Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
z:poz:

Tina,ima li malo treme kod tebe...?A sluzavi cep jel ispao?

Bogami i ja imam problema sa spavanjem....uhhhhhz:((

nema treme, meni je samo bilo frka da sve zavrsim da me beba ne iznenadi, ja sam takva sve mora da mi je organizovano, spremno, cakum pakum. cak sam i torbu za porodiliste spremila da mi nista ne zafali od kozmetike i ostalih stvarcica. nije cep ispao, imam samo beli sekret ali to je tako tokom cele trudnoce, samo sto je sada za nijansu obilniji. bas razmisljam hocu li skontati kad ispadne.

i ja imam problema sa spavanjem, nocas sam jako malo spavala, imam isti problem, lak san. odem do wc i gotovo ja sam budna. tako da sam ja od 5 ujutro budna. a dolazi mi danas muzic iz vojske pa treba da napravim lazanje, i nemam vremena da dremnem. posle vecere cu samo da nestanem

pozdrav svima

Danas sam malo razgovarala sam mojom rodjenom sestrom o njenom porodjaju od pre 8 godina.Pitala je za bolove i tako....Ona kaze nju je bolelo kao kad dobije menstruaciju i relativno se brzo porodila s obzirom da je sestric bio prva beba....otisla u bolnicu u pola osam uvece a porodila se u 11 uvece...
kaze da nije bilo strasno da je babica bila pored nje i da ti ona govori sve sta treba da radis...a ona nije bila ni na kakve vezbice...
Kaze mi da se ne plasim jer strah moze da mi dodatno komplikuje sve...probacu ali neznam kako....

CAo stomaci!!...evo ugrabih malo vremena da vam se javim...Aleksej ima grceve strasne pa se mucimo ovih dana..joj nisam ni znala da to toliko boli male bebe..to je strasno...
Ja ne mogu da se odvojim od ovog naseg kutka..heheh..da vam i ne govorim da sam nekoliko dana posle porodjaja ja i dalje pricala o sebi kao da sam i dalje trudna...:):):)

SAda vec polako prevazilazim pakao svog porodjaja pa mogu i da pricam o njemu a da mi to ne predstavlja ponovno mucenje..valjda :(:(..
NAjzalije je sto mi se bebac namucio strasno i nagutao vode pa je bio sav naduven i otecen..i posle 15 sati napona i mucenja ja zavrsih na carskom rezu...nisam se uplasila kad su rekli da me voze u salu..osetila sam olaksanje jer sam bila jako uplasena za bebu..ipak toliko vremena je proslo a on nikako da se spusti u porodjajni kanal..a ja skroz otvorena...I tako je beban dobio neku infekciju zbog koje smo ostali 15 dana u bolnici..postali svima tamo omiljena beba..mali debeljko i mezimce..tako su ga zvale pedijatrijske sestre..:):)...

Eto sad smo kuci vec 10 dana uskoro ide i prva kontrola a nam je vec muka doktora..koliko su ga pregledali i koliko su ga izbockali joj ne mogu ni da mislim o tome...

Vidim da ce Kockic da nam se pridruzi hehe..jedva cekam malu Martu...
I sad citam i secam se tih problema u trudnoci..nesoavanje otecenost i mucnine..e moji dragi stomaci..sad tek shvatam da je to bilo blagosloveno vreme..kad dodje bebac tek tada nema spavanje, a posteno se i ne oporavs od porodjaja...pa grcevi pa dojenje pa pelene ihajj..eto ljubim vas sve puno..pa cu da kuckam jos i naravno da postavim slicice..

Cesto mislim na moju rodjenu sestru, kako je njoj bilo kad se prvi put poradjala... Ja sad bar citam na netu, dobijem informacije na forumu, procitala sam bas dosta literature jer sam lezala prvu polovinu trudnoce. Ona nije imala bas nikog da ga upita za savet... Ne pricam s njom o porodjaju, jer ona je imala 3, sve tezi od tezeg jer su bebe bile krupne. A kako li je bilo generacijama pre nas koje su se poradjale kod kuce, uz neku stariju zenu koja cak nije bila ni babica. Mi danas, te hocu carski, te hocu epidural, te hocu na vezbice, te hocu da je muz pored mene, te hocu svaki cas na UZ, hocu CD, hocu slicice... Sta su one imale? Jeste, bojim se, sve se bojimo, ako ne bola onda nepoznatog, i to je normalno. Ali sramota me je da to i pomenem nekom od starije generacije, mami npr., jer znam da mi danas imamo mnogo bolje uslove nego sto su one imale.

