Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Još me zanima imali neka mama da je prešla 35 a da nije vadila plodovu vodu,volela bih da mi se javi...

Ja znam dve žene koje su bile trudne sa 36 godina, nisu vadile plodovu vodu i bilo je sve ok. Jedna ima dečaka od skoro 3 godine, druga devojčicu od 9 meseci.

A ja sam npr. vadila plodovu vodu iako sam bila trudna sa 30 godina i to ću ponovo uraditi.
Lekari inače ostavljaju roditeljima da odluče.

ja sam postavila muzu koji s ovim prvim uglas kuka "ocemo bebu" nekoliko uslova,a jedan od njih je da otputujemo u indiju dok jos mozemo :lol: uzasna sam
ako se ne smislim do 35.god cerka ce ostati jedinica,posle toga mi je kasno(u smislu bicu umorna,nije isto s 30 i sa 40 roditi dete)
nisam odlucna
u dubini srca zelim
ali moj razum i sesto culo mi govore da je to greska

Razumem te skroz. Ja sam isto htela drugo, ali sam htela još da sačekam.
Onda me je mm ubedio u stilu: svaki dan smo sve stariji...
I stvarno, prošlo je godinu dana od odluke, mada su svi veći planovi (tipa Indija :)) odloženi.
Ja kontam da će mi Indija još više goditi kasnije, a i verujem da ću joj se vraćati. Samo ako bude mogućnosti.
Uostalom, Indija čeka pa čeka. A za bebe nema još mnogo vremena.

Kutak je neko vreme bio neaktivan,pa sada ne mogu da se setim Elins da li je tvoja bebica nova vest na kutku ili si nam se vec hvalila,zaista ne mogu da se setim :rumenka: :heart:
Bila sam danas na UZ ,sve je super,hvala Bogu,bebica je teska 509 grama,lepo napreduje,konacno se okrenula i sada prednjaci glavicom :klap: i ponovo je potvrdjeno da je deckic :heart:.Inace ja sam sada po UZ 22 + 5 nedelja,i do sada sam u plusu samo 4kg :mesi: :super:

Inace juce sam se zalila doktorki na one bolove koje sam vam opisala neki dan,pregledala me je,sve je u redu,ali je rekla da mi treba pojas za trudnice,ali kao velike su vrucine,pa ne zna koliko ce mi to biti prijatno.Ima da ga kupim,jer mi imamo obicaj uvece da setamo,a tada nisu vrucine,mada bih i vrucinu podnela samo da me ne boli.

Inace juce sam se zalila doktorki na one bolove koje sam vam opisala neki dan,pregledala me je,sve je u redu,ali je rekla da mi treba pojas za trudnice,ali kao velike su vrucine,pa ne zna koliko ce mi to biti prijatno.Ima da ga kupim,jer mi imamo obicaj uvece da setamo,a tada nisu vrucine,mada bih i vrucinu podnela samo da me ne boli.

Mora da sam taj deo propustila :think:...hoćeš mi ponoviti kakve si bolove imala? Meni su se neki malo jači i nedefinisani bolovi pojavili pre neki dan, pa sam se malo zabrinula jer su mi na poslednjem UZ-u rekli da mi je posteljica malo niže. Naravno, odmah sam to povezala... Mislim da smo obe u 23.nedelji, možda ima veze sa dobom trudnoće? Čekam doktoricu da se vrati sa godišnjeg pa ću videti. U svakom slučaju, i meni su neki pominjali taj pojas da nije loše rešenje. On ne može da škodi, npr.da iritira kožu ako je vrućina ?
Drago mi je da ti je bolje, nadam se istom :bye:

Kutak je neko vreme bio neaktivan,pa sada ne mogu da se setim Elins da li je tvoja bebica nova vest na kutku ili si nam se vec hvalila,zaista ne mogu da se setim :rumenka: :heart:

Zatrudnele smo otprilike u isto vreme i ja sam to objavila na sva zvona naravno, a posle 3 dana imala spontani. Onda sam ćutala, patila i čekala popravni.
Mada sam sama kriva, doktor je odmah rekao da mu je sumnjivo, po terminu je trebala biti 6.nedelja, a plod je bio suviše mali. Navodno ga je odneo neki virus, u to doba su svi oko mene bili bolesni, koleginica u kancelariji preko puta mene je dolazila na posao sa temperaturom 38. :sad2:
No, od sudbine se ne može pobeći.
Ovaj put sam sačekala duže, otišla na pregled u 8.nedelji i sad je sve pod konac. :heart:

Mora da sam taj deo propustila :think:...hoćeš mi ponoviti kakve si bolove imala? Meni su se neki malo jači i nedefinisani bolovi pojavili pre neki dan, pa sam se malo zabrinula jer su mi na poslednjem UZ-u rekli da mi je posteljica malo niže. Naravno, odmah sam to povezala... Mislim da smo obe u 23.nedelji, možda ima veze sa dobom trudnoće? Čekam doktoricu da se vrati sa godišnjeg pa ću videti. U svakom slučaju, i meni su neki pominjali taj pojas da nije loše rešenje. On ne može da škodi, npr.da iritira kožu ako je vrućina ?
Drago mi je da ti je bolje, nadam se istom :bye:

Jako me bole matericne veze,ne mogu da se krecem,a ni da stojim,bebica se okrenula,sada prednjaci glavicom,pa se verovatno i spustio nisko,pa me zato boli.A i ja sam previse aktivna,po ceo dan nekud zujim,penjem se na ovaj moj peti sprat po tri-cetri puta dnevno,i sad me je konacno to stiglo,da ne mogu ni da se pomerim bez jaukanja.Pojas mi pomaze,ali ne bas puno...

Jako me bole matericne veze,ne mogu da se krecem,a ni da stojim,bebica se okrenula,sada prednjaci glavicom,pa se verovatno i spustio nisko,pa me zato boli.A i ja sam previse aktivna,po ceo dan nekud zujim,penjem se na ovaj moj peti sprat po tri-cetri puta dnevno,i sad me je konacno to stiglo,da ne mogu ni da se pomerim bez jaukanja.Pojas mi pomaze,ali ne bas puno...

Uh, skroz imam slično iskustvo... prinudjena sam da radim iako mi već sad nije lako, a poznato mi je i svakodnevno penjanje po nekoliko puta, u mom slučaju na 4.sprat... Takodje imam utisak da je beba niže, bar po njenim pokretima to zaključujem, a na poslednjem UZ-u joj je glavica bila ka dole. Ako si u mogućnosti, odmaraj što više, i ja ću se morati izboriti za to... Srećno!!! :cmok:

Pozdrav zenskice...zasto je ovako prazno ovde???
Ja da se pozalim da poslednjih nedelju dana imam uzasne mucnine...tj izgleda da bebac pritiska zeludac pa mi se non stop povraca...po prvi put za 6,5 meseci trudnoce....neka mi kaze neka da ce da prodje...spremamo se sledece nedelje za Srbiju i Grcku kolima...bas sam bila skroz bez problema do skoro...a bas sad neprijatnosti....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back