Ja sutra ulazim u 22-gu nedelju. A termin mi stalno menjaju, ali zasigurno je, po njihovom, izmedju 29. januara i 5. februara.
Normalno je da je stomak ravan kad ležiš, u toj fazi trudnoće. Kako bude rastao, malo će da se raspline, a malo će i da pobegne na stranu, pa kad ustaneš, a stomak ti otišao skroz u levo, ima da vrištiš od smeha
A za bebine pokrete... ovu sam bebu osetila dosta rano, negde oko 17. nedelje, možda i ranije, ne sećam se baš dobro. I to sam osetila baš, baš, bez dileme da je beba, i to one pokrete koji udaraju, a ne pipkaju. A sa ćerom kad sam bila trudna, isto sam rano osetila bebu, sećam se da su mi svi govorili - ma nema šanse, ti si prvorotka, tek za par nedelja ćeš moći.... Ali je istina da sam osetila dosta rano, negde oko 19. nedelje, ali sam osetila kao da me dodiruju mehurići od sapunice i da mehurić pukne i zagolica me.

Tako po malo, pa onda sve jasnije i jasnije, da bi vrlo brzo i tu počela da razaznajem udarce. Sad je beba uglavnom dosta aktivna uveče. Legnem na trosed u dnevnoj sobi, zavrnem majicu kad osetim aktivnost iznutra i onda krene - tup, tup, tup, i vidi se na stomaku, iskoči ko miš

U kasnijem periodu to bude mnooooogo izraženije, ma deformiše ti ceo stomak, kao vanzemaljac, toliko da mm koji je gledao sa strane mislio je da boli. A ne boli apsolutno, samo osećaš dodir i guranje

Polako Čičak, biće i to. A prepoznaćeš osećaj, ma garant ćeš znati kada se javi beba, da je to baš to