Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se brinete zbog Mačkice?
Uživa žena sa svojom bebicom, nema vremena da se dopisuje s nama.
Javiće se kad joj bude zgodno. :D

:lol:Eli, meni je termin 14.maja,al eto dr me nesto naplasio da ce ranije...danas sam isla u nf po odobrenje za epidual-da li neko moze da veruje da se cekalo od 8.30h do 11.30h!!!A jos ona vrucina danas, tamo zagusljivo...htela sam da umrem,,,dobih na kraju odobrenje, a nacelnik mi rekao,gledajuci uz, da su moguca odstupanja u tezini bebe,ali da je to oko 400g u proseku, tako da je beba velika kako god se uzme...inace, koliko se secam,mislim da smo kistina i ja ista nedelja i da smo najblize sad porodjaju:lol:

Da se javimo... :bye:
Proveli smo 3 dana u bolnici... zadrzali su nas duze jer 48 sati nakon sto mi je pukao vodenjak, dobila sam temperaturu i maleckoj su otkucaji srca opadali nakon svake kontrakcije, sto je dovelo do carskog reza... ustanovili su da u plodovoj vodi ima nekih znakova infekcije... pa su nas zadrzali na antibioticima... Isla sam svaki dan do intenzivnog odeljenja da vidim malecku, vukuci sa sobom infuziju. Bilo je bas tesko gledati je tako malu prikacenu na infuziju i razne aparate sa kojim su je pratili... :(
Srecom, nakon 3 dana svi rezultati su bili u redu i pustili su nas kuci.

Sada smo kuci 4. dan, oporavljamo se i upoznajemo se. :heart:
Malecka je povratila tezinu sa porodjaja i dobila je skoro 200 grama!
Radimo sve sta bebe rade: dokle god smo siti i suvi, spavamo. Kazu mi da uzivam u ovom kratkom periodu, jer uskoro ce krenuti da puzi i onda cu morati da je jurim po kuci. ;)

Mi cemo polako da predjemo na teme za mlade mame... naravno, s'vremena na vreme cemo svratiti i ovde da vidimo sta se dogadja. :D

Sretno vam bilo, mazite stomake, uzivajte u trudnoci i iscekivanju prinova!

Dobro jutro svima!
Sad ja moram da popizdim. :evil:
Ne kapiram zašto ne porađaju žene kojima je pukao vodenjak i čekaju više od 12h kad se zna da što duže je beba bez plodove vode veće su šanse da dobije infekciju?
Zar nije bolje ići na indukciju nego rizikovati komplikacije? :think:
Mene su na prvom porođaju hteli vratiti kući kad sam došla u bolnicu 5 sati nakon što mi je vodenjak pukao, ali sva sreća tamo se našla sestra koja mi je bila veza i nije dala dežurnoj dr da me šalje kući nego su me stavili na indukciju i porodili me.
Ladno mi je dr rekla: "Idite kući i čekajte kontrakcije". A moglo se desiti da ih ni ne dobijem. Ja nisam tada imala pojma da se ne sme previše čekati kad pukne vodenjak i da sam otišla kući i da nisam dobila kontrakcije šta bi bilo?
Mamicu im njihovu! Grrrrr! :besna:

trudnjače zdravo;) mi bili u Betaniji od juče ujutru, malopre sam došla zadovoljna, ali uprpana malo...:lol: sinoć sam ispratila 5 trudnica na porođaj:eek: one mrtve ladne, a ja od uzbuđenja nisam mogla da spavam!:D mada, svakako ne spavam jer mi i noću na 2 sata mere šećer... Kontam da kad dođe taj dan, sve budemo mirnije nego ovo kad se približava!

labor.nalazi su dobri, prof. Stojić kaže da dođem ponovo za dve nedelje, da vidimo da li ćemo na porođaj!!! ja sam mislila da će u 38. kad ono u 36! Grlić skraćen, ima 1 cm i otvoren za pola prsta! A bebac ima 2.460 grama, kaže da je to "blaga akceleracija rasta" i da ako tim tempom nastavi, završavamo tad sigurno... auuuu....
to ti je odgovor Venerice, znači tu malo posle 20. maja, a pravi termin mi je 21. jun...

eto tako, mačkicu tamo nisam videla;) verovatno je već kući sa bebom...

