Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma i ta sa preporukom sigurno ima mana...ako nista drugo, onda je kod nje guzva. Idi i obavi to sluzbeno, ona sluzbeno, ti sluzbeno i tako je najlakse. Ti imas socijalno, znaci na neki nacin je ti placas, ona je placena za svoj posao i to je to. Iskljuci emocije, a posle ih ukljuci kad vidis svoje pasuljce kojem kuca srculence i nece te ni zanimati kakva je lekarka

Ma i ta sa preporukom sigurno ima mana...ako nista drugo, onda je kod nje guzva. Idi i obavi to sluzbeno, ona sluzbeno, ti sluzbeno i tako je najlakse. Ti imas socijalno, znaci na neki nacin je ti placas, ona je placena za svoj posao i to je to. Iskljuci emocije, a posle ih ukljuci kad vidis svoje pasuljce kojem kuca srculence i nece te ni zanimati kakva je lekarka

Vi ste divni Mage :heart: i jako hrabra zena svaka ti čast. Problem je što i ova moja radi tek u ponedeljak jel to puno da čekam za prvi pregled poslednja menstruacija mi je bila 15. maja.

mene je dr samo jednom pregledala i to u nekoj 10oj nedelji cini mi se
rece da inace vecina lekara ne voli da cacka trudnice,pa kao da obavimo to sto pre(posto kao to ide kasnije malo) da budemo mirni

nije bolelo,samo je neprijatno bilo
al brzo se zavrsi

UZ je bio u sedmoj nedelji a pregled u desetoj....

Madmazel...nemoj molim te, na VI... I nisam ja uopste hrabra, samo slusam i pratim zivot koji mi sapuce sta da radim. Nisam oduvek tako, bilo mi je jako vazno uspeti, postici, steci, imati odredjeni status, onda je dosao pre desetak godina jedan mali predmozdani udar koji me je osvestio, sve tada bitne stvari su mi postale nebitne i obrnuto.
I vrlo sam razmazena, ali imam jako dobru podrsku od mm a to ti je najvaznije. Jeste, ponekad istrpim njegove hireve, uletim u rizicne poslove koje on potencira, vozim se 180 na sat motorom i kad mi to ne prija jer znam da on voli tako, ali i on od mene svasta pretrpi. Najvazniji je kineski zid oko svoje porodice a onda je lako biti hrabar. Mislis li da je hrabro dovesti muza na porodjaj u ovoj nasoj zemlji ? Ja ne mislim, mislim da je pomalo kukavicki i samozivo, ali sam ponosna na njega sto je to prihvatio, dok on to dozivljava kao jos jednu od avantura...videcemo kako ce biti do kraja.

Kistina prelepi ste...
Marge ne znam ni ja sama, cini mi se i zbog vitamina i stresa oko Nikole..malo je bolje, ali mu ipak nije skinula gazu, cekamo petak pa cemo videti..
Moja situacija oko ove trudnoce je malo cudna pa da je objasnim..Ja i mm vise od godinu dana pokusavali da dobijemo jos jedno dete ali nesto nije htelo..Od marta nekako digli ruke, mislim na racunjanje plodnih dana..U isto vreme kod mene na poslu frka, zavrsni, kontrole non stop, izbori, previranja, smene, pretnje otkazima..Imala ciklus u aprilu i negde krajem maja osetim jake bolove jedno 3-4 dana u predelu jajnika.Presaberem se, ono nisam dobila, sve prepisem stresu, i odem do lekara pocetkom juna tad je mogao. Ginekoloski me pregleda ali nije bio siguran, kaze ajde na utrazvuk. Nista se nije videlo tada, on kaze veorovatno je trudnoca, ja ne mogu da verujem, ali kaze dodji 10.06. Odem tad, on potvrdi da sam 8 nedelja..vratim se na posao sva srecna, odem po Nikolu u vrtic kad mi kazu epidemija varicela- ovcijih boginja. Slogiram se posto ne znam da li sam pregledala. Od tog dana Nikola ne ode u vrtic, ja trazim nacine da saznam da li sam prelezala, ne mogu da dodjem do medicinskog kartona, nego odlazim u Zajecar i radim antitela iz krvi na varicelu.Cekam rezultat i saznajem tek 21.da sam prelezala.Pao mi je kamen sa srca, pa rekoh ajd polako da kazem nekma da sam trudna jer samse stvarno plasila sta ce se desiti ako ih nikola dobije a ja ih nisam prelezala..Onda se desi to sa Nikolom u petak..i sve se sakupilo..Bitno je sada da smo se oboje smirili, i ja i Nikola i jos samo da prodje ta kontrola u petak..Udavila sam vas...

Kad god mi neko pomene te plodne dane, najezim se. Imam osecaj da to nikom ne pali ni onima koji zele ni onima koji ne zele bebu. Postavila sam ja temu o tome , o maby baby aparaticu i mom iskustvu, bila sam sokirana...ipak , neko to odgore vidi sve...postavi na svoje mesto

Isti slučaj je bio i kod nas sa drugim detetom. Svaku menstruaciju sam otplakala i na kraju digla ruke. Posle 2 meseca sam ostala trudna. Trebalo nam je nešto više od pola godine. Ali sa prvim detetom sam odmah prvi mesec ostala trudna pa sam drugi put mislila da nešto nije u redu.
Na kraju zatrudnim nenadano, obradujem se neviđeno i odem na pregled, a dr kaže da nešto nije u redu. Bila sam 6-7 nedelja. Posle par dana spontani... Otplačem i to, dr kaže da je to prirodna selekcija i da mnoge žene ni ne znaju da su imale spontani kad se tako rano desi, ja nekako prihvatim i nastavim dalje ne razmišljajući više o svemu tome. I posle 3 meseca napravimo Miloša. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back