Cao Natasa! Bas mi je zao sto cujem da se Aleksej namucio, a i ti, nadam se da se dobro oporavljas posle carskog, to je bas bilo mucenje, prvo si prosla kroz sve muke i bolove, pa sad moras da se oporavljas posle operacije... Ali najvaznije je da se sve dobro zavrsilo... Sta dajes bebi protiv grceva, imas li neki sirup ili caj koji pomaze? Citala sam da je dobro skuvati par zrna kima, i dati bebi taj caj da pije... A ti moras da povedes racuna o ishrani, izbegavaj mlecne proizvode i kupus, oni nadimaju, a to prenosis na bebu preko mleka... Poljubac za vas! :cmok:

Carobna..dajem mu kapi i ja pijem neki caj protiv grceva..vodim racune o tome sta jedem nista ljuto kiselo ..a nisam znala za mleko da nadima ..sad mi bas rece i jedna prijateljica..a je se ubijam od mleka i keksa..ali mene to ne nadima..pa kako cu bez jogurta i mleka sta da jedem...joj ....A da ja se u trudnoci ugojila 20 kg i bila sam sva naduvena i otekla sam bas dosta u 9 mes...kad sam se porodila ja se osusila.....ostao mi jos malo stomak ko da sam 4 mes..idemm pisem kasnije beba place kiss stomaci

Carobna..dajem mu kapi i ja pijem neki caj protiv grceva..vodim racune o tome sta jedem nista ljuto kiselo ..a nisam znala za mleko da nadima ..sad mi bas rece i jedna prijateljica..a je se ubijam od mleka i keksa..ali mene to ne nadima..pa kako cu bez jogurta i mleka sta da jedem...joj ....A da ja se u trudnoci ugojila 20 kg i bila sam sva naduvena i otekla sam bas dosta u 9 mes...kad sam se porodila ja se osusila.....ostao mi jos malo stomak ko da sam 4 mes..idemm pisem kasnije beba place kiss stomaci
Jeste, nazalost, mleko i mlecni proizvodi najvise nadimaju, mada ti to ne osecas. A mnoge majke veruju u mit da ako pijes mleko imas vise mleka da dojis, pa navale po mleku i onda beba dobije grceve. Ti treba da pijes sto vise tecnosti, najbolje vode, soka od jabuke ili caja za dojilje, od toga nadolazi mleko. Nadam se da ce grcevi brzo proci. z:girl:

Cao drustvo :cao: evo i nas dve samo da vam se javimo na kratko... :aha: kod nas nista novo, imam malo bolove jace na dnu karlice i u krstima, kontrakcije cesto u danu, ali brojim ih nije to jos nista... :ok: upravo sam pricala sa dragim pa mi odmah malo lakse... :zaljubljena:
CMOK!!! :cmok:

ej moje damice, htela bih da vas pitam, kakva su vam iskusva sa penaten kozmetikom, jeste li culi da li je ok ili ne? nisam primetila da je planirate... meni je nekako najprimamljivija za bebu, ali ni ovde je ne koriste cesto. opredeljuju se za neke jeftinije. e sad ne znam koliko su te jeftinije kvalitetnije od penaten? cmokic za sve od mene i moje princezice, koja je danas bas aktivna!

ej moje damice, htela bih da vas pitam, kakva su vam iskusva sa penaten kozmetikom, jeste li culi da li je ok ili ne? nisam primetila da je planirate... meni je nekako najprimamljivija za bebu, ali ni ovde je ne koriste cesto. opredeljuju se za neke jeftinije. e sad ne znam koliko su te jeftinije kvalitetnije od penaten? cmokic za sve od mene i moje princezice, koja je danas bas aktivna!

Cao svima,z:poz:

Suzo ja sam razmisljala o penaten kozmetici bas juce i trazila sam neke podatke o njoj isto ali mislim da je skupa jer ima isto malo jeftinije kao sto je recimo MILETTE,koja nije toliko skupa a dobra je.Takodje sam gledala za nivea kozmetiku i johnsons ali neznam sve mi je to nekako slicno samo su cene drugacije.
Ja se razmisljam izmedju mustele i milette,mada je ova prva bas dosta skupa neznam da li cu moci uvek da je priustim svojoj bebici a ne bih da menjam kad krenem s jednom....
Mislim da penaten nije losa...

