Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam kako to ide. I ja sam posle spontanog preplakala mesece, ali sam onda odlucila: bolje ovako nego da imam neizlecivo dete ili nekog malog smotuljka koji ce ziveti par godina i onda umreti.

Znam da je tesko, ali se moras boriti za SEBE. Sada se par dana isplaci i onda teraj dalje, Jos si mlada, a i spontani je bio na samom pocetku. Sto nije neka uteha, ali veruj mi da je lakse ovako.

Sledeca trudnoca ce ti biti bas knjiska. Videces. Nemoj se brinuti, bice sve ok. :cmok:

Barb, ija je sve lepo rekla. Ja bih mogla da placem non stop, al rešila sam da neću.
Moraš to da prihvatiš odmah, kao put kao ostvarenju svog sna. Neko kao mi, se saplete i razbije na tom putu, pa boli, al ustaneš, otreseš prašinu sa razbijenih kolena i ideš dalje. Do cilja! :cmok2:

..barb, zelim ti shto skoriji povratak na ovu temu.. :)
..i nemoj da klonesh duhom,
koliko sam te ovde minimalistichki upoznala - taj duh je najlepshe shto cesh svom detetu pokloniti, kad tad.. :)

:) nisam klonula
skroz sam ok
evo stvarno
pa videli ste i sami da sam se ja vec unazad nekoliko dana pripremila na ovo...
i znam da nije smak sveta
i znam da je, mozda surovo zvuci, ali bolje ovako
iz ko zna kog razloga
da je sve bilo kako treba i beba bi ostala...
znaci, ne treba tugovati
ko zna zasto je to dobro...

Ehheeeeeejjj zhenskeeee :brus: .... bila sam danas na kontrolnom UZ .... videla sam bebuuuuuu :vatromet: .... dr.Bogavac je bila fino raspolozhena, mada nas je opet primala po dve , ali nema veze .... beba ima 183 grama , moja mala chokoladica ( muzhu sam rekla da je teshka ko velika Milka, pa je bio smeshan ko crtani, jer je ceo dan hodao po kuci sa blazhenim smeshkom na licu i nekad rekao onako za sebe "Milka" :zcepanje: )
pol nije mogla da utvrdi , ali idem ponovo na kontrolu 23eg maja, onda je rekla da ce moci da vidi ... inache moja Tachkica nije htela da pokazhe ni donji deo lica , i boksovala je celo vreme , kao da kazhe: e necu da se slikam, necu, NECUUUUU .... mislim da je na tatu :zper:

Ehheeeeeejjj zhenskeeee :brus: .... bila sam danas na kontrolnom UZ .... videla sam bebuuuuuu :vatromet: .... dr.Bogavac je bila fino raspolozhena, mada nas je opet primala po dve , ali nema veze .... beba ima 183 grama , moja mala chokoladica ( muzhu sam rekla da je teshka ko velika Milka, pa je bio smeshan ko crtani, jer je ceo dan hodao po kuci sa blazhenim smeshkom na licu i nekad rekao onako za sebe "Milka" :zcepanje: )
pol nije mogla da utvrdi , ali idem ponovo na kontrolu 23eg maja, onda je rekla da ce moci da vidi ... inache moja Tachkica nije htela da pokazhe ni donji deo lica , i boksovala je celo vreme , kao da kazhe: e necu da se slikam, necu, NECUUUUU .... mislim da je na tatu :zper:

Mrvica lepa, bas divno, sigurno si sada presrecna, a tek kad osetis kako se mrda bices najsrecnija na svetu! Kad je moj Pavle bio tezak 200g, moja drugarica je rekla da je "kao jedan dorucak" i tako mi je to bilo slatko. Uzivaj samo i mazi mrvicu!
BBC, drago mi je da si ostala optimisticna posle svega, i zelim da nam se sto pre vratis! I sledeci put neka bude x 2! CMOK

Dobro jutro stomaci.:bye:

I tako moj beban ima 675g.Sad se malo brinem jel to mnogo,jer je to tezina za 25 nedelju.Gledam onaj papiric i vidim da pise 23n6d (a ne 3 dana kao sto sam ja napisala).
Znaci danas je 24n1d jel se to racuna kao 25 nedelja.

Izvinjavam se sto ovoliko zapitkujem,ali nacisto sam u zbunu sa tim racunanjem.
A mesece sam resila da racunam tako da svakog 7. u mesecu ulazim u novi mesec.

