Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti draga, bas ima logike to sto kaze tvoja prabaka. Od tebe uvek naucim nesto novo i hvala ti puno na tome. Ja cu slusati svoje srce i ako mi se nesto svidi kupicu! Ljubim te!

..ljubim i ja tebe, sasvim si u pravu za srce i to od sad pa zauvek.. :heart:
..koliko god me nerviraju te "valja se ne valja se" gluposti, toliko mi je to i slatko zato shto je
sve usmereno na to da se zashtiti koliko god moze novo malo chudo koje nam stize u zivote.. :)
..zato i ne mogu da mahnem rukom i kazem "ma, lupetate :roll: ", sve je to iz najbolje namere.. :aha:
..samo se ne treba opterecivati.. :zag:

Prabaka ti je LEGENDA. Stvarno nisam o svemu tome razmisljala na taj nacin :think:

Sto se tice sujeverja ja sam prva u redu :rumenko: . Nekako mi je lakse kada znam da sam sve odradila kako "treba" :roll: . Posto mi je sestra ostavila tri dzaka stvari za bebu, odlucila sam ne slusati te "savete" vec kad mi stigne rezultat amniocenteze (nadam se dobar), da onda pocnem raspakivati i sredjivati stvari. Da pobacam sto mi ne treba, i polako operem sto mi treba.

Ne bih zelela ostaviti sve mami i suprugu da rade dok se ja budem poradjala, jer mogu misliti na sta ce sve liciti. I onako ce biti van sebe, pa jos da razmisljaju o kojekakvim benkicama i pelenama, samo im jos to fali :roll: A mislim da bih se i ja osecala lakse kada znam da me kuci vec sve spremno ceka.

BBC bila si pravi mali medenjak, i tvoj misic ce biti isti takav, samo imaj strpljenja. Obozavam belu decu, al moje nema na koga da bude belo. Jedino, ako nisu pomesali epruvetice:zcepanje:
Gde ste zene, sto cutite? Ja usla juce u 30-tu nedelju, pa sve razmisljam dal da polako pocnem sa kupovinom stvari za bebu? Nisam pametna, ne bih da slusam babske price-Nemoj, ne valja! Al kontam, sta ako mi se, ne daj Boze, opet desi da zaglavim u bolnici u 8 mesecu, a ja ovde nemam nikoga da to uradi umesto mene. Nece mi beba imati ni jednu stvarcicu :eek:
Posavetujte me kako ste vi radile, pa cu i ja tako.
U subotu sam svratila u jednu radnju i gledam jedan mornarski bodic, a prodavacica se nasla pametna- Ne valja nista pre vremena kupovati. Ma doslo mi da je opalim po sred cela! A, malo sam agresivna izgleda :zper:?!
Cmokic stomacici!:heart:
eee, ikice, moj dragi je crn, da ne moze biti crnji, i svi kod njega u familiji, a i moji keva i cale, ja sam na dedu :D
nema nista od toga, izgleda, slabe su mi sanse ;)))))) :)

Ja nisam ni planirala da kupujem nesto ranije, posto sve dobijam.
Za vikend idem kod brata i snajke da rovarim po stvarima i odaberem sta mi treba, a snajka i mama ce posle to da operu, spakuju i donesu kad ja odem u porodiliste.
Isto i krevetac i ostalo. Sveki ce da kupi ono sto treba za bebu kad izlazi iz porodilista i ne sumnjam da ce to biti super jer zena ima ukusa a voli da kupi kvalietno
ja sam vise sad u fazonu sta ja sebi da spakujem u torbu za porodiliste, pa ce mi moja iskusna snajka napraviti spisak
...priblizava se, vreme je da se spremamo polako...krecenje sobe..moram da prepakujem ormare...moram da vidim da kupim onu kadicu za kupanje, mislim da cu odustati od one komode sa kadicom jer je ta kadica mnogo mala...

i ne znam sta jos, uhvati me malo frkica, majku mu...
ja sam sad, majku mu, 35 nedelja valjda, ako November ulazi u deveti 15. ja ulazim 22.jula

porodila mi se drugarica prekjuce, i poslala mi poruku cim su joj dali telefon, jos je lezala u boksu...ja je zovem, a ona nista...kao da se nije porodila pre pola sata...rekoh-kako si, kaze ona "ma suuuuuuuper, samo me spuc'o adrenalin pa ne znam sta cu sa sobom" jel te boli "sta me boli, ma nista me ne boli, znas kako mi je lepa cera" u reko', blago tebi.......:D opusteno
al zato ona rodjaka od pre neku nedelju, kad sam rekla da sam postala strina
ona stradala lepo, bila dva dana u sok-sobi, transfuzije, cuda, nije mogla da izbaci posteljicu, rekla mi da zaobidjem Front u sirokom luku, kaze "sve drvosece i kasapini"
eto, kako ko ima srece, i kakav je uostalom, nema garancije
no, samo pozitivno :D

sto se ja raspisah...bila sam i na ispitu danas i opet nista nisam uradila:(
bas sam lenja buba

ljubim vas sve i mazite stomake :zag:

kad smo vec kod pakovanja, sta spakovati u pordiljski ranac?:D
Jel u DM sme ves i sopstvena spavacica?

