Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
и да не заборавим, честитке и свим осталим бебама које су у међувремену изашле из маминих стомака... не стижем да куцкам, надам се да не замерате :)

pa cicak, jesi li ti to nama 2u 1?:D
:klap::klap:

ja mazala stomak,pa skoro od starta, al sam bila lenja pa nisam bas redovno
i strije mi sve izasle na butinama. posto sam bila dovoljno pametna da njih zapostavim:)
inace sam koristila Striet, dobar je
al ga nemoj mazati ako budes isla na 4D ultrazvuk, da ti ne bi rekao dr "ne mogu da uradim pregled zbog masnih naslaga na Vasem trbusnom zidu" :D

cicak, trudna si :) lepo <3 koja si nedelja
14-a...:D
pa cicak, jesi li ti to nama 2u 1?:D
:klap::klap:

ja mazala stomak,pa skoro od starta, al sam bila lenja pa nisam bas redovno
i strije mi sve izasle na butinama. posto sam bila dovoljno pametna da njih zapostavim:)
inace sam koristila Striet, dobar je
al ga nemoj mazati ako budes isla na 4D ultrazvuk, da ti ne bi rekao dr "ne mogu da uradim pregled zbog masnih naslaga na Vasem trbusnom zidu" :D

da da 2u1...:D

Znači bilo šta za strije u apoteci da uzmem?

Bila mi kuma pre neki dan, nešto ćaskamo, i vidi ona moju colistarovu kremu za celulit i kaže mi da to ne koristim, kao ne valja... doduše ja ga i nisam koristila od kad sam trudna... zato sad i pitam? mislila sam da to mackanje nema veze...

Čičak, dobrodošla na temu :D:D:D
Čitam tamo na temi o VTO šta si sve prošla, kakve bolove i muke si videla... :sad2: Kad si to pregrmela i doživela da na 4D vidiš svoju bebu - ma idi, sve je drugo neuporedivo lakše :ok: Od srca ti želim da sve bude u redu, da sve dalje protekne kao voda, zaslužila si vala, posle toliko užasnih bolova i muka :zag::zag::zag:
Inače, ja sam uveliko u 21. nedelji. Raspoloženje mi varira, iiihhhh, nikada u životu nisam više plakala i videla sve crno i loše i užasno i ... Razvaljuje me glava svaki dan, što od nespavanja ( a kada se samo setim rane trudnoće, mogla sam bre da spavam i stojeći, bez oslonca ), što od nerviranja, što od plakanja... što sama od sebe... :(
I opet krećem da pi.zdim, piiii bre ala sam plačipi*ka :(

Hvala ata...;)

ja sam u drugacijoj fazi... Dok sam bila u bolnici plakala sam 3 puta, prvi put kad sam primljena u sok sobu i kad su me nakacili na sve aparate, drugi put kad sam skontala da sam ispratila citavo odeljenje bolesnika a ja i dalje tu, treci put za rodjendan, tad sam htela da idem kuci jer su uslovi na tom odeljenju bili ponizavajuci i za stoku a ne za ljude...

E da, i plakala sam zadnji dan, pre nego cu izaci, kazu mi da mi je pas uginuo, tu sam plakala od tuge satima...:sad2:

nakon toga, plakala sam kad mi je d dimer bio preko 1000 jer sam bila sokirana...

I to je to... Od tad sve je presusilo...

Ja, koja sam znala da zaplacem ako me neko preko pogleda, sad sam u stanju da se svadjam do iznemoglosti i uopste me to ne dotice... Ne izaziva nikakvu emociju kod mene... Kao kamen sam postala... Mozes mi reci sta god hoces neces me pomeriti, a na tudju jednu ja vratim sa deset...

E da sam ovakva ceo zivot, lepse bi zivela...

Hvala ata...;)

ja sam u drugacijoj fazi... Dok sam bila u bolnici plakala sam 3 puta, prvi put kad sam primljena u sok sobu i kad su me nakacili na sve aparate, drugi put kad sam skontala da sam ispratila citavo odeljenje bolesnika a ja i dalje tu, treci put za rodjendan, tad sam htela da idem kuci jer su uslovi na tom odeljenju bili ponizavajuci i za stoku a ne za ljude...

E da, i plakala sam zadnji dan, pre nego cu izaci, kazu mi da mi je pas uginuo, tu sam plakala od tuge satima...:sad2:

nakon toga, plakala sam kad mi je d dimer bio preko 1000 jer sam bila sokirana...

