Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
yula, sad si me malo zbunila:lol:
mi smo u maju, a ja i dalje ne znam kad ti je termin- 19, 1 ili 9. JUN?:lol:

Jaooj, sorry, 19. maj! Ja tek sada dosla, veci deo popodneva sam iscitavala temu od pocetka jer je tamo bilo puno trudnica pred sam porodjaj, pa sam crpela neke informacije. Stigli mi gosti pa cu se vratiti kasnije. Ljubim vas sve i hvala puno na pomoci!

***Evo i mene. Vidim, niko nista nije pisao pa cu samo da dopunim ovu poruku. Ja sam resila da se opustim i da cekam. Nisam ni do sada dizala frku, pa ko velim bice i sada na kraju sve u redu. Isla sa sveki u nabavku, pa sam poprilicno setala i mislim da mi se tiba polako spusta. Dok sam hodala ucestale su te bezbolne kontrakcije ( ono stezanje stomaka, sto sam ja mislila da se beba isteze i gura, babica mi rekla da su to kontrakcije, i jesu ) i evo i dok lezim kuci s vremena na vreme se jave. I sutra cu da setam, ma sve dok se bebac ne spusti dole kako treba.

November, i suprug i ja smo visoki, a i dr koja nam je radila exp.UZ je rekla da je normalno sto nam je i bebac krupan. Nego, kako si ti, osecas li neke promene sada u 8. mesecu? Ja sam od tada pocela da budem teska sama sebi i pocela su malo stopala da mi oticu, doduse u to vreme negde su kod nas i krenule vrucine.

Poslednja izmena:
hej trudnjace moje!
pa ja dva dana ne navratim, a vi ispisale da jedva stigoh sve da procitam....
kod nas je lepo vreme, pa skitamo non stop...
juce smo bili na bazenima, a i danas cemo....
a sto se tice racunanja trudnoce, ja znam da u novu nedelju ulazim cetvrtkom,
pa se tako orijentisem...

padar, cestitam ti od srca te tvoje dve mrvice i drzim fige da sve bude ok.... :heart:
maloonako, dobro nam dosla... :cmok:
jelena, drago mi je da su bebe ok i da fino napreduju....
a ti jexy, aman zeno, nema nerviranja! :rtfm:
ko ih sve smirgla, tvojoj bebi je potrebna razumna i smirena mama...:zag:

a vidim ima i onih zena koje nisu trudne, dakleM -vire na kutak....
moglo bi svasta da bude :per:

sve vas ljubim, uzivajte u vikendu.....

a ti jexy, aman zeno, nema nerviranja! :rtfm:
ko ih sve smirgla, tvojoj bebi je potrebna razumna i smirena mama...:zag:

Aha, lako je meni da kazem nema nerviranja, znam ja to
al ne vredi kad su budale sve oko mene
juce sam se vratila od mojih i toliko mi je tesko palo da sam preplakala ceo put do
Beograda, i celu noc sam plakala i evo i sad mi se place
i opet sam sva bzv:(

Dobar dan zene!

Suzo, na kakve bazene idete?

Maloonako, pozdrav i dobro dosla! Izvini, ja sam juce malo bila u speedu pa sada vidim da ti nisam pozelela dobrodoslicu. :cmok2:

Jexy, ko nije u takvim problemima tesko moze da razume. Meni je obicno bivalo lakse kada se nekome izjadam, onako za sve pare. Ako imas neku drugaricu od poverenja ili sestru, nekome kome mozes reci a da ostane izmedju vas, ti istresi sav taj bes iz sebe. Tesko je ignorisati stvari koje nas okruzuju, pogotovo rekla bih u trudnoci jer smo tada posebno osetljive. :heart:

Kvinsi, to je bas bedak sto moras i subotama da radis, nadam se da nije neki naporan posao? Kada ti pocinje trudnicko?

