Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja imam problema sa spavanjem z:( karlica je za sada u redu,pu,pu, da ne ureknem,ali samo po 5min mogu na stranu da spavam,utrni uzasno kuk,i moram se se premestim malkice na ledjima,al to nevalja jer spavam na nisko,pa kad ustanem bebac se popreci,bojim se da mu neodgovara taj moj polozaj z:( bas sam neispavana i umorna,i sva bezveze !
Sta ste vi odlucile,sta ce te koristiti za ciscenje nosica,izvlacenje slina?Ja se razmisljam jos...

Drage drugarice trudnice,

Uzivajte u trudnoci sto vise, narocito u prvojz:lol:. Mi guramo 23 nedelju tj od sutra 24ta i u maju stize jos jedan decak. Radila sam CVS, ali su mi samo napisali normalan kariotip, pre mesec dana dr rece decak, i ove nedelje odem na 4d cisto da vidim da ipak ima sanse da je devojcica, kada i drugi dr rece decak.
Dakle, bice mi veselo sa tri decaka, morace mm na popravni, ali za par godina:sanke:

Oprosti :sad2: :worth: ali makar sam realna... znam koliko mene sad boli... :aha: i ja spavam i sedeci, i na boku i sa svih strana pa me sve boli...
Ma ne brini, znam i ja koliko je sati... Treba da se spremim na jos gore. Imala je pravo ona kravetina od lekarke koja mi je na pocetku trudnoce kad sam se patila sa mucninama i mislila da mi je kraj rekla da se spremim na mnogo gore tokom ovih 40 nedelja. Evo jos juce i danas imam visok pritisak, ne znam sta cu. Koliko se tolerise, ti to znas posto si imala problema? Juce mi bio 135/75, a danas 125/75. Puls mi je danas bio 85, nije mi nikad bio tako visok. A i naticem mnogo, pa se mislim da li da idem lekaru... z:(

I ja imam problema sa spavanjem z:( karlica je za sada u redu,pu,pu, da ne ureknem,ali samo po 5min mogu na stranu da spavam,utrni uzasno kuk,i moram se se premestim malkice na ledjima,al to nevalja jer spavam na nisko,pa kad ustanem bebac se popreci,bojim se da mu neodgovara taj moj polozaj z:( bas sam neispavana i umorna,i sva bezveze !
Sta ste vi odlucile,sta ce te koristiti za ciscenje nosica,izvlacenje slina?Ja se razmisljam jos...
Pa za nosic imaju oni normalni stapici kojima se pazljivo cisti u pocetku, a tek posle mesec dana je dozvoljena pumpica. Za usi ti trebaju specijalni stapici sa prosirenjem, i njih nikad ne guras u uho, cistis samo skoljku. :bye:

Pa za nosic imaju oni normalni stapici kojima se pazljivo cisti u pocetku, a tek posle mesec dana je dozvoljena pumpica. Za usi ti trebaju specijalni stapici sa prosirenjem, i njih nikad ne guras u uho, cistis samo skoljku. :bye:

Pa malo ti je visi pritisak,al nista strasno,proveravaj ga,pa ako bude vislji ti ipak idi do doce!A gde otices?Meni je ginekol dao lekic za to oticanje,pocinjem od sutra da ga pijem pa videcu,inace jos oticem,noge,najvise leva,i ujutru prsti na ruke,al nije strasno,samo me brine sto oticu noge toliko,a nosim i carape i nista z:( meni je pritisak 10/6,a puls 77,i pre trudnoce je bio toliko!
Za stapice znam,ovde se pumpica koristi odmah,tj zavisi kad je potrebno,neceka se mes dana,nego sam vas pitala sta ce te vi koristiti,ja se razmisljam izmedju one elektron.ili one obicne,neznam koja je bolja,inace mislim da nebih mogla one obicne,sto vi vucete,povracala bih odmah,al neko kaze da se bolje izvuce neko one druge!Pa sad neznam,sta ces ti da uzmes?

