Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne uzbudjujem se uopste oko kilograma jer sam ja imala dobru tezinu i pre trudnoce. Ja sam vam primer za ono kad kazu, "teske kosti":) Dal su mi stvarno kosti "teske" ili inace imam mnogo vode u organizmu, tek uvek sam bila teska...
uostalom, evo vam i ilustracija:)
na ovim slikama imam 78kg, secam se jer je to bilo posle svadbe, a tad sam se malo ugojila, imala sam 75kg kad sam bila na kiretazi u septembru
Pogledajte prilog 189132Pogledajte prilog 189133

hehe, slikano 24.oktobra, a ja sam zatrudnela 23.okt. Cool:cool:

Ikice :hej:

Extra izgledas.

..a ja sam primer "velike zene".. :zper:
..183-4cm, devojachka tezina 65-70kg (leto-zima :lol:)
pred prvu trudnocu 74kg, pred ovu 74,5.. :)
..sad sam na 81, jakih.. :lol:

..i onda im chudno shto mi je beba veca od tablica.. :roll: :lol:

WOW

Izgleda sam ja tu jedina debela trudnica :( Ali zato sada extra pazim na tezinu. 1.5 sam dobila u prvih 4.5 meseci, kaze dr da je to ok.

ja sam bila u frci od kilograma prvih nekoliko meseci jer sam ih bas gomilala, a nisam mnogo jela, niti izgledala da imam toliko kg. onda sam stala, i sada kad kazu da se dobija najvise, ja stagniram po 3 nedelje. ulazim u 30. nedelju (valjda:lol:) prekosutra i imam 11kg viska. mislim da cu ostati u okviru sebi zadatih 15kg:D
Inace, pretporodjajna tezina 60kg. nisam visoka- 1.68m

Extra izgledas.

WOW

Izgleda sam ja tu jedina debela trudnica :( Ali zato sada extra pazim na tezinu. 1.5 sam dobila u prvih 4.5 meseci, kaze dr da je to ok.

ja sam najvise dobila za prva 4 meseca i zbog toga sam bila u frci. meni muka, ne jedem skoro nista, a kilogrami se gomilaju, dobial sam 4 za 4 meseca. kaze dr, ne brini, hormoni podivljali, apocela i voda da se skuplja

ja sam najvise dobila za prva 4 meseca i zbog toga sam bila u frci. meni muka, ne jedem skoro nista, a kilogrami se gomilaju, dobial sam 4 za 4 meseca. kaze dr, ne brini, hormoni podivljali, apocela i voda da se skuplja

Ja sam zatrudnela sa +30kg :rumenko: koje sam dobila prvo zbog mojih podivljalih hormona, a posle zbog terapije. Maximalno sto bih smela da dobijem je 5-6kg do kraja trudnoce.

Nije meni frka zbog izgleda, znam da cu skinuti sve to kada beba dodje i pocnem voditi aktivniji zivot, nego mi je frka zbog posledica koje nose svi ti kilogrami :dash:.
Uspela sam poslednjih mesec dana da dobijem 0 kg, jer me dr posteno uplasila, da je pravilo da koliko dobijem u prvih 7 meseci, toliko dobijam i u poslednja dva :eek: . Nikada ne gladujem, ali sam grickalice, cokoladu, kekseve i saldoled zamenila vocem (mljac) i jogurtom sa vocem koji pravim u turmixu bez secera. Jedina poslastica kojoj ne mogu odoleti su bademi. Pojedem dnevno saku-dve, ali mi pomazu kao zamena za cokoldu i protiv zgaravice.

