Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vala ti je dosadno, bas! :lol:
Nista, neka ti Cicak spakuje svekrvu i vagu da ga meri pre i posle podoja! :lol:

ahahahahahhahaah
joj kad se setim. i mi je merili, kao nenormalni. a ako je recimo kantar pokazivao 40gr, mm brzo pa smućka 30 ml dohrane, pošto jel MORA bar 60 ml po podoju :dash::dash::dash:

sve dok nisam počela da čitam bebeću temu ahahahha, i rekla stop merenju i dohrani.
:worth::worth::worth::worth: evo ovo je za sve vas. ko zna da li bih i dan danas dojila da sam nastavila tako...

Vala ti je dosadno, bas! :lol:
Nista, neka ti Cicak spakuje svekrvu i vagu da ga meri pre i posle podoja! :lol:

Sta?!
Nije to sve sto se dobija u paketu. ;)
Svekrva vrsi besplatno masiranje i pipkanje dojki... proveru pre i posle podoja... sedi uz majku u toku dojenja... pipkajuci njene sike... i golicajuci bebu da bi ruckala... itd itd...

Pre neki dan sam pricala drugarici sve to... ona me pitala jesam li ja normalna i sto ne pozovem nekoga da pomogne mojoj svekrvi... njoj je sigurno potrebna pomoc... a meni rekla da sam debil(sto sam ja vec znala)...
I da je ne cudi sto sam pala u desperiju pored takvog tretmana... :mrgreen:

48 duzina i 2500g na rodjenju, 6 nedelja ranije rodjen, na otpustu 2380g
ja ga merila nekim metrom,i kao cini mi se da ima 52 il 53 cm u duzinu (al mi neverovatno da je bas toliko porastao) hm.... ne znam, videcemo, sledece nedelje na kontroli
a merila ga i na mojoj onoj staroj drndavoj vagi s kazaljkom, neka s pijace, kineska
prvo sebe, pa nas dvoje zajedno, i kao ispada da ima oko 3 kg, no videcemo
mi zakazujemo prakticno prvu kontrolu mesec dana od rodjenja, a tri nedelje od otpusta, ne znam ni kolko je ralno da dobije za tri nedelje....
al primecujem da je narastao jer su mu stvari broj 50 koje je nosio sada knap ili skoro knap, i nosimo cak i neke strample broj 56, mada su nam i dalje velike, al ok :D
bar nisu toliko strasno velike ko kad smo dosli kuci

Znas nije ista vaga ona u bolnici i ova kuci,tako da nebrini samo ako lepo siki i neplace i spava nebrini realno na dan treba da dobiju po 30 -40gr bebe koje sisaju moj je dobijao 40 nekad 50,rodio se sa 2870 i 46(joj kako je mali bio jedinicu smo do mes ipo presavijali a evo sad je napunio 3mes i ima 59,5cm i 6 120 bucko mali zato ti kazem da se opustiste male bebe su jaki borci i jako brzo napreduju .A da izasao je iz bolnice sa 2 650 .prvi meseca je bio 51cm znacio dobio 5cm obicno ide od 3 do 5cm ja sam se uvek pitala kad gledam velicine 42 i 46 a one malene pa kakve li su bebice ko misici i onda kad je ovaj moj dosao na svet mi vec kupili 50vel pa na vise a on pliva bilo mi ga zao a i smesan plivao je u njima a nogice carapice one najmanje su mu bile do prepone...mozda je nosio velicinu 12,sad sam mu merila stopalo mu je do 15 znaci patikice 16 al zavisi od modela..

Sta?!
Nije to sve sto se dobija u paketu. ;)
Svekrva vrsi besplatno masiranje i pipkanje dojki... proveru pre i posle podoja... sedi uz majku u toku dojenja... pipkajuci njene sike... i golicajuci bebu da bi ruckala... itd itd...