Pa malo ti je visi pritisak,al nista strasno,proveravaj ga,pa ako bude vislji ti ipak idi do doce!A gde otices?Meni je ginekol dao lekic za to oticanje,pocinjem od sutra da ga pijem pa videcu,inace jos oticem,noge,najvise leva,i ujutru prsti na ruke,al nije strasno,samo me brine sto oticu noge toliko,a nosim i carape i nista z:( meni je pritisak 10/6,a puls 77,i pre trudnoce je bio toliko!
Za stapice znam,ovde se pumpica koristi odmah,tj zavisi kad je potrebno,neceka se mes dana,nego sam vas pitala sta ce te vi koristiti,ja se razmisljam izmedju one elektron.ili one obicne,neznam koja je bolja,inace mislim da nebih mogla one obicne,sto vi vucete,povracala bih odmah,al neko kaze da se bolje izvuce neko one druge!Pa sad neznam,sta ces ti da uzmes?
Meni isto oticu noge, i clanci me bole, oticu mi i prsti na rukama, ali to nije strasno. Ja spavam sa podignutim nogama i onda ujutro bude OK, ali preko dana pocnu da oticu, a navece budu katastrofa. Primetila sam da mi je jos neudobnije da spavam kad su mi podignute noge, vise me boli karlica, tako da stvarno vise ne znam sta da radim. z:(
Sto se tice pumpice, ja sam ovde vidjala samo te rucne, njih svi koriste, ali bas cu ovih dana da pitam svekrvu sve oko tih "apotekarskih" zavrzlama i sta oni koriste u porodilistu (ona tamo radi), pa cu napisati... z:)

Cao Gash :cao: dobro nam dosla! :D
Jel znas sta cekas?! Kakva ti je bila trudnoca do sad?! Odakle si?!
I ja sam sad u 9tom i jedva cekam vise da se porodim zbog svih boljki koje me sad muce... :dash: ne treba previse da panicis, ne treba ti to... :aha:[/QUOTE]

Cao, cao, hvala na dobrodoslici!z:girl:
Uh, lako je reci: "Ne treba previse da panicis" a kako je to da izvedem, kazi ti meni? z:cry:
Sa prvim detetom sam otisla na porodjaj mrtva 'ladna, ko zena-heroj, bez ikakvog straha, a sad, kad znam sta me ceka... Uopste mi nije sve jedno. Citam, zalite se na besane noci. I ja lose spavam, ali mi bolovi u ledjima i cesti odlasci u kupatilo nisu razlog za to (a imam ih u velikim kolicinama). Veci problem je uspavljivanje, jer krenu da mi se odmotavaju filmovi... Bljak! Uf!
Ne znam kog mi je pola bebica, bice to iznenadjenje. Znam da je krupno i da verovatno nece da saceka krajnji termin (mozda je ranije zaceto, po dimenzijama je starije dve nedelje) . Ja vec sad osecam povremeno lagane kontrakcije, pa moram da lezim da bi ostalo sto duze unutra.
Trudnoca mi je bila manje-vise o.k. Da ne duzim sad, tek se drugi put javljam.
Kiss za sve, cekam da cujem kako ste sve tako hrabre, ne vidim na forumu da iko pominje ovo o cemu ja najvise kukam.

Cao, cao, hvala na dobrodoslici!z:girl:
Uh, lako je reci: "Ne treba previse da panicis" a kako je to da izvedem, kazi ti meni? z:cry:
Sa prvim detetom sam otisla na porodjaj mrtva 'ladna, ko zena-heroj, bez ikakvog straha, a sad, kad znam sta me ceka... Uopste mi nije sve jedno. Citam, zalite se na besane noci. I ja lose spavam, ali mi bolovi u ledjima i cesti odlasci u kupatilo nisu razlog za to (a imam ih u velikim kolicinama). Veci problem je uspavljivanje, jer krenu da mi se odmotavaju filmovi... Bljak! Uf!
Ne znam kog mi je pola bebica, bice to iznenadjenje. Znam da je krupno i da verovatno nece da saceka krajnji termin (mozda je ranije zaceto, po dimenzijama je starije dve nedelje) . Ja vec sad osecam povremeno lagane kontrakcije, pa moram da lezim da bi ostalo sto duze unutra.
Trudnoca mi je bila manje-vise o.k. Da ne duzim sad, tek se drugi put javljam.
Kiss za sve, cekam da cujem kako ste sve tako hrabre, ne vidim na forumu da iko pominje ovo o cemu ja najvise kukam.[/QUOTE]

