Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ih se resila. Dve kutije Canesten 3 vaginaleta za redom (tako mi je rekla doktorka) i evo, hvala Bogu, vec duze vreme nemam problema. :super:
I smanji slatkise. ;)

Ja stavljala canesten ali samo jednu kutiju,i nista
sledeca kontrola briseva opet ih ima i to u velikom broju
pa sam probala lomexin,evo opet ih ima
sada sam uzela nistatin(po savetu jedne divne dr sa foruma)

a slatkisi :( ja kao mislim da ih ne jedem puno,ali kad se preracunam sta sam pojela u toku dana,nije malo:rumenko:

a slatkisi :( ja kao mislim da ih ne jedem puno,ali kad se preracunam sta sam pojela u toku dana,nije malo:rumenko:

Stavljala sam i ja na pocetku jednu kutiju, pa mi nije pomoglo.
Sad kad mi je rekla dve, resena stvar! :)
Gljivice vole slatko, pa ne bi bilo lose da malo redukujes slatkise, testenine, hleb i peciva.
:cmok2:

cudi me da ti nisu dali nistatin u tabletama uz te silne antibiotike :think:
mozda ne sme.....

dok nisam bila trudna,kada se razbolim,uz antibiotike mi je davala dr uvek i tablete nistatina...i nikad mi se nisu pojavili skotovi

Cao svima!
Da podelim i ja novitete kod nas dve sa poslednjeg UZ:-)
Sad smo 30. nedelja,ali plod na UZ iz NF odgovara nedelji 32,5 i beba ima vec sada 2020kg!(ukoliko se moze verovati tim nalazima)...u sv.slucaju ide napred dve nedelje, ai ja "idem napred" sa kilazom od pocetka trudnoce skoro 20kg, pa mi dr rekao da smanjim secer, iako su drugi nalazi dobri (tu spada i ogtt)...a gvozdje mi je na "donjoj granici" 9,8... dat mi je ferrum lek+koprivine kapi..vidim da pominjete caj od koprive, pa reko da dodam da je meni preporucio kapi.
Jel ima neko iskustva sa ferrumom?

Cao svima!
Da podelim i ja novitete kod nas dve sa poslednjeg UZ:-)
Sad smo 30. nedelja,ali plod na UZ iz NF odgovara nedelji 32,5 i beba ima vec sada 2020kg!(ukoliko se moze verovati tim nalazima)...u sv.slucaju ide napred dve nedelje, ai ja "idem napred" sa kilazom od pocetka trudnoce skoro 20kg, pa mi dr rekao da smanjim secer, iako su drugi nalazi dobri (tu spada i ogtt)...a gvozdje mi je na "donjoj granici" 9,8... dat mi je ferrum lek+koprivine kapi..vidim da pominjete caj od koprive, pa reko da dodam da je meni preporucio kapi.
Jel ima neko iskustva sa ferrumom?

:super::super::super: velika beba nema sta

ja sam pila ferum lek,u stvari ne pije se nego se tabletice sisaju ili zvacu i ok su mi.Nisu teske za stomak,nisu mi gadne kao sto je bila tothema,i lepo su mi popravile krvnu sliku.Uzimaju se posle jela ili uz jelo,ujutru i uvece.Sada 2 nedelje ne pijem nista ni ferum ni vitamine da vidimo pravi krvnu sliku,kako dr kaze.

:super:
Kakva je bolnica?
Jesu li fini? :D

..nemam ni jednu zamerku.. :)
..ljubazni, efikasni, vrlo posveceni..
..sestre su :aha: , dr (videla sam ih 3-4) :ok: ..
..gargamel shparta po hodnicima 2-3 puta dnevno i
svaku od nas je pitao svaki put kako smo, kakvi su rezultati, shta ima novo ili neshto slichno..
..bio ili ne bio upucen u svaki zivi dosije - lepo je i ljudski .. :)
..dok sam bila tamo, sa odeljenja su se rodile dve bebe.. :heart:
..za danas su "uplanirane" josh dve.. :aha:

svaku od nas je pitao svaki put kako smo, kakvi su rezultati, shta ima novo ili neshto slichno..

