Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav zenskice...zasto je ovako prazno ovde???
Ja da se pozalim da poslednjih nedelju dana imam uzasne mucnine...tj izgleda da bebac pritiska zeludac pa mi se non stop povraca...po prvi put za 6,5 meseci trudnoce....neka mi kaze neka da ce da prodje...spremamo se sledece nedelje za Srbiju i Grcku kolima...bas sam bila skroz bez problema do skoro...a bas sad neprijatnosti....

Evo kako je meni... Naleti par dana da bole misici, ne znam sta cu s njima, pa prodje... Onda imam bolove duz noge kad se nasloni na nerv. Pa prodje. Pa muka, povracanje (jedan dan) pa kad se skloni sa zeluca, prodje i to :brus: Juce, u sred one guzve i kolapsa na autoputu, je naslonio glavu na besiku i gurao dok je bilo zanimljivo (citaj, dok se nismo priblizili prvom WCu) i onda se obrnuo, kao - vise nije zabavno :hvala:
Tako da... Nadajmo se da ce mu dosaditi dok ne krenete :strika:

Pozdrav zenskice...zasto je ovako prazno ovde???
Ja da se pozalim da poslednjih nedelju dana imam uzasne mucnine...tj izgleda da bebac pritiska zeludac pa mi se non stop povraca...po prvi put za 6,5 meseci trudnoce....neka mi kaze neka da ce da prodje...spremamo se sledece nedelje za Srbiju i Grcku kolima...bas sam bila skroz bez problema do skoro...a bas sad neprijatnosti....

I meni su se vratile mucnine,evo upravo sam povratila dorucak...sad mi je kao na pocetku trudnoce,svaki drugi-treci dan mi bude muka i povracam....

E, ja imam jedno pitanje za vas... Jel' pijete one vitamine (Mamavit i sl.)? Ja sam pila folnu kiselinu u prvoj polovini trudnoce i onda sam htela da predjem na Mamavit, ali mi je uzasno muka od njega :confused: Ili ga povratim ili mi ode sat-dva u koncentrisanju da ne povratim :(
Sta vi mislite, koliko su ti vitamini (u smislu dodataka) bitni? Krvna slika i biohemija mi je uglavnom bila ok, malo razblazenija krv, gvozdje ok, sve ostalo ok... Ali mene opet grize savest sto ne pijem... :rumenko: Ili da se nateram...? :mafijas:

Ja ne pijem nikakve dodatke za trudnice...vec neki komplex vitamina za zene...to su mi preporucili u apoteci....sadrzi kao sve neophodno i folnu kiselinu,tako da sam prestala istu da uzimam....
jedino sto mi je lose je gvozdje...koje se i pogorsalo od pocetka-bas juce sam davala krv...pa mi povecali dozu tableta gvozdja....
ove vitaminske tablete pijem samo zato sto mislim da se ne hranim kako treba...pa bar da nadoknadi neke vitamine ....ne moras bas mamavit da pijes...nadji neki drugi komplex vit, mozda ti od njega ne bude lose...
e da vam kazem da sam bas uzbudjena...za 10ak dana saznajem pol bebe jeeeej

Cula sam da je mnogim zenama muka od Mamavita.Ja od pocetka trudnoce koristim Prenatal Rich life,on u sebi ima i folnu kiselinu,tako da mi je dr rekla da ne moram zasebno da je pijem.Inace ove tablete sam koristila i sa prvom bebom,celu trudnocu,a pise da su i za dojilje,tako da cu ih piti sve dok ne prestanem da dojim (ako budem mogla da dojim,jer Acu nisam).

Evo još jedne nove trudničice! Ja sam trenutno u 12 nedelji trudnoće, što znači da sam upravo bila na ekspertnom ultrazvuku i videla moju bebicu tako da sam još uvek pod utiscima! Dr mi je rekao da nastavim piti folnu kiselinu do 16 nedelje, a uz to mi je dao i da pijem magnezijum. Kad ste vi saznale za pol bebe? Meni je on već sada rekao da "sumnja" da je dečkić, ali ja mislim da je još prerano čak i da sumnja... Veliki pozdrav svim trudnicama, nadam se da ćemo se lepo družiti!

