Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da vas malo pozdravim drugarice drage:D

hvala što brinete! Mi smo sad ok, mirujem i sad mi manje curka... nešto razmišljam da sutra odem i lepo ih pozdravim, kažem da je sve ok i da se vidimo za porođaj;)
sad kad sam imala vremena da se par dana navikavam na ideju da idem u bolnicu, sve manje mi se ide, al šta da se radi... Bilo mi smešno, dok sam sedela tamo, neka trudnica mi priča kako je jedna dijab. tu već 6 meseci, al kao, ne ostaje svaka toliko nego je ova išla na vantelesnu:lol: Ja je pogleda, nisam imala nešto snage da joj objašnjavam da sam i ja...

inače, sutra mi stižu oni ulošci iz Podgorice, nema ništa bliže!

Marge, ako je to dr Stojić iz NSa, i mene je on pregledao u petak da da završnu reč, odličan je!

i uopšte moj utisak o betaniji je skrooooz OK! Čini mi se da vladaju red i disciplina, malo viču one starije sestre, al kad god su vikale bilo je s razlogom, upadaju žene dok traje pregled, svaka misli da je njeno najvažnije...

da nije u pitanju dr.Stajic...Dragan Stajic...?:think:

Jeste DR Stojic iz Ns, on dodje dva puta mesecno u Suboticu, odradi nas svaku za 10 minuta, naplati 6000 po pregledu i to je to. Kada sam zivela u Ns, on mi je vodio nesto u trudnoci, ne secam se sta, ali secam se lika, emotine nezainteresovanosti i savrsenog znanja i profesionalnosti u svom poslu.
Ako treba da biram izmedju lepih reci i znanja koje on poseduje izabracu znanje, kako on to rutinski odradi, kao da pise brojeve od jedan do deset, i toliko to sve sigurno kaze da nemas ni trunke sumnje u njegove reci.

Jeste DR Stojic iz Ns, on dodje dva puta mesecno u Suboticu, odradi nas svaku za 10 minuta, naplati 6000 po pregledu i to je to. Kada sam zivela u Ns, on mi je vodio nesto u trudnoci, ne secam se sta, ali secam se lika, emotine nezainteresovanosti i savrsenog znanja i profesionalnosti u svom poslu.
Ako treba da biram izmedju lepih reci i znanja koje on poseduje izabracu znanje, kako on to rutinski odradi, kao da pise brojeve od jedan do deset, i toliko to sve sigurno kaze da nemas ni trunke sumnje u njegove reci.

Pa lekar i treba d abude takav...njemu je to posao..isto kao i racunovodji....ja cenim taj profesionalizam..i najvise poverenja imam u takve lekare....

:think: ..a kako mi kao pacijenti procenimo to savrsheno znanje?
..bash na osnovu rutinskog odradjivanja i emotivne nezainteresovanosti i sigurnosti u izrazavanju?
..hmm..
..ako bih birala IZMEDJU lepih rechi i znanja, naravno da bih birala znanje,
ali nisam sigurna da je to nespojivo, kao ni da je ovo gore navedeno indikacija znanja..
..imam puno poverenja u nashe lekare,
ali kad god mogu - trazim od znanih i neznanih preporuke i/ili zamerke.. :roll:

..bash na osnovu rutinskog odradjivanja i emotivne nezainteresovanosti i sigurnosti u izrazavanju?
..hmm..
ali nisam sigurna da je to nespojivo, kao ni da je ovo gore navedeno indikacija znanja..

pa procitamo par knjiga iz date oblasti, pre nego posetimo specijalistu...i postavimo mu neka malo teza pitanja, npr..ono sto pise u fusnotama..cisto da ga proverimo...:lol:

..hmm..

hmm...:think: cela ideja Dr. Hausa je da emotivna nezainteresovanost dovodi do najboljih rezultata
E sad ljudi vole da gledaju Hausa na TV a koliko bi voleli da imaju takvog doktora zna svako za sebe

..hmm..

Ako precesljas po netu, videces da je on jedini koji drzi predavanja lekarima o prenatalnoj dijagnostici na fakultetima. Znala sam ga pre 15 godina kada mi je vodio trudnocu, onda se bavio svim ginekoloskim poslovima, radio mi je serklaz i bio samo jedan od DR u Betaniji, sada radi samo ovo. Kada postavi sondu na stomak, postavi je iz prve, ne drlja po stomaku kako bi pronasao neki organ, pogleda ruku i kaze da je razvijen treci zglob na prstu, na pr, pogleda glavu i kaze da je razvijeno meko i tvrdo nepce, pogleda srce i izdiktira sve delove srca a kako on prica vidis i ti na monitoru o cemu prica jer obelezi bas taj deo...
Pregleda samo bebu, nista drugo ga ne zanima, to mi se malo ne svidja, ali toliko sigurno kaze sve sto kaze da je tesko steci utisak da to radi bez doooobrog znanja i strucnosti, u njegovim recima nema dilime i prizvuka za "mozda", nego svaka rec zvuci kao cinjenica.
Mozda je to moj subjektivni osecaj, ali secam ga se od ranije kada nije bio takav, i za svojih 38 godina sam se nagledala strucnih, ali vise nestrucnih lekara pa mislim da mogu da procenim.

