Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spavaj Tara, da bi mogla da se odmoris i pripremis za sutrasnji dan, ako porodjaj krene ujutro.. Probudice te kontrakcije, ne brini... Sve znamo kako ti je, prosle smo kroz to zbunjujuce stanje. Budi malo sigurnija u sebe i svoje telo, imaj poverenja u sebe. Kad se beba rodi svakog dana ces biti u dilemi da li je to sto radis ok i to ce te, s ozirom da si ocigledno perfekcionista, dovoditi do ludila. Opusti se, seti se svojih "pramajki" i svih zena sveta, ne mozes imati kontrolu nad svim i tako i treba. Ti si mlada, zdrava, jaka i odgovorna zena, i ama bas nista lose ne moze da se dogodi :heart:

Videh divne vesti na fb, tara cestitam :)
:vatromet:
:heart:

Vadeta i ja danas isli solo na ocnu kliniku na redovnu kontrolu (msm, redovna za prevremeno rodjenu decu)
sirili nam zenice, pa posle 10 minuta opet, pa onda se ceka 40 minuta na pregled
za to vreme nas dvoje prosetali do kafica , ja popila kaficu
ma... super bebac
plakao je samo kad smo se vratili dok su ga pregledali, valjda su ga tamo gnjavili
ne znam, posto mama ceka ispred ordinacije....
uglavnom kaze dr da je ok, to sto su gledali
i da naredne kontrole obavljamo u domu zdravlja kod ocnog i tako....
mislim da mu je prijao danasnji izlet :)

Tara cestitamo...
Bokice nebrini se te manje bebe mnogo brzo napreduju videces...koliko je imao duzinu na rodjenju?moj misic je pozurio 3nedelje i evo nista mu nefali...lepo napreduje..

48 duzina i 2500g na rodjenju, 6 nedelja ranije rodjen, na otpustu 2380g
ja ga merila nekim metrom,i kao cini mi se da ima 52 il 53 cm u duzinu (al mi neverovatno da je bas toliko porastao) hm.... ne znam, videcemo, sledece nedelje na kontroli
a merila ga i na mojoj onoj staroj drndavoj vagi s kazaljkom, neka s pijace, kineska
prvo sebe, pa nas dvoje zajedno, i kao ispada da ima oko 3 kg, no videcemo
mi zakazujemo prakticno prvu kontrolu mesec dana od rodjenja, a tri nedelje od otpusta, ne znam ni kolko je ralno da dobije za tri nedelje....
al primecujem da je narastao jer su mu stvari broj 50 koje je nosio sada knap ili skoro knap, i nosimo cak i neke strample broj 56, mada su nam i dalje velike, al ok :D
bar nisu toliko strasno velike ko kad smo dosli kuci

..bokice, sva deca "dobiju" bash dosta u duzinu u prvom mesecu,
dosta toga je i zato shto se opuste, raspetljaju, opruze u odnosu na prvi minut posle rodjenja.. :)

..a kontrola je svima mesec dana od rodjenja, koliko god da su bili u porodilishtu.. :)
aha....
mislila sam da ce mu zakazati kasnije, a njemu kontrola deset dana pre nego sto se trebao roditi :D hihi
ma samo ta prva kontrola da prodje
najgore mi je to sto ga mi gledamo svaki dan pa nemamo osecaj dal se ubucio i koliko
a posto samo sisa, ja se ne izmuzam i nista, nemam uvid koliko on to ml pojede
i tako....
al kontam posle kontrole bicu mirna

aha....
mislila sam da ce mu zakazati kasnije, a njemu kontrola deset dana pre nego sto se trebao roditi :D hihi
najgore mi je to sto ga mi gledamo svaki dan pa nemamo osecaj dal se ubucio i koliko
i tako....

:lol: ..srce malo..
..brzo ce i merenje, pa da se opustish.. :)

aha....
i tako....

Sta ce ti mililitri?
Mera je 5-6 mokrih pelena dnevno.
Do 6 nedelja mokra pelena je kao da sipas 1 kasiku vode u nju.
Tako znas da sisa dovoljno. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back