Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam od danas na odmoru... Tata mi je dao privremeni "otkaz"... :lol:
Dogovorili smo se da povremeno svratim do firme, cisto da me zelja mine... :)
I naravno, kad god im zatreba nesto, otici cu.
Ali cu vecinu vremena provoditi kuci sa Lorom, spremamo se za dolazak bebe...:heart:

Jeste vi spremne?
Jeste li kupile potrebne stvarcice, krevetac, pelene... :lol:

Ja sam od danas na odmoru... Tata mi je dao privremeni "otkaz"... :lol:
Dogovorili smo se da povremeno svratim do firme, cisto da me zelja mine... :)
I naravno, kad god im zatreba nesto, otici cu.
Ali cu vecinu vremena provoditi kuci sa Lorom, spremamo se za dolazak bebe...:heart:

Jeste vi spremne?
Jeste li kupile potrebne stvarcice, krevetac, pelene... :lol:

:klap: e sada uzivaj :heart:

Mi sve imamo ,jer nama je Aca jos uvek beba :lol:,tako da je sve to jos uvek novo,a platnenih i svedskih pelena imamo po dva pakovanja neraspakovanih,jer smo za Acu malo preterali sa kupovinom :lol:.Jedino sto treba da dokupimo su nova posteljinica,odelce za izlazak iz bolnice,i jos neka odelca,benkice,bodice,carapice,one bele kapice....A stramplice imam prelepe ,od Ace mi ostale,toliko sam ih nakupovala da je Aca svaku bukvalno obukao samo jednom :lol:,bas ih brzo prerastu.I naravno moram da kupim prvi zavoj,gazice,jod i bebi peskirice sa kapuljacicom.A moram i sebi za bolnicu da kupim 3 ili 4 spavacice i jedan laksi bade mantil,jer imam neki zimski.

Pa Happy-ce, izgleda da ja i ti treba polako da pocnemo sa primpremama...
A jesi vec spremila torbu za bolnicu?
Ja sam se tako zeznula kad sam radjala Loru, pa ovaj put planiram da spremim torbu sto pre...
Mozda i ovih dana... :lol:
Jer tata nam nije tu, ja i Lora smo same, ko zna kad ce ova beba hteti napolje... ;)

A za neiskusne trudnice, odnosno za one kojima je ovo prva beba, evo sta otprilike treba poneti u porodiliste...

Ono sto vam je sigurno neophodno:
- Zdravstvena dokumentacija, trudnicki karton, gde su uradjeni svi nalazi u toku trudnoce, kao i krvna grupa i rh factor, ali ne zaboravite ni svoju zdravstvenu knjizicu
- Bade mantil
- 1-2 spavacice, ukoliko ce vam uopste dozvoliti da ih koristite, jer obicno u nasim bolnicama to ne dozvoljavaju. Ipak za svaki slucaj spakujte ih
- Nekoliko paketa, recimo 4 do 5 ulozaka i to onih od vate i mrezice
- Papuce, i to mozete pored obicnih spakovati i gumene jer sa njima mozete da se tusirate, a mozete poneti i samo gumene
- Neseser za licnu higijenu, koji ce obuhvatati gel za tusiranje, sampon, dezodorans i to sto slabijih mirisa, cetkicu za zube, pastu, sapun
- Obavezno peskir
- WC papir, nekoliko rolni
- Ves, tj. gacice i to birajte pamicne i sto udobnije
- Brushaltere i to one za dojenje, kao i uloske za grudi.

Ono sto bi jos bilo dobro poneti sa sobom je fotoaparat za prve slike vase bebe, kao i kameru, ali sve to ako vam nase bolnice dozvole.

I na kraju nasi saveti za izlazak iz porodilista:
- Nesto u cemu cete nositi bebu, npr. jastuk ili nosiljka
- Cebence za vasu bebicu
- Dve pampers pelene ili kako ih jos zovemo jednokratne pelene
- Dve ili vise pamucnih pelena
- Svedsku pelenu i
- odecu za vasu bebu, na primer benkicu, bodi, stramplice, carapice, kapicu.

(kopirano sa sajta - mojabeba.com)
:heart:

Nisam jos spakovala torbu,ali uskoro cu.

A za neiskusne trudnice, odnosno za one kojima je ovo prva beba, evo sta otprilike treba poneti u porodiliste...

