Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U potpunosti se slažem sa tobom pošto sam ja zdrastveni radnik trudim se da sam uvek nasmejana i pozitivna ima trenutaka kad te neko iznervira to je normalno ali ne reagujem burno nego smireno pokušaš da mu objasniš.Kad je neka situacija koja je tužna sama po sebi trudim se da uputim koju lepu reč da nekog malo umiriš koliko je to moguće u tom trenutku ali nismo svi isti imam koleginice koje ne reaguju tako ja ali ima nas svakakvih i u ostalim profesijama samo što je naša specifična zbog rada sa ljudima.Nisu svi ljudi upućeni u medicinsku terminologiju pa im moraš objasniti tako da te razumeju ja sam se malo zanela ....

.. :) ..pa to.. :) niko nije od kamena ili robot pa da je uvek savrshen,
ali trudnice i bebe treba poshtedeti nepotrebnih stresova.. :)

..kako si ti, jelena?
..josh uvek imash muchnine? :(
..dokle si stigla?

jeste :D
a sto se tice onoga o sporadicnim pljuvanjima, pisala sam kakvo je bilo moje iskustvo sa Zivanicem.
Ne sporim da je odlican dr, ali sto se mene licno tice, ja tamo vise ne idem
I tako ti je svuda, ako je neko imao iz nekog razloga lose iskustvo, ne znaci da je dr los
dok se ne pojavi jos XY devojaka i zena sa losim iskustvom, jel'te :D

E Novi, da te pitam, jel ti ides tako rano u porodiliste na preglede zato sto tako treba ili ti tako hoces posle zbog prijema? Pitam jel znam da se u nekom trenutku uzima uput da ides onde gde 'oces da se poradjas na CTG i to, samo ne znam kad je taj trenutak:)
al sam objasnila...:roll:

..pa meni rekli da je dobro da odesh na pokoji pregled ranije, pre devetog,
chisto da imash karton tamo gde bi zelela da se porodish..
..a chim udjesh u deveti dobijesh uput za porodilishte (za porodjaj) i josh jedan za preglede,
pa na taj drugi idesh na uz i ctg prvo nedeljno, pa pred kraj na par dana..
..ja nisam ishla.. :rumenko: ..bilo mi cimanje..
..bila jednom u 32-oj, jednom u 34-oj i posle doshla da se porodim.. :)

jeste, svi su preslatki, ali jedino ovo malo crnce zivi u ovakvim uslovima, po ceo dan na onoj prasini, lize zemlju, ma...
poradjaju se sami, nigde doktora, nigde pregleda...
svi ostali bar to imaju

Ovo su moji heroji :heart:
Samo se sa prvim sinom porodila se u porodilištu, sa ostalom sedmoricom sama (uz pomoć muža)!

Pratim ovu emisiju i mislim da mnogima kao porodica mogu i treba da budu uzori (ko razume-shvatiće)! ;)
I zaslužili su da im tv Pink pomogne u svemu!

ja jesam za sto vise dece, ali kad se imaju uslovi
nisam bas za radjanje gomile i stvaranje socijalnih slucajeva
ja znam da cu svom detetu zeleti da pruzim sve sto je u mojoj moci
ali svakako da ne bih zelela da zive na kuvanom krompiru i idu u pocepanim patikama
samo zato sto sam ih ja zelela sto vise
ko ne bi voleo da ima puno dece
ali toj deci treba i pruziti dosta
hranu, odecu, skolovanje, prostor za zivot

Ja se danas posvadjala u DZ, odlepila sam. Otisla oko 9.45, znala sam da je pauza od 9.30-10, al rekoh nema veze sacekacu. Kad, izlazi sestra i kaze -Dr.nece doci pre 11. Pitam ja njih lepo- Sta ja sad da radim sat i po vremena dok se dr. ne pojavi, a one odmah krenule da se pravdaju kako one nisu krive. Ama ne zanima mene ko je kriv, njegovo radno vreme je od 7-13h, ima pauzu pola sata i kako moze da ne bude na radnom mestu?
A one sirote me gledaju kao da nisam normalna, i pri tom mi jedna "pametnica" odgovara da trudnice treba da dodju ujutru u 8. Opet ja pitam -Gde to pise, sto niste istakli neko obavestenje ako je tako? Na sta ce ona- Pa to svi znaju! Pa eto, ja ne znam i niko mi nikad nije rekao! E sad cu lepo ja njega da prijavim, dojadio mi je vise, radi po 2 sata dnevno, u radno vreme se seta,a kad pitam zasto ne radi svoj posao svi se cude. Ispade da ja nisam u pravu, a oni jesu. SVASTA! Verujem da toga ima samo u ovoj nasoj lepoj Srbiji!

Ja se danas posvadjala u DZ, odlepila sam. Otisla oko 9.45, znala sam da je pauza od 9.30-10, al rekoh nema veze sacekacu. Kad, izlazi sestra i kaze -Dr.nece doci pre 11. Pitam ja njih lepo- Sta ja sad da radim sat i po vremena dok se dr. ne pojavi, a one odmah krenule da se pravdaju kako one nisu krive. Ama ne zanima mene ko je kriv, njegovo radno vreme je od 7-13h, ima pauzu pola sata i kako moze da ne bude na radnom mestu?
A one sirote me gledaju kao da nisam normalna, i pri tom mi jedna "pametnica" odgovara da trudnice treba da dodju ujutru u 8. Opet ja pitam -Gde to pise, sto niste istakli neko obavestenje ako je tako? Na sta ce ona- Pa to svi znaju! Pa eto, ja ne znam i niko mi nikad nije rekao! E sad cu lepo ja njega da prijavim, dojadio mi je vise, radi po 2 sata dnevno, u radno vreme se seta,a kad pitam zasto ne radi svoj posao svi se cude. Ispade da ja nisam u pravu, a oni jesu. SVASTA! Verujem da toga ima samo u ovoj nasoj lepoj Srbiji!

