Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...'de ste, stomacici :zag:

Ovaj moj nesto vezba i to onako bas intezivno, danima
kako otvorim oci, evo i njega
bas je nemiran, sto posebno raduje mm, kaze spokojniji je kad me ovaj bije redovno
cuj, on je spokojniji:confused:

e smorila sam se ko plovak
sreca sto kaze Yula bar cu ove godine tenis da ispratim na miru
...
i cekamo da mi se rodjaka porodi, termin joj bio 18.maja
juce su je primili u Front, i to je otisla u 7h ujutru a odveli su je sobu posle 12h
i ne javlja se, pojma nemamo sta se desava....

E idem na one vezbe za trudnice i ono kao skolica, ko planira neka ide obavezno, super je

Evo i mene.U guzvi sam pa me nema da pisem.
Za 2,5 dana je svadba.Vencanica mi jos nije gotova.:dash:
Pocela sam da oticem,pa sada burmu koju sam narucila jedva navucem na prst.:sad2:
Svekar i savekrva svaki dan dodaju po neku zvanicu na spisak,pa tako i danas nose pozivnice.:dash::besna:
I tako,znam da ne treba da se nerviram,ali jace je od mene.
Nervira me to sto krse dogovor,i sa sve smeskom kazu pa sta...:besna:

..ako je grlic ok i ako nema bolova, bar 90% kontrakcija koje osetish su bash te, pripremne..
..tako da se opusti i uzivaj, beba njih voli, umiri se i vezba i ona, sprema za se "veliki dan".. :heart:
..nema veze ako i odesh na carski, "pamte" oni i to vezbanje..mrve nashe.. :heart:
..kiss.. :cmok2:

Hvala puno, bas si me umirila, jer, ruku na srce-ko to zna bolje od tebe! Veliki cmokic ti saljem! Ja sam mislila da se beba muci kad se stomak tako stisne pa mi svaki put bude zao. Stvarno si me umirila. Veliki cmokic!

...'de ste, stomacici :zag:

Ovaj moj nesto vezba i to onako bas intezivno, danima
kako otvorim oci, evo i njega
bas je nemiran, sto posebno raduje mm, kaze spokojniji je kad me ovaj bije redovno
cuj, on je spokojniji:confused:

e smorila sam se ko plovak
sreca sto kaze Yula bar cu ove godine tenis da ispratim na miru
...
i cekamo da mi se rodjaka porodi, termin joj bio 18.maja
juce su je primili u Front, i to je otisla u 7h ujutru a odveli su je sobu posle 12h
i ne javlja se, pojma nemamo sta se desava....

E idem na one vezbe za trudnice i ono kao skolica, ko planira neka ide obavezno, super je

Ja ne znam sta da radim za te vezbe, posto cu na carski, a i pijem lekove za odrzavanje, pa ne znam jel ima smisla da idem? Sta mislis?

Ja ne znam sta da radim za te vezbe, posto cu na carski, a i pijem lekove za odrzavanje, pa ne znam jel ima smisla da idem? Sta mislis?

Idi, jer prvo, druzices se sa trudnicama pa ce ti biti lakse svakako
drugo, nisu to samo psihofizicke vezbe, priprema za porodjaj...vec imas i predavanja
o dojenju, o negi( nezi, hebemliga) novorodjenceta i tako to...mi smo prosli cas ucili kupanje, povijanje sa sve lutkom i bas je bilo simpaticno zanimljivo...
naravno, konsultuj se sa lekarom, ako ti nije prevelik napor da ides do DZ ili vec gde ima tih vezbica kod tebe, ali mislim da ti slusanje i druzenje sa trudnicama uopste nece skoditi, naprotiv

ljubi te Jexy:cmok2:

Eto vidis da nije bilo strasno, sad samo odmiruj par dana i gotovo. Vidis kako je to u zemlji Srbiji, kad radis privatno nalazi su gotovi za 2 dana(ja radila u sredu, a u petak bio nalaz gotov). Za Gynipral ne brini, ja ga pijem 6x1 zbog kontrakcija, jedino je malo nezgodan jer od njega hvata drhtavica, al ti ne pijes tako velike doze pa mozda tebe nece. Jel ti dao i Bensedin uz njega? Ja i to kokam. Podsecam na one babe koje piju po punu saku lekova, strasno!