I to je to... Od tad sve je presusilo...

Ja, koja sam znala da zaplacem ako me neko preko pogleda, sad sam u stanju da se svadjam do iznemoglosti i uopste me to ne dotice... Ne izaziva nikakvu emociju kod mene... Kao kamen sam postala... Mozes mi reci sta god hoces neces me pomeriti, a na tudju jednu ja vratim sa deset...

E da sam ovakva ceo zivot, lepse bi zivela...

cestitam cicak ;) mazi sad tibu :)
a na to da bi bolje zivela da si takva ceo zivot ne bi :)
znam :)
ja sam, kako moja mama kaze, na leb da me mazes,
al kad me nacepis, onda sam so na ranu...
a druga stvar, sto ja necu suzu pustiti ni da me njih 20 tuce motkama, iz inata
i nista bolje ne zivim i ne prolazim od sestre koja je susta suprotnost, da ne kazem tunjava malo ;)
i osetljiva, ta je proplakala za svaku glupost vala...
u stvari, kad malo bolje pogledas ona bolje prolazi, jer je ljudi smatraju pitomom i ne vide pretnju u njoj
a plus sto je osetljiva, pa je onda svi stede, kao nemoj nju, nemoj tako, znas kakva je, znas da ce da je povredi
tako da... nemoj da mislis da bi bolje prosla ;) preko mene samo sto jos tenkom nisu presli jer svi misle da meni to nije nista, macji kasalj...
eto... istresoh ja sad sta imam na dusi :)

Hvala barr...;)

znas kako ja na to gledam... Super je kad si njanjav u mladosti, stede te svi, od roditelja, preko prijatelja itd...
Ali kad odrastes, pocnes da radis, pa jos sa ljudima, ako nemas jacinu i kamen u grudima pojedose te... Gric po gric, i samelju te dok si rekao keks... Na kraju te upotrebljavaju kao krpu...
Sto si stariji, zivot je suroviji... I tezi...
Ja bi volela da se promenim iz korena po tom tom pitanju i ostanem ovakva... Jer se lepse i lakse zivi, prosto se sve lose iz ljudi odbija od tebe... Ne mogu te dotaci... I time ih pobedjujes... Ostaju sami sa svojom negativom... A ti cist...

Hvala barr...;)

znas kako ja na to gledam... Super je kad si njanjav u mladosti, stede te svi, od roditelja, preko prijatelja itd...
Ali kad odrastes, pocnes da radis, pa jos sa ljudima, ako nemas jacinu i kamen u grudima pojedose te... Gric po gric, i samelju te dok si rekao keks... Na kraju te upotrebljavaju kao krpu...
Ja bi volela da se promenim iz korena po tom tom pitanju i ostanem ovakva... Jer se lepse i lakse zivi, prosto se sve lose iz ljudi odbija od tebe... Ne mogu te dotaci... I time ih pobedjujes... Ostaju sami sa svojom negativom... A ti cist...
volela bih ja da je tako i u praksi
al nekako imam osecaj (posto trazim posao vec duze vreme
da kad odem na razgovor, da im vise godi neko ko nije ko ja
pa da mogu s njim sta hoce da rade
nego ja koja bi mu glavu skunula s ramena ako me ispali u necemu...
na to sam mislila...
jeste zivot suroviji i sve
ali danasnjim poslodavcima vise gode ti tunjaviji primerci i ljudi koji cute i sve rade bez pogovora...
kapitalizam, sta ces...

volela bih ja da je tako i u praksi
al nekako imam osecaj (posto trazim posao vec duze vreme
da kad odem na razgovor, da im vise godi neko ko nije ko ja
pa da mogu s njim sta hoce da rade
nego ja koja bi mu glavu skunula s ramena ako me ispali u necemu...
na to sam mislila...
jeste zivot suroviji i sve
ali danasnjim poslodavcima vise gode ti tunjaviji primerci i ljudi koji cute i sve rade bez pogovora...
kapitalizam, sta ces...
Zavisi o kom se poslu radi...
Ako je u pitanju neki posao koji ide serijski tipa: nosenje dzakova, ciscenje, usluga... Itd... Posao u kom poslodavcu ne mozes napraviti skoro nikakvu stetu, onda da, slazem se... Tu se traze ljudi koji ce iskljucivo da rade sto im se kaze i boje se nadredjenog ko ovca noza... Kapitalizam, uzas!

