Bambi81
Aktivan član
- Poruka
- 1.304
Imas vise opcija za to:
Curasept212 ,
Gangigel ,
Ovo zadnje samo ako bas morastj. lacalut pastu plus lacalut tecnost za ispiranje (crvena), inace, obavezno redovno cisti kamenac...
![]()
Hvala, probaću!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imas vise opcija za to:
Curasept212 ,
Gangigel ,
Ovo zadnje samo ako bas morastj. lacalut pastu plus lacalut tecnost za ispiranje (crvena), inace, obavezno redovno cisti kamenac...
![]()
Ja sam ovih dana toliiiko umorna....gore nego na pocetku trudnoce.....
..za sve mame koje vole feta sir - lepa vest:
..upravo sam pazljivije prouchila ovaj tekst i kutiju sa feta sirom u mom frizideru..
..tekst lepo kaze:
"..Nepasterizovano mleko.... i uvozni mekani sirevi kao što su bri, feta, gorgonzola mogu da sadrže bakteriju listeriju. Listerija je retka bakterija koja može da se nađe u proizvodima od nepasterizovanog mleka, u džigerici, nedovoljno kuvanom mesu i u polugotovim jelima."
..originalno, feta se pravi od nepasterizovanog mleka,
a nasha, domaca (kod mene je bila shabachka) se pravi od pasterizovanog..![]()
..za sve mame koje vole feta sir - lepa vest:
..upravo sam pazljivije prouchila ovaj tekst i kutiju sa feta sirom u mom frizideru..
..tekst lepo kaze:
"..Nepasterizovano mleko.... i uvozni mekani sirevi kao što su bri, feta, gorgonzola mogu da sadrže bakteriju listeriju. Listerija je retka bakterija koja može da se nađe u proizvodima od nepasterizovanog mleka, u džigerici, nedovoljno kuvanom mesu i u polugotovim jelima."
..originalno, feta se pravi od nepasterizovanog mleka,
a nasha, domaca (kod mene je bila shabachka) se pravi od pasterizovanog..![]()
Žene, zna li neko šta je sa Eli, što je nema![]()
Pozdrav stomacici
Upravo sam se vratila sa UZ ,sada sam 33+3 nedelje ,beba lepo napreduje,tezak je 2070gr,a ja sam se ukupno ugojila 8kg.Prvog oktobra idem da mi otvori porodiljsko bolovanje i tada krecem na CTG svake nedelje do porodjaja.Bas mi brzo prolazi ova trudnoca,sve imam osecaj da necu stici da odradim sve sto sam planirala pre nego sto beban dodje.A lenjaaa sam i umorna,uzas jedan....hoce li vise to gnezdenje
![]()
Čestitam na spektakularnih 8 kgi naravno na onim najslađim 2070 gr. Ja sam pre par dana imala ravno 32 pune nedelje. Doktorica mi je rekla da beba ima oko 2 kg i da će verovatno ići do 4kg, a po njenom izrazu lica delovalo je da je to puno... Šta ti misliš kao iskusna trudnica
? Ne bih volela da mi beba bude prevelika jer to otežava porodjaj... Da li misliš da je 2 kg puno za 32 nedelje
?
Inače, što se lenjosti i umora tiče, potpuno te razumem... Kod mene je trenutno isto (a još uvek radim), mada mi naiđe u "talasima" da se par dana provrednim k'o luda![]()
Veliki pozdrav tebi i stomačiću![]()
Jao pa vi se bližite kraju trudnoće i uskoro ćete videti svoje bebiceAko ste se ulenjile doći ću ja da vam poradim po kući, ne znam šta ću od viška energije
![]()
A ja se hvalim kako sam vredna, uh danas sam toliko nervozna i nadr*ana bez razloga, ju ne mogu od nervoze ni da pričam ni sam kim, samu sebe nerviram, samo da me prođe ova mrzovolja, užas![]()
Drage moje trudnice, ja odaaaavnooo nisam pisala, ali povreameno vas citam. Verujte da nemam kad dusom da danem. Sad sam uspavala moju devojcicu i igrom slucaja muz je ostavio ukljucen komp, te rekoh sebi "sad ili nikad".
Raduje me sto ste sve dobro i sto su neki ponovo trudni, jupii!
Meni je termin za 12 dana, i pravo da vam kazem, ova druga trudnoca prolazi prebrzo, nemam vremena da razmisljam niocemu, ni da oslusnem svoje telo, ni da pratim potrebe bebe. Sve radim rutinski, samo da bih sve stigla, a ubi me i ova moja energicna mala... jos je i maza..."mama daj ovo, daj ono, prebaci ovaj crtani, nacrtaj ovo...", znate vec sve, imate klince... Bas sam rekla prijateljici da zene koje nemaju neku svekrvu ili mamu u blizini teba da prave, ili male razmake, do god dana, izmedju trudnoca, ili velike, oko 4 god, kako bi imale energije za sve. Pita me juce drugarica zasto jos uvek vozim auto, a ja pitam "a ko ce.." To su inace one male stvari koje ne radis u prvoj trudnoci, uglavnom. Onda pazis sta i koliko jedes(sad jedva i stizem da jedem, iako se hranim kvalitetno, kao i u prvoj tru.), kako spavas, kako se saginjes itd.
