Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To si u pravu..I mogu ti reci da je prelepo sto ce muz biti sa tobom, i jedva cekam da cujemo sve komentare ali i iz muskog ugla..Citala sam da imas joj jedno dete i to tinejdzera...koliko ima godina..Izmedju mene i mog brata je razlika 10godina a izmedju brata i sestre od tete 15godina..I stvarno sam srecna sto su se moji odlucili na joj jedno dete..ne znam sta bi bez njega..

Nisi, Majo, bila neodgovorna. Vishe je ljudi koji rade tako kao ti, chak i bez 3D - lekari sve lepo vide i 2D. To je kod nas malo nafurano zbog zarade lekara u privatnoj praksi, a svuda se radi samo u rizichnim trudnocama. Double i triple testovi inache nisu pouzdani, to je samo statistika, pa ako su loshi ide se na amniocintezu. I ako ne odesh na amnio, i dalje ne vidim shta je tu neodgovorno - da na vreme ubijesh dete ako rezultat pokazze da je moguc genetski poremecaj???? To je jedino shto ti nude kao opciju. Sve druge varijante (kad npr. treba serklazz ili neka intervencija se vide i na uz).

Slazem se u potpunosti... danas toliko informacija i testova trudnice odradjuju i svaki prodje sa nekom dozom stresa a uglavnom kod svake sve bude ok.

e majo i ovde da ti cestitam!!!

u trudnoci sam pila folnu kiselinu i to do 6 meseca a mamavit takodje celu trudnocu cak i kada se lazar rodio neko vreme sam koristila isti preparat...
sto se dabli testa tice ja sam radila kvadripl test koji je kazu bolji i od dabl i od tripl testa...al se radi privatno i u bg samo jedna ordinacija tj laboratorija ga je radila u kompletu
radila sam i 3d i 4d ...moja dr je bila pri stavu posto je prva trudnoca i imala sam problem da zatrudnim tj pokusavali smo a nije se desavalo nista pa je stoga ona bila pri stavu da uradim sve moguce analize...

e majo i ovde da ti cestitam!!!

u trudnoci sam pila folnu kiselinu i to do 6 meseca a mamavit takodje celu trudnocu cak i kada se lazar rodio neko vreme sam koristila isti preparat...
sto se dabli testa tice ja sam radila kvadripl test koji je kazu bolji i od dabl i od tripl testa...al se radi privatno i u bg samo jedna ordinacija tj laboratorija ga je radila u kompletu
radila sam i 3d i 4d ...moja dr je bila pri stavu posto je prva trudnoca i imala sam problem da zatrudnim tj pokusavali smo a nije se desavalo nista pa je stoga ona bila pri stavu da uradim sve moguce analize...

Pozdrav,

kada se taj test radi i koliko kosta?

Neko je ovde pisao da je prekinuo sa mamavitom i jeo puno voca i povrca pa mu se opet pokvarila krvna slika. Ja, od kako pijem mamavit imam odlicne rezultate a nikad ih nisam imala u zivotu pa verujem da su dobri i dobro izbalansirani za trudnice u ovim tabletama, za druge ne znam, nisam koristila, pominje se neki centrum i neki evit ili tako nesto iz madjarske...nemam pojma

Neko je ovde pisao da je prekinuo sa mamavitom i jeo puno voca i povrca pa mu se opet pokvarila krvna slika. Ja, od kako pijem mamavit imam odlicne rezultate a nikad ih nisam imala u zivotu pa verujem da su dobri i dobro izbalansirani za trudnice u ovim tabletama, za druge ne znam, nisam koristila, pominje se neki centrum i neki evit ili tako nesto iz madjarske...nemam pojma

Elevit je isto što i Mamavit,samo varijanta iz Mađarske...mada mnoge žene kažu od Elevita nisu imale mučnine,a od Mamavita da...ja nijedan nisam pila u trudnoći...samo sam se hranila ispravno i pila gvožđe,pošto mi je bio nizak...

cao mile moje trudnjacice i nove mame.... ukratko da vam se javim i zahvalim na lepim zeljama.... mici vam je napisala najvaznije, a ja sam malopre napisala u kratkim crtama kako je sve izgledalo, da ne pisem ponovo ovde, koga zanima, pise u kafancetu... :) stasa i ja smo super, sanja voli seku i eto uzivamo....

ujedno da cestitam novim mamama i bebama, neka su zive i zdrave i da pozelim dobrodoslicu novim trudnicama....

:vatromet:

ljubim vas sve, pozzzz....

Jao Marge kod tebe je bas bilo svega..ja sam samo dva puta na 3d gde su mu proverali cini mi se protok krvi kroz pupcanu vrpcu, na cini mi se jos 3-4 obicna u DZ, onda tri puta analize krvi i mokrace, briseva, zutice, side i cini mi se jos neke bolesti..ali nisam radila dabl i ostalo..

i to je sasvim ok
taj dabl je samo gledanje potencijalnog rizika preko tvoje krvi
to nije tacan test uopste
mnogima je bio los rezultat a deca fala bogu normalna

ja sam pisala
prekinula sam posto mi je izazivao muku,iako sam ga pila uz jelo
posle sam kada mi je krvna slika otisla u aut,uzela ritchlife-ov prenatal...isto sve ko mamavit ali druge pomocne supstance pa mi je to bilo ok
onda je nestao taj prenatal i ja se plasila da kupim neki dugi,posto sam opet probala mamavit i povracala ko luda od njega
onda mi je opet krvna slika otisla u aut(nisam proveravala nego mi bilo lose pa sam po tome znala)
medjutim probam ja mamavit na prazan stomak i ok sve bude
i tako sam pocela mamavit i gvozdje da pijem
onda je mamavit poceo da mi smeta na prazan stomak,pa ga pijem na pun,ali fala bogu,vise mi ne smeta...
dzaba gomila voca i povrca,kad ova mala krade sve sto pojedem :heart::)

