Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto ne pijes? kakva ti je krva slika?
Beba sd mnogo vuce, trebalo bi da uzimas nesto...Jedino ako ludacki tamanis voce i povrce...

Neznam kakva je...doktorka kaze da je sve u redu...a ne pijem zbog konstipacije...tako je, ludacki tamanim voce a bogami i povrce...al ponekad se osetim slabo i budem bleda...uzimam neke oligoelemente u kojima nema gvozdja a oni su za imunitet...

Ne pijem Angi nista...cak ni vitamine za trudnice....:think:

Pa zar jos nisi pocela? Vitamine je dobro i inace uzimati, a posebno u trudnoci, zato obavezno pocni, nisam znala ovo sto je Angi rekla za Omega 3, ali one su generalno dobre za srce i za sve... Jedi puno voca, preporucuje se 5 komada na dan, znaci minimum par komada, ako ne volis voce, mozes da pijes sok sa 100% voca.

Sad ste me uplasile za vitamine...ali krkam voce i povrce...to se racuna zar ne....i jedem ribu,najvise sardine....joj valjda je sve u redu...:think:
Naravno da se racuna, :) vitamini iz voca i povrca su prava stvar, a ovi u tabletama su samo dopuna, ali su neophodni onima koji ne unose dovoljno kroz ishranu.
Ako se ne varam, Omega 3 se ne mogu uneti dovoljno kroz ishranu, zbog toga se preporucuje da se piju, meni je babica savetovala od prvog dana.

Ludice,
nateraj ti njega da te odveze u neki dobar trzni centar, a ti sa spiskom zaredjaj i kupi sta treba, a on nek sedi i pije kaficu:lol:

Devojke, hvala vam na utesnim recima...Sve ja to znam da moze da omasi...Ali bas mi je mnogo 12 dana, s obzirom da je ranije bio napredan...Bicu malo na iglama do sledece kontrole, ali sta da se radi...Kazu da bebina tezina bude slicna majcinoj na rodjenju, a ja bila 3.8kg, pa mi cudno sto je on mali...
Mila utrazvuk moze da pogresi,bitno da je bebac dobro,sve ce biti u redu,samo spavaj vise na levom boku,tako su i meni rekli,vise napreduje mali,i ja sam se bila malo uplasila,bebac je na proslom uz bio bas veliki a vec na ovom zadnjem normalno raste,mislila sam da ce biti veci,al opet neverujem uz...jer ti radili dopler?Mozda arterije nesto nerade nedaj boze?I jedi slobodno sto vise,voce i povrce,i sokove...Znas ja sam se rodila sa 1900gr,normalno u devetom mesecu,i nisam bila u inkubatoru,brzo sam napredovala,i to nema nikakve veze da ce i moj bebac imati toliko...kilaza nasa nema nikakve veze sa bebom...
Ja hocu da zajedno kupujemo i gledamo al on nije zainteresovan...on gleda kompjutere a mene ostavi samu..a ja onako sludjena...:rumenko:
Mislim da bebina tezina nema veze s majkom...moja sestra npr.bila je teska 3.500 a rodila sina 4.100...
Ludnice,znam kako ti je,al takvi su ti muskarci,i ovaj moj hoce da ide,a nekad mi prebaci,kako samo hocu po prodavnicama,a njega nervira guzva i kad ostanemo satima jer ja biram puno...(kao i svaka zena),takvi su ti muskarci,vidi nek te odveze pa neka sedne u neki bar,i kad ti sve izaberes pozoves ga plati i gotovo!A i promenice se videces kad se priblizi porodjaj ima sam da te tera da idete da kupujete....Ostani pozitivna molim te,uskoro ce tvoj sin da te veseli...bice ti lakse i neces biti sama...

Da to je dopler,plava i crvena boja...Ja sam radila sa pune 33ned,mali je imao 2100gr,na onom proslom uz je dve nedelje zurio,i rekli su da je bas velika,medjutim na ovom zadnjem kazu da normalno napreduje,znaci sad je po terminu...al neverujem je nesto tim uz...vidis i margo su pogresili rekli 3kg a ono 2500,jedi ti dobro unosi sto vise vitamina i bice sve u redu,i kao sto rekoh spavaj na levom boku cak i kad odmaras...svaka beba raste individuelno,kao sto je i svala trudnoca drugacija...nemoj da razmisljas o tome negativno,videces bice sve u redu,beba napreduje i od nase pozitivnosti..

Tina ,
Drzimo ti fige,da vec nocas odes u bolnicu :P
Javljaj sta se desava :)
Dobro je sto ti je tu muzic...

A da devojke,kockica rece ne nosi brus,a ja ga neskidam(samo kad se kupam),a i babica nam je rekla obavezno i da spavamo sa njim,jer sad grudi nabreknu,i moze da se desi da se opuste,i onda vise nikad nemogu da se vrate kao sto su bile,kao i kad dojite obavezno brus,znaci ako hocete lepe grudi da imate obavezno brus...
I neko je pricao pre neki dan da svrbi koza,nikako necesati,hidratirajte kozu stalno,jer ako cesate tako se stvaraju strije...mene ne svrbi,ja ujutru i uvece mazem kremu...