Ono sto vam je sigurno neophodno:
- Zdravstvena dokumentacija, trudnicki karton, gde su uradjeni svi nalazi u toku trudnoce, kao i krvna grupa i rh factor, ali ne zaboravite ni svoju zdravstvenu knjizicu
- Bade mantil
- 1-2 spavacice, ukoliko ce vam uopste dozvoliti da ih koristite, jer obicno u nasim bolnicama to ne dozvoljavaju. Ipak za svaki slucaj spakujte ih
- Nekoliko paketa, recimo 4 do 5 ulozaka i to onih od vate i mrezice
- Papuce, i to mozete pored obicnih spakovati i gumene jer sa njima mozete da se tusirate, a mozete poneti i samo gumene
- Neseser za licnu higijenu, koji ce obuhvatati gel za tusiranje, sampon, dezodorans i to sto slabijih mirisa, cetkicu za zube, pastu, sapun
- Obavezno peskir
- WC papir, nekoliko rolni
- Ves, tj. gacice i to birajte pamicne i sto udobnije
- Brushaltere i to one za dojenje, kao i uloske za grudi.

Ono sto bi jos bilo dobro poneti sa sobom je fotoaparat za prve slike vase bebe, kao i kameru, ali sve to ako vam nase bolnice dozvole.

I na kraju nasi saveti za izlazak iz porodilista:
- Nesto u cemu cete nositi bebu, npr. jastuk ili nosiljka
- Cebence za vasu bebicu
- Dve pampers pelene ili kako ih jos zovemo jednokratne pelene
- Dve ili vise pamucnih pelena
- Svedsku pelenu i
- odecu za vasu bebu, na primer benkicu, bodi, stramplice, carapice, kapicu.

(kopirano sa sajta - mojabeba.com)
:heart:

Spisak je super ,jedino spavacice...
Kod nas u bolnici svako koristi svoju spavacicu.Ja iz iskustva kazem da je 1-2 spavacice malo, prvu sam unistila tokom porodjaja,drugu sam uflekala par sati posle porodjaja,treca je unistena tokom noci i taman sam javila mojima da mi donesu jos dve,kad su mi rekli da idem kuci.

Poslednja izmena:
Spaiisak je super ,jedino spavacice...
Kod nas u bolnici svako koristi svoju spavacicu.Ja iz iskustva kazem da je 1-2 spavacice malo, prvu sam unistila tokom porodjaja,drugu sam uflekala par sati posle porodjaja,treca je unistena tokom noci i taman sam javila mojima da mi donesu jos dve,kad su mi rekli da idem kuci.

Pa onda neka bude 4-5 spavacica, za svaku slucaj... ;)

Dobro je da znam za spavaćice, da odem tamo pripremljena inače bi pobudalila da nemam da obučem čisto! A šta ću posle raditi sa tim spavaćicama, verovatno će u krpama da završe pošto ja ne znam u tome da spavam, zavrnu se do vrata:zcepanje:

I kod mene isto. Zato nisam uflekala ni jednu spavacicu na porodjaju. I nemam pojma kako su stvarno uspele da mi se popnu do vrata, kada sam se jedva i pomerala u krevetu, posto sam imala CR.okretanje je bilo kao nemoguca misija tih dana.
Mislim, svejedno sam ih menjala svaki dan

Dobro je da znam za spavaćice, da odem tamo pripremljena inače bi pobudalila da nemam da obučem čisto! A šta ću posle raditi sa tim spavaćicama, verovatno će u krpama da završe pošto ja ne znam u tome da spavam, zavrnu se do vrata:zcepanje:

:zcepanje:
a meni se opet ne zavrnu do vrata,nego se skroz uvrnu oko tela,obmotaju me da ne mogu da se pomerim :lol:

I da dodam,mada ovo sve sigurno znate,spavacica mora imati dugmice kod grudi ili da bude takvog kroja da se moze lako skloniti sa dojke.

blago vama, ja jedva cekam da opet budem trudna....tijana, ne razumem ovo za spavacice. kako ne daju da se nose spavacice? :eek: moracu sutra da ispisem trudnicama kakav je moj porodjaj bio i uslovi u bolnici. sve sto lepo zvuci, koliko toliko nas i ohrabruje.. :heart: mazite tibe, ljubim vas, :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back