Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto to je to od mene... :aha: kolica stizu u sredu, pa kad ih slikam stavicu sliku, krevetac u utorak, ali to ne znam dal cemo uzeti odmah ili cemo cekati da se porodim pa onda da nam ga liferuju... :think: videcemo jos... u sustini cete pre slikice krevetca i kadice videti sa sve Maki unutra :mrgreen:

kockice....kako su dobre stvarcice.......cipelice-patikice su predivne.....

Ahaaa :zaljubljena: i sve to je kupljeno u Becu po 50% ako ne i vise nizim cenama nego kod nas :aha: cek tek da se porodim pa kad napravim album samo sa njenim fotkicama u raznim haljinicama, patikicama, itd. :mrgreen: uh... :klap:

Meni je ljudi danas takoooo dosadnoooo... :brus: ajd kad cemo da se vidimo devojke?! Nema vise bas puno vremena... :aha: moram opet off jer nije moj komp, ali kuckamo se porukama... ajd sutra popodne ili u Utorak... :think:

Mazite tibe i pazite se!!! :cmok: :cao:

Kockice,
Bas su slatke stvarcice...
Sto se mene tice moze sutra popodne da se vidimo..Ja sam do 14h na vezbicama...ako odem, tj. ne budem lenja...Od utorka do srede idem po slavama i mom dragom je rodjendan, tako da nema sanse...

Kockice,
Bas su slatke stvarcice...
Sto se mene tice moze sutra popodne da se vidimo..Ja sam do 14h na vezbicama...ako odem, tj. ne budem lenja...Od utorka do srede idem po slavama i mom dragom je rodjendan, tako da nema sanse...

E super taman moze! :D ajd posto sam i ja do negde oko 14h kod Branke na pregledu pa da se nadjemo taman tad na NBgu... :think: ajmo u Meeeeek :klap: :cmok:

Hej, Ludnice...Udata zeno, cestitam!z:)
Kako je proteklo vencanje, kad cemo da vidimo slicice? jesi li ti dobro?

Hej devojke,evo mene z:poz:

Citam vas ali ne kuckam jer sam posle vencanja bila u kupovinu....i to jedva jer ne mogu na nogama da izdrzim duze od dva sata....a u petak sam bila na nogama jedno 6 sati ama poludela sam....

Hvala na cestitkama svima,mada se ja ne osecam kao gospodja.Vencanje je proteklo fino samo sto je mm bio mnogo nervozan pa je jadan dobio neku alergiju svuda po telu....i kad je sve proslo kod maticara njemu je alergija krenula da prolazi...
Inace imali smo civilno vencanje sa dva svedoka,to su neki nasi prijatelji,svajcarci,i maticarka mi je rekla da mnogo lepo izgledam i to nekoliko puta...mada se ja nisam nesto lepo osecala jer sve me je nekako stezalo jos pa cipele na stiklicu na koje ja naravno nisam navikla....joj uzas....z:shock:

Bas na dan vencanja sam se sisala pa me hebana portugalka totalno unistila tako da kad sam se vratila od frizera jedno sat vremena sam plakala kao luda....i jos mi je rekla da posto imam mali stomak i beba ce da mi bude mala...ama alapaca jednaz:((

JOJ BONZITA SRECAN TI RODJENDAN,DRAGA....JA ZABORAVILA DA SE JAVIM BAREM DA CESTITAM...nadam se da je ok i ovako sa nekoliko dana zakasnjenja.....Zelim ti sve najlepse za tvoj rodjendan....:poklon:

Angi ne mogu da kazem da sam bas dobro jer i dalje patim od konstipacije posle one bolne dijareje uopste nisam vise bila u wc i to me izludjuje a jos i heemorooidiiiiiz:cry:
kod lekara idem sledeci ponedeljak da mi rade test na glukozu....

Inace kupovala sam stvarcice za bebu posto nista nisam bila kupila....benkice,bodici,stramplice kapice ali nisam puno kupila ovo je samo pocetak.Kupila sam set AVENT sa flasicama i cuclom onda toplomer za vodu i bebu,i tako neke male sitnice,onda pamucne pelene eto da imam ako mi zatreba mada mislim da cu koristiti pampers.....

Stavicu slikice sa vencanja da vidite.....z:girl:z:girl:z:girl:

Cao drustvo :cao: evo i nas dve :D
Bile smo sa Angi i malim ustvari vec vejikiiim pisonjom u Meku :aha: uh kako sam se ja najelaaa... sve u 16 :mrgreen: a i dobile smo od teta Angi zvecku :klap: hehehe...

