Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas sam usla u 22. nedelju i sve je ok. nego bih da vas pitam, nisam primetila da ste o tome diskutovale, vec negde u 17-oj ili 18-oj nedelj pocelo je da mi curi ono nesto iz bradavica. kao vodica je, ponekad ima i belog, kao mleko,ali nesto otkud znam, vidim da nije mleko. mislila sam da je to normalno, da se otvaraju mlecni kanali,ali danas mi drugarica rece da je njoj to pocelo tok u sedmom mesecu, zato i nisam pitala doktora nista o tome. i iz desne ide mnogo vise, nego iz leve??? sad sam bas malo zabrinuta. kad je to vama pocelo??? hvala i kiss

Bonzi, Lepa je kadica...nadam se da cu naci neku koja se kaci na postolje. Cesto imaju kadicu ali ne i velicinu postolja za bas tu..
Kckice, Ajde metar u rukez;) i pitaj mamu je li Enci menci u pitanju u Rodicu.

Nastasa,
gde su Aleksejeve slike? U albumu neka kuca samo imaz:)

kockice, Mozda si danas naletela na moju mamu u Merkatoru.,,Kupila buduca baka pamucnu jaknicu unuku, ali velicinu 50...Sta ce, izasla iz stosa...Izgubila racun, tesko je zameniti...Bas je mala, nema sanse da to obuce, osim ako ne porani pocetkom devetog...ali to mu ne dam:)

hehe, e a moja svekrva kupi za sledecu godinu koliko omasi velicinu...... a moja mama zna da ne sme nista bez mene a svekrva kupuje i kupuje, neka kupuje

ja cu moju kadicu da stavljam na komodu za povijanje, tako da mi ne treba stalak

Devojke da vas pitam,nocas me boleo stomacic,ali danas negde tri puta sam osetila na kretko mozda minut neki bol kao menstrualni,i da mi se stvrdnuo stomak,neznam dal su to pripremne kontrakcije,jer se i vama to desava?Do sada nisam osetila bol,samo da mi se stvrdne stomacic,ali to je valjda bebac,al ovo danas me zabrinjava z:cry:
Danas smo isli kod babice,zadnji cas,pricalo se o dojenju i porodjaju,pustila nam je kasetu,i tako,dala nam je po kesicu caja bio,specijalno za dojenje,da bi imali vise mleka,i tamo jos nesto...nisam stigla da je pitam jer smo zurili a i ona je bila u guzvi...

Tina jer si kupila u sta ces malog da izneses iz bolnice?Od odela?
Ja nisam,al da vas pitam sta mi savetujete,koju velicinu da kupim,ono prvo odelce kad se rodi ,kad ga odmah obuku,nisam pametna...mozda 52 ili 54?ili 50?

moja mama je kupila velicinu za novorodjence a to je broj 50, u pakovanju ima dvodelno odelce i jednodelno, sa skapicom, bodijem, i portiklicom. chicov paket, to su preporucili i tu velicinu svi uzimaju.

ja mislim da su normalne te kontrakcije, sve dok nije u pravilnim intervalima onda si mirna, ali to znaci isto da treba da odmaras

Tina jer si kupila u sta ces malog da izneses iz bolnice?Od odela?
Ja nisam,al da vas pitam sta mi savetujete,koju velicinu da kupim,ono prvo odelce kad se rodi ,kad ga odmah obuku,nisam pametna...mozda 52 ili 54?ili 50?
Bonzi, ja sam kupila bodi, kapicu i rukavice 50 i carape Newborn, a pantalonice i dzak sa rukavima 56, kontam to ide preko ovog ostalog pa malo vece, a ja i ne mogu ovamo naci nikakve medjuvelicine (izmedju 50 i 56). Super ti je kadica, i ja isto moram traziti sa postoljem.
To za bol sam se i ja pitala, znas kad sam nedavnoo celu noc imala kontrakcije i bolelo me pa sam se bila prepala, ali sad mi se vec nekoliko puta desilo da boli, kao menstrualni bol, tako da mislim da je to normalno sto se vise priblizavamo terminu.
Nama je evo stigao krevetac, a dobila sam i novu stolicu za kompjuter. :)
Ali izgleda nista ne pomaze, i u njoj me ledja bole...

