Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacno smo se odlucili za ime :D ,zvace se Filip :heart:,to mi je zelja jos od pocetka trudnoce,ali muz se malo dvoumio,medjutim sada je odluka konacna
29_1178107932540.gif

Divno ime! I kod mene je bilo u užem izboru, dok nisam čula da čekamo devojčicu :D

Pozdrav trudnice!

Posto sam nova na forumu "kutak za trudnice" imam jedno pitanje. Ja sam sada tek u 6. nedelji, pa me zanima, kada ste rekli blizoj i daljoj rodbini i prijateljima lepu vest da ste trudne?

Dobro nam dosla :)
Ja sam odmah javila roditeljima (a mama babi) i bratu i dvema dobrim drugaricama,i naravno odmah sam objavila na forumu :D,a za ostalu rodbinu mi bas nesto puca prsluk :lol: ,tako da su oni saznali onako usput,a neki mozda jos uvek i ne znaju :D

jedva cekam da se vratim na kutak.... :)

ija_ftn, dobro dosla... uzivaj sa trudnicama, sve su diiiiiivne... :)) i ja kad sam bila trudna, saznala sam u sestoj nedelji, i razglasila svima, isti taj dan :) nisam mogla da cutim koliko sam bila srecna i uzbudjena:)

veeeejiki poljubac Aci i Lori, od mene i Sanje...

Evo ja se nesto mislim za imena...
Ako bude devojcica (a nesto mi govori da ce biti), imam par predloga...
Helena, Gabrijela, Andrea, Nadja, Lina, Hana i Anastasija... :think: :heart:
Sva su mi ova imena lepa, nsu bas previse zastupljena u mojoj okolini...
A ako bude decak, zvace se Andrej, Luka ili Viktor...

Ovako se trebala zvati nasa devojcica,ali eto umesto nje dobicemo naseg Filipa :heart: ,a dace Bog ,imacemo mi i Helenu :D

Inace ne da mi je krenuo kolostrum...samo presvlacim majce :lol:

Happy-ce, divno ime Filip :heart:
Moram da priznam da je i meni to u uzem izoboru za batu: Filip i Luka.
I mora da bude jedno od ta dva ako bude decak, a imam neki osecaj da hoce i ako potajno opet vise navijam za devojcicu.
A za devojcicu mi je tako teeesko :think:, ima puno vise zenskih imena koja mi se svidjaju ali ili su zauzeta ili mi se ne slaze u Lara :roll:. No imamo jos dosta vremena.
Inace bili smo na dubble testu danas. Bebica je imala zurku u stomaku, nije mirovala dve sekunde :zcepanje:. Namucila se jadna zena da je uhvati kako bi izmerila onaj nabor na vratu. I velika je bebica, danas je po terminu bilo 12+1 dan, a po UZ je malo naprednija 12+4. Nadam se samo da ce na tome i da ostane, da ne "pozuri" jos unapred do kraja :manikir:

Da li neka od vas trudnica iz Beograda ide u Dom zdravlja Novi Beograd u bloku 44?Red bi bio da otvorim karton i de se opredelim za nekog ginekologa,a ne poznajem nikog ko ide tamo.Cula sam za jednu dobru doktorku ali je naravno puna i ne prima vise kartone.
Prosto i jednostavno ne znam za koga da se opredelim,jer kad se setim prve trudnoce i doktorke koja mi je za svaki uput koji je trebalo da mi da ,postavljala po 100 pitanja,i nicije misljenje nije uvazavala,muka me hvata.

Setila sam se jedne situacije kad mi je moja dugogodisnja doktorka kod koje i sad idem(inace radi privatno) pregledala vaginalno i rekla 'materica ti je prilicno razmeksana i nosis jako nisko.Nemoj nikom da das da te gleda vaginalno do 20 nedelje,kad cemo opet uraditi pregled'.
Ja odnela izvestaj doktorki u DZ i otisla po neki uput,kad ona mi kaze 'skini se da te pregledam' a ja necu.I isposvadjale smo se jer nisam zelela da me gleda.:mrgreen:Pa pobogu,nije me pre toga gledao drvoseca nego ginekolog.:dontunderstand:
E zbog takvih stvari trazim normalnog ginekologa u DZ koji uvazava jos necije misljenje.:bye:

Jao,užasno su sujetni doktori... Nisam iz BG, pa ne mogu da ti pomognem konkretno, ali dr-i u DZ mrze ove koje privatno vode trudnoće, pa kod njih dolaze samo po upute i bolovanja...

Nego žene, sinoć sam dobila temperaturu :( Dio jutros je prošla, ali osećam se kao valjak da me pregazio... i glava boli danima, ne prestaje
Ne znam da li da čekam da prođe, ili šta da radim :confused:

Ja samo da se prijavim. :)
Pre dva dana sam uradila test i pojavila se druga crtica, ali nekako jadna i bledunjava, pa nisam bila sigurna, ali jutros sam uradila ponovo-definitivno dve crte, sad je bas jaka i crvena! :super:
E, sad, moja doktorka se vraca tek sredinom oktobra, a ovo mi je prva trudnoca, izgubljena sam k'o prase u magli. :)
Znam da treba da uzimam folnu kiselinu svakako, da li da pocnem da je pijem odmah ili da cekam doktorku ili kako?

Mačkice, mene je glava rasturala jedno 3-4 dana prošle nedelje, a kijam i curi mi nost bez prestanka. Doduše nemam temperaturu pa se ne uzbuđujem, ali tebi ako potraje, bolje idi kod doce.

