Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje, čitala sam vas 2 dana. Nije me bilo 2 nedelje, a vi ste bile baš vredne i to mi je drago.
Bila sam na moru, kupala se, odmarala i uživala.
Vidim da ste revnosne trudnjače, sve znate šta treba jesti, a šta ne i trudite se da se pridržavate.
Ja to ništa ne znam niti me interesuje, jedem i pijem kad i šta mi se se ćefne.
A to je uglavnom sve potpuno isto kao i kada nisam trudna.
Sutra ulazim u 19.nedelju, a i dalje nemam pojma šta nosim.
Imam zakazanu amniocentezu u ponedeljak u Dečjoj bolnici, ali nemam pojma ni ko će mi raditi i malo me to sve nervira jer su mi prošli put radili u Betaniji pa me sve to buni.
Pogotovo što mi je načelnica rekla da sutra dođem do nje, nemam pojma šta hoće i zašto dolazim.
Jedva čekam da prođe sutrašnji dan.

Inače meni povremeno krvari i nos i desni, tako da je sve potpuno isto kao u prvoj trudnoći. Mučnine nisam imala, ali zato su mi krenule pre 2-3 dana, nije mi jasno zašto.

Sve u svemu, manje sam upućena i obaveštena nego prvi put, a bebu još ne osećam i to me isto nervira. Doduše i Luku sam osetila tek u 22-23.nedelji što je relativno kasno, ali sad bi trebalo ranije jer kažu da drugi put sve ide brže.

I tako, ja sam kao pala s Marsa... :(

Nemoj Eli tako da razmišljaš, bzvz... :p
Ja sam prvu amnio radila u dečijoj bolnici, zaboravila sam kako se zove dr, nešto kao Kolarski ili sl. :confused:, elem znam da su mi svi rekli da je on ubedljivo najbolji dr za to :ok:. Tako da ne brini.. i nemoj da zaboraviš da posle moraš da odmiruješ bar dva dana
Meni je ova druga trudnoća skroz drugačija od prve... Mnogo teža, rekla bih, iako sad kao sve znam...

Da, da, biće da je voće koje tamanim puno šećera (breskve, lubenice, grožđe...) i da je to razlog, jer inače ne jedem puno, čak ni ne večeram. Hvala na savetu, smanjiću... Pozdrav :zag:

Nemoj da smanjujes voce,super je sto ga puno jedes....vise se misli na onaj "nezdravi" secer iz slatkisa i gaziranih pica.Ja sam bila ubedjena da se meni Aca nagojio od Pepsija koji sam pila svaki dan,zato sam u ovoj trudnoci smanjila,ali ponekad mi bas,bas prija :D

I mene je poprilično bunilo to za voće, pošto moj doktor vodi trudnoću baš školski i kad sam tek ostala u drugom stanju rekao mi je da se trudim da mi se ishrana bazira na povrću , posnom mesu i ribi, a kad sam ga pitala za voće rekao je, voće je puno šećera, dovoljna ti je 1 jedinica dnevno (npr. 1 jabuka, 1 breskva). Međutim, ne slušam ga baš, jedem koliko mi se jede, nekako mi je bzvz da pazim na voće u trudnoći, drugo su slatkiši i grickalice kojih baš i nisam ljubitelj ali voće je zdraaaaavo!

Jao, i ja sam ih tamanila u prošloj trudnoći i volim ih; i ima nešto što je dobro za trudnice, ne sećam se više šta :lol: i pre neki dan pogrickala... i tako mi teško palo na stomak, kao da sam uzela kašiku čiste masti. Bljak :confused:
Mleko recimo poželim, nagnem, popijem i posle me ubi stomak od gasova :roll:
a jogurt i kiselo mleko :ok: I Fetu :mrgreen:

Drage moje, čitala sam vas 2 dana. Nije me bilo 2 nedelje, a vi ste bile baš vredne i to mi je drago.
Bila sam na moru, kupala se, odmarala i uživala.
Vidim da ste revnosne trudnjače, sve znate šta treba jesti, a šta ne i trudite se da se pridržavate.
Ja to ništa ne znam niti me interesuje, jedem i pijem kad i šta mi se se ćefne.
A to je uglavnom sve potpuno isto kao i kada nisam trudna.
Sutra ulazim u 19.nedelju, a i dalje nemam pojma šta nosim.
Imam zakazanu amniocentezu u ponedeljak u Dečjoj bolnici, ali nemam pojma ni ko će mi raditi i malo me to sve nervira jer su mi prošli put radili u Betaniji pa me sve to buni.
Pogotovo što mi je načelnica rekla da sutra dođem do nje, nemam pojma šta hoće i zašto dolazim.
Jedva čekam da prođe sutrašnji dan.

Inače meni povremeno krvari i nos i desni, tako da je sve potpuno isto kao u prvoj trudnoći. Mučnine nisam imala, ali zato su mi krenule pre 2-3 dana, nije mi jasno zašto.

