Ovo je neverovatno! Celo jutro razmisljam da dodjem na krstu i da otvorim temu o trajanju trudnoce, razmisljam kako da formulisem naziv teme da bih doblia sto vise informacija i sto preciznijih, dodjem prvo ovde a vi pricate bas o tome!
Dakle, da se samo nadovezem na temu. Moja situacija je malo specificna i zamolila bih posebno VTO trudnice za pomoc. Aspiracija i oplodnja jajnih celija mi je radjena 9. septembra, posto sam ostala trudna taj datum mi je dan zaceca. Moj ginekolog mi taj datum racuna kao pocetak trudnoce i po njegovoj racunici meni je termin 9. juna! ALI, sta bi bilo da nisam radila VTO, kako bi mi onda racunao trudnocu? Kada sam ostala u dr.stanju istrazivala sam naravno po netu, i na svakom portalu ili onim tikerima, ako zelis da izracunas kada ti je termin, traze ti PRVI DAN poslednjeg ciklusa. Kada to ukucam ( 25.avgust ) pokaze mi termin 1. jun! Ima mogucnost da ukucas dan kada ti je termin pa na osnovu toga ti izracuna kada ti je bio prvi dan poslednjeg ciklusa. Ako ukucam 9. jun, po doktorovom, pise mi da mi je poslednji ciklus bio 2. septembra, sto je nedelju dana kasnije!

ON ( dr ) mi uopste ne racuna trudnocu po nedeljama, vec po mesecima, sto me zbunjuje
E sada, ja sam usla u 39. nedelju, juce bila na pregledu, otvorena i dalje samo jedan prst, grlic materice jos uvek tu, nije se istanjio

Po doktorovom, imam jos vremena, beba se jos uvek nije spustila, da cekamo do 9. juna kada je termin, a ako ne bude do tada, provocirace porodjaj. Ja sam sada vec zabrinuta, a brine me taj termin! Sta ako je meni termin 1. juna, pa ja cu probiti termin preko 9 dana! Cula sam za neka veoma losa iskustva zena koje su prenele trudnocu, i veoma sam zabrinuta. Ne za sebe koliko za bebu.
Dakle, molim VTO trudnice da mi kazu po kom sistemu je njima izracunat termin, i ostale trudnice, pogotovu one koje su radjale da mi kazu sta i kako ako se ne porodim do 1. ili 9. juna
Dodala bih samo to da mog doktora smatraju za odlicnog strucnjaka i cenjen je ginekolog, znaci nije neki indijanac, dve moje drugarice su se porodile na klinici gde on radi i on im je vodio trudnocu, ali jedna je krajem 8. meseca, a druga carskim rezom i obe su prezadovoljne, ali meni je 32. godine, ostala trudna pomocu VTO i nekako me sve strah da li se on dobro okupira oko moje trudnoce. Do sada sam bila makismalno opustena, ali kako dani prolaze, termin se priblizava, bebi se ne zuri, a mene je strah samo da mi posle ne povrede bebu na porodjaju jer je krupna, i svakim danom je sigurno sve krupnija i okostalija, teze ce da izadje kroz porodjajni kanal
Unapred hvala na odgovorima