Mislim da ima veze sa razlicitim krvnim grupama kod mame i bebe, ali nisam sigurna, pozovi neku laboratoriju ili svog ginekologa telefonom pa pitaj, to ti je najlakse. Znam da se desava kod ljudi koji su primali tansfuziju ili uzimali neke antibiotike.
I da, dobro nam dosla, radujemo se svakoj novoj trudnici

Da se javimo... :bye:
Proveli smo 3 dana u bolnici... zadrzali su nas duze jer 48 sati nakon sto mi je pukao vodenjak, dobila sam temperaturu i maleckoj su otkucaji srca opadali nakon svake kontrakcije, sto je dovelo do carskog reza... ustanovili su da u plodovoj vodi ima nekih znakova infekcije... pa su nas zadrzali na antibioticima... Isla sam svaki dan do intenzivnog odeljenja da vidim malecku, vukuci sa sobom infuziju. Bilo je bas tesko gledati je tako malu prikacenu na infuziju i razne aparate sa kojim su je pratili... :(
Srecom, nakon 3 dana svi rezultati su bili u redu i pustili su nas kuci.

Sada smo kuci 4. dan, oporavljamo se i upoznajemo se. :heart:
Malecka je povratila tezinu sa porodjaja i dobila je skoro 200 grama!
Radimo sve sta bebe rade: dokle god smo siti i suvi, spavamo. Kazu mi da uzivam u ovom kratkom periodu, jer uskoro ce krenuti da puzi i onda cu morati da je jurim po kuci. ;)

Mi cemo polako da predjemo na teme za mlade mame... naravno, s'vremena na vreme cemo svratiti i ovde da vidimo sta se dogadja. :D

Sretno vam bilo, mazite stomake, uzivajte u trudnoci i iscekivanju prinova!
ljubi malecku :heart:

Dobar dan trudnice,kako ste mi?
Citam i vidim da ce jos malo biti puunooo beba ovde....bas lepo...

Kako leti vreme,moja Sofija ima 3 ipo meseca,a kao juce da sam se dopisivala sa vama ovde...:D
Inace Sofija sada ima 3 ipo meseca.
Lepo se druzimo,setamo.Pocela je da guce,smeje se non stop....i taakooo....
Zvace svoje ruke i uhvatila je palac pa se borimo da ne nastavi da ga sisa :hahaha:
Prosle nedelje smo bili na kontroli.
Ima 7 kg i 65 cm,bas je porasla....do duse velika se i rodila 4.4 i 56 ....

Ljubimo vas nas dve :zag:
Uzivajte u trudnoci,mazite stomacice i cekajte bebirone :cmok2:

28.04 u 11:21 rodjena je Anita! :heart:
Zivahna devojcica, 3.238 kg; 51.435 cm

Ja se oporavljam od carskog reza; zadrzace me 48 sati u bolnici. Vodenjak je pukao u ponedeljak ujutru i nakon 48+ sati ja dobih temperaturu, pa smo se resili za carski rez. Bebica je na posmatranju 48 sati zato sto sam dobila temperaturu, pa vode racuna da je sve OK. Za sada je sve u redu i oporavljamo se.

Javicemo se sa vise detalja kasnije... :)

Sonja cestitam!!!:klap:

Mislim da ima veze sa razlicitim krvnim grupama kod mame i bebe, ali nisam sigurna, pozovi neku laboratoriju ili svog ginekologa telefonom pa pitaj, to ti je najlakse. Znam da se desava kod ljudi koji su primali tansfuziju ili uzimali neke antibiotike.
I da, dobro nam dosla, radujemo se svakoj novoj trudnici

Marge, tebi termin u junu, julu? Kako vreme leti, a sećam se kad smo pisale na onoj tvojoj temi kad si saznala da si trudna...

Kako mene ova tema razneži, pa i meni dođe da ljuljuškam jedno takvo bebče...Ali dobro...ima vremena...

trudnjače zdravo;) mi bili u Betaniji od juče ujutru, malopre sam došla zadovoljna, ali uprpana malo...:lol: sinoć sam ispratila 5 trudnica na porođaj:eek: one mrtve ladne, a ja od uzbuđenja nisam mogla da spavam!:D mada, svakako ne spavam jer mi i noću na 2 sata mere šećer... Kontam da kad dođe taj dan, sve budemo mirnije nego ovo kad se približava!

