Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zlobnice, to nije losa ideja da vam stolar pravi po meri i zelji. Kod mene dok su jos bile 3 bebe, ja sam vec bila smislila da nam stolar napravi neku grdosiju od krevetica pa da svi spavaju tu, posle se iskomplikovalo pa ostala jedna beba. Rekla mi je i Jelena mb, sa naseg vto kutka sto je rodila trojke, da je i njima stolar po meri pravio.

A ja zaboravih da se predstavim, mislim da me svi poznaju ovde kao sto me znaju sa vto teme:roll:
Ja sam sad u 20.nedelji i nosim decaka. U pocetku su bile 3 bebe, ali su u 8.ned jednojajcani blizanci odustali :sad2:
Sad imam ovo jedno i ne smem puno da se bedacim zbog cele situacije, dace Bog da sve bude ok pa polako, jedno po jedno :D
Moramo i Zsukici reci da nam se prikljuci ovde, nesto se sve plasim da tamo ne smaramo devojke koje su u postupku sa nasim strijama, utrogestanima i povracanjem.

Da mahnem svojim saborkama i sapatnicama: Padar, Mali cicak, Zlobnica :bye:
a i svima ostalima koje jos ne poznajem :bye::bye:

ja sam danas 38+1 :eek: ... ne mogu da verujem ... ovo je vreme proshlo , kao ... pa vetar neki , nemam pojma .... a dr reche juche posle pregleda : sestro slatka ti si dole zabetonirana :zcepanje: ... i posle je krenula da me plashi sa carskim, kao termin mi je (onaj stari) 28mi sept, ali ako do 26tog ne bude nishta , najbolje da me seku ... :dash::dash:

sad mi ostaje da se molim i shetam da ovde neshto krene ... :dash:

ja sam danas 38+1 :eek: ... ne mogu da verujem ... ovo je vreme proshlo , kao ... pa vetar neki , nemam pojma .... a dr reche juche posle pregleda : sestro slatka ti si dole zabetonirana :zcepanje: ... i posle je krenula da me plashi sa carskim, kao termin mi je (onaj stari) 28mi sept, ali ako do 26tog ne bude nishta , najbolje da me seku ... :dash::dash:

sad mi ostaje da se molim i shetam da ovde neshto krene ... :dash:

e tako bilo i kod mene, zatvoreno ni da mrdne, pa bilo Hasan Seckati
setala ja po celoj Visegradskoj i nista
nemoj nista da se sekiras, nije nista strasno
i ja sam mislila da jeste, al nije
nista nepodnosljivo, prodje bre :)

i dobrodosle nove trudnice :cmok2::cmok2:

Juce sam bila kod dr. Svi rezultati su ok, samo mi je gvozdje malo nize, ali je dr rekao da se ne brinem neki drugi pokazatej je ok, tako da je sve u globalu u redu. Nemam bakterije i danas cu dobiti rezultate vb-a (drzte mi palceve :sad2:).

Ono sto nije dobro je krvni pritisak, koji varira od 110/70 do 140/80. Dobila sam terapiju Methyldopa i Bensedina ujutru i uvece po jednu tabletu. Danasnji dan sam prespavala. Valjda dok se telo ne navikne na sve te lekove. Sve u svemu, kako sam razumela taj poviseni pritisak moze izazvati prevremeni porodjaj i neke komplikacije tokom istog, pa je kao bolje leciti tj srediti ga. Samo da je sa bebom sve ok. Inace imamo 2,4 kg i 34+1 nedelja smo. Jos 41 dan do VTP.

Novim trudnicama zelim dobrodoslicu :klap: . A nekim starima, kako citam, mogu pozeleti da nam se ponovo pridruze na najlepsoj temi na Forumu :cmok2:

e tako bilo i kod mene, zatvoreno ni da mrdne, pa bilo Hasan Seckati
setala ja po celoj Visegradskoj i nista
nemoj nista da se sekiras, nije nista strasno
i ja sam mislila da jeste, al nije
nista nepodnosljivo, prodje bre :)

Hasan Seckati :zcepanje: ... nije meni do seckanja , nego sam imala veliku operaciju na materici ( istina pre 11 god) i moj debilni organizam je pokushao da "ubije" onaj konac koji bi trebao da se sam absorbira ... i tako sam ja provela skoro 3 nedelje sa temperaturom koja nije spadala ispod 38,8 ... kljukali su me antibioticima i oralno i intravenski, vene su mi pucale , bila sam modra i zelena ... haos zhivi .... ako se to ponovi posle carskog , ja cu se bacim sa mosta :sad2: .... :dash:

pozdrav svim debelim zenama :)

nisam trudna, jos :), mada nadam se vrlo brzo.

imam pitanje koje me bas, bas muci a vi bi mi mogle pomoci.

imam puno ali bas puno mladeza po stomaku, i velikih i malih. zanima me sta se desava snjima u trudnoci dok stomak raste? koza se rasteze.

bas, bas me taj dio brine!

imam puno ali bas puno mladeza po stomaku, i velikih i malih. zanima me sta se desava snjima u trudnoci dok stomak raste? koza se rasteze.

