Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala devojke z:girl:
Nisam stavljala slike sinoc jer ste skoro sve otisle na spavanjac,otvoricu album,al nemogu danas,raumete me z;) moda veceras!
Sekret je normalan da bude pojacan,ja koristim dnevne uloske,nego sam pitala tinu a i kockicu,jer vam ta vodica stalno curka,ne sekret nego vodica?
Babica je rekla da plodova voda curka nekoliko dan pred porodjaj,i da se sliva niz nogu,znaci sve dok bebac ne izadje voda curi,nebrinite za bebu jer ona dise preko pupcane vrpce,mozda vam besika popustila,jer hoce pri kraju trudnoce,da se upiskite u gacice,kaze babica jedna zena joj dosla kaze puko mi vodenjak,babica ce skini gacice da vidim dal su mokre a ona ma ne sad su suve al u krevetu kad sam se probudila bila je poplava,babica se nasmejala kaze to si se lepa upiskila,desava se,ako je voda onda curi stalno,a ako ponekad onda je urin,nebrinite!Ubice me muzic,zurim!Pozz

Moguce je kockice,jer se sad beba spusta i ima velliki pritisak na besiku i tako nekontolisano curne,nebrini!
Pazim ja na ishranu,ujutru i za rucak al za veceru se zeznem,ili nesto slatko ili malkice slano z:cry: sta cu to je jace od mene,bolje su mi noge,tj desna,al leva je bes otecena nepomazu carape z:( bice bolje !Ljubim vas sve

ne daj boze da se upiskimz:shock:, ne znam kako da zastitim dusek, ako kojim slucajem pukne vodenjak na spavanju, citala sam da ni musema ne moze da pomogne. ja najbolje da spavam na koznoj garnituriz:p, heheh. ja sutra ulazim u 38 nedelju po portalu i jos 23 dana do porodjaja. termin mi je 9 feb, pa mi se tu ne slaze nesto. po tome treba da mi je termin 6 feb.

ja i kockica smo se bas priblizile. danas mi svekrva pomaze, pere prozore zavese, pravimo generalku, jer sam od sutra u terminu plus minus dve nedelje. samo da ja sacekam mamu svoju. i da nadjem ko ce da mi cuva moju donu kad mama dodje kod mene, uh .ipak je to mesec dana

Hvala Margo i Kockice! :cmok:
Sto se tice plodove vode, ako niste sigurne da li je u pitanju to ili urin, nama je babica rekla da je jednostavno oceniti, urin ima svoj karakteristican miris, a plodova voda ili nema nikakav, ili ima malo "slatkast". Sto se tice boje, ako je plodova voda bezbojna do zuckasta, nema razloga za brigu, ako je zelenkasta, morate se odmah javiti lekaru, to znaci da je sadrzaj bebinih creva (mekonijum) dospeo u plodovu vodu, a time i bakterije.

Mi se spremamo izlazimo,idemo u restorancic z:D
Kuckamo se kad se vratimo z:girl:
Sestra mi se lose oseca,bila kod doce,ima kontrakcije,pa mora da lezi strogo 2ned,a sutra bi trebali da idu na kopaonik!Strasno!Lepo sam ja njoj pricala da se cuva,al ona non stop na nogama,radi,dize tesko,ma ko da nije trudna,uopste se nije cuvala,Inace bebac je super napredan,ona je u 23ned a bebac vec ima 800 i neki gram,masala,ljubi ga tetka z:D

napokon stigli kucici.......jedva su mi uradili CTG jer je malecki toliko ludovao da je stalno prikidao signal....prvi i drugi put nije uspelo........pritisak mi je dobar a i ctg......sutra radim krv i urin u ponedeljak uz i ctg.........
prvi put kad se pojavio sekret mislila sam da sam se malo upiskila ali je bez mirisa i boje.......
uzela sam dve spavacice, plisani ogrtaci, jednog zekicu, termo carapice i jedne obicne......

Margo,
Znaci mali nemirko se pravio vazan danasz;)
Kakve su spavacice, po tvom ili tetkinom ukusu?

Zar nisi uopste do sad u trudnoci imala pojacan sekret? ne znam nikog ko nema...Meni je u pocetku bas bio grozan, a sad ima malo manje, ali je bas kao da se upiskim...Sad mi vise nije jasno je li to uopste sekret ili su mi dizne popustile:zstidljivko:
Svaki dan radim Kegelove vezbe, pojma nemam...
Nadam se da cu od ponedeljka na vezbice...Jel se bese radi u carapama bez patika, tj. mogu da dodjem u cizmama i samo ih skinem?

ma haos je pravio......na kraju su dosle dve sestre i moja dr da vide sta se desava......mamina dusica.....
nekim cudom se desilo da smo se dogovorile oko spavacica.....moja snaja nije mogla da veruje...
pa i nisam imala pojacan sekret do sad verovatno zato sto sam koristila vaginalete jednom mesecno moja dr daje svi trudnicama.......
vezbice su u se rade u carapama.......u frontu su mi rekli da ponesem papuce jer je lakse zbog wc-a ........a dz su rekli da ponesem sokne......
kako si ti.....jel se svrckas.....

Nisam jos izasla od onog leda...Danas sam mislila i nestane mi vode jutros, kazu kvar u mojoj ulici do 20h nece biti...Poludela sam, a masna mi kosa...i sva sreca pa je dosla oko 16h...Od sutra sam ponovo u akcijiz:)
Moj dr trazi na oko svaka dva meseca briseve...Svaki put imam Candidu, ali kazu da je to neizbezan pratilac trudnoce...On daje iskljucivo nistatin vag., ali meni nema veze jacina sekreta pre i posle vaginaleta...Jednostavno je mokro...A prvih meseci je imalo i neprijatan miris, ali kazu da je i to normalno...