Gynipral pijem od juce, a Bensedin i Utrogestan od 6 nedelje trudnoce.Pravi sam narkoman :( Kaze dr nema veze, vise koriste lekovi nego sto cine stetu. Cak sam kupila i onu kutijicu sto koriste babe (ponedeljak, utorak, sreda,....) ali mi nije dovoljna jer pijem ukupno 10 komada lekova (Gynipral na 6, Utrogestan na 8, a Bensedin na 12 sati). Ali sta cu. Ja radim kako mi se kaze (naravno pre proverim na netu sta da ocekujem, jer i dr moze nesto da zezne :think:). Idem 3.juna na kontrolu kod mog ginekologa, pa se nadam da ce otkriti misteriju da li je miom ili kontrakcija.

:cmok: vas sve i mazite stomacice

Poslednja izmena:
Gynipral pijem od juce, a Bensedin i Utrogestan od 6 nedelje trudnoce.Pravi sam narkoman :( Kaze dr nema veze, vise koriste lekovi nego sto cine stetu. Cak sam kupila i onu kutijicu sto koriste babe (ponedeljak, utorak, sreda,....) ali mi nije dovoljna jer pijem ukupno 10 komada lekova (Gynipral na 6, Utrogestan na 8, a Bensedin na 12 sati). Ali sta cu. Ja radim kako mi se kaze (naravno pre proverim na netu sta da ocekujem, jer i dr moze nesto da zezne :think:). Idem 3.juna na kontrolu kod mog ginekologa, pa se nadam da ce otkriti misteriju da li je miom ili kontrakcija.

joj draga moja, pa ti bas puno lekova moras piti??? a zar se bensedin sme uzimati u trudnoci???

gde ste trudnjace? evo samo da se pohvalim da danas ulazim u petnaestu nedelju....
mi sad stigli sa bazena, vecerali i tako bih se stropostala u krevet, ali ne mogu od dece....

Ja vec mesecima sanjam bazen, a ovde kod nas vec dva meseca paklene vrucine, ali nisam sigurna da li bazeni rade, mislim otvoreni... Nisam se nesto oko toga ni raspitivala, mada sam se nosila mislju, ali sve me strah bio da ne pokupim neku bakteriju... vec sam obecala sebi da cu na leto sa sve bebonom na bazen, beba se naravno nece kupati, bice u debelom hladu, ali ja cu morati koliko toliko, da me zelja mine.

Sto se tice tih lekova za odrzavanje trudnoce, koliko znam ovde u Fr daju samo u pocetku utrogestan i to je sve. ja kada sam ono krvarila, vratili me kuci bez ikakvih lekova, ma niko ih ni spomenuo nije, a koliko citam i u SAD i CAN je takva praksa, dok kod nas dosta zene kljukaju s lekovima. Opet, i ja bi ih pila, bar je covek sigurniji, cak i da nemaju nekog efekta budes uvereniji da ce sve biti ok, a samim tim mnogo se pomaze.

Pa gde si KOLEGINICE!? Pukla sam od smeha kad sam priocitala za kutijicu za lekove. Ista sam i ja. Gynipral-6x1, Bens 2x1/2,Verapamil 1. Taman popijem, vreme je za drugi i tako po ceo dan setam neke kutijice po stanu, a mm kad usisava svuda nalazi tabletice. E moram i ja nabaviti tu kutijicu, bas je dobar fazon! Reci mi molim te od koliko mg Bensedin ti je prepisao dr? Ja pijem od 5mg- 2x1/2. I opet standardno pitanje, koja ti bese nedelja? Cmokic
:heart:

Pa gde si KOLEGINICE!? Pukla sam od smeha kad sam priocitala za kutijicu za lekove. Ista sam i ja. Gynipral-6x1, Bens 2x1/2,Verapamil 1. Taman popijem, vreme je za drugi i tako po ceo dan setam neke kutijice po stanu, a mm kad usisava svuda nalazi tabletice. E moram i ja nabaviti tu kutijicu, bas je dobar fazon! Reci mi molim te od koliko mg Bensedin ti je prepisao dr? Ja pijem od 5mg- 2x1/2. I opet standardno pitanje, koja ti bese nedelja? Cmokic
:heart:

Pa koleginice ;) ja pijem Bensedin od 2mg ujutru i uvece (tj kao na 12 sati, ali nekada malo produzim ili skratim period). Te kutijice su super. Meni su mnogo pomogle. Moja mama ima istu takvu, pa kad odem kod nje sve gledam "koji su OVO lekovi" :dash: pa shvatim da zena ima samo istu kutijicu kao ja. Mislim da je kostala oko 200 dinara u apoteci, jedini problem je sto ima "samo" tri mesta po danu, pa ja ovaj Gynipral sve stavim "za dorucak" uz Bensedin i Utrogestan, a uzimam ih u 6,12,18 i 24. Nisam znala kako drugacije da resim.