pa da, ipak treba uzeti manje, bolje da je malo tesno, ipak kad se iznosi cete da je slikate u svim pozama ko manekene, nego da sve leti uzmes ga a ono beba izleti iz odelca, hehehe. ali nema sanse da toliko moze da bude malo, za prvo oblacenje je ok velicina, ja nemam nikakve bolove, tako da ne znam, nemam nikakve znakove da je blizu, ja vise ne mogu da docekam. to sto imate su lazni trudovi, toga sam se nacitala, moze da boli jedan dan pa taman pomislis da se pordajdas kad ono sutra nema nista i tako zna dugo da traje

hvala ti tina,znaci taj bol je normalan?moracu malo da odmaram,a skupilo mi se za peglanje...
I ja sam mislila 50,to je za novorodjence,al sta ako bude recimo 52,jadan on u sta li ce da ga obuku...i ovde ima ono specijalno za rodjenje,bodi,zekica,i kao dzemperic preko,carapice,pa za rukice,portiklica...samo tesko da se nadje,nema u svakoj bebecoj radnji...videcu idemo u sredu u shoppingu,pa videcemo sta cemo sve naci,jer kako je ovo snizenje,tesko...

tina mislila sam na odelce kad se rodi bebac pa ga pregledaju okupaju i obuku(ovde u francuskoj je tako)!
Carobna i mene je nocas celu noc boleo stomacic,kao kad cu da dobijem i krsta isto,a danas samo taj bol,taman sam ga bila zaboravila,jer pre trudnoce imala sam jake menstrual bolove,i ovo me sad vraca da se secam z:cry:

angi, mi sutra idemo da uzmemo u aksi anatomsku kadicu....to je ona najveca sto ima za lezanje i sedenje i moze da se koristi do tri godine....zadnji put su nam pokazali univerzalni stalak za sve vrste kadica.....i nasa ce da bude zuta.....
bonzita, meni su pre nedelju dana krenuli ti kao menstrualni bolovi......
moram da vam se hvalim da fleca ima vec dve knjige.....nisam videla kakve su jedna je bambi.....kupila mu baka.....

tina mislila sam na odelce kad se rodi bebac pa ga pregledaju okupaju i obuku(ovde u francuskoj je tako)!Carobna i mene je nocas celu noc boleo stomacic,kao kad cu da dobijem i krsta isto,a danas samo taj bol,taman sam ga bila zaboravila,jer pre trudnoce imala sam jake menstrual bolove,i ovo me sad vraca da se secam z:cry:
Ja sam tek sad razumela da si mislila na to prvo odelce, mislila sam da pitas za ono kad izlaze iz bolnice... Pa Tina je rekla da kod njih dobiju sve u bolnici, a i kod mene je isto tako. Kazu da porodjaj boli koliko menstruacija tri puta... z:(

Margo, jos nisam cula za kadice koje mogu do 3 godine a da su anatomske. Meni su rekli da se one brzo prerastu, a posle treba korito koje stavljas u kadu. Sad mi nista nije jasno...
Bonzi i Caroba,
Vi bas kupujete premale borjeve. Ako se beba rodi oko termina, nema sanse da bude kraca od 52 cm. A obe kazete da su vam krupne bebe. Meni su rekli svi roditelji nista ispod 54 ili 56 da ne uzimam. Jos kad se opere...54 ne moze da visi na bebi ja mislim, ako nije rodjena na pocetku devetog.

Sto se tice kontrakcija...
Na vezbama su nam rekli da su pripremne bezbolne, samo stvrdnjavanje stomaka, a znaci porodjaja tj. porodjajne kontrakcije su bol u krstima ili mentrualni bolovi...
Carobna, sto ne vidis sa lekarom da mozda ne treba da uzimas lekove protiv kontrakcija dok ne udjes u deveti?