Pre neki dan sam pricala drugarici sve to... ona me pitala jesam li ja normalna i sto ne pozovem nekoga da pomogne mojoj svekrvi... njoj je sigurno potrebna pomoc... a meni rekla da sam debil(sto sam ja vec znala)...
I da je ne cudi sto sam pala u desperiju pored takvog tretmana... :mrgreen:
kad smo kod sveki
njegovi su bili samo jedno posle podne da nas vide
i sad ja dojila, i kazem dragom kad je silazio dole po njih da zatvori vrata, ne moraju me svi gledati (sveki i svekar i zaova)
i sad sve bilo ok, on ruckao, mi izalsi napolje iz sobe
medjutim, naravno, posne od nesto da negoduje posle nekog vremena i sad treba opet na siku
i ja reko, sad ce ona da izadje napolje, kad ona jok , sedi mrtva ladna na stolici i gleda nas :eek:
pa jeboteeee
msm, ja se ne sramim, ali ipak, valjda treba mami i bebi dati privatnost
nisam htela nista da kazem, jer se ionako vidjamo retko i na jedan dan na par meseci....
pitam se samo kako cemo preziveti kad se vratimo u novi sad
osecam da ce mi svaki dan dolaziti :lol:

dotle ćeš se okuražiti pa ćeš joj lepo reći.

inače sad me podseti. moja svekrva je izuzetno fina žena. na početku je stalno pitala kad god beba zaplače, a da nije možda žedna. pa da joj dam malo vode/čaja. i to trajalo jedno 2 nedelje, kad god dođe ili se čujemo skypom a beba plače. ja sam u početku govorila sisala je pre 10 min, ne treba joj voda/čaj. ili sisaće za 15 min ne treba joj ništa da zauzima mesto u stomaku....i sve dok jednom u naletu hormona, a sve se dešava kod njih, nisam popizdela. beba plače, ona traži flašicu, mm joj daje a ja kao furija skočila, otela im flašicu uzela bebu i rekla pa dobro hoćete i umesto sisanja vodu da joj dajete :)
i rekla kako se ne preporučuje uopšte voda i za opterečivanje bubrega, i za ispiranje dobre flore iz creva...i šta ja znam šta.

posle mi bilo žao, ebiga, nju učili što više tečnosti, da "rade" bubrezi...

i da vidiš sad. :) sve me pita, od jel mogu ovu igračku da joj dam, pa jel može dudu, pa da joj skinem džemper :)
a ona će je čuvati kad počnem da radim :) biće skype online stalno :)

moja meni nista ne govori, al zato sina udavi
a ovaj joj inace sve prenosi i prepiricava
pre neki dan, kad sam malog probudila da jede uvece, on normalno bio malo pospan pa slabije ruckio, al je zato posle kada se razbudio za deset minuta sve nadoknadio
a ona ga nazvala i sve zivo ispituje
a on joj govopri 'pa evo sisa, nesto ne sisa lepo, spava ":eek:
naravno, kad ga udavila nisam
naravno, odma sveki savetuje sta i kako treba da se radi

msm, da se razumemo, i ona je ovako ok zena i dobra
ali me davi bre s tolikim trpanjem svuda
i svaki dan zove da pita dal smo jeli i sta smo jeli :D
mene ubija tolika dusebriznost :D

prvih dana kada je zvala a ovaj joj prenosio kako bebac hoce stalno da sisa, pa hoce kod mene na grudi, savetovala ga je kako ne treba to da radim, kako treba bebu da pustim da place, kako ne treba da ga budim na tri sata i te gluopsti
i onda mu nafiluje glavu, a on onda meni
a veze nema ni on ni ona (btw, ona mene preko njega savetuje za dojenje, a svoje dvoje dece dojila nije)
toliko o tome :D
sva sreca ja to nista ne zarezujem i radim kako ja i kako vladeta hoce :D
a da, spomenula je i vodu kada su bili
ja na sve te opaske samo kazem "tako se ne radi iz tog i tog razloga"
ona onda kaze "paaa dooobro" a sigurno misli kako veze nemam :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back