Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..mnogo to zavisi od metabolizma i tipa gradje i svega i svachega..
..ja sam dobijala 14, pa 16, pa 15 u trudnocama, a ostajao mi je 1kg po povratku iz porodilishta,
koji je postajao -3kg posle shest nedelja.. :roll:
..a moja sestra je dobila 11, a ostalo joj 5.. :think:

hej, pa koja je ovo tebi trudnoca po redu :))))))) pa ti imas puno deceee <3 jaooo ocu i jaaaa

и мени је стомак огроман, кад сам се пре неких месец дана видела у огледалу - уплашила сам се... сад више не обраћам пажњу...
још 7 дана, по чика доктору, али све ми се више чини да ће бити као и ана...
него, да питам "вишеструке" маме - да ли су вам увек били исти симптоми порођаја, или и то зависи од трудноће до трудноће? ја прошли пут уопште нисам имала болне контракције, болове сам осетила тек кад сам увелико била на порођајном столу, можда неких пола сата пред порођај... чисто да знам да ли да очекујем исто, или ће можда овај пут бити другачије...
и још нешто, вероватно моји подивљали хормони, па немам паметнија посла него само нешто мозгам... имам утисак као да ће ова сад беба бити ускраћена за онај осећај да је "центар света" (што је ана имала од како смо сазнали да сам трудна, значи више од три године, и није ни чудо што је помало љубоморна - јер ће пажњу и љубав морати да дели), јер од самог почетка трудноће беба мора да дели пажњу са секом... кад се само сетим колико сам мазила ану док је била у стомаку... а ову сад бебу не стижем ни да помазим, јер кад је ана кући - морам јој се максимално (колико могу) посветити...
ајде да вас више не смарам...
уживајте у трудноћама, и пустите маму са подивљалим хормонима ;)

..meni su svaki put bilo razlichito.. :)
..kog je datuma ana rodjena?
..mislim da su sve mame imale osecaj da "novu" bebu uskracuju za neshto,
ali sve to nestane zachas kad stigne bekana,
a i ljubav dobije sasvim novu dimenziju i prema "doshljaku" i prema "starosedeocu".. :lol:

ja se prvi put porodila 4 dana pre termina, a sad nekako tripujem da ce biti i ranije. prevazisla sam taj osecaj da nijedno dete ne mogu vise da volim od ovoga sto imam:lol: ( a drzalo me to osecanje do pre par godina, nikako nisam mogla da zamislim da ta ljubav moze da se raspodeli:p)

ани је термин био 24, а родила се 27
сад је термин 20, па ћемо видети...

..ako je tachno jedno "bapsko", necesh ti pre 24-25-og.. :sad2:
..bash da vidimo.. :zag:

..ja sam rodjena 5, sestra 8, brat 7-og..
..mm 12, njegov brat 11-og..
..moja braca od tetke 25 i 27-og..
..moja deca starija 12 i 14-og, jaksha je poremetio pravilo sa 25-im.. :lol:
..mozda ima logike, mozda nema, ali chesto bude tachno.. :aha:

..BBCue - ja poranila svaki put, 12 dana, pa 8, pa 7.. :) ..a knjige kazu obrnuto, da svako sledece dete sve kasnije stize..

..ako je tachno jedno "bapsko", necesh ti pre 24-25-og.. :sad2:
..bash da vidimo.. :zag:

..ja sam rodjena 5, sestra 8, brat 7-og..
..mm 12, njegov brat 11-og..
..moja braca od tetke 25 i 27-og..
..moja deca starija 12 i 14-og, jaksha je poremetio pravilo sa 25-im.. :lol:
..mozda ima logike, mozda nema, ali chesto bude tachno.. :aha:

..BBCue - ja poranila svaki put, 12 dana, pa 8, pa 7.. :) ..a knjige kazu obrnuto, da svako sledece dete sve kasnije stize..

ja cu tebe uramiti
:)))))) 4 bebca....
to je moj san.... svaka cast!!!!!!!!!!!
od danas, ti si moj idol :))))

..ikice, bash bzvz za OGTT, nije neizvodljivo da se pridrzavash pravilne ishrane, tako bi trebalo sve da jedemo,
samo neke mogu da se opuste ponekad, a mi "netolerantne" bash i ne bi trebalo.. :(
..kakvi su ti bili rezultati?

