Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim trudnicama i novim mamama...cestitam za bebice!!!
Ja sam prosle nedelje presla 2500 km kolima...a samo sto sam usla u 7 mesec....i hvala Bogu nista mi nije smetalo...samo me gorusica mucila do besvesti.....pa sam onda ovde dobila gelusil lak od doce i Jeeeeee nije mi muka vise....
nego...bila na 4d ultrazvuk...i nakon komentara 100 od 100 ljudi da je 100% decak..nama doca kaze da cekamo devojcicu...a ja presrecna...
ali ne znam koliko je u stvari sigurno...da li da verujem doci koji kaze da nema sumnje da je devojcica??

Cestitam za devojcicu :super: :klap: :heart:

Inace,mi smo promenili misljenje sto se tice imena,nece biti Vuk,nego David :heart:

Pozdrav svim trudnicama i novim mamama...cestitam za bebice!!!
Ja sam prosle nedelje presla 2500 km kolima...a samo sto sam usla u 7 mesec....i hvala Bogu nista mi nije smetalo...samo me gorusica mucila do besvesti.....pa sam onda ovde dobila gelusil lak od doce i Jeeeeee nije mi muka vise....
nego...bila na 4d ultrazvuk...i nakon komentara 100 od 100 ljudi da je 100% decak..nama doca kaze da cekamo devojcicu...a ja presrecna...
ali ne znam koliko je u stvari sigurno...da li da verujem doci koji kaze da nema sumnje da je devojcica??

Bravo za devojcicu:heart:
Tacan je 4d,ja sam radila u 22-23nedelji i rekli su mi deckic,sto se i videlo dve kuglice :mrgreen: kasnije u 25nedelji su mi potvrdili na obicnom uz ,nemoze da pogresi 4D....kasnije sam ga radila u 33nedelji i opet su mi rekli decko,imamo i film,neverovatno sta sve radi,neverovatan dozivljaj za majku i oca,bas pre neki dan sam gledala pokazivala malom:mrgreen: mada zao mi je sto nisam radila film u 5mesecu jer posle u 7 je beba bas velika i nemoze cela da se vidi,al sledeci put cu sigurno;)

