Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva tri meseca sam govorila "nikad vise",a onda sam pocela da prizeljkujem da ponovo ostanem trudna :lol: ,ali bilo mi rano.Ja sam se lako porodila,bas su me hvalile babice,medjutim za mene je to bilo jedno traumaticno iskustvo (bar sam to tada tako dozivljavala,hormoni ,sta ces...telo to dozivljava kao shok),ali brzo se zaboravi,ne u smislu da se vise ne secas,nego ti jednostavno vise nije strasno.I ja i dalje kazem,uvek bih se radije poradjala nego vadila zub :lol:

A meni je porodjaj bas bio prijatno iskustvo. Da li zato sto mi je bila teska trudnoca pa mi sve u poredjenju sa tim delovalo kao lako, a sigurno i zahvaljujuci epiduralu;). No ja sam odam posle rekla da bih mogla svaki dan da se poradjam samo da ne moram predhodno da budem trudna :zcepanje:

Blago vama koje ste orne za rad.Ja se olenjila sačuvaj Bože.Sutra idem na prvi UZ,pa ću naterati sebe malo da se sredim.Samo mi se spava,muka mi je već.Šta li će biti kasnije?:besna:
I svaka čast Happy-ca što bi se radije porađala nego vadila zub.Meni je porođaj prvi super prošo,a već imam strah kad je u pitanju ovaj drugi.

Eh Sanja, nisi jedina. Ni ja nemam snage ni za sta. Ta volja za radom dolazi kasnije :zper:.
U ovom pocetnom stadijumu bi sve mi samo spavale. Ja iskreno se i pitam kako uopste izdrzavam, ova moja smizla ne znam da li je u svom zivotu prespavala par noci bez budjenja, a danju je ko mali zvrk. Ne staje ni minut.
Bas neki dan mi bila jedna poznanica sa kerkicom koja je par dana starija od Lare, da se igraju. I ona je stalno pricala kako je njena malecka aktivna i nema mira, no posle poslepodneva kod nas se brzo predomislila. Kaze, moje dete u poredjenju sa njom je super mirno :zcepanje:
I tako aj dobijem teoretski zelju da napravim veliko spremanje po stanu, ali ostane samo na teoriji :zcepanje:, nemam snage ni da se pomerim. Jedva i ono najosnovnije odradim.

Bravo mackice.Ja ću sutra na prvi UZ.Ne mogu da dočekam.

sd76 meni još od sinoć Aleksine igračke autići,kocke i još trista čuda stoji na sred dnevne sobe,a ja ih celo jutro zaobilazim.E baš sam lenčuga.Moram da nateram sebe da danas stavim sve na svoje mesto i onda kad muž dođe predam mu ususivač.:whistling:
Sam je reko 'nemoj ti ja ću kad dođem s posla'.

a nisam juče znala da će mi raditi odmah i UZ, nego posle pregleda kaže dr da sačekam, pogledaće i na UZ.
I ja dok sam čekala, tako se istripovala da će se na ekranu videti dve bebe :lol:
a ono na kraju, lepo se vidi samo jedna :cool:

..joooj machko, ovo sam i ja mislila.. :lol:
..nemam pojma zashto, mozda zbog tih muchnina, mozda zato
shto mi je na testu "moja" crta bila deblja od kontrolne
(ovo sad vrtim film unazad, jednostavno sam imala TAJ osecaj)..

Drage trudnice, da li ima onih koje se uspaniče kad pomisle na porođaj? Ja se stvarno trudim da sam pozitivna i uglavnom uspevam u tome, ali kad pomislim na porodjaj, momentalno mi se bukvalno zavrti u glavi i krene lagana nesvestica (osećaj kao kad mi naglo padne pritisak prilkom ustajanja iz kreveta). Znam da se radi o simptomima blagog napada panike.. bojim se da će mi se oni ponoviti tokom porodjaja i da neću biti dovoljno "saradljiva" koliko bih trebala...:think:

joj, biljana opusti se...
preživećeš:)
šta ...to za čas:)
kad je mogla glupa sneža,:hahaha: možeš i ti..
stvarno..tolike žene su se porodile, i ti ćeš... samo misli na to kako će proći i kako ćeš i ti neku drugu trudnicu tešiti itd, pričati o svojim iskustvima itd....
kad treba da se porodiš?
želim ti sve najbolje, da ti porođaj prođe brzo i bezbolno, ada beba izađe lako ko papmur:D
kiss:heart:

Drage trudnice, da li ima onih koje se uspaniče kad pomisle na porođaj? Ja se stvarno trudim da sam pozitivna i uglavnom uspevam u tome, ali kad pomislim na porodjaj, momentalno mi se bukvalno zavrti u glavi i krene lagana nesvestica (osećaj kao kad mi naglo padne pritisak prilkom ustajanja iz kreveta). Znam da se radi o simptomima blagog napada panike.. bojim se da će mi se oni ponoviti tokom porodjaja i da neću biti dovoljno "saradljiva" koliko bih trebala...:think:

