce ostati samo na tome..
..naizmenichno imam zelju da se porodim sutra, da ga vidim konachno![]()
i da budem trudna josh jedno pet-shest meseci, da jaksha ima mamu samo za sebe josh malo..![]()
Cure, hvala na cestitkama! Tek sada sam videla kako sam sumanuto ispisala post, ali bila sam zaista preumorna od nespavanja. Nocas smo malo vise dremnuli i verujem da cu od nocas malo opustenije da spavam, a ne da non-stop blejim u bebu.
Moram jos ovo da vam kazem, verujem da postoje izuzeci, ali koliko znam novorodjence se navodno ne stavlja da spava na stomaku jer negde do 4. meseca ne moze da pomera samo glavu, odnosno da je okrece. Ovo moje je kada su ga obukle sestre i donele kod mene i stavile na grudi bukvalno podizalo glavu i gledalo me. Kada smo ga namestili lepo na dojku gledalo je cas u mene, cas u mog muza, naizmenicno po par sekundi. Vec drugi dan je opusteno dizalo glavu, kao kornjacica neka mala, i to je bas, bas podigne i drzi tako, a danas ga stavili da spava na stomaku i posmatramo ga, i ono se samo okrece na dr. stranu. I evo ovo dok pisem sada, upravo je ponovo okrenulo glavu ponovo! Znaci u snu, bukvalno je podiglo glavu i okrenulo je. Ja ne mogu da verujem. Prijatelji nas zezaju da smo dobili bebu od mesec dana,
Sto se utrogestana tice, koristila sam ga vaginalno, 3x1 ( ali jedna je 200mg ovde ) i kod mene je izazivao uzasnu pospanost. Imala sam mucnine po ceo dan, ali ne znam jesu li od utrogestana ili ne...
Ljubim vas sve puno!!!
Cure, hvala na cestitkama! Tek sada sam videla kako sam sumanuto ispisala post, ali bila sam zaista preumorna od nespavanja. Nocas smo malo vise dremnuli i verujem da cu od nocas malo opustenije da spavam, a ne da non-stop blejim u bebu.
Moram jos ovo da vam kazem, verujem da postoje izuzeci, ali koliko znam novorodjence se navodno ne stavlja da spava na stomaku jer negde do 4. meseca ne moze da pomera samo glavu, odnosno da je okrece. Ovo moje je kada su ga obukle sestre i donele kod mene i stavile na grudi bukvalno podizalo glavu i gledalo me. Kada smo ga namestili lepo na dojku gledalo je cas u mene, cas u mog muza, naizmenicno po par sekundi. Vec drugi dan je opusteno dizalo glavu, kao kornjacica neka mala, i to je bas, bas podigne i drzi tako, a danas ga stavili da spava na stomaku i posmatramo ga, i ono se samo okrece na dr. stranu. I evo ovo dok pisem sada, upravo je ponovo okrenulo glavu ponovo! Znaci u snu, bukvalno je podiglo glavu i okrenulo je. Ja ne mogu da verujem. Prijatelji nas zezaju da smo dobili bebu od mesec dana,
Sto se utrogestana tice, koristila sam ga vaginalno, 3x1 ( ali jedna je 200mg ovde ) i kod mene je izazivao uzasnu pospanost. Imala sam mucnine po ceo dan, ali ne znam jesu li od utrogestana ili ne...
Ljubim vas sve puno!!!
Ljubim vas sve puno!!!
..ikice, ja sam sa prvim detetom isto bila zbunjena i iznervirana kojekakvim prichama,
koliko god da nisam sujeverna i nerviraju me takve gluposti toliko kad je rech o josh nerodjenom
detetu razum otkaze i svakojake paranoje ulecu nezvane, valjda je to prirodno da hocemo da
uradimo sve shto je u nashoj moci, bilo tu logike ili ne bilo
pa sam se zato raspitala "na izvoru", tj kod moje prababe..
..i zena mi lepo kaze - celu trudnocu zene su tkale i krojile i shile i shtrikale i spremale za bebu,
naravno da nisu mogle da trknu u aksu ili neku drugu radnju i pokupuju za dan i
operu i osushe i ispeglaju za josh jedno popodne, kao mi danas..
..tata je pravio kolevku, ali ne u kuci,
i jedino se kolevka nije unosila u kucu dok se zena ne porodi,
niti se drzala uspravno tj na nogicama, vec naopako, poklopljena ili naslonjena na neshto,
da se ne bi prazna ljuljala, da ne baksuzira po onoj odvratnoj kletvi "zaljuljati praznu kolevku"..
..tako smo mi uradili..kolevka je bila na tavanu, mm je uneo i sklopio i namestio posteljinicu
kad je trebalo da izadjemo iz porodilishta..![]()
..malo je prevrtao ochima i verovatno govorio u sebi da sam odlepila, ali bash me briga..![]()