Ništa, rastežu se i mladeži. Ja ih nemam puno, ali imam jedan veliki baš i jedan "onako", čitaj: poveći. Ništa se specijalno ne dešava, baš, rastežu se, pa i oni su deo kože. Ne brini :D E, ono što je tu zaista neprijatno, to je svrab. Auuuu, koža stomaka inače svrbi, ma koliko god da mažeš, svrbi, pa ubija. A najgore je kada svrbi mladež, nekako ti se čini da svrbi duplo više nego normalna koža, a naravno, ne smeš da češeš :roll: E, to jeste neprijatno. :)

joj Boze!

a cekaj, sta se kasnije desi snjima? jel se vrate u velicinu kao i prije kad stomak splasne?
ne sekiraj se stevca...
imam ih ja mali milion svuda... malih i ogromnih...
nemaju oni veze sa time... to ti je kao gojenje... ostaju isti... mislim da to nema nikakve veze sa njima...

Ma, oni površinski se malko razvuku, oni što su u ravni kože. A oni viseći, tzv grozdasti, ostanu isti. To je tek malo, ništa strašno nije, veruj. Evo, popodne kada se zaova vrati sa posla uzeću joj aparat i slikaću moj mladež na stomaku, pa da vidiš da ništa nije. Što Čičak kaže, kao gojenje.
A da svrbe, svrbe, i to baš....

:rumenko: :mrgreen:

Nego Stevca trudna?! Čestitaaaaaaaaaaaammmmmm :D

Uje, koliko novih drugara :super:
Naši prijatelji planiraju da prave bebu za nekih 6 meseci...Oni vole tako malo da planiraju sve unapred :lol::lol: , njihovi prijetlji jedni imaju bebana od 1,2m , onda još jedna se baš porodila nedavno, jedna je trudna nakon 2 god pokušavanja, moja dobra drugarica je trudna 2,5m - jedva čekam da čujem dal je bata ili seka... I tako, nekako...na sve strane bebe! :D

Poslednja izmena:
Ma, oni površinski se malko razvuku, oni što su u ravni kože. A oni viseći, tzv grozdasti, ostanu isti. To je tek malo, ništa strašno nije, veruj. Evo, popodne kada se zaova vrati sa posla uzeću joj aparat i slikaću moj mladež na stomaku, pa da vidiš da ništa nije. Što Čičak kaže, kao gojenje.
A da svrbe, svrbe, i to baš....
Mene ne svrbi jos uvek nista(sem inekcija)...
Ata, kad je tebi termin? Koja si nedelja?

Meni sutra punih 14 ned, ulazim u 15-u i imam stomak, onako, nije ni mali, kao loptica. A ujutru npr.kad se probudim bude ravan skroz dok lezim...
Ja nemam pojma jel mi stomak od bebe i trudnoce ili mojih jajnika?

Kad je vama poceo da raste?
I kad se oseti beba?
Meni ranije stalno sklobotala creva, ja sve mislim beba je ponekad, ali sad prestala da osetim creva, a ni beba nikako da se gicne, da se javi...
:lol:

Meni sutra punih 14 ned, ulazim u 15-u i imam stomak, onako, nije ni mali, kao loptica. A ujutru npr.kad se probudim bude ravan skroz dok lezim...

I kad se oseti beba?
Meni ranije stalno sklobotala creva, ja sve mislim beba je ponekad, ali sad prestala da osetim creva, a ni beba nikako da se gicne, da se javi...

:eek: I ti si trudna? Pa ja baš nisam u toku!! Čestitam Čičkonja Jel dečak il devojčica?
Meni je stomak počeo krajem trećeg m :mrgreen: Ja sam baš sitne gradje tako da mi se videlo čim je krenuo da raste.Dok se mojoj mami recimo ništa nije primećivalo sa 6 meseci dok je bila trudna sa prvim detetom.
A da se oseti...U šestom m negde mi se čini da sam ga osetila.

I kad se oseti beba?