nemoj da se nerviras zbog budale :*****

I ja sam danas jednoj u prodavnici odbrusila... Ne radi im se valjda!
Ne vredi se nervirati - samo se kompromitujemo i kidamo, a oni će po starom "dobrom" običaju, Jovo-nanovo! :aha:

no no nerviranje
to sto si se ti sad iznervirala nece promeniti situaciju
boli njega uvce sto si ti pobesnela, i sestre isto
no, no

ja jesam za sto vise dece, ali kad se imaju uslovi
nisam bas za radjanje gomile i stvaranje socijalnih slucajeva
ja znam da cu svom detetu zeleti da pruzim sve sto je u mojoj moci
ali svakako da ne bih zelela da zive na kuvanom krompiru i idu u pocepanim patikama
samo zato sto sam ih ja zelela sto vise
ko ne bi voleo da ima puno dece
ali toj deci treba i pruziti dosta
hranu, odecu, skolovanje, prostor za zivot

Potpisujem! :ok:

..napisah vec gore - o svakom lekaru neko ce reci neshto loshe,
ali dok nisu jednoglasne u tome - nemam nishta protiv da bude i moj lekar.. :)

Ako zapadnes kod Djekica, nezan je k'o hidraulicna busilica.
Odlican strucnjak, ali sve zene sa kojima sam lezala na patologiji, ukljucujuci i mene, beze od njega k'o djavo od krsta.
Super poradja, ali vaginalni pregled, uzimanje brisa kod njega boli, oci ispadaju!
Mene je boleo stomak dva dana kad mi je uzimao cervikalni bris. :sad2:

Ako zapadnes kod Djekica, nezan je k'o hidraulicna busilica.
Odlican strucnjak, ali sve zene sa kojima sam lezala na patologiji, ukljucujuci i mene, beze od njega k'o djavo od krsta.
Super poradja, ali vaginalni pregled, uzimanje brisa kod njega boli, oci ispadaju!
Mene je boleo stomak dva dana kad mi je uzimao cervikalni bris. :sad2:

..****.. :sad2:
..jel to beshe Gargamel?
..i on mi je bio na porodjaju, chini mi se..

Cao zene u najlepsem periodu zivota:)
Nova sam na forumu ali pridruzila sam se iz razloga sto mi je seka trudnica pa smo polako krenule da se raspitujemo i pripremamo spisak potrebnih stvari. Pisala sam na jos jednom forumu pa se nadam da ce nam pomoci razlicita misljenja i iskustva. Na forumu smo pronasle poduzi spisak sto nam je olaksalo situaciju jer nam mnoge stvari ne bi pale na pamet. Savet svih je bio da ne preterujemo u kupovini pa cemo se truditi da tako i uradimo. Obzirom da postoji veliki izbor, nije nam bas lako da se odlucimo. Evo par mojih pitanja vezano za namestaj za bebu.
1. Da li je prakticna komoda za kupanje(neko nam je rekao da se kratko koristi) ili je bolje uzeti obicnu komodu za bebine stvari i kadicu posebno? Nasle smo neku englesku Flexibath kadicu na rasklapanje koja nam se dopala.
2. Da li je neophodan orman odmah ili je dovoljna komoda za pocetak?
3. Da li je korisna fioka na krevecu (obzirom da se za nju doplacuje)?
4. Cule smo za neki dusek koji je konkretno za bebe, ima zicano jezgro, 2cm sloja morske trave i antibakterijski je. Rekli su nam da preventivno deluje na, ne daj Boze, moguce bolesti disajnoh organa. Da li je neko koristi takav dusek?
5. Nasle smo na netu neku radnju namestaja - babybell koja ima mnogo lepe krevece i komode, tj.ima svasta nesto ali je problem u tome sto drze inostrane proizvode i sto se narucuje kataloski. Znaci mi taj namestaj ne mozemo videti dok ga ne platimo i dok ne stigne (rok isporuke je 2 meseca). Interesuje me sta mislite o tom nacinu kupovine (skoro na nevidjeno)? Oni ih hvale ali kako svaki Ciga hvali svoga konja, ne verujem u potpunosti... Volela bih da znam ima li losih iskustva sa takvom kupovinom. Znam da je to u svetu normalno ali kod nas... U pitanju su spanski brendovi Alondra i Micuna, italijanski Picci i jos jedan Babybloom. Da li je neko cuo za njih i da li ih neko koristi? Na slici su im preslatke stvari ali da li je i u stvarnosti tako?
Hvala unapred na izdvojenom vremenu i odgovorima, bice nam od velike pomoci.
Nadam se da ste sve zaobljene kao loptice i preeeeslatke kao moja seka :)
Veliki pozdrav svima!

Jeste. :)
Ma, super je on da ti bude na porodjaju, narocito za ne daj Boze, odlican je strucnjak, nema sta, on je nacelnik operative, samo ga treba izbegavati pre porodjaja. :lol:
Mislim, moze UZ, jako je ljubazan, sve ti lepo objasnjava, ali za vaginalni pregled...qq!

..bash me zanima ko ce da mi zapadne.. :)

..a na porodjaju - on mi je probushio vodenjak i zabolelo je, kratko ali poprilichno :think:
i secam se da sam pomislila kako me sa matijom to nije bolelo
i bash sam razmishljala shta tu uopshte moze da boli :think:
pa sam pomislila mozda je josh neshto radio usput :think:
i onda nisam vishe mislila nishta poshto je jaksha odluchio da je dosta chekanja.. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back