Padarlajn, cestitam od sveg srca!!! Kao sto sam i pretpostavila po visini bete blizanci su :heart::heart: isplatilo se cekati. Zelim vam svu srecu, tebi laku trudnocu, a njima zelim sve sto zelim i svjoj bebi. Uzdravlje! :heart:

Pozdrav zene,nije mi neko vreme radio internet,malo sam sad iscitavala ne znam koliko sam propustila.Vidim dosta se pise o porodjaju,nedelje lete,i ja sam u sve vecoj frci. 36+4,lagano spremam torbu.Izgledam kao helijumski balon:hahaha:.Za pet dana sam otekla i otezala katastrofa,zglobovi se ne vide od otoka,uzas blagi.Stvarno su poslednje nedelje katastrofa,svaka koscica me boli. No dobro, jos samo malo i gotovo.:bye::bye::bye:

Eeee shto se oticanja tiche ..... juche sam se na poslu razbila ko jaje na oko :confused: .... ispala kroz vrata na beton ... svaka kost me boli a josh sam nekako zakachila i desni palac na nozi , mislim da ima shanse da je slomljen ... jedino shto nisam udarila je stomak :heart: ... sutra idem na kontrolni UZ , nadam se da necu morati da objashnjavam modrice po telu :dash:

mazhem se nakom kremom na biljnoj bazi , bash za modrice i podlive i takoto , valjda ce biti bolje .... :sad2:

U, dobro je da si sacuvala tibu od povreda. A ti, sta ces, desava se, proci ce, ti si bar velika :D Nadam se da ti palac nije polomljen. Ja sam negde u 7. mesecu zvajznula u stanu, nosila budala one pufnaste patofne ( kao igracke ) i sapletem se o komodu. Kada sam pala mislila sam odoh kod komsija ispod. Hvala Bogu pa sam bila svesna i u padu se docekam na ruke i kolena, tako sam izbegla pad na stomak. Boleli su me dlanovi i kolena nekoliko dana kasnije. :)

U, dobro je da si sacuvala tibu od povreda. A ti, sta ces, desava se, proci ce, ti si bar velika :D Nadam se da ti palac nije polomljen. Ja sam negde u 7. mesecu zvajznula u stanu, nosila budala one pufnaste patofne ( kao igracke ) i sapletem se o komodu. Kada sam pala mislila sam odoh kod komsija ispod. Hvala Bogu pa sam bila svesna i u padu se docekam na ruke i kolena, tako sam izbegla pad na stomak. Boleli su me dlanovi i kolena nekoliko dana kasnije. :)

Dobro je. Nisam jedina. Ja se za svaku kvaku zakacim. Sve su mi ruke modre :dash: Bas sam postala seprtlja od kako sam trudna (mada ni ranije nisam bila neka "atleticarka") :think:

Eeee shto se oticanja tiche ..... juche sam se na poslu razbila ko jaje na oko :confused: .... ispala kroz vrata na beton ... svaka kost me boli a josh sam nekako zakachila i desni palac na nozi , mislim da ima shanse da je slomljen ... jedino shto nisam udarila je stomak :heart: ... sutra idem na kontrolni UZ , nadam se da necu morati da objashnjavam modrice po telu :dash:

mazhem se nakom kremom na biljnoj bazi , bash za modrice i podlive i takoto , valjda ce biti bolje .... :sad2:

Auuuu Birice, pa što ne odeš kod dr. da ti pogleda taj prstić_Važno je da je tiba ok i bebica. Javi kako je bilo na uzv. I ja sam mnogo smotana od kad sam trudna, a stalno se nesto u stomak udaram, al nisam ni jednom jako. Valjda jos nisam svesna njegove velicine, pa kad se očešem o vrata ili tako nešto, meni je posle žao ceo dan. Iša da kupim papuče za leto, i umesto da uzmem neke \ravne, ja uzela sa platformom. Sta ti je ćurka, hocu i kao trudnica da budem mačka,hahaha. Sad moram i ravne, šta ću, al sačekaću možda mi oteknu noge, pa da ne kupujem sto puta!