Drage moje trudnice ja sam nova na ovom forumu i treba mi pomoc. Danas sam uradila test i pozitivan je ja sam u strahu kako da odem kod lekara uzasan strah imam od pregleda i od toga sta ce dr reci. Inace ovo mi je druga trudnoca imam sina od 5 godina i prva trudnoca mi je protekla ok. Da li je neka od vas imala strah od pregleda, bojim se da mozda imam psihicki problem. Veliki pozdrav :heart:

Madmazel, pa to je samo pregled :)
Ok, nije baš neki dogadjaj, ni kad nisi trudna, ali nije ni bolno, a ni mnogo neprijatno, zar ne ;) Zašto se bojiš šta će dr da kaže? Daće ti uput da radiš analize krvi, urina, dal' ima još nešto, zaboravih, uradiće, ili će dati uput za ultrazvuk i daće ti gomilu saveta i par vitamina, folnu kiselinu i to je to :ok:
Nema razloga za strah, naprotiv, ima razloga za radovanje :D
Ja ti od srca čestitam, kao i svim novim trudnicama ovde :zag:
Opušteno, otidji na pregled, i sve će biti ok :ok::ok::ok:

Madmazel, pa to je samo pregled :)
Ok, nije baš neki dogadjaj, ni kad nisi trudna, ali nije ni bolno, a ni mnogo neprijatno, zar ne ;) Zašto se bojiš šta će dr da kaže? Daće ti uput da radiš analize krvi, urina, dal' ima još nešto, zaboravih, uradiće, ili će dati uput za ultrazvuk i daće ti gomilu saveta i par vitamina, folnu kiselinu i to je to :ok:
Nema razloga za strah, naprotiv, ima razloga za radovanje :D
Ja ti od srca čestitam, kao i svim novim trudnicama ovde :zag:
Opušteno, otidji na pregled, i sve će biti ok :ok::ok::ok:

Hvala ti Atakualpa i ja se radujem al nekako ne kao prvi put i zbog toga me grize savest, mnogo sam uplašena naslušala sam se svega i svačega od toga da test pokazuje vanmateričnu rak i sl do toga da možda nešto nije u redu. Uf poludeću :roll: od razmišljanja. Jel može neko da mi preporuči dobog ginekologa u Domu Zdravlja Zvezdara?
Pozdrav za sve trudnice:bye:

Nemogu da kažem da sam imala loše iskustvo sa prvom trudnoćom, imala sam prirodan porođaj koji je trajao 14h al na kraju sam dobro prošla. Moj sin ima punih 5 godina sada i druga trudnoća mi je došla ne planirano, mada nikad nisam želela da ostanem na jednom detetu ali od straha stalno sam odlagala trudnoću. Sada kad mi je test pozitivan ja se bojim da odem plašim se da ce boleti da ce me dr grditi sto nisam išla 5 godina na kontrole, još plus strah od rezultata da li je sve u redu. Recite mi kad bi trebalo da odem kod lekara da li što pre ili ne? A mislim da je prvi put obavezan ginekološki pregled. Još jedno pitanje da li da idem kod dr koja mi je vodila prvu trudnoću ona je malo hladna i nadmena ali je u suštini dobar stručnjak (mada ima i drugačijih mišljenja) ili da potražim novu dr?

Dušo draga, tebe ova trudnoća baš zatekla, a? :)
Pazi, razumem te, zaista, ali polako :) Ne moraš odmah otići na pregled, daj sebi par dana da shvatiš i prihvatiš šta ti se desilo. ;) Ne razmišljaj o vanmateričnoj, nemaš potrebe da mučiš sebe. Rak, pa tek razmišljanja o tome ti nisu potrebna. nemoj to sebi raditi!!!
Kažeš da nisi želela da ostaneš na jednom detetu - e o tome razmišljaj :D:D:D :ok::ok::ok: Eto, imaš priliku da rodiš još jedno. Pa, zar to nije divno? :D Tvoj mali sin ima priliku da dobije najboljeg prijatelja u životu :ok:
Zbunjena si,shvatam to, i zatečena jer nisi planirala trudnoću. Sedi i razmisli šta želiš, i videćeš kako polako ružne misli nestaju, a pojavljuje se šiiiirok osmeh na licu. I ta griža savesti što se manje raduješ... ženo, nisi mašina, a nije ti ni prvo dete. Druga trudnoća, sve ti je poznato, pa normalno da ne plivaš u novom i da nisi ustreptala kao prvi put. :D:D:D
A što se tiče pregleda - da prvi pregled bi trebalo uraditi, da dr vidi stanje grlića, da li je zatvoren i slično. Pa, da li je to zaista tako strašna pomisao? Hajde, pa ni to ti nije nepoznato, znaš da ne boli i da prodje za čas :D :ok:
Nisi išla 5 godina - nije baš preporučljivo, ali je svakako tvoja stvar. I dr nema šta da te grdi kao školarca radi toga,a ako nešto i prebaci, pa preživećeš :D
Ako ti je frka od lekara u dz, ako se dvoumiš, uvek trudnoću možeš voditi na nekoj klinici, mada... proći će tebe taj osećaj. ;)
Pozitivno razmišljaj, pa to je trudnoća, dušo, to nije bolest ;)
Svakako ti treba nekoliko dana da središ stvari u glavi, i daj ih sebi. Razgovaraj sa nekim od poverenja. Pa i sa nama ovde, zašto ne. Nisi ni prva ni zadnja koja je zbunjena i zatečena neplaniranom trudnoćom, zato ne pravi od toga bauk, nego pomisli na majog bebišona... i raduj se...:D:D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back