Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam danas 22+2 ..... nemoj da se plashish , meni su radili amniocentezu , rezultati ce mi biti gotovi tek sledece nedelje ... nije strashno, mada su mene bash prepali , jer mi je dr nashla miom ... ali ja sam sigurna da ce sve biti ok .... drzhim ti fige :heart:

koja si ti nedelja? ... ja mislim da ti "bezhim" 3 nedelje , zar ne?
dev299prs__.png

Mislim da su opis za ovu nedelju najbolje pogodili. Cini mi se da sam trudna vec citavu vecnost :lol:

@Birica
:cmok:
Koja si nedelja? Ja u poslednje vreme sve zaboravljam i skroz sam smotana :rumenko:

Inace u sredu, 25 idem kod geneticara u Betaniju. Ne znam da li ce mi raditi amniocentezu. Iskreno da vam kazem, malo mi je frka. Ne zbog samog zahvata, vec vise zbog mogucih komplikacija. Drzite mi palceve. Javljam kako je proslo. :sad2:

Ne brini toliko zbog AC, ja sam bila toliko u frci, bojala se komplikacija,a ispalo sve super. Mislim da od svih zena koje su radile istog dana kad i ja ni jedna nije imala komplikacija! Gotovo je bukvalno za 2 minuta. Ja sam samo usla, bocnuli i izasla. MM koji je cekao ispred mislio je da nisu ni uradili,a ja kazem-gotovo. Posle me nista nije ni bolelo, ali lezala sam 4 dana, tako mi je rekao dr.
Kad sam videla kako su zene dosle opustene i nasmejane na zahvat shvatila sam da sam bas glupaca sto se zbog svega traumiram! Zato-opusteno!:heart:

..hello, stomachici.. :cao:
..nadam se da ste sve dobro.. :)
..mene danas ceo dan napadaju BH kontrakcije, sama sam sebi smeshna,
hodam kao manekenka, samo mi knjiga na vrh glave fali.. :lol:
..dobila nalaz HbA1c, odlichan - 4,8.. :super:
..i gvozdje odlichno, posle pauze od 20 dana sa vitaminima za trudnice,
josh je samo to ostalo sumnjivo da daje laznu sliku,
ali eritrociti i Hb - katastrofa.. :roll: ..sve i svemu, nishta novo za mene kao trudnjachu,
ja se pomirila sa tim josh sa drugom bebom, ali moj dr radoznao, valjda nema puno ovakvih.. :lol:
..ishchekujem 31. i UZ.. :ceka:
..da se merimo.. :heart:
..kiss svima.. :)

..hello, stomachici.. :cao:
..nadam se da ste sve dobro.. :)
..mene danas ceo dan napadaju BH kontrakcije, sama sam sebi smeshna,
hodam kao manekenka, samo mi knjiga na vrh glave fali.. :lol:
..dobila nalaz HbA1c, odlichan - 4,8.. :super:
..i gvozdje odlichno, posle pauze od 20 dana sa vitaminima za trudnice,
josh je samo to ostalo sumnjivo da daje laznu sliku,
ali eritrociti i Hb - katastrofa.. :roll: ..sve i svemu, nishta novo za mene kao trudnjachu,
ja se pomirila sa tim josh sa drugom bebom, ali moj dr radoznao, valjda nema puno ovakvih.. :lol:
..ishchekujem 31. i UZ.. :ceka:
..da se merimo.. :heart:
..kiss svima.. :)

Super. Bas mi je drago da su rezultati dobri :super: Od koje nedelje imas te kontrakcije i kako izgledaju? Cekamo izvestaj sa UZ. :cmok: i mazi stomacic.

Koliko jos vremna do termina?

Super. Bas mi je drago da su rezultati dobri :super: Od koje nedelje imas te kontrakcije i kako izgledaju? Cekamo izvestaj sa UZ. :cmok: i mazi stomacic.

Koliko jos vremna do termina?

..kontrakcije imam negde od shestog-sedmog meseca, otprilike, ali retko, po koju dnevno,
tako da ne znam tachno da ti kazem..
..a izgledaju tako da ti se ceo stomak stvrdne kao betonska kugla na 20-30 sekundi,
prosto te natera da ispravish ledja i dishesh plitko, vrlo karakteristichan osecaj..
..meni nikada nisu bile bolne, chak ni pred sam porodjaj, mada neke mame kazu da njima jesu..

