Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majo fenomenu, ja sam mislila da su takve price urbane legende :). Sta reci, osim cestitam i uzivaj u svakom momentu jer nemas puno jos do avgusta:super: nemoj sad da zaboravis da si trudna pa i to da propustis:lol:
Suzo - cenim 19 april da je tvoj dan, taman da budes sa bekanom kuci za Uskrs:lol::heart:
Ostale november, ikica, ija, jexy ljubite stomake ako mozete da se savijete toliko ako ne pomazite ih za mene!

Barb , ti posebno, ne gubi nadu, ok dobro je za tebe sto si svesna da moze da bude i losa vest, ali budi pozitivna i jaka, nemoj da padas jer jos ima nade da ce sve biti dobro. Svi su ti rekli, ne utehe radi vec zato sto je to tako, stvarno ne mora nista lose da znaci. Ako ce bekana da se zadrzi, zadrzace se krvarila ili ne (moja sestra krvarila bas, bas i eno bebac sad 2 godine, ja ni kapi krvi pa najgora vest).
Samo pozitivno! Pise lepo na onoj drugoj temi, ne znam koja forumasica je izjavila ali cu je citirati - Trudna si dok se ne utvrdi suprotno!:zag:

Ja cekam tu prvu menstruaciju posle intervencije, danas je 30 dan, nadam se da ce uskoro pa da radim sto jos treba od analliza, pa da se bacam na posao i pridruzim vam se.
Ljubim vas sve:heart:

Majo fenomenu, ja sam mislila da su takve price urbane legende :). Sta reci, osim cestitam i uzivaj u svakom momentu jer nemas puno jos do avgusta:super: nemoj sad da zaboravis da si trudna pa i to da propustis:lol:
Suzo - cenim 19 april da je tvoj dan, taman da budes sa bekanom kuci za Uskrs:lol::heart:
Ostale november, ikica, ija, jexy ljubite stomake ako mozete da se savijete toliko ako ne pomazite ih za mene!

Barb , ti posebno, ne gubi nadu, ok dobro je za tebe sto si svesna da moze da bude i losa vest, ali budi pozitivna i jaka, nemoj da padas jer jos ima nade da ce sve biti dobro. Svi su ti rekli, ne utehe radi vec zato sto je to tako, stvarno ne mora nista lose da znaci. Ako ce bekana da se zadrzi, zadrzace se krvarila ili ne (moja sestra krvarila bas, bas i eno bebac sad 2 godine, ja ni kapi krvi pa najgora vest).
Samo pozitivno! Pise lepo na onoj drugoj temi, ne znam koja forumasica je izjavila ali cu je citirati - Trudna si dok se ne utvrdi suprotno!:zag:

Ja cekam tu prvu menstruaciju posle intervencije, danas je 30 dan, nadam se da ce uskoro pa da radim sto jos treba od analliza, pa da se bacam na posao i pridruzim vam se.

e bre, vas zene s ove teme ne bi menjala ni za sta
ma ni za dzak karamela :)

Imas vec rezervisanomesto na Kutku. Zelim da nam se sto pre pridruzis :cmok:

majo, cestitam! trudna si ko ja, cak nedelju dana vise:lol:
a ja vec romane napisala ovde:mrgreen:
i ja sam mislila da su ovakve price urbane legende, da ne znas da si trudna skoro 6 meseci.
moja beba se toliko mrda, odnosno udara,jedva sam zaspala sinoc. bila sam aktivna ceo dan i on je mirovao, a kad sam legla oko 9.30, zurka je pocela, ko da aze "a sad malo ja":lol:

Jedna moja poznanica, koja ima dve ćerke, isto je tako, negde već u 6. mesecu saznala i to u obe trudnoće. Nije debela baš, ali je punija, jaka što bi rekli, stomačić uvek izražen, pa po tome nije primetila. Isto menstruacija neredovna, kaže, dobije jednom u 4-5-6 meseci, pa ni po tome nije mogla da vidi. Simptome nikakve, kaže, nije imala, a i da jeste neke, valjda ih je pripisala nečemu drugom :) Pušila, ni alkohol nije izbegavala, normalan život, posao...ponese i teško, ode na džoging... i rodila zdravu decu, hvala Bogu, već su obe velike, obe preko 10 godina. Dogadja se, mada retko baš do 6. da se ne sazna, ali dogadja se. :)

