Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da se ljutis ali bih te i ja grdila sto se toliko dugo nisi kontrolisala..mi same trebamo da vodimo racuna o nasem zdravlju, ali sta je tu je.Nece te cini mi se ona pitata sto toliko dugo nisi bila kod lekara, jer si ti kod nje drugim povodom. Ako je dobar lekar ja je ne bih menjala..

A i ti lekari u drzavnim odradjuju posao i ne upustaju se u rasprave sa pacijentima zasto nisu bili na pregledima, bas ih briga, manje posla za njih. Ni privatno nisu bolji samo sto malo odglume zainteresovanost da bi pacjentima bilo bolje...mozda tako i treba sta mislis kada bi prezivljavali svacije muke, pa brzo bi odlepili. Idi u dispanzer kao u prodavnicu, odradi kupovinu rutinski (pregled) kao da to radis svaki dan. Prvi pregled bi trebalo da obavis negde u 5-6 nedelji trudnoce, uglavnom ultrazvucno, onda vadjenje krvi i to je to do 12-te nedelje

I to što kažeš briga njih za pacijente i kako se oni osećaju. Moram da idem sad nemam kud pa kako mi bude valjda neće biti tako strašno samo da se ne rasplačem (inače mi se mnogo plače i mnogo sam nervozna ne znam dal je to normalno). Dr mi radi tek u petak nadam se da neću zakasniti. Hvala Vam što me razumete:zag:

Kod nas svaki dan ima termin za trudnice koji traje 2 sata u okviru radnog vremena tog lekara. Pozovi telefonom pa pitaj da ne dodjes u pogresno vreme pa da cekas dugo. Mozda imaju odredjeni broj trudnica koje primaju pa mora neko da odnese knjizicu ranije.
Inace, mislim da je kod privatnika pregled sa ultazvukom oko 25 evra. Bar je tako kod nas.

Kod nas svaki dan ima termin za trudnice koji traje 2 sata u okviru radnog vremena tog lekara. Pozovi telefonom pa pitaj da ne dodjes u pogresno vreme pa da cekas dugo. Mozda imaju odredjeni broj trudnica koje primaju pa mora neko da odnese knjizicu ranije.
Inace, mislim da je kod privatnika pregled sa ultazvukom oko 25 evra. Bar je tako kod nas.

blago vama
ovde u dz samo ponedeljkom(tacnije svaki dr po jedan dan u nedelji radi sa trudnicama)
plus sto se cesto desi da bas ponedeljkom dr nije tu i onda ja odem nekim drugim danom pa mi drnda sto dolazim tada a ne kad su trudnice :roll:
sad imam karton u bolnici pa necu ni ici u dz vise
ionako svaki put kad krenem tamo tera me neki maler,tipa,lokalni bus sto ide gore ispali i ne pojavi se,ja da sednem u drugi neki s namerom da presedam posle,(samo da ne moram peske uzbrdo,puno ima,a ja ko baba postala),taj se pokvari i ostane na stanici :dash: :lol:
tad sam konacno rekla,necu vise u dz,nema teorije,dosta je bilo...cas dr ispali,cas bus...
a da ne pricam o tome kako u dz dr pregledaju ko da su mlekari
pogleda onako na brzaka vrljavo i to je to,nista ne pita,nista ga ne zanima

onaj u bolnici me sve lepo pitao i bas je detaljno gledao preko UZ

nego,da vas pitam...
ja sam sad u 34oj nedelji i zanima me kada ide opet pregled?
mislim,kako oni znaju dal je zena otvorena malo ili nije?(mislim na ono kad je otvorena jedan prst i tako fura neko vreme...jel se to vidi pregledom ili UZom?)
:think:
ja i dalje ko sa marsa da sam pala
nijedan dr mi nije rekao sta i kako ...kada....zasto... :lol:

i jel treba da idem na kontrolu u bolnicu posle mesec dana opet ili da kuliram?

Onog dana kad udjes u deveti mesec, znaci pocetak 36-te nedelje odes u dz i trazis uput za porodjaj, kod nas prave frku ako ga nemas u porodilistu. Sa tim uputom mozes i u bolnicu na pregled, tada ti rade i ctg, jos jedan uz, pregled... Moras da imas i test na zuticu uradjen, kod nas i briseve, nosi se i gomila izvoda i drzavljanstva, ako prisustvuje otac, onda i dozvola nacelnika i njegovi brisevi iz nosa i grla... ma citav spisak, raspitaj se u bolnici

Sad kad pogledam unazad, nesto mi se sve to sto sam prosla cini bespotrebnim, gomila pregleda, odrzavanje, serklaz...jer se sada dobro osecam, mnogo bolje nego celu trudnocu. Pitam se, nisam li ja to sve umislila ?
I ne bi me cudilo da ova trudnoca bude i prenesena kako je uzocin pocelo pa da se tako i zavrsi...
Citam ovih par recenica...jel to tako rade nenormalni hormoni iz mene, nemam pojma, tako u poslednje vreme svasta nekontrolisano i uradim i kazem, jel se to i vama desava ? MM u takvim situacijama kaze da to iz mene progovara onaj mali njegov procenat u meni na koji uvek ludim.

u poslednje vreme svasta nekontrolisano i uradim i kazem, jel se to i vama desava ? .

da
u poslednje dve nedelje
ko da nisam ja
takodje sam i jako nervozna postala
samo nesto gundjam i cesto se izderem na mm pa mi posle bude zao,kad shvatim da to sto je uradio ili rekao,nije tako strasno i da sam preterala
i postalo mi je tesko sa stomakom koji i nije tako veliki kao nekima u ovom periodu,al mi otezava bas
a ni ovo vreme mi ne pomaze :roll:
plus smo u selidbi,pa verovatno i to isto utice

jedva cekam da se porodim(a i mm jadan,sigurna sam)

mada me to malo i plasi :lol:
velika je to promena i cesto se pitam dal ja to mogu ...dal sam spremna
i dal mi mozemo
kako ce to sve da bude,blablabla

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back