Ja sutra ulazim u 22-gu nedelju. A termin mi stalno menjaju, ali zasigurno je, po njihovom, izmedju 29. januara i 5. februara.
Normalno je da je stomak ravan kad ležiš, u toj fazi trudnoće. Kako bude rastao, malo će da se raspline, a malo će i da pobegne na stranu, pa kad ustaneš, a stomak ti otišao skroz u levo, ima da vrištiš od smeha :lol:
A za bebine pokrete... ovu sam bebu osetila dosta rano, negde oko 17. nedelje, možda i ranije, ne sećam se baš dobro. I to sam osetila baš, baš, bez dileme da je beba, i to one pokrete koji udaraju, a ne pipkaju. A sa ćerom kad sam bila trudna, isto sam rano osetila bebu, sećam se da su mi svi govorili - ma nema šanse, ti si prvorotka, tek za par nedelja ćeš moći.... Ali je istina da sam osetila dosta rano, negde oko 19. nedelje, ali sam osetila kao da me dodiruju mehurići od sapunice i da mehurić pukne i zagolica me. :D Tako po malo, pa onda sve jasnije i jasnije, da bi vrlo brzo i tu počela da razaznajem udarce. Sad je beba uglavnom dosta aktivna uveče. Legnem na trosed u dnevnoj sobi, zavrnem majicu kad osetim aktivnost iznutra i onda krene - tup, tup, tup, i vidi se na stomaku, iskoči ko miš :lol::lol::lol: U kasnijem periodu to bude mnooooogo izraženije, ma deformiše ti ceo stomak, kao vanzemaljac, toliko da mm koji je gledao sa strane mislio je da boli. A ne boli apsolutno, samo osećaš dodir i guranje :lol:
Polako Čičak, biće i to. A prepoznaćeš osećaj, ma garant ćeš znati kada se javi beba, da je to baš to :D

:eek: I ti si trudna? Pa ja baš nisam u toku!! Čestitam Čičkonja Jel dečak il devojčica?
Meni je stomak počeo krajem trećeg m :mrgreen: Ja sam baš sitne gradje tako da mi se videlo čim je krenuo da raste.Dok se mojoj mami recimo ništa nije primećivalo sa 6 meseci dok je bila trudna sa prvim detetom.
A da se oseti...U šestom m negde mi se čini da sam ga osetila.
Hvala minika... Pa ni tebe nije bilo dugo, pominjale smo da nam falis na zenama...
Kod mene je deckonja!
Kako tvoja beba?

E i meni je tako krajem treceg, sto kazes, verovatno zbog gradje...

Tek u sestom?:-/ a ja bi ranije... :-( ko ce cekati do sestog!ahaha...
Ja sutra ulazim u 22-gu nedelju. A termin mi stalno menjaju, ali zasigurno je, po njihovom, izmedju 29. januara i 5. februara.
Normalno je da je stomak ravan kad ležiš, u toj fazi trudnoće. Kako bude rastao, malo će da se raspline, a malo će i da pobegne na stranu, pa kad ustaneš, a stomak ti otišao skroz u levo, ima da vrištiš od smeha :lol:
A za bebine pokrete... ovu sam bebu osetila dosta rano, negde oko 17. nedelje, možda i ranije, ne sećam se baš dobro. I to sam osetila baš, baš, bez dileme da je beba, i to one pokrete koji udaraju, a ne pipkaju. A sa ćerom kad sam bila trudna, isto sam rano osetila bebu, sećam se da su mi svi govorili - ma nema šanse, ti si prvorotka, tek za par nedelja ćeš moći.... Ali je istina da sam osetila dosta rano, negde oko 19. nedelje, ali sam osetila kao da me dodiruju mehurići od sapunice i da mehurić pukne i zagolica me. :D Tako po malo, pa onda sve jasnije i jasnije, da bi vrlo brzo i tu počela da razaznajem udarce. Sad je beba uglavnom dosta aktivna uveče. Legnem na trosed u dnevnoj sobi, zavrnem majicu kad osetim aktivnost iznutra i onda krene - tup, tup, tup, i vidi se na stomaku, iskoči ko miš :lol::lol::lol: U kasnijem periodu to bude mnooooogo izraženije, ma deformiše ti ceo stomak, kao vanzemaljac, toliko da mm koji je gledao sa strane mislio je da boli. A ne boli apsolutno, samo osećaš dodir i guranje :lol:
Polako Čičak, biće i to. A prepoznaćeš osećaj, ma garant ćeš znati kada se javi beba, da je to baš to :D
Valjda ce i ovaj moj guzonja ranije da se javi.
Meni tako dugo taj UZ na 4 nedelje, to mi je kao godina...
Valjda sam sva isprepadana svacim... A i gledala bi ga cesce, da vidim sta se desava...

