Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
venerice, nemoj po meni da se ravnaš, ja sam od početka znala da neću do termina... nešto sam do skoro mislila da ću možda do 38. al eto, sad kako su najavili možda bude čim uđem u 9...
ja jutros završila sa komisijom za bolovanje, dobila sam do otvaranja porodiljskog! Videću da uzmem godišnji posle tog datuma do kog su mi overili trudničko, pa da što kasnije odem na porodiljsko... ako pre toga ne odem na porođaj!:lol:

posle smo svratili kod advokata da potišemo ugovor za matične ćelije...
kratak info- sada se više ne plaćaju troškovi transporta ako ne daj Bože ne uspeju da ih izdvoje... to je nekih 100 evra... eto, ta pravila se menjaju iz meseca u mesec, za neku godinu kad se sve to ustali i kod nas, koštaće sigurno nešto malo, a sad za nas pionire 1800 evra...

neko je pre pitao za primenu, definitivno se radi na vma transplantacija m.ć u pankreas i srce, a za ostale organe ne znam...

ja dvije noći ne spavam, čini mi se samo zaspim ajd ustaj i tako čitavu noć:confused:
gdje Kistina:think:

Tu sam, u selidbi, nista me ne pitaj!
Necu imati internet neko vreme kad se preselim, ali cu poslati Affroditi SMS, pa ce vam ona ovde javiti ako se u medjuvremenu nesto desi. :)
:cmok2:
Devojke gde bi u BG mogla da uradim triple test?Znaci samo ono vadjenje krvi bez uz jer sam pre par dana radila uz ovde u solunu pa ne bi da opet dajem pare za cekam i 4D ali tek za 20 ak dana.

U bilo kojoj privatnoj laboratoriji.
Kosta oko 2500 din.
Od 2200-2800 din.

Kako leti vreme,moja Sofija ima 3 ipo meseca,a kao juce da sam se dopisivala sa vama ovde...:D
Inace Sofija sada ima 3 ipo meseca.
Lepo se druzimo,setamo.Pocela je da guce,smeje se non stop....i taakooo....
Zvace svoje ruke i uhvatila je palac pa se borimo da ne nastavi da ga sisa :hahaha:
Prosle nedelje smo bili na kontroli.
Ima 7 kg i 65 cm,bas je porasla....do duse velika se i rodila 4.4 i 56 ....

Bravo za Sofiju! :super:
Ja mislim da i Miloš ima sad već toliko. Krofnica moja. :zcepanje:

Devojke gde bi u BG mogla da uradim triple test?Znaci samo ono vadjenje krvi bez uz jer sam pre par dana radila uz ovde u solunu pa ne bi da opet dajem pare za cekam i 4D ali tek za 20 ak dana.

Treba prvo da nadjes nekog da ti uradi UZ i sa tim ides u labaratoriju da izvadis krv za analizu posto koliko sam ja informisana ( bar su mi za dabl test rekli tako) da razmak izmedju UZ i vadjenja krvi ne sme biti veci od 2 dana.
Npr. mozes da zakazes u Analife kod Zivanica i cini mi se da oni saradjuju sa labaratorijom Beladona u Zemunu. Ako ti treba jos neka informacia, pisi

Poslednja izmena:
napokon smo poceli da se pomeramo sa nulte tacke.. uzeli smo paket za maticne celije!! barem nesto.. sad za vikend (koji kod mene pocinje sutra - petak/subota) moram sveee da zavrsim, da sam mirna. krevetac, pelene, breast pads, bebina garderobica.. inace sam se videla sa jednom devojkom koju je poradjao isti doktor kao i mene, ladno je on covek nju rucno otvorio!!!!! nije se otvarala nesto bas dugo, bebi usporio rad srca, ona nije zelela carski (mislim da je moralo ok, al kad su pricali rekla je da u principu ne zeli) i ladno je covek sa 3 do 9 prstiju otvorio rucno... sokirala sam se! mozda je to nesto sto se radi, ja prvi put cula..
snezo, pa ti ces jos malo :super: jupiiii!!! jesi ti rekla koje ste ime odabrali? izvini ako jesi a ja zaboravila, u ovoj trudnoci mi se to desava.. mi jos nismo, hehehe.. imamo jednu radnu verziju, na kraju ce to i da ostane obzirom da nist drugo ne smisljamo..

