Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa uvece :)
krenulo oko ponoci predhodne veceri..pa sam na svetu zivotinja sa ekipom na temi o svemu po malo, merila razmake :lol:.pa sam oko 3 ujutru legla i zaspala jer sam zakljucila da nije nista(posto i nije bilo jos uvek vreme realno...)
i onda sutradan kad je mm dosao sa posla oko 6 popodne, krenuli smo do gradske bolnice, prevozom...prvo busom pa trolom :lol:
i stigli smo tamo,ja sam lagala da imam bolove da mi ne bi bez pregleda rekli da idem kuci jer ne boli :hahaha:
i eto,ostavise me
jos je ctg pokazao dobre kontrakcije a ja nista...samo se stvrdne stomak i to je sve...cak je i to cudno otvaranje dole kao prestalo....pa sam ih ubedjivala da nije pocelo jos i da me puste kuci,pa da dodjem ja sutra ujutru :lol:
sestra crkla od smeha, kaze kakvoj bre kuci,ti ces veceras da se porodis...
a ja se smorila,ubedjena da cu dzabe da sedim u bolnici ko idiot,jer oni poooojma nemaju :hahaha:
strasno

prati sta se desava,pa polako :)

slicno i kod mene :) ...a i kod svih mojih drugarica..ja ne poznajem nijednu koja je osetila kontrakcije da su je bas bolele...sad po njima kao sve imamo visok prag tolerancije bola..a u stvari to realno ne boli u pocetku, tek kasnije kad se mnogo vise otvorimo, bar mi tako deluje

pa da i ja ocekujem jake bolove pa da idem, ovako mi bzv skroz, ali ok, videcemo do veceras, pratim stanje samo vise nebznam ni sta pratim, a dokmispratim porodicu se kod kuce : ))))
sutra imam zakazan ctg u dz, ali ko zna sta ce biti do sutra...

i da, ja imam bas nizak prag bola, nisam neka koja super podnosi bol itd, pa da trpi i kao nije mi nista strasno...

pa da i ja ocekujem jake bolove pa da idem, ovako mi bzv skroz, ali ok, videcemo do veceras, pratim stanje samo vise nebznam ni sta pratim, a dokmispratim porodicu se kod kuce : ))))
sutra imam zakazan ctg u dz, ali ko zna sta ce biti do sutra...

i da, ja imam bas nizak prag bola, nisam neka koja super podnosi bol itd, pa da trpi i kao nije mi nista strasno...
ja nisma imala bolove ni kad sam bila otvorena 6 prstiju
nije ti bol nikakav pokazatelj
mene je bolelo i to vraski tek kad su mi indukciju ukljucili
jer apsolutno niakakv bol nisam osecala, i dr se to nije svidelo :D
iako sam se brzinski otvarala i bez indukcije nisu mogli da mi prokinu vodenjak....

....prvorotke retko znaju da prepoznaju taj pocetak porodjaja osim ako nemaju jake bolove, pa zbog
njih ode u bolnicu...
....ja nisam imala skoro uopste bolove, i dobila sam kontrakcije odmah na 3 minuta, i pukao vodenjak
i sve zajedno do hitnog porodjaja trajalo jedva 2h...sa drugom bebom sam isla da izazovu porodjaj,
indukcija boli ne vidjeno mnogo...bolje je kad moze sve regularno prirodno....

...Tara moj savet, je da se sto vise mozes smiris, opustis, ne panicis...bice sve ok sigurna sam,
mlada si, zdrava i nema razloga da tako ne bude...samo nemoj sebi stvarati nepotrebnu paniku...:zag:

..nemojte da plashite taru.. :lol:
..tara, necesh se poroditi kod kuce, nema teorije.. :)
..opushteno, shto kasnije stignesh u porodilishte - bolje.. :)

..kad neko napishe - porodila sam se za dva sata od kad sam ukapirala da je to - to - zvuchi strashno,
ali dva sata je sasvim dovoljno vremena i da stignesh i da sve prodje polako i po protokolu.. :)

..kad neko napishe - porodila sam se za dva sata od kad sam ukapirala da je to - to - zvuchi strashno,
ali dva sata je sasvim dovoljno vremena i da stignesh i da sve prodje polako i po protokolu.. :)

November, sa koliko si ti godina rodila trece i cetvrto dete? Zaboravila sam... Jesi li ti radila neku od ovih invazivnih metoda? Jos ni trudna nisam a vec se brinem :( Tako bih to rado preskocila...ali deluje mi neodgovorno...

ispada da imam dva zadataka, da ne odem prerano da izbegnem indukciju ili da ne zakasnim i porodim se kod kuce, pa,ti sad budi pametan i nadji meru : )

Nama su u toj nekoj školici pričali ovako : E, kada vam pukne vodenjak, onda lepo sebi napravite leeep obrok, pa polako jedite, pa onda skuvajte kafu, nek se malo ladne, pa je popijte na miru, pa se laganica istuširajte , i onda krenite u porodilište.