Ikice, pa i bolje sto si uzela sa platformom, naravno ako pod platformom podrazumevas onu ortopedsku petu, od ravne obuce ce samo jos vise da ti stradaju listovi i pete
a i sta fali da budes macka;)

Haha, jeste, u pravu si, posto ja inace stalno nosim stikle u ravnoj obuci me otkidaju noge,a papuce su bas lepe, mekane i udobne. Samo da se i ja ne prospem negde! Kako si ti draga?

Kako si ti draga?

Bolje, neke stvari su se sredile, za sada, pa se manje nerviram:)
navikavam se da provodim vreme kod kuce
rodjaka jedna treba da se porodi ovih dana,18.maja joj bio termin, pa provodimo vreme zajedno cekajuci
sad se vec smorila, drugi put je vracaju iz bolnice, kaze spremna je na sve, samo da je izvade:D
i noge mi mnooogo manje oticu otkako sam na bolovanju, sto je super:)

Auuuu Birice, pa što ne odeš kod dr. da ti pogleda taj prstić_Važno je da je tiba ok i bebica. Javi kako je bilo na uzv.

Ma gde da idem sa tim , bezveze mi nekako, ne mogu rengen da mi rade , a i ako je polomljen, ne stavlja se u gips ... mada je danas bilo mnogo bolje , dodushe imam sve boje spektra na nozi ali nema veze :zcepanje:

UZ je bio zheshce sranje .... niti guzhve niti frke , jednom da ne treba na Bogavac da se cheka i onda krene opet frka oko moje kilazhe, nishta se ne vidi zbog mog "habitusa" , niti mi je pokazala bebu, ali je zato non stop prichala mobilnim ... :besna:
DA ZNAM, malo sam deblja nego obichne chachkalice koje u 7. mesecu izgledaju ko da su progutale aspirin, ali BRE , ako cemo stalno ovako, necu vishe da idem na UZ ... i mene je moja majka rodila, bez da su me gledali svaki minut , nisu ni znali do porodjaja da li ce biti zhensko ili mushko , pa ipak sam tu :rtfm:

sad mi je zakazala u UZ 21.juna u Poliklinici .... ali se stvarno dvoumim da odem ... a beba samo bezhi, osecam kako se rita i pokushava da se skloni kad krene da mi pritiska stomak onom UZ sondom :dash:

a kod privatnika mi se ne mili dati 5000 din samo da se desi slichna situacija :confused:, ili samo da vidim bebu ... bolje da od tih para kupim neshto shto ce joj trebati kad se rodi :heart:

uh malo sam sad ispustila paru, bash mi se nakupilo ovih dana i na poslu , a sad i ovo ... izvinte :brus:

@Birica
:cmok:
Koja si nedelja? Ja u poslednje vreme sve zaboravljam i skroz sam smotana :rumenko:

Inace u sredu, 25 idem kod geneticara u Betaniju. Ne znam da li ce mi raditi amniocentezu. Iskreno da vam kazem, malo mi je frka. Ne zbog samog zahvata, vec vise zbog mogucih komplikacija. Drzite mi palceve. Javljam kako je proslo. :sad2:

@Birica
:cmok:
Koja si nedelja? Ja u poslednje vreme sve zaboravljam i skroz sam smotana :rumenko:

Inace u sredu, 25 idem kod geneticara u Betaniju. Ne znam da li ce mi raditi amniocentezu. Iskreno da vam kazem, malo mi je frka. Ne zbog samog zahvata, vec vise zbog mogucih komplikacija. Drzite mi palceve. Javljam kako je proslo. :sad2:

ja sam danas 22+2 ..... nemoj da se plashish , meni su radili amniocentezu , rezultati ce mi biti gotovi tek sledece nedelje ... nije strashno, mada su mene bash prepali , jer mi je dr nashla miom ... ali ja sam sigurna da ce sve biti ok .... drzhim ti fige :heart:

koja si ti nedelja? ... ja mislim da ti "bezhim" 3 nedelje , zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back