Ma evo mene, Gash,najvece kukavice......z:cry:
Ja ti se plasim pa nemas pojma koliko....nemam pojma kako cu sve to da izvedem....jedino da se onesvestim pa da mi urade carski....
Prva mi beba, al nekako mogu da zamislim sta me ceka....dobro ajde za bolove neznam ali ovo drugo....uffff,bljak ....guranje,krv,joj....svee mi je uzas...ja imam jos do porodjaja ali tresem se od kad sam ostala trudna...
Lako je Kockici da prica....ona je bas hrabraz:(
Aj pricaj malo kako ti je bio prvi...barem na pp...

Ej dobrodosla....ja zaboravih....z:girl:

Cao! :cao: Gde ste mi se sve razbezale, niko nista ne pise? Sta nam radite, kako ste spavale? Jeste li ista novo kupile (Tina, Kockice i Margo, za vas znamo ;) ), jeste li pocele da perete garderobicu - ja nisam jos, cekam da dodje elektricar da bih mogla da koristim ves masinu... :aha: Jedva cekam da sve spremim, nadam se da cemo danas doneti krevetac. Joj, sinoc sam na You Tube gledala neke snimke presvlacenja, kupanja i nege bebe... Ama ne da sam se istraumirala. :lol: Uh, ljudi moji, pa ovo sve do sad je stvarno bila sala. z:shock:

:cao:
Mi smo bas lose spavali,boli me stomacic kao kad cu da dobijem,i ledja,lumbalni deo,celu noc a i evo celo jutro z:(
Mi idemo u sredu da vidimo bebca od nasih prijatelja,i posle ceo dan po radnjama,tj ako mi bude bolje!Carobna koliko sta platili krevetac i imas li sliku?Ja jos necu poceti sa pranjem i peglanjem,nismo mu jos kupili sobu,a i tamo cu poceti sa pripremama oko 20februara !

Cao! :cao: Gde ste mi se sve razbezale, niko nista ne pise? Sta nam radite, kako ste spavale? Jeste li ista novo kupile (Tina, Kockice i Margo, za vas znamo ;) ), jeste li pocele da perete garderobicu - ja nisam jos, cekam da dodje elektricar da bih mogla da koristim ves masinu... :aha: Jedva cekam da sve spremim, nadam se da cemo danas doneti krevetac. Joj, sinoc sam na You Tube gledala neke snimke presvlacenja, kupanja i nege bebe... Ama ne da sam se istraumirala. :lol: Uh, ljudi moji, pa ovo sve do sad je stvarno bila sala. z:shock:

Daj link za to molim teeeeeee...hahaha

z:poz:

U pravu si carobna da niko ne pise u poslednje vreme,ja neznam zasto ali sve manje nas je.....

Ja se sad vratih od lekara...pila sam glukozu pa su mi uzimali krv,i to dva puta,jer sestra zaboravila da uzme i trecu bocicu da mi pogleda kako su rekli nesto sto brani imunitet nisam bas razumela...
Inace doktorka kaze da je sve u redu sigurno je mislila na dijabetes,pitala sam je za epidural ona kaze da ne moram prethodno da se dogovaram sa anesteziologom nego na dan porodjaja kazem ako imam problema sa kicmom oni mi je nece dati...i kaze nista mi ne treba za u bolnicu za bebu jedino za mene spavacica i brus za dojenje i to je to...
Samo sto ne kaze>MA SAMO SE TI POJAVI NA PORODJAJ I NISTA NE BRINI:hahaha::hahaha::hahaha:
Pitala me imam li kontrakcije ja kazem pa ja neznam kako to izgleda ona mi objasni da su to bolovi sa stezanjem u celom stomaku ja kazem onda nisam imala a htela je da mi gleda grlic onom sondom a znam da me prosli put boleleo UZAS...pa sad sam malo odahnula....pitam ja nju jel mi beba mala....ona kaze nije mala 1. 400kg kaze moze da se rodi sa 3,500 kg.Od ciste je ostalo veoma malo ali ona kaze da se polako povlaci....Objasnila mi kako se beba nalazi u stomaku...i dala mi malo da pijem magnezijum...pitam ja nju koji broj da uzmem za bebu od odece posto nemam koga da pitam a ona posto se skoro porodila kaze mi 50 ili 56...