A ja žene, ne bih nikome da kvarim raspoloženje, ali moram da se izjadam. Posle onog zadnjeg spontanog, pre nekih 2 meseca ( šta ti je podsvest, zaista ne znam ni kad je bilo, prosto ne želim da pamtim to loše ), kada nisam ni znala da sam trudna dok nije otišlo :(, ja sam poluluda, majke mi. Noću sanjam teške, opterećujuće stvari, često, bar što se sećam, jedan isti san. Ja sam u nekom balonu, nekom mehuru, kako to već u snu biva, a mrak oko mene, kao da lebdim u svemiru. I odjednom čujem plač bebe, ali sasvim male bebe. Hvata me panika, ali bukvalno osećam sve, jako intenzivni osećaji, lupam po onom balonu, pokušavam da izadjem, da nadjem bebu, da joj pomognem. Znojim se, panika me blokira, strah me je, izjeda me onaj osećaj - moram, umreće dete, moram da mu pomognem... I dok ja lupam po onom balonu, i vrištim iz sveg glasa, plač je sve dalji i sve tiši... i na kraju umine skroz :(:(:( A ja se probudim znojava, uplakana, kao da me brzi voz pregazio... i do jutra se ne sećam sna, tek posle par dana mi se javi u sećanju - ej, pa ja sam sanjala to i to :(
Ubi me sve to. Ubi me psihički, ubi me fizički, ne mogu da se odmorim, da se naspavam :( Lepo ne znam više šta da radim :(
Izvinite žene što vam pokvarih raspoloženje, ali moram nekome da kažem, nekome ko će da razume, a znam da ovde ima ko da razume :(

A ja žene, ne bih nikome da kvarim raspoloženje, ali moram da se izjadam. Posle onog zadnjeg spontanog, pre nekih 2 meseca ( šta ti je podsvest, zaista ne znam ni kad je bilo, prosto ne želim da pamtim to loše ), kada nisam ni znala da sam trudna dok nije otišlo :(, ja sam poluluda, majke mi. Noću sanjam teške, opterećujuće stvari, često, bar što se sećam, jedan isti san. Ja sam u nekom balonu, nekom mehuru, kako to već u snu biva, a mrak oko mene, kao da lebdim u svemiru. I odjednom čujem plač bebe, ali sasvim male bebe. Hvata me panika, ali bukvalno osećam sve, jako intenzivni osećaji, lupam po onom balonu, pokušavam da izadjem, da nadjem bebu, da joj pomognem. Znojim se, panika me blokira, strah me je, izjeda me onaj osećaj - moram, umreće dete, moram da mu pomognem... I dok ja lupam po onom balonu, i vrištim iz sveg glasa, plač je sve dalji i sve tiši... i na kraju umine skroz :(:(:( A ja se probudim znojava, uplakana, kao da me brzi voz pregazio... i do jutra se ne sećam sna, tek posle par dana mi se javi u sećanju - ej, pa ja sam sanjala to i to :(
Ubi me sve to. Ubi me psihički, ubi me fizički, ne mogu da se odmorim, da se naspavam :( Lepo ne znam više šta da radim :(
Izvinite žene što vam pokvarih raspoloženje, ali moram nekome da kažem, nekome ko će da razume, a znam da ovde ima ko da razume :(

Draga, ja te u potpunosti razumem. Ja sam imala toliko morbidne snove posle pobacaja, da vam ja to ne mogu (niti zelim) opisati. Sve to nekako prodje. Snovi se prorede, pa polako kao da i nestanu. U ovoj trudnoci sam imala par tih ruznih snova, da mi se ponavlja pobacaj od pre 1,5 godine, pa sam se budila sva oznojana i izbezumljena. Sta da radimo? :besna: Ne mozemo uticati na snove, a oni nam u stvari diskretno otkrivaju nase strahove :(

U nekoliko navrata poslednjih petnaestak godina imam isti san. Ja sam u spavacici u nekoj bolnici i neka sestra mi donosi novorodjance. Ja kazem a sta je to? Kaze ona to je vasa beba. I svaki put u snu pomislim "sto je ovo super, imam bebu, a nisam morala biti trudna i nisam morala se poradjati". Valjda imam "urodjeni" strah od porodjaja pa mi se s vremena na vreme to javi u snovima.

Nista se ti ne brini, bice sve u redu. Ako zelis popricaj s nekim ko ti je blizak i skini tu muku sa duse, da bi ti se i snovi vratili u normalu. Zelim ti lepe snove pune radosti i pozitive :cmok:

majo, cestitam! trudna si ko ja, cak nedelju dana vise:lol:
a ja vec romane napisala ovde:mrgreen:
i ja sam mislila da su ovakve price urbane legende, da ne znas da si trudna skoro 6 meseci.
moja beba se toliko mrda, odnosno udara,jedva sam zaspala sinoc. bila sam aktivna ceo dan i on je mirovao, a kad sam legla oko 9.30, zurka je pocela, ko da aze "a sad malo ja":lol:

I ja sam to mislila...
U proslu subotu sam radila test,i tako sam ja racunala da sam najvise trudna desetak nedelja...:lol:
Moja je od jutros mirna.