Bonzita,
Sta su vam rekli za negu bradavica pre porodjaja? Jel treba mazati ili ne...Ovde nema jedinstvenog stava...Jedni kazu-AD kapi, drugi da ne treba nista pre porodjaja...

Margo jel ti mazes necim?

Bonzi i Caroba,
Vi bas kupujete premale borjeve. Ako se beba rodi oko termina, nema sanse da bude kraca od 52 cm. A obe kazete da su vam krupne bebe. Meni su rekli svi roditelji nista ispod 54 ili 56 da ne uzimam. Jos kad se opere...54 ne moze da visi na bebi ja mislim, ako nije rodjena na pocetku devetog.
Angi, ja ne znam kolika je moja beba, nisam bila na UZ od 18., nedelje. Rekli su mi da je prosek 3500 kg i 50 cm. Decaci obicno odmah budu veliki za 50, ali moram da kupim ponesto, otkud znam koja velicina ce mu trebati... Najvise sam kupila 56 i 62, nesto manje 50 i ponesto 68, za posle, tako da nisam bas sve malo kupila. z:poz:

Sto se tice kontrakcija...
Na vezbama su nam rekli da su pripremne bezbolne, samo stvrdnjavanje stomaka, a znaci porodjaja tj. porodjajne kontrakcije su bol u krstima ili mentrualni bolovi...
Carobna, sto ne vidis sa lekarom da mozda ne treba da uzimas lekove protiv kontrakcija dok ne udjes u deveti?
Razgovarala sam s lekarom pet puta na tu temu, i svaki put mi kaze isto: Kontrakcije, bez obzira kakve su, se ne smatraju opasnim dok se ne pocnu javljati u odredjenom intervalu. Ako se javljaju u pravilnim vremenskim razmacima, odmah treba konsultovati lekara, inace samo odmarati. Ni babica nije pominjala nikakve lekove, niti bilo ko na kursu, tako da mislim da oni ovde ne daju nista, nego ako se jave prave kontrakcije ranije, ide se u bolnicu.

Bonzita,
Sta su vam rekli za negu bradavica pre porodjaja? Jel treba mazati ili ne...Ovde nema jedinstvenog stava...Jedni kazu-AD kapi, drugi da ne treba nista pre porodjaja...

Margo jel ti mazes necim?
Ja ne mazem nicim, nama su na kursu rekli da bradavice, otprilike kad se udje u deveti pa nadalje, treba malo grublje trljati/masirati peskirom posle tusiranja da bi ocvrsnule i pripremile se, tako da kasnije manje bole i budu manje ranjive. Za mazanje pre porodjaja su i ovde podeljena misljenja. z:hm:

angi.....ova kadica je bas velika....najveca koju imaju i najskuplja.............cini mi se da moze bas dugo da se koristi kosina za lezanje je sa jedne stane a za sedenje sa druge.....izgleda kao i za sve ostalo razlicita misljenja.....
bradavice vec neko vreme ne mazem bas zato sto su podeljena misljenja......mazala sam bademovim uljem.....
za masiranje peskirom kazu da se pre to radilo ali to je izbaceno iz uporebe zato sto masiranje bradavica izaziva kontrakcije......ko bi ga znao koga da slusas......
mi nismo kupili nista manje od 56.....neka mu bude malo vece i komotnije duze ce da nosi a i nece da ga steze......

Poslednja izmena:
za masiranje peskirom kazu da se pre to radilo ali to je izbaceno iz uporebe zato sto masiranje bradavica izaziva kontrakcije......ko bi ga znao koga da slusas......mi nismo kupili nista manje od 56.....neka mu bude malo vece i komotnije duze ce da nosi a i nece da ga steze......
E pa svasta, najbolje da nista ne diramo. z:dm3:
U pravu si skroz Margo sto nisi kupovala manje od 56, bolje da mu je komotno nego da steze. Ali kontala sam ako se rodi sa 50, treba mesec dana da nosi tu velicinu, pa gde da izgleda kao da je tudje obukao... Da sam mogla naci 52 i 54, to bih kupovala umesto 50, ali ovamo nema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back