Ljubite svoje stomake i cekam nove izvestaje. Sta je bilo sa Ikicom? Jel bila na pregledu? Nadam se da je sve ok. :cmok:

..e, mame, moram da vam kazem neshto shto sam primetila
(ja sam izgleda zgodan primerak za poredjenje chudnih stvari,
teorija velikih brojeva.. :lol: )
..u prvoj trudnoci, posteljica mi je bila na zadnjem zidu, u drugoj na prednjem..
..primecivala sam razliku u tome kakav mi je stomak, kad sam osetila bebu,
kako podnosim poslednje nedelje i tako to,
ali sam vecinu stvari pripisivala svojim prolazecim godinama,
tome shto mi nije prva beba, chak i bapskim prichama
o razlici kad nosish dechaka i devojchicu.. :lol:
..sad je sa jakshom bila ponovo na zadnjem, a u ovoj trudnoci na prednjem zidu,
i ponovo je sve isto kao u prve dve, mislim na razlike..
..kad je na zadnjem zidu, ranije sam osetila bebu, ladno sam spavala na stomaku
sve do poslednjih nedelja, nije mi smetao pritisak na stomak (pregledi, UZ sonda i to)
vishe su lupkali i kuckali po stomaku a manje su se prevrtali i tumbali,
nisu mi tako neprijatno upirali u rebra i nisu mi glavicom pritiskali neke nerve u preponama,
tako da mi "zujne" niz nogu kao elektrichni udar.. :lol:
..kad razmislish, logichno je, beba je sve do porodjaja okrenuta licem prema posteljici,
znachi potpuno je drugachiji polozaj u stomaku i drugachiji "raspored" ostalih organa
oko malog gosta.. :D
..chitam da je kod posteljice na prednjem zidu josh vaznije izbegavati u poslednjim nedeljama
"loshe" polozaje tela (npr zavaljeno sedenje), da bi bebac uvezbao okretanje u polozaj
u kom nije puno bio tokom trudnoce, licem ka maminim ledjima,
u kom bi trebalo da se "spusti" pred porodjaj.. :)
..vidim ja da cu sa jakshom da vozim autice po kuci chetvoronoshke po ceo dan, chim udjem u deveti.. :lol:

ako udjem jos jednom na ovu tgemu i vidim brojeve, centimetre, kilograme, pobecicu glavom bez obzira!
skroz me zbunite i nista ne znam, ni ko je ko, ni dal su mere ok, ni dal tako treba....
a ti november, ti si moj heroj, sa tom cetvrtom bebom, al oprosti, nista ja tebe nisam razumela u ovom poslednjem postu....
i u kuci sam danima zbunjena i sve mi nesto zuji....
al jedno znam, necu da budem debela i necu da dobijem ni 1kg vise nego u prve dve trudnoce.... i jedem sve, al samo toliko da zavaram glad.... hocu da budem lepa i tacka....
sutra idem na uz, ne mogu da docekam da vidim mrvicu....

..a ja sam primer "velike zene".. :zper:
..183-4cm, devojachka tezina 65-70kg (leto-zima :lol:)
pred prvu trudnocu 74kg, pred ovu 74,5.. :)
..sad sam na 81, jakih.. :lol:

..i onda im chudno shto mi je beba veca od tablica.. :roll: :lol:
zako je i moja majka
pre trudnoce imala 60 kila, na dan porodjaja sa mnom imala 66
znaci samo 6 kila se ugojila
i mesec dana posle porodjaja spala je na 58
sirota, izmucila sam je :D
al ja gledam, pa mi smo svi takvi u porodici, seka mi je mrsava, tata mi je mrsav
a visoki smo
dobro, mama jedino i nije bas, ona nam je tu oko 170, mozda koji cm vise...
ja imam 180 cm i 61 kilu i nadam se da cu i ja ko moja mama
jer znam moja drugarica jedna od najboljih kad je bila trudna
a visoke smo isto i skoro iste kilaze, ona mozda ima par kila tek vise
ugojila se do 100 kila, al je naravno skinula to u prvih godinu dana, ali je ogromna bila
i ona i beba i kilogrami
a ja jako volim svoje telo
i uvek sam pazila na njega i jako bi mi tesko bilo kad bih presla i deset kila :D