Evo još jedne nove trudničice! Ja sam trenutno u 12 nedelji trudnoće, što znači da sam upravo bila na ekspertnom ultrazvuku i videla moju bebicu tako da sam još uvek pod utiscima! Dr mi je rekao da nastavim piti folnu kiselinu do 16 nedelje, a uz to mi je dao i da pijem magnezijum. Kad ste vi saznale za pol bebe? Meni je on već sada rekao da "sumnja" da je dečkić, ali ja mislim da je još prerano čak i da sumnja... Veliki pozdrav svim trudnicama, nadam se da ćemo se lepo družiti!

dobrodošla Bambi, sve najljepše za tebe i stomačić:cmok:

Bambi, dobrodosla :cvet: Meni je doktorka rekla da je decak kada sam bila u 14. nedelji cini mi se :think: I to ne da sumnja, nego - kao - jaooo evo ga! Ni ja joj nisam verovala i cinilo mi se da je prerano za tako sigurnu "dijagnozu", ali... Na kasnijim pregledima se vec lepo videlo :aha: Tako da... Mozda je tvoj doktor jos talentovaniji :)

nmim CESTITAM!!!!!! :vatromet::vatromet::zurka: :super:

Hvala na dobrodošlici!!! Ha, ako je stvarno pogodio onda je baš baš talentovan, ali hajde videćemo, ja mu baš i ne verujem, sve sam čekala curu ali je zato mm odmah nabacio kez, čak mu je doca i napravio sliku bebe i napisao mm junior? Mada je to najmanje bitno, samo da sve bude u redu. Ja iako sam u 12 nedelji i dalje ne mogu da verujem da stvarno imam malo živo biće u stomaku jer nisam imala neke jake mučnine a i stomačić se jedva nazire, kao da sam se malo više naručkala... Ali sam zato puna pitanja, oko mene su sve i dalje devojke pa ste mi vi sad došle kao kec na 11:super:!

Hvala na dobrodošlici!!! Ha, ako je stvarno pogodio onda je baš baš talentovan, ali hajde videćemo, ja mu baš i ne verujem, sve sam čekala curu ali je zato mm odmah nabacio kez, čak mu je doca i napravio sliku bebe i napisao mm junior? Mada je to najmanje bitno, samo da sve bude u redu. Ja iako sam u 12 nedelji i dalje ne mogu da verujem da stvarno imam malo živo biće u stomaku jer nisam imala neke jake mučnine a i stomačić se jedva nazire, kao da sam se malo više naručkala... Ali sam zato puna pitanja, oko mene su sve i dalje devojke pa ste mi vi sad došle kao kec na 11!

Hvala na dobrodošlici!!! Ha, ako je stvarno pogodio onda je baš baš talentovan, ali hajde videćemo, ja mu baš i ne verujem, sve sam čekala curu ali je zato mm odmah nabacio kez, čak mu je doca i napravio sliku bebe i napisao mm junior? Mada je to najmanje bitno, samo da sve bude u redu. Ja iako sam u 12 nedelji i dalje ne mogu da verujem da stvarno imam malo živo biće u stomaku jer nisam imala neke jake mučnine a i stomačić se jedva nazire, kao da sam se malo više naručkala... Ali sam zato puna pitanja, oko mene su sve i dalje devojke pa ste mi vi sad došle kao kec na 11!