Ali ako si zaposlen na mestu na kojem znacajne stvari u preduzecu zavise od tebe, na mestu na kom mozes da unapredis, profitiras, postignes nesto za firmu, e tu se traze vukovi... Za to moras biti naoruzan do zuba i uvek spreman na kontra-napad, jak kao stena... Inace cao!

Iskreno, ni meni se ne svidja sto je sve bas ovoliko crno i belo... Ali tako je...

Hvala barr...;)

најпре честитке!
"Ostaju sami sa svojom negativom... A ti cist" - ово је тако лепо речено, морам да га цитирам...
уживај у трудноћи, и после у беби... желим ти да ти све прође лако и без проблема :)

Cicak, dobro dosla na kutak. Ja sam kao i Jexy, mazala stomak redovno i iako mi je bio ogroman ni jednu striju nisam dobila, ni u toku, a ni nakon trudnoce. Ali zato butine i kukovi, kuku i lele :rida: Ali, taj deo tela sam slabije mazala u pocetku, plus ugojila sam se kao kreten 23kg. Ajd tad, ali i sada ne mazem redovno, nesto sam se bas smorila sa tim strijama :roll: valjda nece biti bas strasne kada pobele ( jos uvek su crvenkaste ). Meni ostalo jos 8kg da skinem, omgla sam i to brzo stesati, ali dojim pa moram fino da se hranim.
Sve u svemu, mazi neku hidrantnu kremu za telo, neke zene mi kazu da im je vazelin najvise pomagao.

i ja se slazem sa majom
tyo je stvar koze i genetike
moz da se mazes cisto da ti koza bude hidrirana, da te ne svrbi previse i da nije suva
moja mama se u ono vreme nije mazala uopste
dve trudnoce ni jedna strija
i ne samo sto strije nije imala, nego nit je pucala nit su je sekli na porodjaju
valjda je elasticnija od vecine
tako i sa strijama
neko se setio da na raznim 'specijalnim' kremama zaradi i uzme lovu
a moz da se mazes i najobicnijom kremom

i ja se slazem sa majom
tyo je stvar koze i genetike
moz da se mazes cisto da ti koza bude hidrirana, da te ne svrbi previse i da nije suva
moja mama se u ono vreme nije mazala uopste
dve trudnoce ni jedna strija
i ne samo sto strije nije imala, nego nit je pucala nit su je sekli na porodjaju
valjda je elasticnija od vecine
tako i sa strijama
neko se setio da na raznim 'specijalnim' kremama zaradi i uzme lovu
a moz da se mazes i najobicnijom kremom

... ili bebi-uljem ;)
Što Bokica kaže, nema potrebe bacati pare na skupe specijalne kreme. Bitno je da je koža hidrirana jer se širi, da ne bude suva i da ne svrbi. A geni su tu izgleda stvarno presudni. U prvoj trudnoći se nisam mazala, tek tu i tamo kada se setim. Lenja, eto :rumenko: Ni jedne strije nema. A sada se mažem malo češće, opet ne svakodnevno, zaboravim bre, ali ipak računam starija sam, hajde da pripazim malo. Za sada nema strija, ma nema ni naznaka.
Sutra idem na UZ, ne mogu da dočekam, bre :D Da vidim koliki mi je bebonije bebić i da čujem da je sve ok :ok: I pol, ako gdjica beba bude raspoložena da pokaže, ako ne - nije ni bitno :D

Dajte mi savet,da li da kupujem 2 krevetca odmah,kojih dimenzija,ili jedan pa kasnije drugi i do kog uzrasta bebani mogu u krevetcu da spavaju,zajednoi posebno.Sta je prakticnije?

Meni ne mogu da stanu dva krevetca, pa ja tražim jedan veći al nema, najveće dimenzije su 1,40mx70cm.A to mi je malo, kontam da je to do nekih 10meseci, šta posle jer imam manjak prostora.

Pa, da, lepo predlaže Bokica, vidite sa nekim stolarom da napravi neki 2 u 1 krevetac. Tipa - nešto što može biti jedan krevetac, za slučaj nedostatka prostora, a može, kada se par šrafova odvije, da budu i dva kreveca. Evo, ja baš imam par idejica u glavi kako bi to moglo. Pa i vi, papir i olovku u ruke, pa dizajnirajte, po želji i meri :D :ok: Što se finansija tiče, trebalo bi da bude otprilike kao i cena dva pojedinačna kreveca kada se kupuju :think: Valjda :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back