Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro smo, i mi bi trebali ove sedmice ići na pregled, vidjet ću kada i šta
ti danas ideš, javi mi šta je rekao doktor, uh još malo
jel tebe uhvatila nervoza?

da mačkice još nema, šta li se dešava:think:

Nervoza??? Ma neeee...:cool: Lazem...:sad2: Bas mi je frka...jos se nisam ni spakovala, u cetvrtak i petak me je bas stezao stomak...danas cemo da vidimo na UZ, nadam se da je sve ok...

i meni je frka baš, milion pitanja, šta ću kako ću itd....
što se tiče torbe ja sam počela polako kupovati šta mi treba, ja juče nabrajam šta trebam kupit
i sad stoje mi pelene, kaže mama pa nećeš sad kupovati, a kod nas se nosi par pelena u bolnicu kad ideš, neznam kako je kod vas:think:

i meni je frka baš, milion pitanja, šta ću kako ću itd....
što se tiče torbe ja sam počela polako kupovati šta mi treba, ja juče nabrajam šta trebam kupit
i sad stoje mi pelene, kaže mama pa nećeš sad kupovati, a kod nas se nosi par pelena u bolnicu kad ideš, neznam kako je kod vas:think:

Da...i kod nas se nose pelene...decu kad trebaju presvuci dodju kod tebe po pelene...ja necu jos ni da razmisljam o stvarima...kad nam prvog legne plata onda odoh sve odjedared nabaviti...:roll:

Danas bila na pregledu, bas sam nikakva. Grlica vise nema, serklaz jos drzi a dokle ce ne znam, rekla mi dr ,da, ako bilo kakve bolove osetim dodjem na tokolizu...29 nedelja sam. Kaze, nada se da cemo bar jos mesec dana izdrzati.
Sada cu biti malo dobra i lezati, bas sam neodgovorna, znam, potrudicu se...

Danas bila na pregledu, bas sam nikakva. Grlica vise nema, serklaz jos drzi a dokle ce ne znam, rekla mi dr ,da, ako bilo kakve bolove osetim dodjem na tokolizu...29 nedelja sam. Kaze, nada se da cemo bar jos mesec dana izdrzati.

Nemoj da se igras,lezi i odmaraj maksimalno,pusti sve ostalo
tako sam i ja mislila da ce serklaz izdrzati pa sam se prevarila,popustio je skroz da je poceo da cepa grlic,morali su da mi ga skinu,i kad su mi ga skinuli ja 3 prsta otvorena
onda sam lezala u bolnici skoro mesec dana,dve nedelje na tokolizi,pa kad su mi vene vise otisle skroz da nisu imali gde da me bodu onda presla na lekove.
Pustili su me iz bolnice kad sam usla u deveti i porodila sam se posle nedelju dana.
A pre nego da prokrvarim nikakve bolove osecala nisam.

Sta se desava sa mackicom,zna li neko?

Zavirila sam ovde samo da vas pozdravim i da vidim sta je sa njom jer su nama termini bili blizu:D a moja beba u subotu vec mesec dana.

Ljubim vas,cuvajte se i mazite trbe:zag::zag::zag:

Tu sam, hvala sto mislite na mene! :heart:
U guzvi sam, ne znam gde cu pre, ali javicu Afroditi ako se nesto desi. :)

Bila sam jutros na kontroli 3850 g, zrela je beba, ali nece jos napolje.
Danas mi je prvi put rekla dr da mi je posteljica uzasna-tim recima! :eek:
Do sad je sve bilo OK, sad kao neke kalcifikacije, uzas!
I to mi kaze 10 dana pre termina.
Ali protoci su dobri i beban napreduje, pa nema razloga za paniku...
Na CTG idem opet u petak.
Ljubim vas sve! :cmok2:

Marge, u horizontalu i ne mrdaj. Samo koliko moras do toaleta. Bolje je i da lezis kod kuce nego u bolnici. Ima i onih koji su prelezale celuj trudnocu pa ces i ti izgurati ovo. :heart:

Tu sam, hvala sto mislite na mene! :heart:
U guzvi sam, ne znam gde cu pre, ali javicu Afroditi ako se nesto desi. :)