..BH kontrakcije su skroz normalne, kako se priblizava kraj trudnoce bice sve cheshce.. :)
..vazno je da nisu na pravilnom razmaku koji se skracuje i da nisu bolne (kao menstrualni bolovi) vec samo neprijatne
u smislu da ne mozesh da se ispravish ili udahnesh lepo dok ne popuste.. :)
..i ja sam pochela da ih osecam poslednjih nedelja i sve su cheshce.. :roll:

..a shto ti dr je ukinuo sex? :eek: ..jel od pochetka? :sad2:

Hvala na odgovoru draga, evo kakav je bio OGTT:
Glukoza - 3,6 mmol/l
Glukoza 60 min - 6,2 mmol/l
Glukoza 120min- 7,2 mmol/l
Glukoza 180min- 5,4 mmol/l

Kaze dr, na granici je, pa da ipak pripazim. Mada ja generalno gledano bas ne jedem puno, za dorucak krisku integralnog hleba i jos po nesto(neku mazalicu, sir, jaje, virsle ili nesto slicno), za uzinu neku vocku ili neki keksic(plazmu na primer), rucak normalno kuvanu hranu ali bez hleba, i za veceru opet krisku hleba i tako ponesto sto imam u frizideru. Naravno uz sve to uvek i po neku salaticu ili jogurt, posto mleko ne volim.Tako sam jela i pre trudnoce, samo tada za veceru jisam jela nista, a sad rekoh nema smisla da ukidam jedan obrok, ipak sam trudna.
E sad sto se sexa tice, meni je bio zabranjen od pocetka, posto sam isla na vantelesnu. Prva tri meseca rekli su mi ni slucajno, a posle mi je dr. koji mi vodi trudnocu napomenuo da do kraja ne pomisljam na sex. Sto je sigurno sigurno je, a kad samo pomislim koliko bih se posle brinula da nesto ne podje po zlu i bolje mi je ovako. Od lekova nista ne uzimam, utrogestan mi je ukinuo pre 2-3 nedelje, tako da u principu imam normalnu trudnocu. Nadam se da ce tako ostati do kraja.
A sto se tice gojenja, ja sam po konstituciji bas sitna i trudnocu sam pocela sa 48,5kg, a nisam ni sklona gojenju. Beba nije mala, prosle srede je imala340g, a to mi je najvaznije. Ni krvna slika mi nije losa, ali mogla bih oko toga malo da se potrudim. Sve u svemu, nije lose, osim sto me valjda zbog te moje konstitucije stalno nesto boli, al i na to sam vec navikla. I da sam se vise ugojila ne bih se sekirala, lako cemo smrsati kad se porodimo, samo da nam bebice budu ok. Cmokic za vesele stomacice!

моја ујна се са првим породила месец дана раније, имао 2,5 кила (што се мој ујка зезао "маловећа флаша од кока коле :) )
са млађим се породила тачно у дан, био тежан скоро 4 кг
новембер: ја и типујем на то "бапско" :)

моја ујна се са првим породила месец дана раније, имао 2,5 кила (што се мој ујка зезао "маловећа флаша од кока коле :) )
са млађим се породила тачно у дан, био тежан скоро 4 кг
новембер: ја и типујем на то "бапско" :)
a ja ne znam sta je to bapski?
jel moze neko da mi pojasni...

ja brate jedem sta stignem, sta god dohvatim
imala sam mucnine prvih meseci pa sam izgubila 6 kg
cim su prestale mucnine vratio se apetit
trudim se da jedem raznovrsno, pojacala sam proteine, smanjila slatko, dosta voca al da jedem, jedem. K'o mecava.
vaga pokazuje sve vise i vise, al ne verujem ni jednoj posto mi svaka pokaze razlicito (vaga kod dr u ordinaciji mi pokazuje 4 kg manje od one koju imam kod kuce) tako da ja najvise verujem mojoj mami koja kad me vidi kaze "nisi se ugojila, rekla bih ti ja" :D
a mogu jos uvek da udjem u pantalone koje sam nosila pre trudnoce.

i strasno, strasno mi se pije koka kola, al tu se svojski trudim da ne popustim.
E Barb, kad rece ime, nisam se pohvalila da smo se dogovorili:)
nisam uspela da izdejstvujem da bude Sergej, ali smo se zato slozili da bude IVAN:heart:
dusa mamina

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back