Ja sam sada 18+1 nedelja. I sve racunam nije proslo ni pola :think: a meni kao godina cela.

Ljubim te i cuvaj se :cmok:

Poslednja izmena:
Stomaci, držite mi palčeve. :)
Kasni par dana, ja već kupila test. Sutra ujutru ću da uradim, i ako se pojavi druga crtica, ode Ata kod lekara odmah i ne izlazim odande dok mi ne prepišu progesteron i šta već treba. Pita mm, a šta ako opet... ja kažem - neće, ama neće. Neću tako da mislim i tačka. A ako bude, ništa. Opet mesec-dva pauze, pa na posao. Ne lomim se ja tako lako!
Držite mi fige, ja tako želim još jednu bebicu :D

Kasni par dana, ja već kupila test. Sutra ujutru ću da uradim, i ako se pojavi druga crtica, ode Ata kod lekara odmah i ne izlazim odande dok mi ne prepišu progesteron i šta već treba. Pita mm, a šta ako opet... ja kažem - neće, ama neće. Neću tako da mislim i tačka. A ako bude, ništa. Opet mesec-dva pauze, pa na posao. Ne lomim se ja tako lako!

навијамо за тебе!

Drzimo fige da sutra ugledas ||. Bas bi bilo lepo.

Naravno da drzimo figice, bas si hrabra, svaka cast! Kiss
Strina, cestitamo, neka vam je ziva i zdrava!
Ija, koleginice, proci ce brzo jos i ta polovina. Kad predejes pola onda nekako brze ide, bar se meni tako cini. Ja u nedelju ulazim u 28 nedelju, a pospanija sam nego ikad. U ponedeljak moram izvaditi krv, sigurno mi se skljokala krvna slika kad sam tako nikakva! Cmokic

Pa koleginice ;) ja pijem Bensedin od 2mg ujutru i uvece (tj kao na 12 sati, ali nekada malo produzim ili skratim period). Te kutijice su super. Meni su mnogo pomogle. Moja mama ima istu takvu, pa kad odem kod nje sve gledam "koji su OVO lekovi" :dash: pa shvatim da zena ima samo istu kutijicu kao ja. Mislim da je kostala oko 200 dinara u apoteci, jedini problem je sto ima "samo" tri mesta po danu, pa ja ovaj Gynipral sve stavim "za dorucak" uz Bensedin i Utrogestan, a uzimam ih u 6,12,18 i 24. Nisam znala kako drugacije da resim.

Ja sam sada 18+1 nedelja. I sve racunam nije proslo ni pola :think: a meni kao godina cela.

Ljubim te i cuvaj se :cmok:

Možda se nešto promenilo u stavovima lekara od pre godinu dana, ali dok sam ja pila partusisten (ginipral) i uz njega verapamil i bensedin, savet je bio da ako mi ne lupa jako srce i ako mi to treskanje ne unosi nervozu , da izbegavam pijenje verapamila i bensedina, jer je bolje za bebu. I vidim da niko ne piše da pije Mamavit...ja sam ga svaki dan pila i bila mi odlična krvna slika, a pila sam ga i tokom celog dojenja.

..oko vitamina za trudnice:
ja sam napravila pauzu od mesec dana sa njima,
(trebalo je dve nedelje, ali josh skoro toliko nisam uspela da odem i izvadim krv :roll:)
da bih eliminisala poslednju sumnju na moje normalno gvozdje (a nizak hemoglobin)
a to je da mi se u serumu "vidi" gvozdje iz preparata, a ne moje gvozdje..
..i gle chuda, za tih mesec dana, moje gvozdje je sa 12 poraslo na 15.. :think:

..moram da napishem, poshto sam juche izguglala, mozda nekom zatreba:
iako je po standardnim ref.vrednostima donja granica hemoglobina 120,
u trudnoci se smatra normalnim vishe od 110 tokom prve polovine i vishe od 100 tokom druge.. :roll:
..zashto to niko ne kaze nashim lekarima? :besna:

Evo ja pijem Mamavit
i to je sve sto pijem.
a i ne vodim vise toliko racuna sta jedem, jedem sta mi se jede, eto samo gledam da ne preteram
(ne kupim porodicno pakovanje sladoleda, vec pojedem onaj na stapicu :D)

ljubi vas sve strina :D :cmok2:

I Ata, ne da drzim palceve, nego mi pobeleshe koliko sam stegla :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back