Ne, Dobiješ na revers i spavaćicu i bade-mantil i papuče. A veš ne sme nigde. Mada, ja sam kupila one gaćice za jednokratnu upotrebu i nosila na kvarno. Čim prodje vizita ujutru, komotno se može obući veš, više te niko ni ne pregleda. Inače, te gaćice za jednokratnu upotrebu su mnogo dobre. Drže uložak, a ne stežu, ne vredjaju ranu od epiziotomije, stvarno su super. Jesu malo skuplje, ali vrede svaku paru. Ja sam ih nosila i naredne dve nedelje kada sam izašla iz porodilišta. :)
Spakuj svoje peškire, sredstva za ličnu higijenu, uloške, češalj. Za bebu ti u DM ništa ne treba, osim Pampersa.

A povodom ove priče o kupovini i pripremanju pre bebinog rodjenja. Meni su brat i snaja dali dva puna džaka bebećih stvari, krevetac, kolica, dubak... ma ništa osim pelena nismo ni kupili. Sve sam ja to polako prala i peglala i pakovala u ormarić. Krevetac smo mm i ja išmirglali i muž ga farbao, bila sam negde početak 9-og meseca. Oprali kolica, ogradicu, ma sve. Kada sam krenula u porodilište, krevetac je bio u sobi, sve stvari oprane i opeglane u ormariću, sve sredjeno. Jedino su muž i svekrva, dok sam ja bila u porodilištu, kupili, oprali i opeglali pelene. Sve je drugo bilo spremno da dočeka bebu. :)

edit: da, Kvinsi, ne smeš ranac. Sve što poneseš u porodilište mora da stane u jednu kesu. Isključivo kesa, ni torba, ni ranac. To su im pravila.

..sme vesh u DM, mrezaste gacice..spavacice ne trebaju, a i ne bi dozvolili tvoje..
..imash pun vagon u hodniku, menjash kad hocesh, kao i posteljinu..

..ja pokupovala skoro sve.. :)
..chekam 15. da zvanichno spakujem.. :klap:

Pa da, to rekoh, te mrežaste, za jednokratnu upotrebu. Samo nisam znala da se smeju nositi :think:Ja bila u tripu da me ne uhvate :) A nisam mogla bez njih, nisam se puno ugojila bila, i nema šta da mi drži uložak, kako korak napravim on ispada :rumenko:

Usla i ja u 8.mesec.:super:

Danas mi se javio bol samo kada hodam.Tamo gde pocinje da raste stomak:cool: i spoji krug sa ledjima.Kao kod upale misica.

Da li je imao neko slican problem?Ne cima mi se dr ako nije neuobicajeno nista.Ali sam se zabrinula...

Sto se tice kupovine.Nisam nista kupila i necu pre.Jedina sam u porodici kojoj ne smetaju price ne valja pre.Ali ne mogu da se ubedjujem,ionako cu napraviti spisak i podeliti zadatke sta ko i kako.:lol:
Imam poverenja u mm,majku i svekrvu.

Kad smo kod tih mudrosti kaze mi jedna drugarica da ne skidam venac sa kapije dok se ne porodim.:confused:

..ja nosim dve kese, jedna za pripremu i salu za porodjaj,
druga za sobu i za bebu..:)
..u prvoj - koverta sa dokumentima i analizama (knjizica, uput, LK, krvna grupa, Hbs antigen (star max tri nedelje), poslednji UZ),
telefon, wc papir, sapun i peshkir, pakovanje ulozaka, pampers,
u drugoj - peshkir, gacice, josh dva pakovanja ulozaka, plazma i voda, chasha, neseser za lichnu higijenu,
uloshci za grudi, brus, lanolin, charape, vlazne maramice..
..od specifichnih stvari - bar pet gumica za kosu :dash: ja to kao da jedem, samo nestanu.. :lol:
..turpija za nokte - pelene se kache i za najmanje neravnine koje se pojave niotkuda svaki chas.. :dash:

..sve shto se potroshi (uloshci 101%, ostalo i boz'pomozi :lol:) donese tata sutra.. :)

..ja sam ga koristila posle prvog porodjaja, bilo u svakom kupatilu u frontu, njihov..
..ne znam da li danas ima.. :)
..i bilo je bljak i fuj i danas pamtim miris i muchninu koju mi je izazivao i sa tom ranom od epiziotomije sam se bash napatila,
celih shest nedelja kasnije.. :roll:
..drugi i treci put, bez sechenja, sam imala po dva koncica i nisam nishta koristila osim vode i sapuna i za deset dana sam bila ko nova.. :roll:
..hvale i oktanisept, to koriste u DM-u za sve zivo, od rane, preko ruku, do stolova za prepovijanje beba.. :)

Najpre da cestitam Yuli na velikom decaku, neka je ziv i zdrav! Uzivajte!:heart:

Inace, prvi put sam sada videla to za kesu kad se krene na porodjaj, ja sam prosli put nosila torbu u visegradsku bez problema. Uzela sam bila njihovu spavacicu zbog krvarenja, a ponecu i neku svoju za posle ponovo.

Kad citam ovako o porodjajima, jedva cekam i ja. Ovako me razmisljam jos uvek o tome previse, uci cu uskoro u sesti, ali ipak jedva cekam da se sve to zavrsi i da upoznamo malog batu.

Da se pohvalim malo, kupila sam divne stvarcice za mog Pavlicka danas, samo ih gledam, bas sam srecna!
Krevetac, komodicu, kolica i sediste za auto cu naruciti preko interneta, nasla sam u Aksi sve sto mi se svidja.
Cmokic

bravo, joooojjjj kad se samo setim sa koliko ljubavi i uzbudjenja sam kupovala prve stvari za prvo dete.... :)
a gledala sam aksin sajt, super su im stvari,a i kreveci kao iz bajke.... cene mi deluju pristojno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back