Znam, i mi smo bili sigurni da ce biti devojcica... :manikir: A narocito je dragi zeleo devojcicu. A sada da ga vidis... :p Poludeo. "Moj sin, moj sin..." :zaljubljena: :)
Ma, to je tako svejedno... Samo da se doktor ne predomisli, mislim da je jedino to zeznuto kad se sazivis sa idejom da ces dobiti sina/cerku. O tome smo bas nas dvoje pricali pre odlaska na taj drugi pregled - sta ako sad kaze - devojcica! A mi vec uspostavili vezu :p Bas bih se iznenadila. Ali, nije... To je bilo to... :gace:

E, ja imam jedno pitanje za vas... Jel' pijete one vitamine (Mamavit i sl.)? Ja sam pila folnu kiselinu u prvoj polovini trudnoce i onda sam htela da predjem na Mamavit, ali mi je uzasno muka od njega :confused: Ili ga povratim ili mi ode sat-dva u koncentrisanju da ne povratim :(
Sta vi mislite, koliko su ti vitamini (u smislu dodataka) bitni? Krvna slika i biohemija mi je uglavnom bila ok, malo razblazenija krv, gvozdje ok, sve ostalo ok... Ali mene opet grize savest sto ne pijem... :rumenko: Ili da se nateram...? :mafijas:
Ja ne pijem ništa.Moja doktorka je protiv veštačkih vitamina i ništa mi nije dala...Jedem voće i to je to...:p

Evo još jedne nove trudničice! Ja sam trenutno u 12 nedelji trudnoće, što znači da sam upravo bila na ekspertnom ultrazvuku i videla moju bebicu tako da sam još uvek pod utiscima! Dr mi je rekao da nastavim piti folnu kiselinu do 16 nedelje, a uz to mi je dao i da pijem magnezijum. Kad ste vi saznale za pol bebe? Meni je on već sada rekao da "sumnja" da je dečkić, ali ja mislim da je još prerano čak i da sumnja... Veliki pozdrav svim trudnicama, nadam se da ćemo se lepo družiti![/QUOTE

Dobrodošla!

Hvala svima na odgovorima :heart::heart::heart:
Majo, ni meni dr nije rekla da bi trebalo da pijem, cini mi se da je i ona protiv prevelikog petljanja u prirodne stvari. Trudim se da se hranim bas dobro, ne preskacem obroke... Pa, valjda ce biti ok.
Mozda bih mogla da uzmem te neke druge vitamine :think: Ali malo mi je lakse kad znam da nisam jedina sa osetljivim stomakom... :confused: Tako da - hvala u svakom slucaju! :zag:
Inace, sve trudnice koje znam nose decake... :dontunderstand: To je bas cudno... Ili je meni promakla neka devojcica odavde...? :rumenko: U svakom slucaju - cudna neka godina :p

Hvala svima puno na dobrodošlici još jednom. Da li je neka od vas imala problem sa bakterijama u urinu tokom trudnoće i šta ste koristile? Ja sam danas dobila rezultate, krv kao i uvek "mrljava", tj. snižene mnoge vrednosti a u urinu bakterije, piše na nalazu dosta, užas. Kod doktora ću ići tek u ponedeljak, a sad sam počela da se nalivam čajem od brusnice, nisam pametna šta drugo a i da ne eksperimentišem na svoju ruku. Brine me da li te bakterije mogu negativno da utiču na plod, koliko je to ozbiljno?
Sad vidim da kod mene drugo stanje znači početi brinuti, mislim pre se ne bih uopšte opterećivala zbog bakterija u mokraći, ali kad to može da utiče na novi život u vama za koji ste odgovorni eh onda kreću brige. Nego da ne filozofiram dalje, odoh da kuvam još jedan čaj :bye:

Hvala svima na odgovorima :heart::heart::heart:
Majo, ni meni dr nije rekla da bi trebalo da pijem, cini mi se da je i ona protiv prevelikog petljanja u prirodne stvari. Trudim se da se hranim bas dobro, ne preskacem obroke... Pa, valjda ce biti ok.
Mozda bih mogla da uzmem te neke druge vitamine :think: Ali malo mi je lakse kad znam da nisam jedina sa osetljivim stomakom... :confused: Tako da - hvala u svakom slucaju! :zag:
Inace, sve trudnice koje znam nose decake... :dontunderstand: To je bas cudno... Ili je meni promakla neka devojcica odavde...? :rumenko: U svakom slucaju - cudna neka godina :p