..e, mame, moram da vam kazem neshto shto sam primetila
(ja sam izgleda zgodan primerak za poredjenje chudnih stvari,
teorija velikih brojeva.. :lol: )
..u prvoj trudnoci, posteljica mi je bila na zadnjem zidu, u drugoj na prednjem..
..primecivala sam razliku u tome kakav mi je stomak, kad sam osetila bebu,
kako podnosim poslednje nedelje i tako to,
ali sam vecinu stvari pripisivala svojim prolazecim godinama,
tome shto mi nije prva beba, chak i bapskim prichama
o razlici kad nosish dechaka i devojchicu.. :lol:
..sad je sa jakshom bila ponovo na zadnjem, a u ovoj trudnoci na prednjem zidu,
i ponovo je sve isto kao u prve dve, mislim na razlike..
..kad je na zadnjem zidu, ranije sam osetila bebu, ladno sam spavala na stomaku
sve do poslednjih nedelja, nije mi smetao pritisak na stomak (pregledi, UZ sonda i to)
vishe su lupkali i kuckali po stomaku a manje su se prevrtali i tumbali,
nisu mi tako neprijatno upirali u rebra i nisu mi glavicom pritiskali neke nerve u preponama,
tako da mi "zujne" niz nogu kao elektrichni udar.. :lol:
..kad razmislish, logichno je, beba je sve do porodjaja okrenuta licem prema posteljici,
znachi potpuno je drugachiji polozaj u stomaku i drugachiji "raspored" ostalih organa
oko malog gosta.. :D
..chitam da je kod posteljice na prednjem zidu josh vaznije izbegavati u poslednjim nedeljama
"loshe" polozaje tela (npr zavaljeno sedenje), da bi bebac uvezbao okretanje u polozaj
u kom nije puno bio tokom trudnoce, licem ka maminim ledjima,
u kom bi trebalo da se "spusti" pred porodjaj.. :)
..vidim ja da cu sa jakshom da vozim autice po kuci chetvoronoshke po ceo dan, chim udjem u deveti.. :lol:
а ја мислила да понашање бебе у стомаку зависи од бебе :rumenko:
сад су ми неке ствари јасније ;)

E, evo nas
jao pa veliki smo, celih 2100 gr :D
ja 32+6, bebac malo jaci, pune 33
kaze dr kako je krenuo, vrlo lako moze da se desi da duplira tezinu i da do kraja stigne do 4kg
"ali ti imas super karlicu pa za tebe to nece biti problem" utesi me zena:)
ostalo sve ok, krvna slika malo slabija, al kaze to je normalno i ok je, beba uzima sta njoj treba, ne pita te dal imas,nije mi dala terapiju, samo malo ishranu da pojacam (proteini) i smanjim (secer):)
jedino mi preporucila da uradim urinokulturu, cisto provere radi, zbog nekih bakterija
i eto
kaze dr eventualno jos jedan UZ za cetiri nedelje, i posle samo ctg...

doterali smo cara do duvara ;)

E, evo nas
jao pa veliki smo, celih 2100 gr :D
ja 32+6, bebac malo jaci, pune 33
kaze dr kako je krenuo, vrlo lako moze da se desi da duplira tezinu i da do kraja stigne do 4kg
"ali ti imas super karlicu pa za tebe to nece biti problem" utesi me zena:)
ostalo sve ok, krvna slika malo slabija, al kaze to je normalno i ok je, beba uzima sta njoj treba, ne pita te dal imas,nije mi dala terapiju, samo malo ishranu da pojacam (proteini) i smanjim (secer):)
jedino mi preporucila da uradim urinokulturu, cisto provere radi, zbog nekih bakterija
i eto
kaze dr eventualno jos jedan UZ za cetiri nedelje, i posle samo ctg...

doterali smo cara do duvara ;)

Nasla sam na temi "Saveti za bebe", da si napisala da ti je koleginica preporucila malinovo ulje u 9. mesecu da ti beba "sklizne" :dash: pa rekoh da te pitam da li si se vec snabdela?

Sinoc sam prvi put osetila bebine pokrete :heart: Bas je neopisiv osecaj. Nisam mogla ni pretpostaviti sta da ocekujem dok ga uzivo nisam osetila.

Da li je nelo za kaficu?

Ćaos, 'tomačići :D
Kako smo danas. Ja ne mogu da se odbranim od mučnine, ubi me načisto :( Pojela par zalogaja od jutros, sve malo po malo, gladna sam, bre, ali svaki sam uredno (po)vratila :( Nije mi bilo ovako sa ćerom, mada kažu da je svaka trudnoća za sebe. Uuuuh, samo da mi prodje mučnina, teško mi je mnogo :(

Nego, jel zna neka od vas šta je sa Ikicom? Ona ode do lekara i nema je da se javi. Nadam se da je dobro, iskreno se nadam, i držim joj fige.