Znaci da ocekujem mehurice...

:D

Ja sam prve pokrete osetila negde oko 20. nedelje. Mada mislim da nisam bas merodavna, jer sam zasticena naslagama (citaj nisam mrsavica :( ) pa je verovatno trebalo malo vise vremena da osetim te prve pokrete. Medjutim, sada ih osecam svakodnevno i dosta su ojacali. Najsmesnije mi je kada beba stuca a meni ceo stomak odskace. To traje nekih 10 minuta i bas je smehotresno. U 7. mesecu sam se uplasila jer mi pupak nije bio "centriran", ali su me dLugarica iz skolice utesile da je i njima tako i da se to menja po nekoliko puta dnevno. A bas sam se bila istripovala. Inace do kraja 7. meseca sam komotno mogla proci kao ne-trudnica kada obucem malo laganiju garderobu, ali sada vec ne. Svuda stize prvo stomak pa ja :rotf:

Atakualpa: :super: za 22 nedelju. Znaci presla si vise od polovine. Nekako mi je bio najlepsi taj II trimestar, prestale su mucnine a jos sve sam mogla odraditi. Sada vec jedva cekam da se porodim :ceka:.

dev299prs__.png

ja sam osetila pokrete oko 20, 21. nedelje. kasnije kad krene ceo stomak da ti se deformise od pokreta, molices ga da prestane:lol:
mene je pred kraj bas bolelo kad se mrda, odnosno udara rukama, sve se vidi kako pesnicom hoce da probije napolje:lol:
i sad tako otkako se rodio, stalno radi rukama, kao mali bokser:p

Hvala minika... Pa ni tebe nije bilo dugo, pominjale smo da nam falis na zenama...
Kod mene je deckonja!
Kako tvoja beba?

E i meni je tako krajem treceg, sto kazes, verovatno zbog gradje...

Tek u sestom?:-/ a ja bi ranije... :-( ko ce cekati do sestog!ahaha...

Valjda ce i ovaj moj guzonja ranije da se javi.
Meni tako dugo taj UZ na 4 nedelje, to mi je kao godina...
Valjda sam sva isprepadana svacim... A i gledala bi ga cesce, da vidim sta se desava...

Znaci da ocekujem mehurice...

:D

Pa nekom ranije, nekom kasnije...Ćuti kad počne da mlati pitaću te :lol: Mada ne mora da znači da će jako, mene nije maltretirao drdnul jako, al znam žene koje je to baš bolelo.
Dobar je on baš, spava celu noć od 4 meseca, danju dva puta po neka dva sata...Zna i sam da se igra lepo.Stalno se smeje, sad je u fazi ustajanja pa kad god sednem pored njega on iskoristi da se uhvati za mene i ustane i presrećan je, sav ponosan na sebe nas onako pogleda u fazonu šta ja mogu! :lol: Staviću baš fotku, nemam usb da prebacim a baš sam ga uslikala juče.

Dečak, lepo, imate ime?

Где у Београду могу да се купе грудњаци за дојење, с тим да се проба величина. У Акси сам чула да се не може пробати. Не желим да купујем на слепо величину. Има ли где јефтиније да се купе и пробају, мислим да су преко 2000 динара у Акси. :confused:

М.

Meni su najkvalitetniji bili kineski, bez zezanja. Kupila jedan u radnji na zelenom vencu i platila 2000, raspao se posle 3 pranja. Ove kineske sam pre 2 godine placala oko 250 din i prala ih svaki dan, potrajali su mi celih godinu dana. Kupila sam nekih 3-4 komada, jer bukvalno svaki dan moraju da se peru, nekad sam ih menjala i par puta dnevno, zbog curenja mleka u prvih 2-3 meseca.

Jel moguće da u 14+6 trudnoći beba bude oko 14 cm? Meni to nešto veliko...:think:

Jel se vaše bebe gicaju na UZ? Ova moja bila živa na početku, samo što nije kolutove pravio... a sad kad sam bila, juče, ovde kod mene u DZ, jest da imaju neki jadan i mali UZ(doktorica se stalno žali na njega), ja jedva da sam skontala da se mrdnuo dva puta, nešto malo, usporeno... mislim, vidi se sve i srce , kičma, glava, svi organi... dr kaže da je ok... ali bi ja volela da se gica i skakuće...:lol:
Jel moguće da je do UZ? Jesu vaši skakutali?:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back