napokon smo poceli da se pomeramo sa nulte tacke.. uzeli smo paket za maticne celije!! barem nesto.. sad za vikend (koji kod mene pocinje sutra - petak/subota) moram sveee da zavrsim, da sam mirna. krevetac, pelene, breast pads, bebina garderobica.. inace sam se videla sa jednom devojkom koju je poradjao isti doktor kao i mene, ladno je on covek nju rucno otvorio!!!!! nije se otvarala nesto bas dugo, bebi usporio rad srca, ona nije zelela carski (mislim da je moralo ok, al kad su pricali rekla je da u principu ne zeli) i ladno je covek sa 3 do 9 prstiju otvorio rucno... sokirala sam se! mozda je to nesto sto se radi, ja prvi put cula..
snezo, pa ti ces jos malo :super: jupiiii!!! jesi ti rekla koje ste ime odabrali? izvini ako jesi a ja zaboravila, u ovoj trudnoci mi se to desava.. mi jos nismo, hehehe.. imamo jednu radnu verziju, na kraju ce to i da ostane obzirom da nist drugo ne smisljamo..

Meni je moja pokojna baka pricala kako su nekad zene koje su poradjale po kucama u selima, bas tako otvarale porodilje i da su znale i da nameste bebu ukoliko bi bila lose okrenuta. I sve je to funkcionisalo...a onda su nam otvorili porodilista, kako bi ona rekla , gde lekari nece da rade svoj posao i nista da nauce nego sve nesto iz knjiga.
A ona je znala da namesta "podignut zeludac" i secam se da su mnogi dolazili da ih ona masira po stomaku pa posle toga bili srecni i zadovoljni i donosili joj bombonjere, ratluk i kafu, a mi kao deca navijali da budu Bajadere :D:klap: i silno se razocaravali na kafu.:roll:

jel mogu te maticne celije da se daju nekome kome trebaju?
tj. da se doniraju...odredjenoj osobi?

Mogu ako odgovaraju ali i za to se kod nas placa, pricalo se da ce u BG ove godine biti otvoreno nesto kao banka za maticne celije gde ce to biti po principu dobrovoljnog davanja (kao kod krvi).I to besplatno, tako nesto je u Grckoj, mozes da platis i zadrzis za sebe, tj dete ili da darujes kao dobrovoljni davalac.
Za sada samo mozes da platis pa da to posle poklonis nekom ako zelis ili zadrzis za svoje dete.

Mogu ako odgovaraju ali i za to se kod nas placa, pricalo se da ce u BG ove godine biti otvoreno nesto kao banka za maticne celije gde ce to biti po principu dobrovoljnog davanja (kao kod krvi).I to besplatno, tako nesto je u Grckoj, mozes da platis i zadrzis za sebe, tj dete ili da darujes kao dobrovoljni davalac.
Za sada samo mozes da platis pa da to posle poklonis nekom ako zelis ili zadrzis za svoje dete.

Trebalo bi da je to pocelo da se radi na Institutu za majku i dete, nisam sigurna.

Dobro jutro vam zelim, nesto me poslednja dva dana steglo i stalno neke male kontrakcije...Razmisljam da, ako ne stanu danas ili sutra odem do bolnice. Nece mi se, oni me odmah prikace na tokolizu (za svaki slucaj) a ko je probao zna kako je.
Ma, sama sam kriva, preslagivala juce garderobu iz regala, birala sta mogu da obucem od svojih stvari. Sad tek shvatih da su moje sve majice do pupka a pantalone isto tako ili plice, suknje nemam a haljine uz telo ili strukirane...A tako ne volim trudnicku garderobu pa je nisam ni kupovala.
A nisam se puno ugojila, nekih 5,5 kg u 28 nedelji, al se osecam ko da imam 100 kg. Mislim da cu poceti da nosim T-shirt majice preko trenerki jer to mi ostaje kao jedino resenje.
...nema nam dugo Zvezdanke, sta se desava sa njom?

znaci treba da platim to sto nekome poklanjam maticne celije?
a taj neko umire
pa lepo
bas lepo

drage moje, juce mi je doca merio bebu i vec ima 3,3kg.. a tek sam 36 nedelja.. a ja sam uska.. i mama sad pocela da me tripuje da cu mozda morati na carski.. a ja to nikako nikako ne bih.
sto se selidbi tice, ja sam se selila sa bebom od 2 meseca.. zavrsavajte to pre bebe kako god znate :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back