Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako si Keka, jesi li radila test opterecenja?
Ja to tek treba da radim, danas radila briseve.

Dobro sam,prosle nedelje sam bila katastrofa samo mi se spavalo,razvlacila sam se po krevetu,nista mi se nije radilo ...uuuzas...A mucnine o njima bolje da ne pricam :dash:

Posto mi je ginekolog rekao da se vidimo krajem decembra kad uradim duble test i da niposto ne jedem nista sladje od kisle jabuke i izbacim sve ugljene hidrate resila sam da odem kod lekara opste prakse jel ne mogu da zivim na povrcu i tako tim glupostima :dash:
Juce sam otisla kod lekara opste prakse da uzmem uput za laboratoriju i proverim koliki mi je sada secer... i posavetujem se sa njom.
Kad je cula koliki mi je secer zena samo sto se nije slogirala ....rekla mi je da moj ginekolog definitivno nije normalan ,da jedem sve samo umereno,da ne zderem i ne krkam slatkise i to je to.
I rece da ce morati da poseti ``one gore `` citaj ginekologiju i da ih pita kako mogu da traumiraju trudnice bez razloga-ocigledno nisam jedina koja je dosla kod nje :zcepanje:
Ja samo pasem povrce kao budala,ne jedem nista slatko,izbacila sam hleb itd ...
Nego mi je lose recimo kad ne jedem duze od 3 sata , ogladnim i padne mi secer pa se tresem ,lose mi je ,vrti mi se...uzas-e zato sam resila da odem kod dr. opste prakse i cujem njen savet.
A koliki je tebi secer?
Ja nisam pametna majke mi jedna prica ovo ,druga ono i sta ja sad da radim pojma nemam....:dontunderstand:
Eto tako sad zivim u nedoumici hihihih :think:

:bye:

Keka, a koliki je bio shecer ... mislim rezultat? Jer meni su radili OGTT test opterecenja, pa da se ne lazhemo, jedno 4 puta ... nikako da shvate da ja imam mnogo kila vishka, a normalan shecer ... ja sam imala pre jela oko 4 a posle onog odvratnog shecera najvishe 6,7 ... i rekla mi je ginekolog da je to normalno, samo da pazim na unos shecera, jer po njoj se sve do 7,2 ( mislim da je toliko rekla) tolerishe ... nemoj jesti eurokreme, kolache i takoto, ali ako pojedesh krishku INTEGRALNOG hleba sigurno ti nece biti nishta ... i jedi ako si gladna na svaka 3 sata , par zalogaja ... :zag:

Meni je secer bio 4,4, a test opterecenja cu sledece nedelje da radim.
Jel ta glukoza toliko fuj?
Keka gde ces da radis double test?
Ja trazila uput od gin, kaze ne daju preko fonda samo ako imas u porodici nekog sa daunovim sindromom, idi privatno.
Zovem privatno ordinaciju gde sam ranije s vremena na vreme isla, -5300 uz+3000 double= 8300
Sto je mnogo mnogo je, ali uradicu najvise zbog uz, jer je dobar, dok je ovaj na koji sam do sada isla najobicnije sokocalo.
Uhhh
O spavanju - samo to i radim :cool:
Imam jos nesto da izjavim ali sam zaboravila, seticu se kasnije

:) efo mene....usla u 25. nedelju.....sin mi se mrda redovno, danju nocu, malo sam teska ali guram, gledam da svaki dan raduckam po stanu i da odem malo da prosetam....sledece nedelje idem na ogtt i redovna sam kod zubara, hocu da promenim stare plombe za bele.....firma nam organizuje sistematski pregled pa cu i to da obavim narednih 2 nedelje.....samo hodam po lekarima, uzas jedan.....

Može jedno pitanjce?

Juče sam od poznanika dobila informaciju da je dobio dečaka i da mu se žana porodila kod kuće. Babica je bila uz nju 24h, sve je bilo super, sav je bio entuzijastički nastrojen ka tom vidu porađanja, čak je dodao da će i treća beba (koju planiraju za koju godinu) isto tako doći na svet. Moram priznati da sam bila malkice (hm, lažem, malo više) pa prava reč je zblanuta. A onda sam googlala (čika Google sve zna), iščitala neke tekstove i ne čini mi se čiatva stvar baš toooliko iracionalna. Imaš komoditet, možeš do kupatila da se tušneš, ili da se pridržiš za frižider (biću trudnica veličine trklrilnog, javlja mi se:mrgreen:).
Šta vi mislite?
Za ili protiv?

