Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo da vidite kakva sam ja devojcica bila
ako budem imala bebca, nece na mene liciti
jer je ovaj moj skroz crn i tamne oci ima
i svi u porodici su mu takvi
nemaju nikoga plavog
a i moja majka je tamna sa tamnim ocima
tako da se mogu oprostiti od bebca sa ocima kao mojim :d

Uploaded with ImageShack.us

Baš si bila slatka! :)
Mislim da sinovi povuku sve na majku ;) tj ubeđena sam u to - tako da verujem da ćeš imati plavookog i plavokosog anđela! :heart:

Nikada nisam volela plavokose i plavooke tipove - ali od kad sam se zaljubila u svog momka, zamišljam i svoje dete tako jednog dana (plavook, plavokos sa polu dugom, kovrdžavom kosicom :zaljubljena:)

Poslednja izmena:
Pa sad Lulnice, moj bratanac skroz isti moj brat:)
preslikan
kad kazu mom burazeru "isti tata"
on kaze "pa ja sam to pravio po nacrtu"

al zato bratanica lici na majku, samo se ponasa kao tetka, tj.ja :heart:
tako bar kaze moja mama:)

:zcepanje: Svaka čast za uspešan "nacrt"! :klap:

Kod mene u familiji je drugačija podela ;) Tj kod mene se drugačije preslikalo, i to bukvalno!

Brat mi je isti tetka tj kao majka - crn, tamnoput, đavolak i veseljak u duši, čak ima leti i pegice po licu kao ona,... :heart:

A sestra je ista teča - visoka, plava, mršava, ambiciozna, prepotentna,... :(

Poslednja izmena:
Chestitke za bebicuuuuu !!! :heart:

Imam pitanje: mene su poslednji put merili 21og februara , doktorka mi nikad ne kazhe kad se vidimo sledeci put , uglavnom idem po upute i takoto ... niti mi je objasnila kad treba da se javim za neke preglede , kuma me plashi da su njoj svakog meseca radili UZ i gledali bebino srce , i merili njenu kilazhu i takoto ... PITANJE JE : da li da menjam doktorku?
Totalno sam neiskusa, meni nije bilo nishta chudno, ali chitam ovde kako neke od vas rade belanchevine iz krvi , test opterecenja shecera itd ... a ja nishta ... mislim ne nedostaje meni da me bockaju , ali ja imam jako puno kila , znam ponekad bash lepo da se nakupim vode , a niko to ne prati ... plus nisam bash ni u cvetu mladosti (ja sam vam ona "uvela ruzha" iz pesme :zcepanje: ) napuicu u julu 37 , bebu cu da rodim u septembru ... sasvim sam zbunjena i pochela sam opet da se nerviram ... niko choveka da uteshi ko rodjena kuma , jelte :zper:

Birice, November je u pravu, a ja sam izgleda najgora krajnost. Krv vadim jednom mesecno, antitela takodje, a na uzv idem 2 puta mesecno. Kazem, nisam normalna, ali sve je to rezultat velike borbe da ostanem u drugom stanju. Izgleda da sam u toj borbi malo flipnula, al ja sam nekako bezbriznija kad obavim pregled i onda sam neko vreme mirna, a najvaznije mi je da budem smirena. Uz to sam i po ceo dan sama i kad me uhvati panika nemam kome da se pozalim niti nekoga da me razume! Eto, danas opet idem kod dr da ga svasta nesto pitam. Hahaha, ala ce da se obraduje kad me bude video! Jadan covek, al mislim da me on jedini razume posto i on ima dete iz VTO.
Nemoj se na mene ugledati, nego na bezbrizne trudnice koje uzivaju u trudnoci!
Kiss

Birice, November je u pravu, a ja sam izgleda najgora krajnost. Krv vadim jednom mesecno, antitela takodje, a na uzv idem 2 puta mesecno. Kazem, nisam normalna, ali sve je to rezultat velike borbe da ostanem u drugom stanju. Izgleda da sam u toj borbi malo flipnula, al ja sam nekako bezbriznija kad obavim pregled i onda sam neko vreme mirna, a najvaznije mi je da budem smirena. Uz to sam i po ceo dan sama i kad me uhvati panika nemam kome da se pozalim niti nekoga da me razume! Eto, danas opet idem kod dr da ga svasta nesto pitam. Hahaha, ala ce da se obraduje kad me bude video! Jadan covek, al mislim da me on jedini razume posto i on ima dete iz VTO.
Kiss

U potpunosti te razumem. Ja sam ista takva. Prvu bebu sam izgubila u 12 nedelji i sada sam sva kao na iglama :sad2:

Jos mi ovi u Betaniji na expertnom nisu mogli videti nosnu kost :roll: (ne moju, vec bebinu), pa sam danas isla kod moje dr, ali se beba cesala po licu :heart: pa ni ona nije mogla izmeriti. Sutra PONOVO idem u Betaniju da ih zamolim da provere tu kost, jer nemam mira dok ne utvrde da je ok. Ne znam bas da li je ok da u toku jedne nedelje idem 3 puta na UZ ali sta da radim. Sledece nedelje mi je vec kasno :dash:

Ljubim vas sve. I mazite 'tomacice.

