bonzita93
Aktivan član
- Poruka
- 1.950
Dobro jutro 
Hvala ludnice
Mi sad dosli kucici,vadili krv i dali urin!Bas nam se spava,moracemo da dremnemo,inace jako sam umorna ovih dana,neznam sta mi je
Bili smo juce kod babice,pricali i vezbali za napon,tj kad i kako treba da guramo bebu,ja nisam uspela
danas cemo probati ponovo,inace nesme puno da se radi jednom dva puta,jer vise puta mozete da izazovete porodjaj!Ko ima serklaz,ko pije lekove za kontrakc,i kome je vec receno da ce mu se raditi carski oni nerade ove vezbe!
Objasnjavala nam kako sve beba moze zauzme poziciju,i kad se radi carski,prolazak bebe...i da je do 37ned konacno beba vec zauzela polozaj,tj okrenuta je glavica na dole ili vec kako bilo,kasnije ima malo sanse da se okrene,obavezno rade skener karlice i naravno meri se obim glave bebca pa se racuna dal moze da prodje...i da je jako bitno da date napon,jer ni babica a ni ginekol nemogu nista da urade sve dok se glavica ne pojavi...Na porodjaju muz stoji pozadi zene tj pridrzava je za ramena i drzi joj glavu na dole,brada treba da je na grudi..tako sav vazduh ide u stomak tj gura bebu,udahne se vazduh jako na nos za to vreme se uvlaci i stomak pa se blokira vazduh i naduvate stomak,kako kad radite abdominal...ne u licu i ne u grudi i ne u ledja,sve je to pogrsno,ja sam juce u ledja dla,sto nije dobro!to vam je to kad dajete napon...kaze da ko nezna babica pritiska stomak jako i da to strasno boli
Danas pricacemo o dojenju
Sinos smo bili do bebece radnje,nismo nesto nasli,ovo snizenje pa sve otislo,a toga sam se i plasila,uzeli smo dzemperice pletene(to nam traze u boln)bodi,pelene jedan paket od 6kom,to ce nam trebati ispod glavice kad se kupa,pa termometer za vodu,cetku za ciscenje flasica,hteli smo da uzmemo kadicu sa nogicama,ali nisu imali nestalo im je,danas idemo opet
Nek mi neko kaze sta kod nas stavljaju bebcu na pupak sve dok ne otpadne?

Hvala ludnice

Mi sad dosli kucici,vadili krv i dali urin!Bas nam se spava,moracemo da dremnemo,inace jako sam umorna ovih dana,neznam sta mi je

Bili smo juce kod babice,pricali i vezbali za napon,tj kad i kako treba da guramo bebu,ja nisam uspela
danas cemo probati ponovo,inace nesme puno da se radi jednom dva puta,jer vise puta mozete da izazovete porodjaj!Ko ima serklaz,ko pije lekove za kontrakc,i kome je vec receno da ce mu se raditi carski oni nerade ove vezbe!Objasnjavala nam kako sve beba moze zauzme poziciju,i kad se radi carski,prolazak bebe...i da je do 37ned konacno beba vec zauzela polozaj,tj okrenuta je glavica na dole ili vec kako bilo,kasnije ima malo sanse da se okrene,obavezno rade skener karlice i naravno meri se obim glave bebca pa se racuna dal moze da prodje...i da je jako bitno da date napon,jer ni babica a ni ginekol nemogu nista da urade sve dok se glavica ne pojavi...Na porodjaju muz stoji pozadi zene tj pridrzava je za ramena i drzi joj glavu na dole,brada treba da je na grudi..tako sav vazduh ide u stomak tj gura bebu,udahne se vazduh jako na nos za to vreme se uvlaci i stomak pa se blokira vazduh i naduvate stomak,kako kad radite abdominal...ne u licu i ne u grudi i ne u ledja,sve je to pogrsno,ja sam juce u ledja dla,sto nije dobro!to vam je to kad dajete napon...kaze da ko nezna babica pritiska stomak jako i da to strasno boli

Danas pricacemo o dojenju

Sinos smo bili do bebece radnje,nismo nesto nasli,ovo snizenje pa sve otislo,a toga sam se i plasila,uzeli smo dzemperice pletene(to nam traze u boln)bodi,pelene jedan paket od 6kom,to ce nam trebati ispod glavice kad se kupa,pa termometer za vodu,cetku za ciscenje flasica,hteli smo da uzmemo kadicu sa nogicama,ali nisu imali nestalo im je,danas idemo opet

Nek mi neko kaze sta kod nas stavljaju bebcu na pupak sve dok ne otpadne?
Poslednja izmena:
Nema trcanja na WC po celu noc i dan...
jedva cekam da spavam opet na stomakuuuu 
a onda ce sigurno i to vreme dok Goga ne dodje da prodje bas bas brzo
Hvala ti na podrsci zenska!!!

i da je bas dugacka
Ono malo sto sam spavala sve neke nocne more, valjda od straha... Jutros ne znam gde sam, a trebalo bi da idem u soping, muz mi je juce radio duplu smenu pa je danas slobodan.
). Sto se tice pupka, na njega se stavlja sterilna gaza, i preko papirni ili svileni flaster. Za ostalo moras da proveris sta koriste tamo kod tebe, u Srbiji se ranije stavljao Povidon jod i Bivacin prasak, ne znam da li to jos koriste. Ni ja ovde jos nisam proverila sta mi treba za pupak, ta apoteka me smara, nista ne znam, moram za sve pitati... Ovamo danas veje sneg kao lud... I vetar neki duva, ja ne znam kako cu napolje...

i tina !
Vremena su se promenila, nije to vise da cekas zadnji cas, pa da nasledis kolevku i garderobicu od nekog, a tvoje je "samo" da detetu obezbedis mleko. Pogledaj danasnji spisak za bebe, i ludom je jasno da bi sam sebo skakao u stomak da ceka zadnji cas, i na kraju se oslanja na to da ce drugi da mu obezbedi sve sto treba. Ko ce da mi obezbedi? Da sam kuci pa hajde... Ovde - U se i u svoje kljuse...
Kockice, kako je kod tebe?
To funkcionise dobro ako u radnjama nije guzva, ali ovih dana je svuda guzva posto su popusti, i onda se on iznervira, pa se ja iznerviram, pa jos ne nadjemo sta smo trazili, haos... Ali dobro, i to ce proci.