labor.nalazi su dobri, prof. Stojić kaže da dođem ponovo za dve nedelje, da vidimo da li ćemo na porođaj!!! ja sam mislila da će u 38. kad ono u 36! Grlić skraćen, ima 1 cm i otvoren za pola prsta! A bebac ima 2.460 grama, kaže da je to "blaga akceleracija rasta" i da ako tim tempom nastavi, završavamo tad sigurno... auuuu....
to ti je odgovor Venerice, znači tu malo posle 20. maja, a pravi termin mi je 21. jun...

eto tako, mačkicu tamo nisam videla;) verovatno je već kući sa bebom...

ih nemoj me prepadati, to je skoro mjesec prije:sad2:
ja se molim samo da uđem u deveti uh, strah me:confused:

Marge, tebi termin u junu, julu? Kako vreme leti, a sećam se kad smo pisale na onoj tvojoj temi kad si saznala da si trudna...

Kako mene ova tema razneži, pa i meni dođe da ljuljuškam jedno takvo bebče...Ali dobro...ima vremena...

Krajem jula, ali ne verujem da ce dotle dogurati...serklaz i partusisten za sada rade.
Krenula sam u skolu za trudnice (ponavljac posle 16 godina):zcepanje: , zanimljivo i drugacije, kako se sve menja.
Nadam se da ce mm moci da prisustvuje porodjaju jer je sestra koja vodi skolicu rekla da u porodilistu imaju uslove i da samo treba sa dr da se dogovorim (verovatno za cenu)...
I da iskopiram jednu od forumasica...KUPUJEMO ROZA !!!
:zper:

Krajem jula, ali ne verujem da ce dotle dogurati...serklaz i partusisten za sada rade.
Krenula sam u skolu za trudnice (ponavljac posle 16 godina):zcepanje: , zanimljivo i drugacije, kako se sve menja.
Nadam se da ce mm moci da prisustvuje porodjaju jer je sestra koja vodi skolicu rekla da u porodilistu imaju uslove i da samo treba sa dr da se dogovorim (verovatno za cenu)...
I da iskopiram jednu od forumasica...KUPUJEMO ROZA !!!
:zper:

:D Bravo za Roza...:D:

Menja se sve...Miruj onda, da ne izgubis dete usput...:zper: Sestra je isto imala serklaž i pila tablete za zatvaranje da su na kraju izazivali porodjaj jer je probila termin...Druga se porodila u dan kad joj je bio termin...Nema pravila...

Dobro jutro svima!
Sad ja moram da popizdim. :evil:
Ne kapiram zašto ne porađaju žene kojima je pukao vodenjak i čekaju više od 12h kad se zna da što duže je beba bez plodove vode veće su šanse da dobije infekciju?
Zar nije bolje ići na indukciju nego rizikovati komplikacije? :think:
...

Tako nesto sam ja prosla...
U ponedeljak ujutru mi je pukao vodenjak i rekose mi da odem kuci i ako ne krene do utorka (nakon 24h), da se javim u bolnicu. Dosla sam u bolnicu u utorak ujutru... i zakacili me na indukciju; nazalost kontrakcije izazvane indukcijom su bile toliko jake da su maleckoj opadali otkucaji srca i sporo su se vracali na normalu, pa su me skinuli sa indukcije. U utorak uvece sam bila otvorena 3,5 cm i dali mi epidural. Cekali smo do srede ujutru kad su mi rekli da sam se otvorila 10cm i da mozemo da krenemo da guramo... ali kontrakcije nisu bile dovoljno jake, pa su me vratili na indukciju sto je opet dovelo do toga da maleckoj opadaju otkucaji srca; i u medjuvremenu ja dobih temperaturu i infekciju, :( pa smo otisli na hitni carski rez.
I onda 3 dana u bolnici na infuziji, pod antibioticima i ko zna kakvim jos lekovima dok se nismo bebica i ja stabilizovale, pa nas pustili kuci.

Bitno mi je da je sada sve u redu, ali moglo je proci sa mnogo manje komplikacija...
Mislim da cu za sledeci put najverovatnije zakazati carski rez, jedno nedelju dana pre termina i da izbegnem sve te komplikacije i mucenja.

Dobro jutro...ja sam sinoc "crkla" od brige...pocela da me bole krsta kao u prvoj trudnoci kad sam dobila trudove...smirila sam se i celo vece lezala, a nisam smela nikom nista da kazem...malo me pritisce podno stomaka i samo molim Boga da izdrzimo jos tri nedelje, pa kad udjemo u deveti nek' izlazi ako se izlazi gospodjici...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back