Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila sam na ekspertnom UZ i sve tri bebe su približne veličine,jednoj je NT 1mm,drugoj 1,1mm a trećej je 2,3mm gde me je dr jako zabrnuo jer je rekao da postoji mogućnost da sa njom nešto nije u redu.Ponoviće UZ za 4 nedelje pa će videti da li mi treba amnio i da li će vaditi taj plod :sad2:

Da li se neka od vas porodila između 35-40 godine (jednom ili dvaput)?
Da li je istina da je to baš toliki rizik? :(

http://www.novorodjence.com/index.php/trudnoca-porodjaj-porod-porodiliste/mama-posle-cetrdesete.html
Lulnice..... Ja sam prvu trudnocu ostvarila tek u 39-oj godini( VTO)...... Moj djecak rodjen u julu,a ja u decembru slavila 40-ti rodjendan... I,sada uzivam sa svojom srecicom..... Dugo smo ga cekali(13 godina).. I,sta da ti kazem,lijepo je kad sreca pokuca na vrata.... I,nikad nije kasno....

Ooooo BBC pa bila si prava secerlema, a za oci nikad se ne zna. U mojoj porodici niko nema plave oci osim tatinog brata, tako da je moj brat povukao na strica i sada je on jedini plavooki u porodici! A ja bih volela da moj Pavle lici na ujaka! Ali kako god da bude ipak ce svojoj mami biti najlepsi na svetu!

SUZO BRAVO,CESTITAM!

Bila sam na ekspertnom UZ i sve tri bebe su približne veličine,jednoj je NT 1mm,drugoj 1,1mm a trećej je 2,3mm gde me je dr jako zabrnuo jer je rekao da postoji mogućnost da sa njom nešto nije u redu.Ponoviće UZ za 4 nedelje pa će videti da li mi treba amnio i da li će vaditi taj plod :sad2:

Jeco, nemoj se sekirati, mojoj drugarici koja nosi blizance NT je bio oko 2mm i kad je uradila AC ispostavilo se da je sve ok i da nosi secaka i devojcicu!

Chestitke za bebicuuuuu !!! :heart:

Imam pitanje: mene su poslednji put merili 21og februara , doktorka mi nikad ne kazhe kad se vidimo sledeci put , uglavnom idem po upute i takoto ... niti mi je objasnila kad treba da se javim za neke preglede , kuma me plashi da su njoj svakog meseca radili UZ i gledali bebino srce , i merili njenu kilazhu i takoto ... PITANJE JE : da li da menjam doktorku?
Totalno sam neiskusa, meni nije bilo nishta chudno, ali chitam ovde kako neke od vas rade belanchevine iz krvi , test opterecenja shecera itd ... a ja nishta ... mislim ne nedostaje meni da me bockaju , ali ja imam jako puno kila , znam ponekad bash lepo da se nakupim vode , a niko to ne prati ... plus nisam bash ni u cvetu mladosti (ja sam vam ona "uvela ruzha" iz pesme :zcepanje: ) napuicu u julu 37 , bebu cu da rodim u septembru ... sasvim sam zbunjena i pochela sam opet da se nerviram ... niko choveka da uteshi ko rodjena kuma , jelte :zper:

..birice, ako je sve ok, na kontrolu idesh jednom mesechno do jednom u 6 nedelja..
..ako jekrvna slika ok, nema potrebe da je radish cheshce nego jednom u tri meseca..
..ako nije, cheshce, pa se prati..
..test opterecenja se radi ako je beba prevelika ili imash povishen shecer ujutru ili shecer ili ketone u urinu..
..proteini iz urina ako stalno i mnogo otichesh..
..UZ posle onog u 12-oj i u 20-oj nedelji - jedan ili dva puta do kraja..
..to je po knjigama..
..neki lekari bash vole UZ, neki se stalno brinu oko kg ili krvne slike, neki samo pishu upute za shta god ti padne na pamet,
kako god da okrenesh - dok je sve ok, a kod tebe jeste - precrtavaj dan po dan u kalendaru i uzivaj u lepom vremenu,
shta cesh po chekaonicama i klinikama.. :zag:

..birice, ako je sve ok, na kontrolu idesh jednom mesechno do jednom u 6 nedelja..
..ako jekrvna slika ok, nema potrebe da je radish cheshce nego jednom u tri meseca..
..ako nije, cheshce, pa se prati..
..test opterecenja se radi ako je beba prevelika ili imash povishen shecer ujutru ili shecer ili ketone u urinu..
..proteini iz urina ako stalno i mnogo otichesh..
..UZ posle onog u 12-oj i u 20-oj nedelji - jedan ili dva puta do kraja..
..to je po knjigama..
..neki lekari bash vole UZ, neki se stalno brinu oko kg ili krvne slike, neki samo pishu upute za shta god ti padne na pamet,
kako god da okrenesh - dok je sve ok, a kod tebe jeste - precrtavaj dan po dan u kalendaru i uzivaj u lepom vremenu,
shta cesh po chekaonicama i klinikama.. :zag:

HVALA :heart:... uteshila si me ... ja ponekad merim kuci moje kile , ali uglavnom znam po garderobi , gde sam ( praksa iz zhivota , poshto se ne secam perioda kad nisam bila na nakoj dijeti ili se oporavljala od neke ) , krvna slika mi je bila u martu ko u konja , urin takodje , volu rep mogu ischupati , kolko sam ja to videla ... beba je isto okej, osim kume nikom nije bila velika ( sa 183 grama) , samo me je malo preplashila ... ali me ona voli , pa se brine oko mene :heart:

sad odo' da radim , josh malo pa Uskrs, a posle od posla necu imati svejedno vremena da mislim :brus:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back