Dobro zvuci DM! A i ja sam cula od mnogih pozitivne stvari...srecno:D:super:

Divno! :)
I ucinilo mi se da je dobar neki covek, idem 23. kod njega.
A i hvala Bogu da postoji bar jedno normalno porodiliste.
I treba da budu ljubazni i posveceni, narocito na patologiji gde i onako zene dodju jadne uplasene, samo im fali neko nadrndan da vice na njih.

:super::super::super: velika beba nema sta

ja sam pila ferum lek,u stvari ne pije se nego se tabletice sisaju ili zvacu i ok su mi.Nisu teske za stomak,nisu mi gadne kao sto je bila tothema,i lepo su mi popravile krvnu sliku.Uzimaju se posle jela ili uz jelo,ujutru i uvece.Sada 2 nedelje ne pijem nista ni ferum ni vitamine da vidimo pravi krvnu sliku,kako dr kaze.

Znaci moze i 2 tabletice dnevno, vidim na kutiji pise 1,a ne pise mi na uputu koliko da pijem:sad2:...super, hvala ti, drago mi je da si imala dobro iskustvo sa tim...meni tothema nije smetala,ali nije mi ni popravila ks...

a evo i nas:D

kažu da je sve ok, raaazne nalaze sam dobila, svi su dobri, i jutros prof.Stojić (to je taj Marge) kaže da mogu da idem kući!
pa dok otpusnu listu napišu, dođosmo tek oko 2...
a kao da me kući nije bilo mesec dana, takav osećaj imam!

i dalje sam oduševljena lekarima i odnosom svih tamo, meni su skroz profi! Sad, ne može na patologiji trudnoće da bude lepo kad odjednom svašta čuješ i vidiš, otprilike taman ono od čega se plašiš...

upoznala sam još 3 dijabetičarke, pa se sad osećam manje usamljeno:lol:

pozdrav svima!:zag:

evo i mene da podnesem izvestaj i ovde... :) juce sam bila na uz... sad sam 24 nedelja, beba je vejika 28cm, teska 600g.... a ja nagurala 64kg.... pocela sa 55... sve je ok.... rita se bas cesto, i dok je doca pokusavao da napravi 3d fotku, ona je sve vreme sakrivala lice rukicama... :) pa smo odlozili za sledeci put... mazite tibe, ljubim vas sve...

I ja sam jarac, mis'im, sta da ti kazem! :manikir:

Stomak mi je ogroman, ja sam sad 30. nedelja.
Ugojila sam se izmedju 10 i 12 kg, zavisi od oticanja, jedem slano :rumenko:, sta cu kad volim, a i nizak mi je pritisak, pa mogu. :)

meni se stomak cini ogroman a opet mi kazu da i nije.. sta znam, u svakom slucaju je veci nego u prvoj trudnoci. mozemo da fotkamo pa uporedjujemo :lol: i meni je nizak pritisak pa moram i slano i slatko i kafu :rumenko: upravo rasturam sladoled dok kuckam.. inace sam probala 2 dana bez slatkog i skoro pala u nesvest.. ne vredi.. a za horoskop :super: ;)

ja pijem ferum, neko je pitao, jednu dnevno zvackam, cak je sa ukusom cokolade :lol:

snezo jako mi je drago da si dobro i da imas pozitivne utiske!! samo napred! koja si ti nedelja sad?

ja sam pojela celu kutija sladoleda.. roknucu se.. za sve je kriv kristinin album sa mora u hrvatskoj, otisla sam da vidim da nemas neku fotku sa stomakom i videla 100 prelepih fotki!! idem sad da popijem neku kafu posle ovog sladoleda, stvarno nema smisla, ovde ima 500gr..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back