Hvala ti draga Biljana:cmok2:! pošto vidim da si iz NS jel možeš nešto više da mi kažeš o amniocintezi, kod koga si radila, kada, koliko se to plaća, koliko ranije mora da se zakaže, ma ne znam ni ja više šta me sve interesuje, sve, sve:hvala:! Znam da je vrlo bitno da to uradi dooobar doktor, a ja više ne znam koji je dobar, koji dr to uopšte radi i ko je stručnjak za to? Mju dobro kaže kako su naše mame i bake uživale u trudnoći, a ja sam pola trudnoće po lekarima, a pola na netu čačkam šta znači šta, da li je bolje piti ove ili one vitamine, šta je double, triple i ostalo, da li raditi epidural, ma 1000 čuda, uz sve to na koji način ostvariti bilo kakve doprinose, kako sve poplaćati, eh živote:worth:! Ali vredno je svakog truda kada pomislim da sam već odgovorna za život jednog malog bića, mog bića!
Uz sve to, šta mi se danas desi, sad mi je smešno, ali nije bilo ni malo! Stojim u redu na birou i taman dolazim na red, stajem za šalter i tu počne da mi se manta, jedva govorim devojci šta mi treba, zbog čega sam došla i osetim kako mi se vrti. Držim se za šalter i govorim sama sebi, ma daj nije ti ništa, što je najsmešnije poslednja misao u glavi mi je, ni manje ni više, "da li ću se razbiti ako se sad srušim" i naravno sledeća scena ležim na podu, oko mene se sve žene sjatile i polivaju me a ja počinjem da se smejem (kao ne mogu da verujem da sam se srušila:roll:) i govorim im, ma nije mi ništa, ja sam samo trudna:think:. Odmah dotrčavaju, donose mi vodu, pa stolicu da sednem, a ja sve vreme nije mi ništa pa nije mi ništa, samo su me gledale:eek:. Još sam htela sama da se vratim kući, sva sreća pa mi one ženice nisu dale, htele da zovu hitnu, ali sam došla sebi pa nazvala muža da dođe po mene da se baš ne junačim kad mi nije vreme! I pita me jedna šalteruša "pa što ste vi dolazili, zar nemate nikog da vam to obavi", ma nije mi palo na pamet da ne mogu sve sama kao i pre! A onda se setim jedne scene dok nisam bila trudna kako sam satima čekala nešto u supu da rešim i kako je trudnica u već poodmakloj trudnoći došla i stala odmah na šalter da obavi što ima, kako su je svi izvređali, naravno prve su se javile babe sa dobro poznatim "i mi smo bile trudne, pa smo sve radile:roll:, nije ni nama lako da stojimo" i još gore mladi momci koji su bili užasno nervozni jer negde žure, šalteruša joj je samo slegnula ramenima u fazonu "ne mogu ti ja ništa pomoći" i ovi su je toliko napali da se samo okrenula i otišla plačući. U sred supa, sa svim onim silnim policajcima koji bi trebalo odmah da je sprovedu prvu, ma žena samo što se nije porodila! Mislim svaki komentar je suvišan, očigledno je da treba da počnemo da padamo u nesvest pa da nas pogledaju. A onu nalepnicu na svim šalterima "trudnice imaju prednost" možemo sebi na doope da zalepimo. Ja prosto nemam živce da se svađam sa celim redovima neljudi (ne kažem, ima i normalnih, ali oni tu uglavnom ne mogu ništa) tako da ću opet čekati, ali od sad pametnije, sa flašicom vode i nečim slatkim:whistling:. Eto malo skrenuh sa tebe, sorryali i to spada pod trudničke muke zar ne?Veliki pozdrav svim trudnicama, pazite na sebe i ne izlazite napolje od 10-17 osim ako baš ne morate:cmok2:

Draga Bambi, nisam bila ranije u mogućnosti da ti odgovorim, a vidim da si dobila oprilike sve odgovore od drugih dragih trudnica :) Ja bih se samo ponavljala... odluka da li ćeš raditi AC mora biti tvoja, činjenice znaš... ja sam radila na Betaniji, a to ko bi ti radio zavisi samo od toga ko se "zadesi" od doktora toga dana kada ti zakažu... bez brige, taj zahvat ne radi svako... Javi šta si odlučila :bye:

Cao svima,
kod mene se pre neki dan zacrvenele dve crtice i mnogo sam srecna. Ali jos nisam bila kod lekara da potvrdim trudnocu. Pa me zanima, da li je bitno otici sto ranije ili nije problem sacekati koju nedelju. Ovo mi je prva trudnoca, pa ne znam kad se rade prve analize, UZ i ostalo. Po mojoj racunici u pitanju je 5. nedelja

Evo da se i ja prijavim ovde, po drugi put :) Imam devojcicu od 13.5 meseci i sada su se ponovo pojavile dve crtice na testu. Po mojim proracunima trebala bih biti izmedju 6 i 7 nedelja. Sredinom augusta imam zakazano kod doktora pa cemo tacnije znati.
Pozdrav za sve trudnice i mame :)

Evo mene, opet mi je ekspertni radio dr Bjelopavlović iz Betanije. On mi je ekspertni radio i sa Lukom i vadio mi je plodovu vodu.
Sve u svemu, rekao je da je sve savršeno. Starost trudnoće se poklapa i sada sam u 13-oj nedelji, termin je 12.februar.
Sutra treba da obavestim direktora i to je jedina ružna stvar u celoj priči jer neće biti oduševljen...

I iako mi je ovo druga beba, opet mi je neverovatan osećaj da jedan život živi i raste u meni. Pogotovo što nemam nikavih tegoba, samo sam pospana i grudi su mi otečene. Tek pre nekih nedelju dana je počeo da mi raste stomak, ali više osetim po odeći nego što se vidi...

Život je čudo! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back