..dok sam zvala proshle nedelje, pitali su me zelim li kod nekog odredjenog lekara ili u ambulantu kod dezurnog,
pa ja trazila tu "moju" (zena me pregledala dva puta i igrom sluchaja bila dezurna kad sam rodila jakshu,
inache je ostavila dobar utisak na mene, stalozena, normalna, pa reko' aj kod nje cu i sad.. :) )
i rekli mi - zovite sutra, prekosutra, nije izashao raspored rada za maj..juche im je ceo dan bilo zauzeto,
zvala sam sigurno 200x, a danas ih konachno dobijem i kazu - ne moze na ime lekara, samo ambulanta.. :roll:
..pojma nemam shta se desilo.. :confused:

..verujem da je u principu svejedno, nisam chula ni prochitala nishta loshe ni o jednom lekaru odatle,
osim sporadichnih pljuvachina na ime skoro svakog od njih.. :lol:

nemoj tako da razmisljas
svi oni rade svoj posao
i a posto su ipak samo ljudi, svi oni, kao i mi imaju razlicite karaktere
ali su strucni i to je najbitnije, i rade svoj posao svi...
meni to uopste nije vazno ko je i sta je i dal ga vole
eno juce sam otisla prvi put u zmaj ognjena vuka, i od 6 lekara rekla dajte bilo kojeg... i njega sam uzela sad i za ubuduce
jeste malo neki opaljen, prica puno, i tako je nekako luckast matorac
ali sta sad
zna on svoj posao, inace ga ne bi radio... :))))

nemoj tako da razmisljas
svi oni rade svoj posao
i a posto su ipak samo ljudi, svi oni, kao i mi imaju razlicite karaktere
ali su strucni i to je najbitnije, i rade svoj posao svi...
meni to uopste nije vazno ko je i sta je i dal ga vole
eno juce sam otisla prvi put u zmaj ognjena vuka, i od 6 lekara rekla dajte bilo kojeg... i njega sam uzela sad i za ubuduce
jeste malo neki opaljen, prica puno, i tako je nekako luckast matorac
ali sta sad
zna on svoj posao, inace ga ne bi radio... :))))

..znam draga, ali chitajuci i slushajuci devojke i zene oko sebe,
zakljuchujesh da u vecini ustanova ima lekara koje bi bilo dobro..hm..izbeci, ako je moguce..
..u principu, vec sam mnogo puta rekla - u struchnost nashih lekara imam jako mnogo poverenja,
ali ona ljudska komponenta je kod nekih, recimo - zakrzljala..
..naravno, ne vazi samo za lekare, ali trudnoca i porodjaj su malo pipave situacije,
kada, bar meni, teshko padaju ispadi onih kod kojih dolazish po savet i pomoc..
..iako inache nisam kljakava po prirodi i ne izbacuje me po defaultu iz ravnoteze ljudska neprofesionalnost i neljubaznost.. :)

..znam draga, ali chitajuci i slushajuci devojke i zene oko sebe,
zakljuchujesh da u vecini ustanova ima lekara koje bi bilo dobro..hm..izbeci, ako je moguce..
..u principu, vec sam mnogo puta rekla - u struchnost nashih lekara imam jako mnogo poverenja,
ali ona ljudska komponenta je kod nekih, recimo - zakrzljala..
..naravno, ne vazi samo za lekare, ali trudnoca i porodjaj su malo pipave situacije,
kada, bar meni, teshko padaju ispadi onih kod kojih dolazish po savet i pomoc..
..iako inache nisam kljakava po prirodi i ne izbacuje me po defaultu iz ravnoteze ljudska neprofesionalnost i neljubaznost.. :)

jao mene je ovaj juce cak i nasmejao
posto sam ja puna pirsinga
i onda me je malo zezao zbog toga
i u jednom momentu me nasmejao bas :)

jao mene je ovaj juce cak i nasmejao
posto sam ja puna pirsinga
i onda me je malo zezao zbog toga
i u jednom momentu me nasmejao bas :)

..meni se chini da su svi mushki ginekolozi takvi blentavi tipovi.. :lol:
..najblentavijeg sam imala na studentskoj poliklinici, tamo sam vodila prve dve trudnoce.. :aha:
..a i ovaj sad, u domu zdravlja, je takav..opushten, normalan, dobronameran, prichljiv, zainteresovan.. :)

..najblentavijeg sam imala na studentskoj poliklinici, tamo sam vodila prve dve trudnoce.. :aha:
..a i ovaj sad, u domu zdravlja, je takav..opushten, normalan, dobronameran, prichljiv, zainteresovan.. :)
pa da
da me jos malo zamajavao zaboravila bih zbog cega sam dosla :)
ali valjda mi prijaju takvi obesenjaci, bude mi lakse...
verujem da nekome ne bi, i da bi nekoga mozda cak to i uvredilo...