Inače, juče je sve prošlo ok, hvala vam svima što ste mislile na mene. :heart:
I doktor kaže da opet čekam kuronju, nema greške!
Drago mi je da je sve ok, beba odgovara starosti trudnoće pa je ostao isti termin - 12.februar. Ne mogu reći da mi nije krivo što nije devojčica, ali volem i ovog malog kuronju baš!

Jedini problem nam je ime, jer žensko imamo već 4 godine, a muško...
Sviđaju mi se Marko i Filip, ali prvo je ime mog brata, a drugo je ime moje prve velike ljubavi (možda mi se zato sviđaju imena :mrgreen:). Sve u svemu, ova dva otpadaju.
I sad nemamo pojma...:think:

Luku sam pitala kako hoće da mu se zove brat i rekao mi je Mali Bata.
Nema dete pojma šta ga pitam. :D
Ali dobro, imamo vremena, samo što ja volim kad sam sigurna i znam unapred, a ovo me sad malo nervira...

Ja samo da se prijavim. :)
Pre dva dana sam uradila test i pojavila se druga crtica, ali nekako jadna i bledunjava, pa nisam bila sigurna, ali jutros sam uradila ponovo-definitivno dve crte, sad je bas jaka i crvena! :super:
E, sad, moja doktorka se vraca tek sredinom oktobra, a ovo mi je prva trudnoca, izgubljena sam k'o prase u magli. :)
Znam da treba da uzimam folnu kiselinu svakako, da li da pocnem da je pijem odmah ili da cekam doktorku ili kako?

..dobro doshla kistina.. :klap:
..ti si nam izgleda "najmladja" trudnica.. :heart:
..folnu mozesh da uzimash odmah, ja sam je pila i par meseci pre trudnoce,
ako je ima u apotekama sada..
..ako je ne nadjesh, uzmi bilo koje vitamine za prvi trimestar trudnoce..
..da li ti mislish da uopshte ne idesh kod dr josh mesec dana?
..ne znam koliko ti kasni, ali ako je vishe od nedelju dana,
mozda bi bilo dobro da odesh kod bilo kog dr, kod zamene za ovu tvoju,
samo da konstatuje trudnocu i da ti pogleda UZ..
..dobro nam doshla.. :D

..dobro doshla kistina.. :klap:
..ti si nam izgleda "najmladja" trudnica.. :heart:
..folnu mozesh da uzimash odmah, ja sam je pila i par meseci pre trudnoce,
ako je ima u apotekama sada..
..ako je ne nadjesh, uzmi bilo koje vitamine za prvi trimestar trudnoce..
..da li ti mislish da uopshte ne idesh kod dr josh mesec dana?
..ne znam koliko ti kasni, ali ako je vishe od nedelju dana,
mozda bi bilo dobro da odesh kod bilo kog dr, kod zamene za ovu tvoju,
samo da konstatuje trudnocu i da ti pogleda UZ..
..dobro nam doshla.. :D

Hvala! :)
Zvala sam doktorku jutros, ona kaze da jos ne moze da mi radi UZ jer sam po njenom misljenju trudna najvise 3 nedelje i da nema potrebe da idem bilo gde dok se ona ne vrati. Ako sam je dobro razumela treba da budem trudna bar 6 nedelja da bi mi videla nesto na UZ. Ni meni to nije bilo bas najjasnije jer sam mislila da treba da idem odmah. :think: Moracu da zovem ponovo jer sam bila prilicno uzbudjena kad sam razgovarala sa njom (tek uradila test) i jos me je na samom pocetku iznerviralo to sto je rekla da nece raditi mesec dana, pa nemam pojma ni sta mi je tacno rekla posle toga.
Nema sanse da cekam nju do 12. oktobra da bih videla da li je sve OK, nisam toliko strpljiva.
Hvala na odgovoru i dobrodoslici! :) :heart:

..dr je u pravu, 5 ili 6 nedelja je idealno vreme za UZ.. :)
..kako si bre trudna 3 nedelje? :eek:
..trudnoca se "broji" od prvog dana poslednjeg ciklusa,
da li to znachi da bi trebalo da dobijesh tek sledece nedelje? :)

Nemam pojma, znam samo da pre 15 dana nisam bila trudna, dva negativna testa, a sad jesam! :)
Inace, ciklus mi je jako cudan od kako sam prestala da pijem pilule za kontracepciju, pa to kad treba da dobijem moze da bude u rasponu od 15 dana jer nekad dobijem na 25, nekad na 40 dana i sve izmedju toga dolazi u obzir, nikad u istom razmaku. Sad vec nisam imala 55 dana sto je mnogo i za mene. :)

Meni je Andrea preeeelepo ime, naravno bilo je u najjužem izboru za devojčicu, ali je odluka ipak pala na ime Anastasija, jer Andrea ne postoji u srpskom pravoslavnom kalendaru. Ta sitnica je prevagnula, mada je meni bilo svejedno... A za muška imena ni sama nisam sigurna, ni jedno mi nije "pravo" :D

Nemam pojma, znam samo da pre 15 dana nisam bila trudna, dva negativna testa, a sad jesam! :)
Inace, ciklus mi je jako cudan od kako sam prestala da pijem pilule za kontracepciju, pa to kad treba da dobijem moze da bude u rasponu od 15 dana jer nekad dobijem na 25, nekad na 40 dana i sve izmedju toga dolazi u obzir, nikad u istom razmaku. Sad vec nisam imala 55 dana sto je mnogo i za mene. :)

..aaaa...:lol: ..ako je tako, onda si verovatno "uhvatila" najraniju trudnocu na forumu.. :lol:
..chestitke svakako i dobro nam doshla.. :D
..sve ce biti jasno za koju nedelju.. :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back