Biljana,i kod mene ista prica...:(
mackice cestitam:super:

joj, biljana opusti se...
preživećeš:)
šta ...to za čas:)
kad je mogla glupa sneža,:hahaha: možeš i ti..
stvarno..tolike žene su se porodile, i ti ćeš... samo misli na to kako će proći i kako ćeš i ti neku drugu trudnicu tešiti itd, pričati o svojim iskustvima itd....
kad treba da se porodiš?
želim ti sve najbolje, da ti porođaj prođe brzo i bezbolno, ada beba izađe lako ko papmur:D
kiss:heart:

:D Hvala na podršci... ne mislim da sam kukavica i da "neću preživeti" :D samo ne volim kad osetim da gubim prisebnost, a na porodjaju se mnogim ženama to desi... U 8.mesecu sam, termin kraj oktobra...:cmok2:

Mackice cestitamo na lepom napredovanju,samo tako nek nastavi :heart:

Ma zene kad je mogla glupa Sneza :lol:....ali stvarno.
Nista Biljana nemoj da se brines,ukoliko te u toku porodjaja uhvati napad panike,pa pocnes tamo na stolu da se gubis i histerises,ima i za to leka :lol: ,a zamisli kog,naime nama su na praksi uvek babice govorile "ukoliko zena pocne nevidjeno da histerise,morate je osamariti da malo dodje sebi":zcepanje:,hebiga,sta ces,tako je...sva sreca pa nisu sve babice iste,ja na primer nikada ne bih to uradila,a ima onih koje jedva docekaju :roll: , ali mislim da se retko koja zena toliko uplasi da moraju da je samaraju (Boze ovo stvarno grozno zvuci)
Uglavnom sam na praksi vidjala slucajeve kada zena odbija da gura kad je uhvati napon,pocne da vice "ne mogu,ne mogu vise",a otprilike je samo jos jedan napon deli od izlaska bebe,e onda malo podviknu na nju,kazu joj sta to znaci za bebu i onda ona gurne.

Poslednja izmena:
..evo mozda nekoj ovo pomogne..
..najkorisnija stvar koju sam chula pre prvog porodjaja je sledeca:
- ne boli porodjaj, boli otvaranje..
(..happy, sorry na nepreciznosti ovih laichkih termina :lol:)
..elem - meni je ova rechenica razvejala onaj strah koji gore neko pomenu,
da necu moci od bolova da saradjujem sa doktorom ili babicom.. :sad2:
..vreme u kom je potrebno da saradjujesh je kratko,
lekari daju sasvim jasna i glasna uputstva i ne stignesh ni da mislish
mozesh li ili ne mozesh.. :heart:

..moja sestra je rekla svom akusheru da se plashi da nece umeti da se porodi :lol:
a on joj je rekao - ne brinite, ni jedna josh nije otishla kuci neporodjena... :lol:

..evo mozda nekoj ovo pomogne..
..najkorisnija stvar koju sam chula pre prvog porodjaja je sledeca:
- ne boli porodjaj, boli otvaranje..
(..happy, sorry na nepreciznosti ovih laichkih termina :lol:)
..elem - meni je ova rechenica razvejala onaj strah koji gore neko pomenu,
da necu moci od bolova da saradjujem sa doktorom ili babicom.. :sad2:
..vreme u kom je potrebno da saradjujesh je kratko,
lekari daju sasvim jasna i glasna uputstva i ne stignesh ni da mislish
mozesh li ili ne mozesh.. :heart:

..moja sestra je rekla svom akusheru da se plashi da nece umeti da se porodi :lol:
a on joj je rekao - ne brinite, ni jedna josh nije otishla kuci neporodjena... :lol:

Tacno :lol:.
I meni je mama u prvoj trudnoci kad god sam je pitala da li puno boli,govorila da boli otvaranje,a sam porodjaj ne,ali kasnije se ispostavilo da sve to boli i kad sam joj to rekla odgovorila mi je "znam ja to, samo sam te tesila da se ne plasis" :lol:

Ni ja se ne plasim...ono sto mene uzasava jeste sto posle toga moram par dana ostati u bolnici,a ja bih odmah kuci.Sa Acom mi je bilo milina,odmah nas sutradan "oterali" kuci,jer nije bilo mesta,ali sada su renovirali akusersko-ginekoloski blok,tako da nema sanse kuci pre treceg dana,ali ajde bar je sve novo...a kad bi jos imali wireless pa da ponesem i laptop to bi bila milina :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back