...ja da sam to sve radila kad mi je pukao vodenjak morala bi da me poradja mama, komsinica ili ko zna ko vec....dok sam stigla do porodilista porodjaj vec krenuo....a
razdaljina je bila nbg-visegadska....

zvala sam halo bebu, kazu da to jeste pocetak porodjaja ali sama pocetna faza, da sacekam da kontrakcije pocnu da se smanjuju na 15tak do 20 min i da onda odem, da ne cekam na 10 min, da se spremim itd, to ziganje i povremeni retki i blagi bolovi ne treba da se pojacavju da bih otisla, ali treba da se proceste malo... kaze da posto je ovo prva beba to sve ide fino svojim tokom, da me nece strefiti odjednom... i da, sad ja nisam sigurna, ali ona kaze da to jeste plodova vodica, ali ona meni curka bukvalno par kapi, da je to malo i da tako moze da traje dugo, ali da budem u pripravnosti...
okupala sam se, spremila sve i sad cekam : )

zvala sam halo bebu, kazu da to jeste pocetak porodjaja ali sama pocetna faza, da sacekam da kontrakcije pocnu da se smanjuju na 15tak do 20 min i da onda odem, da ne cekam na 10 min, da se spremim itd, to ziganje i povremeni retki i blagi bolovi ne treba da se pojacavju da bih otisla, ali treba da se proceste malo... kaze da posto je ovo prva beba to sve ide fino svojim tokom, da me nece strefiti odjednom... i da, sad ja nisam sigurna, ali ona kaze da to jeste plodova vodica, ali ona meni curka bukvalno par kapi, da je to malo i da tako moze da traje dugo, ali da budem u pripravnosti...
okupala sam se, spremila sve i sad cekam : )

:)
:cmok2:

November, sa koliko si ti godina rodila trece i cetvrto dete? Zaboravila sam... Jesi li ti radila neku od ovih invazivnih metoda? Jos ni trudna nisam a vec se brinem :( Tako bih to rado preskocila...ali deluje mi neodgovorno...

..trece sa 34 i po skoro, a chetvrto sa 35 i po i malo vishe..
..dr nije spominjao, ja nisam spominjala, double bio odlichan (1:5000 gore dole), ekspertski takodje..
..znam da je double statistika, ali jedini faktor rizika su mi bile godine..
..da je bio sumnjiv ishla bih na biopsiju chupica, nema teorije da bih chekala josh dva meseca do amniocenteze,
da ne spominjem posle onih dve-tri nedelje do rezultata..

tu sam ja i dalje, gledam film i merim kontrakcije.. krene par na 15 min pa onda opet na pola sata, poslednja je sada bila pre 40 min, znaci ubijaju me u pojam totalno...
cekam mm da dodje sa posla, da vidim sta ce se desiti pa da krenem ili da legnem da spavam... najgore mi samo da me nocu ne probude, radije bih otisla sada, samo da krenu kako su mi rekli...

tu sam ja i dalje, gledam film i merim kontrakcije.. krene par na 15 min pa onda opet na pola sata, poslednja je sada bila pre 40 min, znaci ubijaju me u pojam totalno...
cekam mm da dodje sa posla, da vidim sta ce se desiti pa da krenem ili da legnem da spavam... najgore mi samo da me nocu ne probude, radije bih otisla sada, samo da krenu kako su mi rekli...

..idi spavaj, zenoooo, josh se niko nije u snu porodio.. :lol:
..i nemoj da sedish zavaljena ako gledash film, hodaj dok se ne umorish, pa onda sedi kao kauboj,
opkorachi kuhinjsku stolicu naopako (oko naslona)
nasloni ruke na naslon (ili bradu, ako si mala mama :) ) a guzu istrci na ivicu sedishta.. i kolena spusti nisko, ispod linije kukova.. :)

..pa da sutra pevamo

:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back