..ja sam sad u 33-oj nedelji, rachunam josh jedno 6weeks-to-go.. :)

..drzim fige sutra.. :zag:
..i miruj par dana, obavezno.. :cmok2:

I ja imam te kontrakcije mislim da su pocele negde posle AC znaci tamo negde od 20-te nedelje. Nekad ih ceo dan nema, pa se jave tek uvece. A plase me strasno. Zbog njih pijem Gynipral. Grlic je dobar, zatvoren, a idem na kontrole ne 3 nedelje. Kad se ufrkam idem i cesce. November, ti rece da si ih i u prethodnoj trudnoci imala? Kiss

ja ili ih nemam, ili ne umem da ih prepoznam:confused:
meni stomak bude napet i tvrd uglavnom uvece posle posla ili kad se preforsiram sa aktivnostima. ali ne osecam grcenje, kontrakcije, jednostavno bude tvrd i do jutra je sve ok.
inac,e ja ne znam vise koja sam nedelja, sad idem da izracunam pa da citam bebac.com da vidim koliko je beba otprilike napredovala, jer do kontrole imam jos vise od dve nedelje.
november, sitno brojis:D:p

November, i kod mene su takve kontrakcije, nisu bolne, ali kada mi se stomak stegne, a npr. hodam, moram da zastanem ili bas usporim jer je osecaj bas cudan.

Kao sto vidite, ja sam jos uvek tu, ni nagovestaja od porodjaja. Malo vise setam i tako... Od sutra ulazim u 40. nedelju, mada po bebac.com mi u poslednje vreme vec od srede racunaju novu nedelju. Ipak, ja sam zatrudnela u cetvrtak, tako da ja, a i jos neki portali racunamo od svakog cetvrtka. Prestala da da smaram sve oko sebe sa pitanjima tipa, kada ce, kako ce, da li ce i slicno, opustila sam se i cekam. Valjda cu znati kada krene :D Ako nista, bar cu opusteno da odgledam Roland Garros :)

Pozdrav svima i uzivajte!

ja ili ih nemam, ili ne umem da ih prepoznam:confused:
meni stomak bude napet i tvrd uglavnom uvece posle posla ili kad se preforsiram sa aktivnostima. ali ne osecam grcenje, kontrakcije, jednostavno bude tvrd i do jutra je sve ok.
inac,e ja ne znam vise koja sam nedelja, sad idem da izracunam pa da citam bebac.com da vidim koliko je beba otprilike napredovala, jer do kontrole imam jos vise od dve nedelje.
november, sitno brojis:D:p

Blago tebi ako ih nemas, to je bas super. ja ih nemam previse, ali me svakako nerviraju. Kvinsi, ja mislim da ti ides 7 dana ispred mene, ja sam sada 26+3. Cmok

Bila sam danas na AC. Hvala vam puno na podsrci i bodrenju :cmok: Nije bilo bolno (kao ujec pcele ali traje minut-dva). Rezultati za tri nedelje :eek: Ovo mi je malo cudno jer cu tada biti 21 nedelje, ali se nadam da ce sve biti ok, pa ni ne razmisljam ŠBBKBB.

Dr nije video pol, ali sma rekla da nam je to najmanje važno.I onako smo planirali jos par. Dr se samo nasmejao. Valjda je navikao da je trudnicama to glavno pitanje :think:

Na ZU se videlo "nešto". Dr nije znao da kaže da li je miom ili kontrakcija, pa mije prepisao Gynipral (10 dana 4*1/2 i deset dana 3*1/2), a da proverim na kontroli sa mojom dr. A baš sam se nadala da će mi bar malo smanjiti te lekove. J"bga ako je ovo cena da je sa bebom sve ok, onda ih moram piti :sad2:

Ljubim vas i idem dalje na ležanje :besna:

cao drustvo moje.... mi smo ovih dana bas u guzvi ceo vikend smo skitali, u nedelju smo bili na (na nas kad prevedem, zove se pijaca konja)
to je tradicija sa pocetka XVIII veka, iako se vise ne odrzava, svake godine u ovo vreme u centru grada, odrzava se festa u znak secanja na te dane....
citava parada prelepih konja i gospode i seljaka iz tog doba, pa do danas.... nesto bas bas lepo...deca su uzivala...

danas smo sanji slavili drugi rodjendan, bilo je lepo, a zurku nastavljamo u subotu sa njenim drugarima.... ;)
i tako, nikad nam nije dosadno.... ponekad pozelim da se izlezavam, ali nemam vremena, brojim dane do sledecg uz da vidim svoju mrvicu, sto se svega ostalog tice,
kao i da nisam trudna....
sve vas ljubimo moja sanja i ja....