Jedna moja poznanica, koja ima dve ćerke, isto je tako, negde već u 6. mesecu saznala i to u obe trudnoće. Nije debela baš, ali je punija, jaka što bi rekli, stomačić uvek izražen, pa po tome nije primetila. Isto menstruacija neredovna, kaže, dobije jednom u 4-5-6 meseci, pa ni po tome nije mogla da vidi. Simptome nikakve, kaže, nije imala, a i da jeste neke, valjda ih je pripisala nečemu drugom :) Pušila, ni alkohol nije izbegavala, normalan život, posao...ponese i teško, ode na džoging... i rodila zdravu decu, hvala Bogu, već su obe velike, obe preko 10 godina. Dogadja se, mada retko baš do 6. da se ne sazna, ali dogadja se. :)

drzi se draga...

ja jutros se probudila, pun ulozak krvi
kao menstrualna
i dalje krvarim
znaci vise nije iscedak...
znaci, bukvalno kao da sam dobila
i tako sam se pomirila sa sudbinom da je kraj...
najgore mi je bilo sto me je ovaj moj zvao jutros da cuje kako sam
a ja vec danima nikakve lepe vesti nemam...

Da vam kazem...
Jexy ujutru ima 88kg
a uvece 93kg....
pa ujutru opet 88kg i tako....:roll:
do kraja stizem do stotke garant,a od toga ce vise od pola biti vodurina odvratna

Znam da nije lepo sto cu da kazem :rumenko: , ali si me utesila. Mislila sam da sam samo ja ovde "teska kategorija". :cmok:

Ebem mu. Valjda je najvaznije da su nam bebe dobro i da se mi dobro osecamo. A kilogrami... oni ce se otopiti kada nam decica krenu trckarati ;)

Bas mi je krivo sto se to desava.
Meni se slicno desilo i u januaru i februaru(za sta sam mislila da je menstruacija),bukvalno odliv prvog dana.Zato mi trudnoca i nije bila na pameti.I eto gde sam sad.
Jel mozes kod doktora da odes?

Zene,sta znaci EFW(oznaka na papiricu sa ultrazvuka?
Jel to tezina bebe?

Znam da nije lepo sto cu da kazem :rumenko: , ali si me utesila. Mislila sam da sam samo ja ovde "teska kategorija". :cmok:

Ebem mu. Valjda je najvaznije da su nam bebe dobro i da se mi dobro osecamo. A kilogrami... oni ce se otopiti kada nam decica krenu trckarati ;)

zeno, pa ja imala traktat na temu pre par dana:lol:

ja nisam ' teskas", ali +8 za sada (69kg, sve vise naginje ka 70:mrgreen:), sto je meni mnogo, s obzirom kako i koliko jedem, ne znam gde je otislo i zato se nerviram, jer "debeli" meseci tek dolaze.

ја коначно почела да пакујем торбу за породилиште... мада не очекујем пре недеље, али нека је она ту ;)
а са аном сам одмах, чим ми чика доктор честитао улазак у девети и рекао да треба да частим јер се беба лепо наместила... и опет пола ствари позаборављала... расејана трудњача ;) додуше, ана нас је лепо пустила да све ствари позавршавамо (неки ситни послићи по кући, а и ја паметна планирала то све за девети месец!)
и сад имамо неке "ситне послиће по кући", па би баш било лепо да нам и ова беба омогући да све лепо завршимо ;)
ајде, љубим ја вас све...
барб. немој се много секирати, кад идеш код доце на контролу, да коначно видиш о чему се ради?
ове две што сањају ружне снове (не стижем да похватам све, не замерите) грлим и љубим, да се што пре ослободе тог терета (а ружни снови то и јесу!)...
ајој јекси, па теби би било боље да што више одмараш... мени је свекрва причала да је она у другој трудноћи од шестог месеца имала надувене ноге као балони... доктор јој одмах отвори боловање, нареди да уопште не цупка по кући, али обавезно шетња од неких 2-3км, после шетње одмарање са ногама у хоризонтали (чак и мало подигнуте)... шта теби каже доктор?
ајде, љубим вас, биће све у реду :*

..jexi, jesi ishla kod interniste?
..jesi li razmishljala o bolovanju?
..koliko sam razumela, dosta sedish na poslu, a to nije bash sjajno za oticanje, nogu narochito.. :(

..bokice..:sad2: ..kad je UZ?

u cetvrtak...
pa ja sam se nekako pomirila skroz
citala sam dosta i kazu ne treba ici hitno kod doktora sem ako nije neka odlivcina zestoka i ako imam bolove
a ja to nemam
a i mamin prijatelj iz norveske koji je ginekolog 20 godina
mi je rekao da oni tamo i ne daju nikakvu terapiju
kao da nisu trebali da mi daju progesteron, jer nema svrhe
oni tamo puste organizam, pa sta se zadrzi, zadrzi
i kazu da je tako najbolje

a lepo vam rekoh da imam neki osecaj odvratan

i da, majo, moje krvarenje nije kao da imam mecu, tj, nije u tom periodu, neko nevezano za to totalno

tako da sam ja sad smirena skroz, msm, nisam srecna, daleko bilo, ali sam svesna da ja tu ne mogu nista
i da ako je moj organizam to odbacio, da postoji neki dobar razlog za to
tako da necu kod doktora sad, idem u cetvrtak, nek me pregleda
i sve po redu, ovo je jos mala trudnoca, tako da ce se moj organizam sam ocistiti, nece verovatno biti potrebne nikakve kiretaze...
taman do cetvrtka...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back