I ne svidja mi se kod njega sto mi nije napravio ni jednu slicicu...da imam, ali tako je delovao strogo i tako mislim da bi me oduvao jer je akcenat stavio na zdravlje bebe, da bi moje pitanje da mi odstampa fotku delovalo tako neozbiljno. Iskreno, u tim momentima njegove konstatacije su mi pokazale da je zdravlje bebe ono najvaznije a da se mi svi opterecujemo glupostima.

..hmm..
nije nespojivo...ja imam i jedno i drugo..
pa procitamo par knjiga iz date oblasti, pre nego posetimo specijalistu...i postavimo mu neka malo teza pitanja, npr..ono sto pise u fusnotama..cisto da ga proverimo...:lol:

nego...nebitno sa tvojim postom...kad ti je termin?:D

znaci ipak je u pitanju dr.Stojic a ne Stajic...malo sam bila zbunjena jer u betaniji ima dr.Stajic i vrlo je cenjen...
u svakom slucaju havala na ignorisanju...:lol:

Nisam zelela da te ignorisem, nadam se da se ne ljutis, u pitanju je Prof DR Sinisa Stojic, mislila sam da si to shvatila iz postova.
Dr Stajic je malo mladji, koliko se secam, sada ima oko 40 , 45 god , ako govorimo o istom. I njega se secam po tome sto je bio fer i korektan jer je, obilazivsi svoje trudnice na patologiji uvek imao i lepu rec za one koje nisu "njegove" a nalaze se u istoj sobi.
Mozda gresim, bilo je davno...

Nisam zelela da te ignorisem, nadam se da se ne ljutis, u pitanju je Prof DR Sinisa Stojic, mislila sam da si to shvatila iz postova.
Dr Stajic je malo mladji, koliko se secam, sada ima oko 40 , 45 god , ako govorimo o istom. I njega se secam po tome sto je bio fer i korektan jer je, obilazivsi svoje trudnice na patologiji uvek imao i lepu rec za one koje nisu "njegove" a nalaze se u istoj sobi.
Mozda gresim, bilo je davno...

ma ne ljutim se ja..shvatila sam iz postova na koga mislite samo sto sam u pocetku mislila na stajica jer za ovog drugog nisam cula..a stajic jeste malo mladji,koliko ima godina neznam ali znam da je sasvim ok

moj klinac je bik...mnogo je bre tvrdoglav i sve bi da je po njegovom..

a ti imas vec jednog? :heart:
superrrrr....sto sam ja utripovala da si mladja...mada mozda si i mladja...:mrgreen:

ma nije to strasna osobina..ja sam riba, pa sam mnogo tvrdoglava..a ova 2 jarca su kao dobri..i putaju da bude "po tvome" da bi posle rekli da su ipak bili u pravu! :dash:
sujeta je losa..i dosada je losa...
a device kad krenu nasiroko da ti objasnjavaju sto su u pravu..bk ti lepo kaze..eeee ne moze..zato sto ja tako hocu i tacka...
a jarac...dobro vazi, ako si zapeo..pa ti vec tad presedne, a ne daj poze da krene po zlu...:dash:

a ti imas vec jednog? :heart:
superrrrr....sto sam ja utripovala da si mladja...mada mozda si i mladja...:mrgreen:

ma nije to strasna osobina..ja sam riba, pa sam mnogo tvrdoglava..a ova 2 jarca su kao dobri..i putaju da bude "po tvome" da bi posle rekli da su ipak bili u pravu! :dash:
sujeta je losa..i dosada je losa...
a device kad krenu nasiroko da ti objasnjavaju sto su u pravu..bk ti lepo kaze..eeee ne moze..zato sto ja tako hocu i tacka...
a jarac...dobro vazi, ako si zapeo..pa ti vec tad presedne, a ne daj poze da krene po zlu...:dash:

imam..u maju ce 2 god... a sad da li sam mladja..ebi ga imam 26 :mrgreen:
mm je riba,dobra sam s ribama..:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back