Nasla sam na temi "Saveti za bebe", da si napisala da ti je koleginica preporucila malinovo ulje u 9. mesecu da ti beba "sklizne" :dash: pa rekoh da te pitam da li si se vec snabdela?

Sinoc sam prvi put osetila bebine pokrete :heart: Bas je neopisiv osecaj. Nisam mogla ni pretpostaviti sta da ocekujem dok ga uzivo nisam osetila.

Da li je nelo za kaficu?

Neverovatno, a? :heart: Divno, sada će biti sve češći i sve jači, nemoj da se čudiš kada te, kada trudnoća još malo odmakne, lupne po bešici ( bešiki? :confused: ), pa istog trena budeš morala da trčiš na jedno mesto, jel, inače .... :lol::lol::lol: Divan osećaj :heart: Tako živo ga se sećam i jedva čekam opet :)

Neverovatno, a? :heart: Divno, sada će biti sve češći i sve jači, nemoj da se čudiš kada te, kada trudnoća još malo odmakne, lupne po bešici ( bešiki? :confused: ), pa istog trena budeš morala da trčiš na jedno mesto, jel, inače .... :lol::lol::lol: Divan osećaj :heart: Tako živo ga se sećam i jedva čekam opet :)

Mene ja malo umirilo to da pocinjem da osecam bebu. Prva trudnoca mi se zavrsila spontanim, i ova je zapocela sa kontrakcijama (koje jos uvek imam), pa sam malo poplasenija nego sto bih trebala biti. Ali se iskreno nadam da ce ovaj i sledcih puta sve proci ok.

Ja svaki dan pojedem saku badema. Cim neki dan zaboravim ili mi nestanu imam gorusicu. Znam da na samom pocetku trudnoce nista ne pomaze protiv mucnina, i ja sam ih imala non-stop, ali one relativno brzo prodju.

Ljubim te puno i mazi trbu.

Da li je nelo za kaficu?

Ma kako ne, eno pun spajz flasa, svaki dan nategnem po par gutljaja, ne bi li ovaj mali skliznuo:D pocela na vreme
ludilo...to je ona tema sto sam je i otvorila kad sam pocela da slusam gluposti od saveta:)

a bebac poceo da mrducka a? tako sam se i ja radovala pa sve terala mm da stavi ruku da oseti i on, pa ga uvece cackam da bi se on pomerao da ja to osetim, kao igramo se
a sad kad me zvizne, pomeri me sa mesta:D pa kazem "joj sine,nemoj tako jako" a ovaj moj doda "udri sine, i treba da je udaris kad za.jebava tatu" a ovaj kao da ga cuje, pa potegne jos jednom:D
al je super, nek udara kol'ko hoce:heart:
srce mamino

i kad smo kod mm i zahebavanja, znate sta je meni rekao ovaj moj pre neki dan
"ti nisi ni svesna koliko mene tvoja trudnoca iscrpljuje" :roll:
pih, muskarci;)

e stvarno, gde nam je Ikica?

Hej drage moje, samo na brzinu da se javim. Ja sam u bolnici, Pavle je naglo porastao i za 2 nedelje je veci nego sto treba. Moja materica ne moze da izdrzi toliki nagli rast pa su me poslali u bolnicu na par dana da to proprate. Sta da radim, moram ovde da budem, nadam se da necu duze od 7 dana.cmokic za vas i mrvice. Ne mogu puno da budem na netu posto nemam wireless konekciju ovde, nego koristim sluzbeni intenet. Navijamno za sve vas i puno vas volimo. Evo ovde me vec zezaju sto kad god me neko pozove govorim kako mi je dobro, kako mi nista ne treba i kako je prijatno. Sta cu, bolje tako da mislim nego da kukam i placem. Vazno je da je Pavlicak ok, sunce moje malo. Dosla sam u sredu i od tada sam na terapiji tokoliticima, nadam se da ce mi ukinuti u nedelju, ubi me ova braunila.
Ip Ljubim vas!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back