Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ste trudnice?Ja poslednjih par dana od mučnina ne mogu glavu da dignem.Imala sam ih i u prvoj trudnoći ali ne ovako rano i ne u ovoj meri.Kako ste se vi borile ili se još uvek borite sa mučninama?Da li postoji nešto što vam je pomagalo?
Pozdrav:heart::bye:

E Sanja,ne znam sta da ti kazem...ima dosta saveta kako da se preduhitri povracanje,ali nazalost retko kojoj uspe...nprm,kazu cim se probudis moras nesto pojesti,najbolje Plazmu ili slani kreker.Ja sam pokusala,nije mi pomoglo.Mucnine imamo jer su nam se sada uskomesali hormoni ,i sve dok nam se telo na to ne navikne,mucnine nece proci ....

E,a još kad sam otvorila onu groznu temu,tako sam se potresla da još ne mogu da se smirim.Ko nije otvarao NEKA NE OTVARA.Ali se najiskrenije nadam da će je vrlo brzo obrisati.
Happy-ca prvo kad ustanem popijem gvožđe,pa posle nekog vremena doručkujem.I ne bude mi toliko loše.Ali kako odmiče dan,pogotovu popodne i uveče,ubije me mučnina.
Grozno se osećam.

Happy-ca prvo kad ustanem popijem gvožđe,pa posle nekog vremena doručkujem.I ne bude mi toliko loše.Ali kako odmiče dan,pogotovu popodne i uveče,ubije me mučnina.
Grozno se osećam.

Za to stvarno nema pomoci...Ako ce ti biti lakse da cujes da nece dugo trajati,a kada prestanu brzo se na njih zaboravi,kao da ih nisi ni imala...Samo hrabro,sve muke u toku trudnoce kao i sam porodjaj su mala cena u odnosu na ono sto dobijamo ... :cmok:

..kazu (mada ja nisam primetila razliku) da se muchnine ublaze kada stomak nikako
nije ni pun ni prazan..shto ce reci - jedi neshto malo svaka dva sata..
..mene su drzale od 7-9 nedelje, prvi put tek u trecoj trudnoci..
..mozda je to zato shto sam u prve dve zatrudnela u zimsko vreme
i prva tri meseca sam BUKVALNO prespavala..po 18h dnevno..
..nije imalo kad da mi bude muka.. :lol:

E ne mogu da verujem!
Meni je već 3-4 dana (od kako sam se vratila s mora) stalno muka u kolima, a nisam imala nikakve mučnine do sada. Onda me mučnina drži neko vreme...
A glavobolja me ubija. Sva sam na tri ćoška. Bolje sam se osećala u prvom trimestru nego sada. A trebalo bi obrnuto. :confused:
Inače idem u ponedeljak na amnicentezu u Dečju bolnicu, a u petak sam išla da mi zakažu pa sam više od 2 sata stajala na nogama jer nigde nema da se sedne, a pred svakim šalterom se čeka u proseku 45 minuta. Mislila sam da ću se srušiti. Hodala sam non-stop da mi ne bude loše jer me hvata nesvest od stajanja u mestu, ali su mi noge otpale od silnog hodanja. I nigde nema vazduha. :rtfm:
U Dečjoj bolnici su pacijenti samo deca i trudnice, a sve zabarikadirano bez vazduha i nigde nema klupe da se sedne. Samo na genetici je bilo mesta za 5 osoba, a naravno uvek čeka oko 20-tak trudnica.
Hvala Bogu što mogu da priuštim sebi privatne doktore pa mi je mučenje svedeno na minimum. Ono je strašno šta rade po javnim bolnicama i Domovima zdravlja. :rtfm:

E ne mogu da verujem!
Meni je već 3-4 dana (od kako sam se vratila s mora) stalno muka u kolima, a nisam imala nikakve mučnine do sada. Onda me mučnina drži neko vreme...
A glavobolja me ubija. Sva sam na tri ćoška. Bolje sam se osećala u prvom trimestru nego sada. A trebalo bi obrnuto. :confused:
Inače idem u ponedeljak na amnicentezu u Dečju bolnicu, a u petak sam išla da mi zakažu pa sam više od 2 sata stajala na nogama jer nigde nema da se sedne, a pred svakim šalterom se čeka u proseku 45 minuta. Mislila sam da ću se srušiti. Hodala sam non-stop da mi ne bude loše jer me hvata nesvest od stajanja u mestu, ali su mi noge otpale od silnog hodanja. I nigde nema vazduha. :rtfm:
U Dečjoj bolnici su pacijenti samo deca i trudnice, a sve zabarikadirano bez vazduha i nigde nema klupe da se sedne. Samo na genetici je bilo mesta za 5 osoba, a naravno uvek čeka oko 20-tak trudnica.
Hvala Bogu što mogu da priuštim sebi privatne doktore pa mi je mučenje svedeno na minimum. Ono je strašno šta rade po javnim bolnicama i Domovima zdravlja. :rtfm:

Jao EliNS potpuno te razumem, meni je bilo toliko loše od stajanj da sam čučala i onda se neka devojka malo pomeri i napravi mi mesta, ali kao što kažeš toliko je zagušljivo, užas, ni daška vazduha. A inače su sa mnom čekale žene koje su došle samo po rezultate:dash:! Mada sam ja imala sreće, kad sam išla po rezultate, došla sam oko 9 i nije bila gužva, odmah me primila... Drži se i javi kako si prošla:cmok:. Evo i za stomačić:cmok:

Pozdrav trudnice!

Posto sam nova na forumu "kutak za trudnice" imam jedno pitanje. Ja sam sada tek u 6. nedelji, pa me zanima, kada ste rekli blizoj i daljoj rodbini i prijateljima lepu vest da ste trudne?

Odmah su saznale dve dobre drugarice i rodjeni brat.Za ostale sam cutala do prvog UZ cisto da vidim jel sve ok,i nisam mogla da docekam da ispricam ostalima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back