Nas dve smo bile kod Brankice u DZ Vozdovac, dobile smo uput za porodiliste! :eek: tresla sam se kad sam ga uzimala :hahaha: treba u sredu u Visegradsku na CTG, pa u cetvrtak opet kod Branke vadim briseve... :aha: Maki je spremna, grlic skracen, moze i veceras ako odluci :think: ali cu ja najvise verovati Milanu u sredu kad odem jer ipak je on akuser, iako je Branka rekla da joj daje jos 7 dana :eek: aaaaaaaaaa... ljudiiiii... mameeeeee... trudniceeeeeeeee... pa to je saaaaaaaad.... :brus: predajem se... :rumenko:

evo i mene.....sad sam stigla kucici....ceo dan po lekarima......prvo uz u frontu....sve je ok malecki je dobio koliko treba za 10 dana ali je jos manji desetak dana....posle u dz na ctg i kod moje dr.....krvna slika, secer, gvozdje, urin, pritisak, ctg, sve je super.......

Caos...
Ja sam danas bila prvi put na vezbicama...Nije bilo lose, mada sam malo razocarana...Rekla nam je da svaki put prica istu pricu.?! A prica zaista dugo traje i ja sve sto je rekla znam...Prica je o porodjaju, nema info o dojenjiu itd. Ne sto sam popila svu pamet, prosto mislim da vecina trudnica koje su dobro informisane zna...Mislim da je korisno zbog disanja, bas mi je slab plucni kapacitet, a i one vezbe za karlicu su ok. Ali prosto ne mogu da verujem da cu sledeci put slusati opet istu pricu o porodjaju...Inace, ok je atmosfera, samo je jako hladno u sali...Sledeci put cu da se natrontam. Bilo nas je sedam, skoro sve prvi put i kraj sedmog meseca...I svima beba okrenuta glavom, a moja karlicno, pa jednu vezbu nisam smela da radim Ima jos vremena da se okrene, a sestra se kao cudi sto je karlicno...z:(
Jedva cekam sledeci UZ za desetak dana da vidim jel se okrenuo...Znam da ima jos vremena, ali eto...

Ali posle je pao Sladoled sa karamelom u toplom meku sa Kockicom i Marticomz:)

Margo,
Koliko je tezak bebac sad?

Ludnice,
Stavi neku slicicu u haljiniz:)

I meni je smesno kad me zovu gospodja iako u maju cu imati dve godine bracnog staza

Cao devojke, evo da i ja napisem par slova, mada sam nesto na kraj srca ima par dana, pa mi se ne pise... Bila sam opet u kupovini, planirala da kupim krevetac i svu opremu za njega, i kupila sam - sve osim kreveca, nisu imali na lageru. :( Ostalo je jos to, nesto garderobice, kadica i sve vezano za apoteku, to nista nisam kupila... Imam i neki soping vezano za kucu (kuhinju) da obavim, a sve nekako sporo ide, i ja postajem sve nervoznija. Meni je termin bio 12. mart pre nego sto su ga na UZ pomerili na 21., ali ja mislim da je 12. tacan, tako da sam ja fakticki od sutra 34. nedelja.
Angi, hvala puno za spisak iz Akse. :) Mada, na njemu je bas ono osnovno, npr. 1 carsav, ja sam kupila 4... Nemam nameru da s bebom od 2 nedelje idem u kupovinu, zato cu kupiti sada sto mi treba, bolje da ima viska nego da zafali, pa da se posle mislim sta cu...
Poljubac za vas, mazite tibe... :cmok:
Kockice, ne daj se! Bebac stize! Nema vise spavanja sedeci... :) Nema trcanja na WC po celu noc i dan... :) Nema oticanja, hemoroida, nema da te drugi obuvaju... :) Stize ti i Goran brzo, i zivot ima da bude lep, bre! :) Big hugg za tebe i Martu. :)

eeehhheeeejjjjj kockicez:hi:

jesi li uzbudjena.....PA STIZE MARTICA.....z:shock:

Bas su lepe stvarcice sto si joj kupila...jel znas koliko je otprilike dugacka i teska?