Moram napomenuti da su oboje intelektualci, mladi, uspešni i dobro situirani. Meni je prva asocijacija na porođaj kd kuće prababa i porađanje u štali ili u koprivama (lažem, moja se porodila u bolnici ali većina jeste rađala van zdrvstvenih institucija).

Ja sam protiv, priznajem stav mi je potpuno subjektivan, obojen licnim iskustvom.
U takvim situacijama koliko mi se cini poradjas se kod kuce uz prisustvo babice. Sto je ako je sve u redu - ok. I ocekuje se da iako ne bude sve u redu babica to proceni i imas fore da stignes u bonicu. Medjutim meni se ta opcija ne dopada, vise volim da sam u blizini svih mogucih aparata i sale, za slucaj da nesto ne bude idealno kako je priroda zamislila. Ne dopada mi se pomisao da nesto nije ok i cekam nasu hitnu ili me muz vozi kolima porodjenu na pola a znam da nesto ne valja.

..za, opet subjektivno.. :lol:
..protiv u sluchaju da je prva beba, protiv u sluchaju da trudnoca nije u savrshenom redu,
protiv u sluchaju da nije izvodljivo da budesh u bolnici za veoma kratko vreme u sluchaju potrebe
makar ta potreba bila i da si jednostavno promenila mishljenje..

..porodjaj je po prirodi stvari jako lichno iskustvo, a pod reflektorima je teshko izolovati delic mozga za sebe i bebu..
..nije ni chudo shto neke mlade mame i pored toga shto su se porodile pri punoj svesti, imaju chesto osecaj gubitka i bebu dozivljavaju kao poklon od osoblja porodilishta..

ja znam da se porodim, i oba puta je bilo brzo i lako, ali sam protiv. nikad ne znas sta moze poci po zlu, sigurnije bih se osecala u bolnici.
iskreno, ja nisam nesto preterano intimno dozivljavala moje trudnoce i porodjaje, nisam se udubljivala mnogo u to stanje, odradila sam ga. kad su krenuli bolovi i porodjaj, intimnost cina mi nije bila ni na kraj pameti, samo pomisao da se sve sto pre zavrsi i prestanu bolovi, ko god bio u prostorji sa mnom sta god radio, dajte samo vadite to iz mene, da prodje vise:lol:

..za, opet subjektivno.. :lol:
..protiv u sluchaju da je prva beba, protiv u sluchaju da trudnoca nije u savrshenom redu,
protiv u sluchaju da nije izvodljivo da budesh u bolnici za veoma kratko vreme u sluchaju potrebe
makar ta potreba bila i da si jednostavno promenila mishljenje..

..porodjaj je po prirodi stvari jako lichno iskustvo, a pod reflektorima je teshko izolovati delic mozga za sebe i bebu..
..nije ni chudo shto neke mlade mame i pored toga shto su se porodile pri punoj svesti, imaju chesto osecaj gubitka i bebu dozivljavaju kao poklon od osoblja porodilishta..

Ako sam dobro skontala tekstove koje sam pročitala ZA je ako je trudnoća ok, ako imaš podršku partnera (ukućana), i poželjno je, ali ne i neophodno, da budeš "prvorotka". PROTIV ide ako si dijabetičar, imaš previsok/prenizak pritisak, problematičnu trudnoću i partner se ne slaže sa tvojim izborom.

Zanimalo me, a bilo mi glupo da pitam poznanika, kako se to izvede sa te neke praktične strane. Gde se prijaviš da bi dobio babicu koja će da dežura pored tebe? Da li se unapred pripremaš kao za porođaj u porodilištu? Koliko košta i slično? I volela bih da čujem iskustva nekog ko se tako porodio. Pre par sekundi mi stigao mail od drugarice iz Amerike, kaže da je tamo takav vid porađanja čest, inače je i besplatan (valjda ga država propagira zbog uštede u sferi zdravstvenih usluga) i pored babice (koja je alfa i omega na porođaju) bude prisutan i ginekolog (možeš dovesti svog ili ti ga pošalje bolnica).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back