Oko tezine beba nemojte da se brinete...
To sto pokazuje ultrazvuk to je neka njihova procena koja uopste ne mora da bude tacna...a sto se beba tice nije toliko presudna masa na rodjenju koliko dobra razvijenost svih organa....
Flecu su procenjivali na 3000 g ,rodio se sa 2450 g ,a ocenili su ga sa 9 na rodjenju...
Ja sam rodjen u 7 mesecu sa 2000 pa nista ne fali...
A znam i zenu koja je rodjena sa 700 g ( treca iz trojki-najmanja ) pa joj sad ne fali nista...moze se reci da ima i previse mase... i ima dvoje divne dece...
Bez sikiracije i straha to je ono sto najvise smeta i vama i stomacima...Relax

zdravo, ja sam sada sama opet,bolu me krsta, ali konstantan bol ko inace do sada, tako da ne verujem da su to kontrakcije. kod svakog boli drugacije, ja cu leci da spavam pa ce me siguran bol probuditi,nadam se.

nek mi muz od margo kaze, nema sanse da me non stop boli to mora i da prestene barem na par min pa ponovo, tako fukcionisu kontrakcije. mislim ja sam ti jako pametna :hahaha:svega sam se nacitala, hehehe, a ne znam nista za sebe i svoju situaciju:dash:

Margo i bebac su dobro....
danas je dva puta bio kod nje...krenulo dojenje i mazenje i zajednicka dremka.....
Sve vas puno pozdravlja. Ja je svakodnevno uopsteno izvestavam sta se zbiva ....nemam snage bas da citam sve sta ispisete.Tek sam se juce naspavao....
Bila je3 zabrinuta za mleko,ali kad je malecki poceo da vuce.....Kaze da je danas nabacila sisetine...:per::lol::lol::lol:

Sto se kontrakcija tice...Margo kaze da lice na menstrualni bol...a spolja mozes da ih napipas (ja sam ih provalio pre skoro mesec dana-one pripremne) tako sto stomak postane celom duzinom i sirinom tvrd pa se kroz neko vreme opusti.....
mada sve je uopsteno nema nekih pravila...Drugar mi je pricao za njegovu zenu da nije imala pravilne kontrakcije niti tako ceste (ziveli su u Americi) tako da nisu hteli da ih prime u bolnicu sve dok nisu slagali da su na 3 minuta, a ona je bila poprilicno otvorena....

Mazite pupe.....:heart:

Tina,
Nemaju sve zene bol u krstima,kazu da kad pocne otvaranje,obicno je to bol u krsta,ali to ako je bebac okrenut ledjima,ako su mu ledja prema spoljasno strani naseg stomaka onda se ne oseca bol u krsta...tako je nama babica pricala...a nebrini probudice te bol sigurno ako je to to...ajde sklanjaj se sa ove teme...red je da odes ...:p
Ljubimo te :cmok:

A da devojke,kockica rece ne nosi brus,a ja ga neskidam(samo kad se kupam),a i babica nam je rekla obavezno i da spavamo sa njim,jer sad grudi nabreknu,i moze da se desi da se opuste,i onda vise nikad nemogu da se vrate kao sto su bile,kao i kad dojite obavezno brus,znaci ako hocete lepe grudi da imate obavezno brus...
I neko je pricao pre neki dan da svrbi koza,nikako necesati,hidratirajte kozu stalno,jer ako cesate tako se stvaraju strije...mene ne svrbi,ja ujutru i uvece mazem kremu...

Hahahaha ovo je dobro... :D razlika izmedju tvojih i mojih grudi sto ja nosim isuvise velike bruseve, vec imam kolostrum i to vec mesecima tako da brus kad nosim to boli... uostalom videces kako je, sad zavisi nekome je tako vec pre, nekome tek kad se porodi... naravno kad se porodim cu morati da nosim brus svaki dan, po ceo dan, ali dok sad jos mogu da postedim svoja 2 brusa koja imam da postanu pohabani to cu i da uradim... a inace grudi se oklembese ovako ili onako i cim prestanes da dojis, nosila ti brus ili ne :aha: tuzno ali istinito...

dobro jutro, kako ste mi danas?
ja sam prezivela noc, hehe
danas mi muzic dolazi, ima slobodan dan u vojsci jer ce dati krv, pa ostaje do nedelje uvece. laknulo mi je kad sam cula. sad opet nista ne boli, mozda cu danas imati vremena da kupim tepih za spavacu sobu:per:

angi ne brini se za bebca, on je zdrav i rasce onako kako ce da raste, u vecini slucajeva ultrazvuk gresi, a nije ni toliko mali za tvoj period, i to sve zavisi kad ste ga zaceli

Dobro jutro :D
Mi spavali lepo,bebac se pre mene probudio jutros,stucao pa se posle protezao :mrgreen:
Nego muz mi rece uhvatio me kako nekih pola sata hrcem :eek: nemogu da verujem,sta sve trudnoca donosi :sad2: nikad nisam to radila,ja mu neverujem,kaze snimicu te sled put...:rumenko: al sam primetila da teze disem sad,kao da nemam vazduha...ja nisam verovala kad njegov drugar kaze za zenu da hrce nocu,sto pre nije nikad,al eto...:roll: sve se desava u trudnoci...
Tina kako si provela ovu noc,i kako se osecas?

Dobro jutro...
Mene jos drzi neko bezveze raspolozenje....Sad sam ljuta na bebu sto se ne okrene:dash:
A besna sam sto mi ni grudi nisu uopste porasle:evil:
Kakvi brusevi po kuci da se ne oklembese!...Nemam ja tih problema...Male i cvrste...
Mozda necu kupovati brus za dojenje uopste nego obican pamucni, koji moze da se pomeri...Busevi za dojenje su C korpe sto je za mene duboko...Znam da ce da nabujaju malo posle porodjaja, ali to sigurno nece biti neki spektakl...
Bas sam kao Mrgud iz Strumpfova:think:

Napolju je divno vreme, proletnje...ici cu posle da prosetam da mi se razbistri glava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back