Sto se tice bebi kozmetike, ne razmisljam mnogo o tome. Za sebe koristim Bekutan i Koslili bebi puder, oba su mi super (Bekutan lepse mirise), a posto imam zalihe Kosilija :), koristicu ga i za bebu. Kremu bih koristila Pavlovicevu da sam kuci, ali posto nisam, uzela sam sam ulje i kremu od jedne norveske marke, verovatno cu i sampon njihov uzeti. Generalno, dve stavke imam u glavi kad je kozmetika u pitanju:
1. Sto prirodnije, to bolje.
2. Nikakve ekstra skupe i markirane stvari, jer ako je nesto nenormalno skupo, ne mora uopste znaciti da je dobro ili bolje od neceg drugog sto kosta triput manje, ali nije markirano (znam pouzdano da je vecina sampona za kosu poznatih marki ustvari suvise agrasivna za kozu glave). Na sebi sam recimo isprobala Eucerin (krema za lice), i nije mi nista bolji od Garniera koji je daleko jeftiniji... Naravno, kad bih znala pouzdano da je nesto ekstra dobro ( a cula sam ovde za jednu takvu bebi - kremu, koju planiram da kupim ;), ne bih zalila pare za to.

Evo nas....bili malo u shoppingu,kupili malom kadicu sa postoljem(nogicama)super je,bas je stabilna,i uzeli smo mu kengur baby bjorn,pa boxerice,pa neke gacice,pa carapice,bodi,ono dzakce za spavanje,peskiric posle kupanja sa kapicom,cebence i jos neke sitnice...zadovoljna sam sto smo danas nasli,al jos je ostalo puno...al polako imamo vremena z:)
Ja cu od kozmetike za bebca da koristim mustelu(ovo je za ludnicu) gel (sampon za kosu i telo)zove se dermo-nettoyant,kremica za lice -hydra bebe,vodica za ciscenje bez ispiranja za lice i guzu-phusi o bebe,fluide nettoyant sans rincage,za crvenilo guze,tj posle svakog menjanja koristiti-creme pour change(crema balsamo),ja to za sada imam,ali uzecu jos mleko za telo(hydra bebe lait corps), ulje(huile de massage),i puder(poudre pour le change),kao i vlazne maramice(lingettes nettoyantes)!Napisala sam kako se pise na francuskom,rekla si mi da si u mestu gde se govori francuski,pa mozda ce ti koristiti prevod!z:girl:

Poslednja izmena:
Ja cu od kozmetike za bebca da koristim mustelu(ovo je za ludnicu) gel (sampon za kosu i telo)zove se dermo-nettoyant,kremica za lice -hydra bebe,vodica za ciscenje bez ispiranja za lice i guzu-phusi o bebe,fluide nettoyant sans rincage,za crvenilo guze,tj posle svakog menjanja koristiti-creme pour change(crema balsamo),ja to za sada imam,ali uzecu jos mleko za telo(hydra bebe lait corps), ulje(huile de massage),i puder(poudre pour le change),kao i vlazne maramice(lingettes nettoyantes)!Napisala sam kako se pise na francuskom,rekla si mi da si u mestu gde se govori francuski,pa mozda ce ti koristiti prevod!z:girl:[/QUOTE]

Hvala ti Bonzi.

Aj kad imas vremena stavi slikice od ono sto si kupila danas.z:girl:

Evo i mi da se javimo...
Danas smo kupili par delica garderobice, ali nista od opreme...Bas samo se nasetali.

Gde nam je margo, nesto je nema?

Smejalice,
kakvi su ti rezultati dabl testa? Zasro ga radis ako ces amnio? Amnio se tek rdi u 16toj nedelji i 3 nedelje se cekaju rezultati. To je vec velika trudnoca, ne daj boze da nesto nije u redu. Ako si odlucila da radis inazivne metode, uradi biopsiju horionskih cupica. To mozes odmah i rezultati su za dan dva. Isto kao amnio samo se uzima uzorak posteljice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back