Evo i mene, bila sam u sopingu veceras, pala sam s nogu opet, ja vise ne znam sta kupujem ni dokle sam stigla, vidim nesto sto mi se svidja ili sto je na snizenju, a nemaju velicinu, i ja onda kupim 62 ili 68... Veceras sam kupila 10 bodica 62 i 68 (bilo veliko snizenje) i 3 pidzamice... Samo bodicima sam se snabdela do daljnjeg, ovo ostalo mi od svega nesto manjka, sutra nastavljam sa sopingom.
Laku noc noc devojke i bepci, lepo spavajte! :)

Lepo nam spavajte!Mi sad stigli,bas sam se lepo provela,ruckali lepo,i dobila sam svasta od muzica z:D ,prelep buketic crvenih ruza 29,i prelep neseser lancome(slikacu ga) sa kremom za anti rid,i neseser za bebca mustela,unutra ima tecnost bez ispiranja za ciscenje lica i guze,pa flasa sampona za kosu i telo,i krema za guzu za crvenilo!I taman cu da imam za bolnicu za malog,jer to traze...i dobila sam sam super peglu sa presom i dasku extra veliku (siroku)!Super je bilo za ovaj rodjendan z:mrgreen: sledeci rodjendan se nadamo za auticz;)

DOBRO JUTRO STOMACIIIII
PA SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC..ZELIM VAMA I VASIM BEBIRONIMA SVE NAJLEPSE I NAJBOLJE U ZIVOTU...

Mi malo kasnimo sa cestitkama, neki dan smo tek izasli iz bolnice...
Iako sam 27 otisla u bolnicu sa nadom da cu se poroditi taj dan..mali Aleksej je dosao na svet tek 30.12.2008 u 20:15...sa 4350g i 56 cm dugacak..nisam bas sigurna da li zelite da slusate price sa mog porodjaja..nisam ni sigurna da li da vam je ispricam jer ne zelim da vas plasim....sve u svemu na kraju se dobro zavrsilo i mi smo dosli kuci posle 15 dana ...sada uzivamo sa nasim taticom koji nas mazi i pazi...bebiron je divan..mnogo j esladak ljubi ga majka pupu...postavicu slicice cim mi mali gazda dozvoli...cesto sam mislila na vas...puno vas ljubim...Bonzi srecan ti rodjos z:dm:

DOBRO JUTRO STOMACIIIII
PA SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC..ZELIM VAMA I VASIM BEBIRONIMA SVE NAJLEPSE I NAJBOLJE U ZIVOTU...

Iako sam 27 otisla u bolnicu sa nadom da cu se poroditi taj dan..mali Aleksej je dosao na svet tek 30.12.2008 u 20:15...sa 4350g i 56 cm dugacak..nisam bas sigurna da li zelite da slusate price sa mog porodjaja..nisam ni sigurna da li da vam je ispricam jer ne zelim da vas plasim....sve u svemu na kraju se dobro zavrsilo i mi smo dosli kuci posle 15 dana ...sada uzivamo sa nasim taticom koji nas mazi i pazi...bebiron je divan..mnogo j esladak ljubi ga majka pupu...postavicu slicice cim mi mali gazda dozvoli...cesto sam mislila na vas...puno vas ljubim...Bonzi srecan ti rodjos z:dm:
CESTITKE NATASA! :vatromet:
Prelepo ime za tvog decaka. z:) Drago mi je sto se sve dobro zavrsilo, mislili smo na vas puno... z:kiss: Veeejiki decak, bravo, evo vidite devojke, njemu je 50 i 56 odmah malo! z:mrgreen:
Mi se opet spremamo za kupovinu, sad me muci KOLIKO cega da kupim racunala sam u pocetku - koliko bodica toliko zekica i pidzamica zajedno, jeli to dobra racunica?
I koliko vi cega kupujete?
Ennnnnnnna! Gde si, pomagaj, ti jedina imas iskustva, nama je uglavnom prvi put. Koliko treba bodica za jednu velicinu, otprilike? To je bas tesko proceniti, jer ne znam koliko ce se cesto desavati da bodic bude mokar... Tu smo jos malo... Odgovarajte ako imate ikakvu ideju... Poljubac! z:girl:

DOBRO JUTRO STOMACIIIII

Hvala ti mila :kiss:
Cestitke za veeeliiikog deckica :pivce::orkestar::vatromet:
Zao mi je sto si se namucila toliko z:cry: ,al sad je sve proslo i kucici ste svojoj,budite mi dobri,mazite se i pazite z:girl:
Pa kad imas vremena ispricaj nam kako je sve bilo,i okaci slikice od maloga z:kiss:
Ljubimo vas ja i enzo bas smo mislili na vas :heart::heart::heart:

Nastasa cestitke za momcinu!z:dm5:

Napisi nam tvoje iskustvo sa porodjaja i sto ste bili toliko u bolnici...Treba i mi da znamo sta sve moze da se desi...Otkud tako krupna beba, jesu li ti dobro procenili na poslednjem UZ tezinu bebe ili je bilo iznenadjenje?
Carobna,
Na sajtu prodavnice za bebe www.aksa.co.yu imas detaljan spisak sta je sve potrebno za bebu, pa ti moze pomoci da napravis neki svoj .

Kakav divan dan u Beogradu, konacno...Malo sam proskitala, a posle opet idem na decji rodjendan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back