Promakla ti je jedna devojčica ;) koju nestrpljivo čekam :heart:

Puno pozdrava :bye:

Biljana.. :rumenko::cvet: izvini... Nekako mi promaklo. Ma, koliko mi je u pocetku bilo nezamislivo da cu dobiti decaka, toliko sam se sad potpuno sazivela sa idejom :heart: ljubi ga majka! :p

Hvala svima puno na dobrodošlici još jednom. Da li je neka od vas imala problem sa bakterijama u urinu tokom trudnoće i šta ste koristile? Ja sam danas dobila rezultate, krv kao i uvek "mrljava", tj. snižene mnoge vrednosti a u urinu bakterije, piše na nalazu dosta, užas. Kod doktora ću ići tek u ponedeljak, a sad sam počela da se nalivam čajem od brusnice, nisam pametna šta drugo a i da ne eksperimentišem na svoju ruku. Brine me da li te bakterije mogu negativno da utiču na plod, koliko je to ozbiljno?
Sad vidim da kod mene drugo stanje znači početi brinuti, mislim pre se ne bih uopšte opterećivala zbog bakterija u mokraći, ali kad to može da utiče na novi život u vama za koji ste odgovorni eh onda kreću brige. Nego da ne filozofiram dalje, odoh da kuvam još jedan čaj :bye:

Nista, sa time se mnogi pate... To je jedan od cescih problema u trudnoci. Ostalo ce ti vec reci doktor, a ja imam samo jedan savet - caj za decu i trudnice protiv urinarnih infekcija (mislim da je Josif Pancic) meni je bolji od svih brusnica i uva zajedno :worth: To sigurno nece da ti skodi, pa ce vec doktor u ponedeljak znati sta dalje...

Pij brusnicu,jedi lubenice,i pij puno tecnosti,a ne bi na odmet bila i supica u koju ces staviti persuna,jer i on tera na izmokravanje.A u ponedeljak ce ti dr sigurno prepisati neki antibiotik.

Inace konacno smo odabrali ime za naseg malog batu :klap:,zvace se Vuk :heart:

Pij brusnicu,jedi lubenice,i pij puno tecnosti,a ne bi na odmet bila i supica u koju ces staviti persuna,jer i on tera na izmokravanje.A u ponedeljak ce ti dr sigurno prepisati neki antibiotik.

Inace konacno smo odabrali ime za naseg malog batu :klap:,zvace se Vuk :heart:

Vuk je bas lepo ime :) I u pravu si za persun, i ja sam cula da je super za upale tog tipa (cak sam jednom pokusala da popijem caj od istog, ali bilo je nepodnosljivo... :confused: )

Tri put ura za Vuka!!! Jedno od mojih omiljenih muških imena! Jao blago tebi rešila si "brigu" oko imena! Ja imam već poduži spisak imena i ženskih i muških koji proširujem pa skraćujem, jedan dan mi se sviđa jedno ime drugi dan ni jedno, mm učestvuje tako što se samo namršti na imena koja mu se ne sviđaju a za ostala slegne ramenima i smeje mi se, kaže da ja pravim spisak a on će da odluči, a ja kažem da je on odlučio za prezime, tj. ono glavno a mamica će ono manje bitno - ime! Naravno, šalimo se i naravno da ćemo se zajedno dogovoriti, ne brinem oko toga jer imamo sličan ukus, da nije suviše "fancy" ali ni previše često, nekako mi za curicu ide nežno i tajanstveno ime a za dečaka neko moćno i jako, ali kontam da će nam se u jednom momentu iskristalisati ono pravo ili u krajnjem slučaju kad vidimo to malo čudo kazaće nam se samo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back