Ko je sledeci na listi posle Suze?

Kiss

i ja mislim da ko jednom prezivi nesto traumaticno, tesko ce se lako opustiti
ja sam jedva cekam u nove pobede
ali isto tako sam uzasnuta
i mislim da cu biti kao na iglama

Chestitke za bebicuuuuu !!! :heart:

Imam pitanje: mene su poslednji put merili 21og februara , doktorka mi nikad ne kazhe kad se vidimo sledeci put , uglavnom idem po upute i takoto ... niti mi je objasnila kad treba da se javim za neke preglede , kuma me plashi da su njoj svakog meseca radili UZ i gledali bebino srce , i merili njenu kilazhu i takoto ... PITANJE JE : da li da menjam doktorku?
Totalno sam neiskusa, meni nije bilo nishta chudno, ali chitam ovde kako neke od vas rade belanchevine iz krvi , test opterecenja shecera itd ... a ja nishta ... mislim ne nedostaje meni da me bockaju , ali ja imam jako puno kila , znam ponekad bash lepo da se nakupim vode , a niko to ne prati ... plus nisam bash ni u cvetu mladosti (ja sam vam ona "uvela ruzha" iz pesme :zcepanje: ) napuicu u julu 37 , bebu cu da rodim u septembru ... sasvim sam zbunjena i pochela sam opet da se nerviram ... niko choveka da uteshi ko rodjena kuma , jelte :zper:

Mozda ne bi bilo zgoreg da zatrazis misljenje jos jednog doktora, ako si naravno u mogucnosti. Od kada mi je konstatovana trudnoca svakog meseca otprilike u isto vreme dajem krv na analizu ( toxoplazmoza i rubeola ) i urin. Sa tim rezultatima odlazim kod svog ginekologa koji mi uvek uradi ultra zvuk, ali to ne traje dugo, cisto pogleda kako je beba. Svaki put mi uradi vaginalni pregled, proverava grlic materice, da li je zatvoren i da nije smeksao. Uvek mi kontrolise kilazu kao i pritisak. E, sada, posto ja zivim u inostranstvu i ne govorim bas najbolje jezik zemlje u kojoj zivim, mada se super snalazim kod doce, ipak ja za svaki slucaj na svakih dva meseca sa svim tim nalazima i X pitanja idem kod mog doktora opste prakse koji je nas covek i otac dvoje male dece i sa njim fino pretresem sve te nalaze jos jednom. Njega mogu da pitam sta god mi padne na pamet sto mi mnogo olaksava sve nedoumice vezane za trudnocu, porodjaj, strucnost lekara i svega vezanog za trudnocu. On mi takodje uvek meri pritisak, kilazu, propita me oko svih stvari koje osecam u trudnoci i sve to belezi u moj dosije. Takodje sve moje rezultate, cak i expertske UZ unosi u moj karton.
Za sledecu trudnocu razmisljam da menjam ginekologa jer mi ovaj moj nekako deluje neozbiljno, iako vazi za izuzetnog strucnjaka. Iznervirao me je sto nece da mi kontrolise stitnu zlezdu, imala sam ranije problema sa njom i vec nekoliko godina pijem lekove koji je regulisu, i koliko mi je moj dr rekao, a i na netu sam citala, ginekolog bi MORAO redovno da mi kontrolise rad stitne zlezde, a on je to ucinio samo jednom i to na moju inicijativu :rtfm: Kada sam ga pre neki dan pitala da li bi trebalo to da ponovimo, on mi se smeje :roll:
Kako god, s obzirom da otices zaista mislim da bi morala malo vise paznje da ti posveti ( tvoj ginekolog ). Moj topli savet ti je da ipak posetis jos jednog dr-a.
Pozdrav i svako dobro! :heart:

Dosli su nam u goste dever moj sa decom. Pisala sam ranije o autisticnom detetu u porodici, e pa stariji sin mog devera je, nazalost, autistican.
I posto ne komunicira, vristi i ispusta, pa ruzno je da tako kazem, ali ti krici su skoro pa jezivi
meni je u ovom stanju jako tesko da ga slusam, ali ono zbog cega vam kuckam sve ovo:
da li je moguce da moj bekan toliko reaguje da kad god ovaj vrisne, on me sutne?
Otkako smo dosli sa posla, ne smiruje se. Bilo je i ranije dana kad je mnogo aktivan, al danas bas,,,kao da se uplasi...majku mu da li je to moguce?
Ili ja to tripujem?
Ono, samo razmisljam pa rekoh da podelim sa vama...