Uf baas se raspisah...carobna hocemo da vidimo krevetac.....ali OBAVEZNOz:((

evo i nas....bili na ctg-u i dobar je.....pritisak 120/70......u subotu sam imala strasne bolove u pupku a juce malo manje pa sam pitala dr i kaze da je normalno da bolucka malo a ako je jak bol onda moguce da se stvorila kilica koja se retko javlja ali nije opasna......
nastasa...jos malo pa u cuburac......
spakovala sam kesicu sa stvarcicama za maleckog samo pampers fali......ne mogu da nadem neke normalne plasticne papuce.....

Stvarno daj link Carobna....a bre sta je to toliko komplikovano oko kupanja i presvlacenja...ja sam bebe presvlacila i kupala od svoje 7- me godine i moram reci da se za to ne plasim...ali dobro drugih stvari se plasim.....z:shock:

Bonzi jesi li bolje?z:girl:z:girl:
E, Ludnice, ja kontra. z:D Ma kad si u bolnici, jeste da nista ne znas, ali tu su ljudi oko tebe da ti pomognu, a sta cu kad dodjem kuci, i budem sama sa njim, pa moram da se snalazim oko svega. Idi bre, neku noc sam imala nocnu moru oko toga kupanja. :lol: Kad pomislim na pupak, nesvesti mi se. Jeste, znam ja da je to sve normalno, ali kad vidis onako krvavo, bas lose izgleda, meni se sve cini da to njih boli. Ja ne znam kako cu preziveti dok ne otpadne pupak. z:cry:
Evo par linkova, ja sam ih odgledala bas puno pa ne mogu svaki da stavljam...
Obratite paznju kako prvi decak reaguje na tatin glas, verovatno mu je tata mnogo pricao dok je bio u stomaku. :)
Ova treca beba bas uziva u vodi. z:)
Cetvrti link je bas koristan, ali evo, ja sam sad bas u panici zbog ovog sa pupkom, trebalo bi kazu majicu zavrnuti iznad pupka (ja nisam kupila nijednu benkicu, samo bodije), a pelenu ispod pupka. Pa kako onda uopste obuci odecu preko pupka??? z:cry:

Poslednja izmena:
spakovala sam kesicu sa stvarcicama za maleckog samo pampers fali......ne mogu da nadem neke normalne plasticne papuce.....
Margo, uzmi bilo kakve papuce. Sve zene savetuju da se kupe najjeftinije moguce papuce i mini roll-on koji inace ne koristis, i da oboje posle bacis, papuce jer ces se u njima tusirati u bolnici koja je u sustini izvor bakterija, a roll-on da te taj miris posle ne bi asocirao na bolnicu i porodjaj. Znaci, pravac kineska radnja. :lol:

http://www.ikea.com/no/no/catalog/categories/departments/childrens_ikea/10421/
Evo linka za krevetac, iz Ikee, klasican, jednostavan, beo, tako da moze i za devojcicu i decaka. ;)
Dno se moze podesiti na dve visine, stranica se moze skinuti, znaci ima sve sto mi treba a nije skup, oko 8000 din. Dusek sam uzela najbolji koji su imali jer ipak male bebe jako puno spavaju, i vazno je da imaju dobar dusek, zato ne zalite pare za to, drage mamice, dusek mora da bude dobar. z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back