Ugojila sam se 15 kg sto je super, mozda se secate da sam se u prvpj ugojila spektakularnih 27(ali brzzo odose). Imacemo devojcicu opet, sto me raduje jer ja nemam sestru a mislim da je to dragoceno za svaku zenu. Znam da bi suprug voleo i da ima decaka(kao sto mi volimo devojcice), ali Bozija volja. Samo da su mi ove dve lutkice zdrave i vesele, i da uz malo srece i mnogo brige postanu zadovoljne zene, i lako cemo...
On se sali i kaze "zamisli kad sve tri pocnete da me kritikujete, ajme meni..."
Toliko od mene za sada, sad moram da se bacim na peglanje, imam vesa za izvoz, prala sam neke zimske stvari i neke za posle trudnoce, da me sve ceka pripremljeno. Torba je spremna, bebine stvari ciste i ispeglane, jos samo da se ja psihicki pripremim (ako stignem) i pobedim neke glupe strahove i tripove koje mi bude hormoni. Je li vam tesko da pomislite da cete par dana biti odvojeni od pevog deteta? Je li nenormalno sto se pitam hocu li ih isto voleti?I Happy, sta je to gnjezdenje?
Pozdrav svima i veliki kisss
Dobro vece trudnice!Kako ste?Sutra idem na ctg po prvi put,37 sam nedelja.Jos malo pa gotovo!!!
Drage moje trudnice, ja odaaaavnooo nisam pisala, ali povreameno vas citam. Verujte da nemam kad dusom da danem. Sad sam uspavala moju devojcicu i igrom slucaja muz je ostavio ukljucen komp, te rekoh sebi "sad ili nikad".
Raduje me sto ste sve dobro i sto su neki ponovo trudni, jupii!
Meni je termin za 12 dana, i pravo da vam kazem, ova druga trudnoca prolazi prebrzo, nemam vremena da razmisljam niocemu, ni da oslusnem svoje telo, ni da pratim potrebe bebe. Sve radim rutinski, samo da bih sve stigla, a ubi me i ova moja energicna mala... jos je i maza..."mama daj ovo, daj ono, prebaci ovaj crtani, nacrtaj ovo...", znate vec sve, imate klince... Bas sam rekla prijateljici da zene koje nemaju neku svekrvu ili mamu u blizini teba da prave, ili male razmake, do god dana, izmedju trudnoca, ili velike, oko 4 god, kako bi imale energije za sve. Pita me juce drugarica zasto jos uvek vozim auto, a ja pitam "a ko ce.." To su inace one male stvari koje ne radis u prvoj trudnoci, uglavnom. Onda pazis sta i koliko jedes(sad jedva i stizem da jedem, iako se hranim kvalitetno, kao i u prvoj tru.), kako spavas, kako se saginjes itd.
Ugojila sam se 15 kg sto je super, mozda se secate da sam se u prvpj ugojila spektakularnih 27(ali brzzo odose). Imacemo devojcicu opet, sto me raduje jer ja nemam sestru a mislim da je to dragoceno za svaku zenu. Znam da bi suprug voleo i da ima decaka(kao sto mi volimo devojcice), ali Bozija volja. Samo da su mi ove dve lutkice zdrave i vesele, i da uz malo srece i mnogo brige postanu zadovoljne zene, i lako cemo...
On se sali i kaze "zamisli kad sve tri pocnete da me kritikujete, ajme meni..."
Toliko od mene za sada, sad moram da se bacim na peglanje, imam vesa za izvoz, prala sam neke zimske stvari i neke za posle trudnoce, da me sve ceka pripremljeno. Torba je spremna, bebine stvari ciste i ispeglane, jos samo da se ja psihicki pripremim (ako stignem) i pobedim neke glupe strahove i tripove koje mi bude hormoni. Je li vam tesko da pomislite da cete par dana biti odvojeni od pevog deteta? Je li nenormalno sto se pitam hocu li ih isto voleti?
I Happy, sta je to gnjezdenje?
Pozdrav svima i veliki kisss
Drage moje ,prvi put sam sa vama , mozete li da mi protumacite rezultat triple testa:
Age 37,1
AFP 43,60- IU/ml 1,59MoM
HCG 4410,00 mlU/ml 0,40MoM
fE3 3,6 ng/ml 1,02 MoM
Gestation age 17+4
Triple Test 1:2481 Screening na Down-ov sindrom
Age Risk 1:297
Screening na Trizomiju 18 <1:10000
Screening na DNT 1:2223
Uredan uz 3d pregled
Bas sam danas poredila Acin UZ sa ovom bebicom.Aca je sa 32+3 nedelje imao 2020gr.Dva dana pred porodjaj UZ je pokazao da je tezak 4100,a rodio se sa 3900,sto za mene i jeste krupna beba,i vidim da ga bata prati u stopu,iako sam se nadala da ce biti laksi...Uglavnom nemoj da brines,samo nemoj jesti puno slatkise,jer se od secera beba dosta goji...a i ako ti bude oko 4kg,nemoj da se plasis ,kad sam mogla ja....![]()