Dosli su nam u goste dever moj sa decom. Pisala sam ranije o autisticnom detetu u porodici, e pa stariji sin mog devera je, nazalost, autistican.
I posto ne komunicira, vristi i ispusta, pa ruzno je da tako kazem, ali ti krici su skoro pa jezivi
meni je u ovom stanju jako tesko da ga slusam, ali ono zbog cega vam kuckam sve ovo:
da li je moguce da moj bekan toliko reaguje da kad god ovaj vrisne, on me sutne?
Otkako smo dosli sa posla, ne smiruje se. Bilo je i ranije dana kad je mnogo aktivan, al danas bas,,,kao da se uplasi...majku mu da li je to moguce?
Ili ja to tripujem?

jexy, mislim da beba tako reaguje zato sto se ti nelagodno osecas... znam da nije prijatna situacija, ali pokusaj da se opustis.... :heart:

To se desavalo mojoj kumi u 7-8-9 mesecu. Cim se cuje nesto glasno (tipa kocenje automobila, da neko vrisne ili pas pocne da zavija) beban lepo pocne da se "brani". Mislim da je to normalna reakcija.

Volim sex i rado ga se secam :hahaha::manikir:

Inace krvna slika mi je odlicna.U urinu imam dosta bakterija,mada nemam peckanje i sl.Za to cu da uzmem onaj caj za trudnice i decu ''Dr Josigf Pancic''.

Ja ti od srca preporucujem caj od Brusnice. Ali onaj pravi, "grickavi" caj a ne ovaj iz kesice. Meni je sredio bakterije za nedelju-dve dana. I dozvoljen je u trudnoci. Sada ga pijem preventivno umesto vode i slatkih sokova.

Jel kupim suve brusnice i prelijem vrelom vodom?
Bude li kiselo?

Ima u apoteci, Univerexportu, Tempu i sl. U velikoj je kesi i ti stavis kasicicu i prelijes vrucom vodom. Bude pored brusnice i susene jabuke ili sipak. Malo je skuplje od ovih iz kesica, ali je mnogo bolji ;) Pakovanje je kao ovaj na slici. Ali imas raznih.

images

Nije previse kiselo, bude kao npr hibiskus.

Ili ja to tripujem?

nije zarazno, niti će ostaviti dublje tragove na duši tvog "bekana"... ne brini se. :roll:

U potpunosti te razumem. Ja sam ista takva. Prvu bebu sam izgubila u 12 nedelji i sada sam sva kao na iglama :sad2:

Jos mi ovi u Betaniji na expertnom nisu mogli videti nosnu kost :roll: (ne moju, vec bebinu), pa sam danas isla kod moje dr, ali se beba cesala po licu :heart: pa ni ona nije mogla izmeriti. Sutra PONOVO idem u Betaniju da ih zamolim da provere tu kost, jer nemam mira dok ne utvrde da je ok. Ne znam bas da li je ok da u toku jedne nedelje idem 3 puta na UZ ali sta da radim. Sledece nedelje mi je vec kasno :dash:

Ma ok je ne brini, uzv nije stetan, mozes gledati svoju bebicu koliko god zelis. Ja sam juce bila kod dr. i opet mu spomenula kontrakcije i pritisak u stomaku i on me je pregledao i rekao da je materica u hipertonusu. Dao mi je Gynipral, Verapamil i Bensedin. Popila sam vec 2 tablete Gyniprala i za sad nemam nikakve drhtavicu koju on izaziva, samo budem nekako malo malaksala. Ako budem mogla da izbegnem ne bih ni pila ovaj Verapamil, a bogami ni Bens, jer mi mnogo obara pritisak pa mi se vrti u glavi! Uzv nije radio, kaze nema potrebe jer smo radili pre desetak dana. Ja nisam ni insistirala, bilo mi je vazno da me je pregledao ginekoloski zbog tih problema koje imam. A i moj Pavlicak mrducka po ceo dan, pa verujem da je dobro i da uziva.
Odoh sad u transfuziju da proverim antitela, a posle na komisiju! CMOK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back