Sve u svemu, manje sam upućena i obaveštena nego prvi put, a bebu još ne osećam i to me isto nervira. Doduše i Luku sam osetila tek u 22-23.nedelji što je relativno kasno, ali sad bi trebalo ranije jer kažu da drugi put sve ide brže.

I tako, ja sam kao pala s Marsa... :(

Dobrodošla nazad! Mislim da je normalno da se nakon povratka sa godišnjeg osećaš kao "pala s Marsa", meni je tako svaki put :) Ta čudna dešavanja u organizmu sigurno su velikim delom prouzrokovana naglim klimatskim promenama jer si bila na moru i organizmu treba neko vreme da se adaptira, ali to je sve potpuno normalno i prolazno. Brzo ćeš se "ušemiti", samo da prođe taj ponedeljak kako treba, a naravno da će tako i biti ;) Veruj mi, amnio nije uopšte tako strašna kao što neke žene pričaju, a rade je profesionalci tako da za brigu nema mesta! Samo hrabro i srećno! :zag:

Nemoj da smanjujes voce,super je sto ga puno jedes....vise se misli na onaj "nezdravi" secer iz slatkisa i gaziranih pica.Ja sam bila ubedjena da se meni Aca nagojio od Pepsija koji sam pila svaki dan,zato sam u ovoj trudnoci smanjila,ali ponekad mi bas,bas prija :D

:think: U školici za trudnice su mi baš rekli suprotno... navodno, voće treba svesti na min količinu (npr. 1 breskva dnevno ili par zrna grožđa ili jedno parče lubenice i sl., banane nikako itd.) jer je prepuno šećera - iako je zdravo GOJI, a osim toga, prepuno je vode koja dovodi do otoka u nogama i rukama :confused: A ja se radije odričem svih čokolada i poslastica ovog sveta, samo da se ne moram uzdržavati od konzumiranja voća... malo ću ipak smanjiti još ovih mesec dana, ali samo malo ;)

Ja sam 8 meseci do sada tamanila svo moguce voce...pogotovu lubenice i grozdje....i niti sam oticala-a upravo sam se vratila iz gr gde je bilo konstantnih 40 stepeni mesec dana-niti sam se mnogo ugojila...9kg a za neki dan ulazim u 9ti...tako da izgleda sve to zavisi...
ali zato imam drugi problem...juce sam se sita isplakala....otkrila nekoliko strija na donjem delu stomaka...smrc....kazite mi sta da mazem da ih uklonim-ako je to uopste moguce????

Ja sam 8 meseci do sada tamanila svo moguce voce...pogotovu lubenice i grozdje....i niti sam oticala-a upravo sam se vratila iz gr gde je bilo konstantnih 40 stepeni mesec dana-niti sam se mnogo ugojila...9kg a za neki dan ulazim u 9ti...tako da izgleda sve to zavisi...
ali zato imam drugi problem...juce sam se sita isplakala....otkrila nekoliko strija na donjem delu stomaka...smrc....kazite mi sta da mazem da ih uklonim-ako je to uopste moguce????

Jedina istina je da smo sve jako različite, iako smo sve trudne, tako da univerzalan savet ne postoji ni za jedan problem... Što se tiče strijica, maži sad dok je "sveže" i to svaki dan! Ne znači da će ti 100% pomoći, ali sigurno neće odmoći ;) Daće koži potrebnu vlažnost i elastičnost. Moja topla preporuka je Šaljićev STRIET, prezadovoljna sam... koristim ga od početka trudnoće. Sad sam na polovini 8.meseca i jako sam zadovoljna svojom kožom, lepša je nego pre i nemam strija :D Samo da tako i ostane... Medjutim , ugojila sam se više nego ti, sigurno nekih 13 kg...

..moja majka ima nas troje, nikada nije mazala nishta,
sa sestrom je dobila 25kg u trudnoci, na svojih 55-60,
strashno je oticala i bila je kao burence...a nema ni jednu striju..
..tata je, s druge strane, dobio strije po bicepsima kad je trenirao, kao klinac..

..ja imam neshto strija, iako sam koristila striet od 12. nedelje,
iako sam visha od majke za 20cm i iako sam tri dana posle porodjaja imala 1kg vishka..

..izgleda da sam nasledila tatinu kozu.. :(

..ako je za utehu, izbledece i postati skoro neprimetne kasnije..

Ja celu prvu trudnoću, do samog kraja bila ubeđena kako nemam ni jedne jedine strije. A gledala kod drugarica ono popucalo, preko celog stomaka, p aljubičasteo... Ja sva hepi, DO par dana posle porođaja, kad je, jel', splasnuo stomak :eek:
A ja na donjem delu stomaka, sve išarano, k'o flomasterom :rida:

Ali da vas utešim, mazala sam ih i mazala i mazala... I sad se skoro uopšte ne vide.
Čula sam da je dobro mazati i maslinovim i kantarionovim uljem

Konacno smo se odlucili za ime :D ,zvace se Filip :heart:,to mi je zelja jos od pocetka trudnoce,ali muz se malo dvoumio,medjutim sada je odluka konacna
29_1178107932540.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back