Bila sam jutros na kontroli 3850 g, zrela je beba, ali nece jos napolje.
Danas mi je prvi put rekla dr da mi je posteljica uzasna-tim recima! :eek:
Do sad je sve bilo OK, sad kao neke kalcifikacije, uzas!
I to mi kaze 10 dana pre termina.
Ali protoci su dobri i beban napreduje, pa nema razloga za paniku...
Na CTG idem opet u petak.
Ljubim vas sve! :cmok2:

Ehehe, kistina,kod tebe i mene se sve slicno odvija...:hahaha:jedino sto bih ja po terminu trebala ranije...jesu ti rekli mozda da ce biti i c.rez ako je veliki bebac?meni su za tu kilazu (3.900g)rekli da ce prvo ici prir.putem a onda ako ne moze na c.rez...kad malo razmislis,to mu dodje kao dva porodjaja:sad2:ja sutra u front da cujem presudu:dash:a jos nemam nikakve simptome...a ti?

Marge...nemoj da se igras...da ti ne bude zao posle...lezi i uzivaj...ni kasiku nemoj da dizes...bolje i za tebe i za bebu da sto duze izdrzite zajedno...ljubim te puno i budi dobra...:zag:

Mi smo juce bili na UZ...sve je ok...bebana se okrenula...glavica je dole, ali se jos nije spustila sto je ok, s obzirom na to da sam danas u 34. nedelji...kaze dr da nije ni mala, a ni previse velika...za sad ima 1600...valjda ce dobiti bar jos kilo i po...:) I tako...dobili smo kontakt telefon doktorice koja radi na porodjajima, pa je sad trebamo zvati da se dogovorimo kad da se vidimo i ostale detalje...sledeca kontrola za tri nedelje...:D

Ajde marge, koliko si izgurala s asvim tim mukama..jos samo malo kreveta..posle ces zeleti da legnes i odmaras...:heart:

trudnice spavaju, a ja vilenim... bila sam danas na kontroli, 33 nedelja, beba je teska 1850g, dugacka 42cm, ctg u redu, i sve ostalo... :) moja kilaza, 67,3kg... isao mm sa mnom na pregled, pa kaze da mu je beba namignula :) hahahha... kicma me i dalje zeza, ali izdrzavam nekako... danas je konacno bio lep dan, pa sam skitala samo tako... polako smisljamo sta i kako za smizlin rodjendan... za bolnicu je sve spremno, ja bas imam osecaj da ce biti ranije, tipujem 26.6. pozdrav svima....

Dugo nam nema novih trudnica... a bas se radujem kada se neka pojavi, i , nesto nam zamro ovaj kutak.
Izgleda da sam pronasla neko resenje za grceve u nogama. Po jedna banana dnevno, jedna sumeca tableta magnezijuma i funkcionise. To sam negde procitala da ta dva pomazu i probala, nije bilo grceva nedelju dana pa sam onda prestala to da pijem jer je magnezijum odvratan i grcevi se vratili. Mozda sam utipovala, a mozda i pomaze stvarno. Inace, jos uvek pijem mamavit pa kao nisam htela da preterujem sa magnezijumom jer ga ima i u njemu, ali izgleda da nema dovoljno.
Sve bi kao da smanjim lekove i dodatke, jer ih pijem na 4 sata, prosto mi se dan svodi na to kada koji lek pijem (pa cak i noc).
I da se pohvalim, dobra sam, lezim, borim se sama sa sobom, svadjam se u svojoj glavi i ako uskoro prolupam to je od toga. Kazu da jos niko nije umro od rada, a od nerada...ihaaaj.

Dugo nam nema novih trudnica... a bas se radujem kada se neka pojavi, i , nesto nam zamro ovaj kutak.

Paaaa radimo na tome da bude novih :rumenko:

Sve bi kao da smanjim lekove i dodatke, jer ih pijem na 4 sata, prosto mi se dan svodi na to kada koji lek pijem (pa cak i noc).
I da se pohvalim, dobra sam, lezim, borim se sama sa sobom, svadjam se u svojoj glavi i ako uskoro prolupam to je od toga. Kazu da jos niko nije umro od rada, a od nerada...ihaaaj.

Svaka cast. Uspori malo i bice sve ok.:cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back