Carobna

posto ti narucujes stvari iz engleske pomagaj
ja hocu da narucim onu graco baby sweetpeace swing a neznam kako....
kazu da kosta samo 136 dolara ma dal je mogucez:(

Caos...
Ja sam danas bila prvi put na vezbicama...Nije bilo lose, mada sam malo razocarana...Rekla nam je da svaki put prica istu pricu.?! A prica zaista dugo traje i ja sve sto je rekla znam...Prica je o porodjaju, nema info o dojenjiu itd. Ne sto sam popila svu pamet, prosto mislim da vecina trudnica koje su dobro informisane zna...Mislim da je korisno zbog disanja, bas mi je slab plucni kapacitet, a i one vezbe za karlicu su ok. Ali prosto ne mogu da verujem da cu sledeci put slusati opet istu pricu o porodjaju...Inace, ok je atmosfera, samo je jako hladno u sali...Sledeci put cu da se natrontam. Bilo nas je sedam, skoro sve prvi put i kraj sedmog meseca...I svima beba okrenuta glavom, a moja karlicno, pa jednu vezbu nisam smela da radim Ima jos vremena da se okrene, a sestra se kao cudi sto je karlicno...z:(
Jedva cekam sledeci UZ za desetak dana da vidim jel se okrenuo...Znam da ima jos vremena, ali eto...

Не желим да вас плашим, али по ономе како сам ја доживела, информације о правилном дојењу НИКО вам неће дати!!! Мене је спасило што су ме "избацили" дан раније из породилишта (а тад ми је кренуло млеко!!!), па сутрадан кад је дошла патронажна сестра мени се упалиле груди и биле тврде као камен, па ми масирала неких пола сата-сат, па објаснила шта да радим, па сутрадан послала колегиницу да провери да ли се ишта поправило... Елем, да ми није било ње, муку бих видела... Сами нас је Бог погледао, па моја Ана сиса и има довољно млека (чак и превише:) )... Али, због тог мучења на почетку (јер сам пар дана, док сисе нису "прорадиле" морала да је храним на флашицу) створиле су ми се рагаде... које сам тек пре 15-ак дана (када ме је, коначно, прегледао мој чика доктор (гинеколог) ) успела да опоравим и то тако што сам опет морала да је храним на флашицу, а она жива није хтела флашицу (иако је то било моје млеко!!!), али преживесмо некако!
Нама је бабица на вежбама само једном приликом споменула дојење и рекла да ОБАВЕЗНО морамо да се измузавамо кад осетимо напетост у грудима (а НАРОЧИТО ноћу) да се не би упалиле! Ако се упале - само хладне облоге!!!
У породилишту је једна педијатријска сестра објаснила како да се измузавамо!
И ТО ЈЕ СВЕ!!!
Препуштена си сама себи (осим, ако немаш неку луду срећу, што ти од срца желим!!!)
Када је мој чика доктор видео у каквом су ми стању брадавице само је рекао да многе жене тако упропасте у породилишту, а кад сам му рекла да сад знам шта треба да радим он је рекао "знаш, али на тежи начин"!
Толико о српским породилиштима и националној стратегији о повећању наталитета!
Нађите неку жену у коју имате поверења и тражите да вам објасни шта и како око дојења, јер сте ЗАИСТА препуштене саме себи (и то онда кад вам је помоћ, лепа реч, мало људскости најпотребније)
Ипак, желим вам свима да не прођете као ја, већ да имате срећу и после порођаја:)
Велики поздрав мамама и њиховим бебцима од Ане и мамеz:girl:

Carobna

posto ti narucujes stvari iz engleske pomagaj
ja hocu da narucim onu graco baby sweetpeace swing a neznam kako....
kazu da kosta samo 136 dolara ma dal je mogucez:(

Cao Ludnice! Evo sad sam bas gledala njihov sajt, i koliko ja mogu da vidim (nisam uspela da otvorim sve stranice), oni ne isporucuju za EU ni vecinu drugih delova sveta -kad je u pitanju maloprodaja (kao sto sam i mislila, jer ni ja nisam nasla nista sto sam trazila da mogu naruciti iz USA, oni imaju neke posebne propise), samo za americke drzave i jos par drugih. z:( Kod njih su cene tako niske zato sto je Graco njihova marka, znaci u cenu nisu uracunati porezi i marze koje preprodavci kod nas zaracunavaju na njihove proizvode. Zato sam ja ranije kukala sto nemam rodjake u Americi. z:mrgreen: Sem toga, za sve sto planiras da narucis iz inostranstva, prvo proveri koliki porez moras da platis (kad proizvod stigne), kod mene je npr. 25%, pa sracunaj da li ti se isplati. Naravno, platices i troskove posiljke. S obzirom da je Norveska najskuplja drzava u Evropi, meni se isplatilo da narucim iz Engleske... :aha: Ali sto se tice Sweetpeace, ne znam kao da ti pomognem. z:( Koliko kosta tamo kod tebe?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back