Bila sam danas na AC. Hvala vam puno na podsrci i bodrenju :cmok: Nije bilo bolno (kao ujec pcele ali traje minut-dva). Rezultati za tri nedelje :eek: Ovo mi je malo cudno jer cu tada biti 21 nedelje, ali se nadam da ce sve biti ok, pa ni ne razmisljam ŠBBKBB.

Dr nije video pol, ali sma rekla da nam je to najmanje važno.I onako smo planirali jos par. Dr se samo nasmejao. Valjda je navikao da je trudnicama to glavno pitanje :think:

Na ZU se videlo "nešto". Dr nije znao da kaže da li je miom ili kontrakcija, pa mije prepisao Gynipral (10 dana 4*1/2 i deset dana 3*1/2), a da proverim na kontroli sa mojom dr. A baš sam se nadala da će mi bar malo smanjiti te lekove. J"bga ako je ovo cena da je sa bebom sve ok, onda ih moram piti :sad2:

Ljubim vas i idem dalje na ležanje :besna:

Eto vidis da nije bilo strasno, sad samo odmiruj par dana i gotovo. Vidis kako je to u zemlji Srbiji, kad radis privatno nalazi su gotovi za 2 dana(ja radila u sredu, a u petak bio nalaz gotov). Za Gynipral ne brini, ja ga pijem 6x1 zbog kontrakcija, jedino je malo nezgodan jer od njega hvata drhtavica, al ti ne pijes tako velike doze pa mozda tebe nece. Jel ti dao i Bensedin uz njega? Ja i to kokam. Podsecam na one babe koje piju po punu saku lekova, strasno!

I ja imam te kontrakcije mislim da su pocele negde posle AC znaci tamo negde od 20-te nedelje. Nekad ih ceo dan nema, pa se jave tek uvece. A plase me strasno. Zbog njih pijem Gynipral. Grlic je dobar, zatvoren, a idem na kontrole ne 3 nedelje. Kad se ufrkam idem i cesce. November, ti rece da si ih i u prethodnoj trudnoci imala? Kiss

..ikice, ovo shto ja osecam su uobichajene pripremne Braxton-Hiksove kontrakcije,
one su, shto bi rekli lekari, neproduktivne i neprogresivne, sluze samo za bildovanje mishica
materice, za njih se ne daje terapija tokoliticima..
..preuranjene kontrakcije za koje se daje terapija prete otvaranjem grlica i zato se tretiraju ipak..
..ja sam u drugoj trudnoci bila mesec dana pod ginipralom, tokom shestog meseca,
ali su se smirile i prestale pa ga je dr ukinuo kasnije..
..a u trecoj, isto krajem petog, nije uspeo da ih uhvati na UZ, a grlic i brisevi su bili ok, pa mi je savetovao da ih "ignorishem"
ako nisu suvishe jake i cheste..i isto su proshle tokom shestog, a zamenile su ih ove pripremne..
..postoji razlika, ali teshko je opisati subjektivni osecaj jednih i drugih, a dr ih nepogreshivo razlikuje na uz.. :)

..bice to sve ok, samo ti polako i ne sekiraj se.. :zag:

Hvala na odgovoru draga November. Nisu one kod mene jake, ponekad se ne jave ceo dan, a ponekad par puta u toku dana. Veci problem sam ja koja po ceo dan samo osluskujem i opipavam stomak i opterecujem se. Mozda ih ne bih ni primetila da ne drzim non stop ruke na stomaku. Na svakom pregledu dr.mi pregleda grlic i odradi uzv i uvek sve bude ok, kaze da je grlic zatvoren i da ne vidi nikakvu opasnost, al mi je dao Gynipral preventivno. Ja skoro po ceo dan odmaram. Jedini posao mi je da skuvam rucak i poradim neke sitnice po stanu, al svakako nista tesko ne radim. I ja se nadam da ce biti ok, samo da izguram os ovaj 7 i 8 mesec, pa cu se onda valjda opustiti. Cmokic i hvala jos jednom!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back