..upravo o tome govorim..ljudi koji rade sa ljudima moraju biti posebnog kova..
..kakve rechenice i kakav stav sebi dozvole neki zdravstveni radnici,
upucene zenama koje su u brizi ili u strahu zbog nerodjenog ili tek rodjenog deteta,
ili zenama koje su izgubile dete - da pola bacish u vodu zbog uzdrmanih hormona, ostaje dovoljno da se zapitash gde ce im dusha.. :neutral:
..njima jesu sve nashe situacije "k'o dobar dan", ali 'ebiga nama nisu,
naravno da bi skrenuli kad bi se uzivljavali u svaki sluchaj pojedinachno emotivno,
naravno da je ispred puna chekaonica i da je dan dugachak,
i ne trazim ni da plachu s njima, ni da im izigravaju mame ili najbolje drugarice,
ili psihoterapeute, samo malo ljudskog obzira i takta..

..upravo o tome govorim..ljudi koji rade sa ljudima moraju biti posebnog kova..
..kakve rechenice i kakav stav sebi dozvole neki zdravstveni radnici,
upucene zenama koje su u brizi ili u strahu zbog nerodjenog ili tek rodjenog deteta,
ili zenama koje su izgubile dete - da pola bacish u vodu zbog uzdrmanih hormona, ostaje dovoljno da se zapitash gde ce im dusha.. :neutral:
..njima jesu sve nashe situacije "k'o dobar dan", ali 'ebiga nama nisu,
naravno da bi skrenuli kad bi se uzivljavali u svaki sluchaj pojedinachno emotivno,
naravno da je ispred puna chekaonica i da je dan dugachak,
i ne trazim ni da plachu s njima, ni da im izigravaju mame ili najbolje drugarice,
ili psihoterapeute, samo malo ljudskog obzira i takta..

U potpunosti se slažem sa tobom pošto sam ja zdrastveni radnik trudim se da sam uvek nasmejana i pozitivna ima trenutaka kad te neko iznervira to je normalno ali ne reagujem burno nego smireno pokušaš da mu objasniš.Kad je neka situacija koja je tužna sama po sebi trudim se da uputim koju lepu reč da nekog malo umiriš koliko je to moguće u tom trenutku ali nismo svi isti imam koleginice koje ne reaguju tako ja ali ima nas svakakvih i u ostalim profesijama samo što je naša specifična zbog rada sa ljudima.Nisu svi ljudi upućeni u medicinsku terminologiju pa im moraš objasniti tako da te razumeju ja sam se malo zanela ....

лулнице: ја сам прво дете родила 20 дана после мог 35-ог рођендана, сад имам 37,5 и сваки дан треба да се породим... мој чика доктор каже да је то чиста статистика, да су негде морали да повуку црту, па им 35 некако било најзгодније... ајде, љубим те, не секирај се...

Prvi put sa 23, a sada sa 39. Rizik...pa ima ga svugde, mogu i , nedaj Bože, kola da te udare. Pratiš sebe, bebu u stomaku i bude sve u redu. Jeste, malo je teže sa više godina, ali u nekim stvarima mnogo više znaš da uživaš i da ceniš kada si starija

Rizik može biti i sa 18. Moja sestra je rodila prvo sa 38, drugo sa 40..Sve prošlo u najboljem redu, deca su ok. Nemoj mnogo da čitaš te savetodavne članke nego lepo slušaj sebe, (da li želiš i kad) pa kad zatrudniš kod doce i radiš kako ti on kaže i biće ok.

Hvala vam - mnogo mi znači to što ste napisale! :)
Primetila sam da me to u poslednje vreme jako opterećuje verovatno od prevelike želje i od straha da li će se desiti, da li je kasno, itd...

Veliki poljubac za sve tri :cmok2:
:cao:

jeste :D
a sto se tice onoga o sporadicnim pljuvanjima, pisala sam kakvo je bilo moje iskustvo sa Zivanicem.
Ne sporim da je odlican dr, ali sto se mene licno tice, ja tamo vise ne idem
I tako ti je svuda, ako je neko imao iz nekog razloga lose iskustvo, ne znaci da je dr los
dok se ne pojavi jos XY devojaka i zena sa losim iskustvom, jel'te :D

E Novi, da te pitam, jel ti ides tako rano u porodiliste na preglede zato sto tako treba ili ti tako hoces posle zbog prijema? Pitam jel znam da se u nekom trenutku uzima uput da ides onde gde 'oces da se poradjas na CTG i to, samo ne znam kad je taj trenutak:)
al sam objasnila...:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back